• LinkedIn
  • OM FOODPROCESFOKUS
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

FoodprocesFOKUS

til aktører i den producerende fødevareindustri, herunder maskinbyggere og tekniske beslutningstagere som produktionschefer, kvalitetschefer, laboratoriechefer, it-chefer, produktudviklingschefer og indkøbere.

  • Automation og robotter
  • Branchenyt
  • Forskning
  • Fremtidens fødevareproduktion
  • Hygiejne og fødevaresikkerhed
  • Innovation
  • Klima og miljø
  • Konferencer og messer
  • Laboratorieteknik
  • Madspildsløsninger
  • Navnenyt
  • Nye føde- og drikkevarer
  • Pakke- og fyldemaskiner samt emballage
  • Primær produktion
  • Procesudstyr
  • Produktionsudstyr
  • Uddannelse
  • Vand- og energibesparende teknologier

Automation og robotterNavnenytTopVand- og energibesparende teknologier02. 04. 2024 | Helle Friemann Nielsen

Slagteri investerer med fokus på bæredygtighed og modernisering

Danish Crown Beefs slagteri i Aalborg investerer med fokus på bæredygtighed og modernisering. Fabrikschef Frank Andreasen lægger vægt på at vedligeholde den gode drift på slagteriet, som blandt andet skal tilsluttes fjernvarmenettet i den nærmeste fremtid, hvilket vil mindske slagteriets klimapåvirkning.

Fabrikschef på Danish Crown Beef slagteri i Aalborg, Frank Andreasen.

Selvom Aalborg slagteri er det mindste af Danish Crown Beefs danske slagterier, leveres der flotte resultater i de knap 50 år gamle bygninger på Svanningevej i Aalborg Ø. Derfor var fabrikschef Frank Andreasen også primært fokuseret på at skabe de bedste rammer for at vedligeholde driften, da han overtog som fabrikschef på slagteriet for to år siden.
-Aalborg er en 49 år gammel virksomhed, og en af mine opgaver er at få den moderniseret, for driftsmæssigt at være fuldt konkurrencedygtigt med en knivskarp bemanding og fleksible medarbejdere. Så det handler om at investere i slagteriet, så vi kan bevare fleksibiliteten og driftsresultaterne og samtidig minimere vores klimaaftryk, siger Frank Andreasen.

Investeringer til fremtiden
Et af de projekter, som er på slagteriets investeringsbudget, er bl.a. en tilslutning til fjernvarmenettet i Aalborg, hvilket skal gøre slagteriet uafhængigt af gas. Det forventes klar i løbet af sommeren.
-Tilslutningen til fjernvarmenettet kommer til at sænke vores klimaaftryk markant, så det er en vigtig investering i slagteriets fremtid, siger Frank Andreasen.
Arbejdet med klimaaftryk kommer også til udtryk i slagteriets arbejde med reducering af vandforbrug samt investeringen i en ny slampresser sidste sommer, som nedsætter antallet af lastbiler, som skal køre til og fra slagteriet med slam.
Derudover har slagteriet arbejdet med at gøre virksomheden til et bedre sted at arbejde for de 120 medarbejdere. Det er både renovering af omklædningerne, administrationen og fokus på at indrette arbejdspladserne godt.
-Vi har arbejdet meget med de arbejdspladser, som tidligere har udfordret ergonomien, og der har vi fået fjernet alle identificerede såkaldt ”røde” arbejdspladser (de mest ergonomisk belastede arbejdspladser) via bedre indretning med platforme, der kan hæves og sænkes. Derudover har vi fået installeret en robot inden palleteringen, og lige nu kigger vi på at automatisere flytningen af slagtekroppe mere, så der ikke skal skubbes slagtekroppe i samme omfang, siger Frank Andreasen, der også nævner et fokus på støjreduktion af hensyn til medarbejderne.

Et vigtigt slagteri
Med Aalborgs investeringer står slagteriet godt til fremtiden, og det er vigtigt, for slagteriet er et vigtigt ben i den danske drift og service til ejerne, fortæller Ivan Schmidt, der er produktionsdirektør i Danish Crown Beef.
-Den fleksibilitet, som Aalborg kan levere, matcher vores slagteri i Holsted rigtig godt. De kan tage de små partier af eksempelvis økologiske dyr, så Holsted kan fokusere på de større koncepter som Dansk Kalv. Dermed komplimenterer slagterierne hinanden godt, og samtidig udviser Aalborg og medarbejderne en fleksibilitet, som sikrer, at vi kan servicere vores andelsejere godt året rundt med bl.a. nødslagtninger i weekenden, så det er et vigtigt driftsben i Danish Crown Beef og vores ejere, siger Ivan Schmidt.

Kilde: Danish Crown.

Seneste nyt fra redaktionen

Skånsom frysetørring af babymad bevarer smag og næringsstoffer

InnovationProduktionsudstyrTop10. 06. 2025

Den innovative danske babymadsproducent Ma-Mam ApS peger på nye muligheder ved at anvende frysetørring til babymad. Frysetørring er yderst skånsom, og næringsstofferne, farve og meget af den naturlige smag, som normalt går tabt i traditionelle varmebehandlingsprocesser, bevares. Med hjælp fra den [...]

