• LinkedIn
  • OM FOODPROCESFOKUS
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

FoodprocesFOKUS

til aktører i den producerende fødevareindustri, herunder maskinbyggere og tekniske beslutningstagere som produktionschefer, kvalitetschefer, laboratoriechefer, it-chefer, produktudviklingschefer og indkøbere.

  • Automation og robotter
  • Branchenyt
  • Forskning
  • Fremtidens fødevareproduktion
  • Hygiejne og fødevaresikkerhed
  • Innovation
  • Klima og miljø
  • Konferencer og messer
  • Laboratorieteknik
  • Madspildsløsninger
  • Navnenyt
  • Nye føde- og drikkevarer
  • Pakke- og fyldemaskiner samt emballage
  • Primær produktion
  • Procesudstyr
  • Produktionsudstyr
  • Uddannelse
  • Vand- og energibesparende teknologier

Forskning03. 06. 2025 | Helle Friemann Nielsen

Enorm stor interesse for plantebaserede projekter

Virksomheder og organisationer vil i dén grad være med til at udvikle den plantebaserede fødevaresektor. Nye tal viser nemlig, at der er søgt om tilskud fra Plantefonden for over 750 mio. kr.

Foto: freepik.com.

Plantefondens tredje ansøgningsrunde er lukket, og der er modtaget 141 ansøgninger for et samlet beløb på 750,3 mio. kroner. Årets pulje rummer 212,5 mio. kr., hvoraf 50 mio. indgår i en særpulje målrettet forskning i plantebaserede fødevarer.
-For tredje år i træk ser vi en kæmpestor interesse for Plantefonden, og det er svært at få armene ned som dansk fødevareminister, fortæller Minister for fødevarer, landbrug og fiskeri Jacob Jensen (V).
-For mig viser det tydeligt, at mange danske virksomheder og organisationer tager ansvaret på sig og vil være med til at gøre fødevareområdet grønnere. Derfor har vi fra politisk hold også valgt at styrke Plantefonden i 2025 med flere midler i forbindelse med den grønne trepart og forskningsreserven. Det betyder, at danskerne får mulighed for at vælge mere grønt til på deres tallerken, og at Danmark får endnu et rygstød i retningen af at tage føringen i produktionen og eksport af plantebaserede fødevarer., siger Jacob Jensen videre.
I årets ansøgningsrunde vægter bestyrelsen særligt effektskabelse samt både lokalt forankrede og nationale projekter, der ønsker at skabe forandring i hele Danmark. Derudover prioriteres projekter, der indtænker landbrugets produktion af plantebaserede fødevarer.
Plantefondens bestyrelse vil nu gennemgå de indkomne ansøgninger og beslutte, hvilke projekter der skal modtage tilskud. Landbrugs- og Fiskeristyrelsen, der er sekretariat for Plantefonden, er ansvarlige for udmøntningen.

• Fonden for Plantebaserede Fødevarer – også kaldet Plantefonden – er en del af ”Aftale om grøn omstilling af dansk landbrug” fra oktober 2021.
• Plantefondens midler skal hjælpe med at udvikle den plantebaserede fødevaresektor og gøre det lettere for danskerne at vælge plantebaserede alternativer.
• I årets ansøgningsrunde vil bestyrelsen særligt vægte effektskabelse samt både lokalt forankrede og nationale projekter, der ønsker at skabe forandring i hele Danmark. Ligeledes vægtes projekter, der indtænker landbrugets produktion af plantebaserede fødevarer.
• I 2024 er der yderligere givet følgende bevillinger til udmøntning i 2025: Aftale om Implementering af et Grønt Danmark (45 mio. kr.), aftale om Deludmøntning af Grøn Fond (30 mio. kr.) samt aftale om fordeling af forskningsreserven 2025 (50 mio. kr.). Der ventes altså en samlet pulje på ca. 212,5 mio. kr. til udmøntning i runden 2025.
• Plantefonden holder en årlig ansøgningsrunde, hvor ansøgere kan søge om tilskud til projekter, der medvirker til at udvikle sektoren. Sidste år modtog fonden 101 ansøgninger svarende til tilskud på over 300 mio. kr. I alt uddelte Plantefondens bestyrelse 122,5 mio. kr. til 35 nye projekter.
• Fondens tilskud kan gå til både virksomheder, organisationer og forsknings- og vidensformidlingsinstitutioner.