White-Paper – fødevaresikkerhed og kvalitet er danske konkurrencefordele

AktueltBranchenytHygiejne og fødevaresikkerhedNavnenyt10. 06. 2025

Danmark har et stærkt internationalt ry som en pålidelig leverandør af sikre fødevarer med høj kvalitet. Denne position bygger på årtiers erfaring med at skabe gennemsigtighed, høje standarder og dokumenterede løsninger, som hele den danske fødevareklynge står bag. Nu udkommer nyt White-Paper fra [...]

Investering i det globale fødevaresystem

AktueltFremtidens fødevareproduktionNavnenyt10. 06. 2025

Nordic Foodtech VC har gennemført første closing på sin anden fond, der skal investere i nye teknologier og løsninger med fokus på robusthed og sundhed for mennesker og planeten i hele fødevaresystemet. Porteføljen rummer allerede lovende danske selskaber som Evodia, Chromologics og endless food co [...]

Arla Foods investerer stort i Linköping for at imødekomme skyr-boom

Navnenyt10. 06. 2025

Andelsejede Arla Foods investerer 34,5 mio. euro i en ny produktionslinje til skyr på mejeriet i Linköping, Sverige. Investeringen er en del af kooperativets langsigtede strategi og skal imødekomme den stigende efterspørgsel på skyr. Den nye produktionslinje vil primært producere skyr til det [...]

Landbrug & Fødevarer er tilbage på Folkemødet

Konferencer og messerNavnenyt10. 06. 2025

Landbrug & Fødevarer tager til Folkemødet på Bornholm med én samlet ramme og et fælles formål: At vise, hvordan landbruget og fødevareklyngen tager ansvar – ikke med store ord, men med konkrete løsninger, der virker i praksis. Når Folkemødet på Bornholm fra den 12. til 14. juni atter samler [...]

Rune-Christoffer Dragsdahl skal stå i spidsen for international organisation

Navnenyt10. 06. 2025

Generalsekretæren i Dansk Vegetarisk Forening (DVF), Rune-Christoffer Dragsdahl, er blevet valgt til forperson for den internationale organsation IVU. Rune-Christoffer Dragsdahl, der er generalsekretær i Dansk Vegetarisk Forening (DVF), er blevet valgt til forperson for den internationale [...]

Ægte foie gras uden tvangsfodring af ænder og gæs

ForskningTop03. 06. 2025

Forskere fra Max Planck Instituttet og Syddansk Universitet har udviklet en effektiv måde at fremstille foie gras af ænder og gæs på, som ikke er blevet tvangsfodrede. Teknologien er patenteret – og håbet for fremtiden er, at den også vil kunne bruges til fx plantebaserede fødevarer. Tænk, hvis [...]

Få del i millionpulje til udvikling af plantebaserede fødevarer

AktueltForskningFremtidens fødevareproduktion03. 06. 2025

Små og mellemstore fødevarevirksomheder kan nu søge om at deltage i PlanteVÆKST - et skræddersyet udviklingsforløb med adgang til ekspertise, testfaciliteter og professionelt netværk. Teknologisk Institut åbner nu døren for små og mellemstore fødevarevirksomheder, der ønsker at styrke deres [...]

Producentansvar – uklare regler skaber frustration

AktueltBranchenytPakke- og fyldemaskiner samt emballage03. 06. 2025

Den 31. maj var der deadline for indberetning af emballagemængder til Dansk Producentansvar. Både fødevarevirksomheder og andre virksomheder med producentansvar for emballage skulle senest i weekenden sikre, at deres faktiske emballagemængder for 2024 var indberettet. Mange har allerede indberettet [...]

Enorm stor interesse for plantebaserede projekter

Forskning03. 06. 2025

Virksomheder og organisationer vil i dén grad være med til at udvikle den plantebaserede fødevaresektor. Nye tal viser nemlig, at der er søgt om tilskud fra Plantefonden for over 750 mio. kr. Plantefondens tredje ansøgningsrunde er lukket, og der er modtaget 141 ansøgninger for et samlet beløb [...]

TILMELD NYHEDSBREV

Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis

Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

Seneste Nyheder

  • Skånsom frysetørring af babymad bevarer smag og næringsstoffer

    10.06.2025

  • White-Paper – fødevaresikkerhed og kvalitet er danske konkurrencefordele

    10.06.2025

  • Investering i det globale fødevaresystem

    10.06.2025

  • Arla Foods investerer stort i Linköping for at imødekomme skyr-boom

    10.06.2025

  • Landbrug & Fødevarer er tilbage på Folkemødet

    10.06.2025

  • Rune-Christoffer Dragsdahl skal stå i spidsen for international organisation

    10.06.2025

  • Ægte foie gras uden tvangsfodring af ænder og gæs

    03.06.2025

  • Få del i millionpulje til udvikling af plantebaserede fødevarer

    03.06.2025

  • Producentansvar – uklare regler skaber frustration

    03.06.2025

  • Enorm stor interesse for plantebaserede projekter

    03.06.2025

Alle nyheder ›

Læs trykte magasiner online:

Plus Proces LevnedsMiddelBladet

Annoncering i trykte magasiner:

Plus Proces LevnedsMiddelBladet

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK – 2600 Glostrup
www.techmedia.dk
Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk
Privatlivspolitik
Cookiepolitik