Seneste nyt fra redaktionen

Skånsom frysetørring af babymad bevarer smag og næringsstoffer

InnovationProduktionsudstyrTop10. 06. 2025

Den innovative danske babymadsproducent Ma-Mam ApS peger på nye muligheder ved at anvende frysetørring til babymad. Frysetørring er yderst skånsom, og næringsstofferne, farve og meget af den naturlige smag, som normalt går tabt i traditionelle varmebehandlingsprocesser, bevares. Med hjælp fra den [...]

White-Paper – fødevaresikkerhed og kvalitet er danske konkurrencefordele

AktueltBranchenytHygiejne og fødevaresikkerhedNavnenyt10. 06. 2025

Danmark har et stærkt internationalt ry som en pålidelig leverandør af sikre fødevarer med høj kvalitet. Denne position bygger på årtiers erfaring med at skabe gennemsigtighed, høje standarder og dokumenterede løsninger, som hele den danske fødevareklynge står bag. Nu udkommer nyt White-Paper fra [...]

Investering i det globale fødevaresystem

AktueltFremtidens fødevareproduktionNavnenyt10. 06. 2025

Nordic Foodtech VC har gennemført første closing på sin anden fond, der skal investere i nye teknologier og løsninger med fokus på robusthed og sundhed for mennesker og planeten i hele fødevaresystemet. Porteføljen rummer allerede lovende danske selskaber som Evodia, Chromologics og endless food co [...]

Arla Foods investerer stort i Linköping for at imødekomme skyr-boom

Navnenyt10. 06. 2025

Andelsejede Arla Foods investerer 34,5 mio. euro i en ny produktionslinje til skyr på mejeriet i Linköping, Sverige. Investeringen er en del af kooperativets langsigtede strategi og skal imødekomme den stigende efterspørgsel på skyr. Den nye produktionslinje vil primært producere skyr til det [...]

Landbrug & Fødevarer er tilbage på Folkemødet

Konferencer og messerNavnenyt10. 06. 2025

Landbrug & Fødevarer tager til Folkemødet på Bornholm med én samlet ramme og et fælles formål: At vise, hvordan landbruget og fødevareklyngen tager ansvar – ikke med store ord, men med konkrete løsninger, der virker i praksis. Når Folkemødet på Bornholm fra den 12. til 14. juni atter samler [...]

Rune-Christoffer Dragsdahl skal stå i spidsen for international organisation

Navnenyt10. 06. 2025

Generalsekretæren i Dansk Vegetarisk Forening (DVF), Rune-Christoffer Dragsdahl, er blevet valgt til forperson for den internationale organsation IVU. Rune-Christoffer Dragsdahl, der er generalsekretær i Dansk Vegetarisk Forening (DVF), er blevet valgt til forperson for den internationale [...]

Ægte foie gras uden tvangsfodring af ænder og gæs

ForskningTop03. 06. 2025

Forskere fra Max Planck Instituttet og Syddansk Universitet har udviklet en effektiv måde at fremstille foie gras af ænder og gæs på, som ikke er blevet tvangsfodrede. Teknologien er patenteret – og håbet for fremtiden er, at den også vil kunne bruges til fx plantebaserede fødevarer. Tænk, hvis [...]

Få del i millionpulje til udvikling af plantebaserede fødevarer

AktueltForskningFremtidens fødevareproduktion03. 06. 2025

Små og mellemstore fødevarevirksomheder kan nu søge om at deltage i PlanteVÆKST - et skræddersyet udviklingsforløb med adgang til ekspertise, testfaciliteter og professionelt netværk. Teknologisk Institut åbner nu døren for små og mellemstore fødevarevirksomheder, der ønsker at styrke deres [...]

Producentansvar – uklare regler skaber frustration

AktueltBranchenytPakke- og fyldemaskiner samt emballage03. 06. 2025

Den 31. maj var der deadline for indberetning af emballagemængder til Dansk Producentansvar. Både fødevarevirksomheder og andre virksomheder med producentansvar for emballage skulle senest i weekenden sikre, at deres faktiske emballagemængder for 2024 var indberettet. Mange har allerede indberettet [...]

Enorm stor interesse for plantebaserede projekter

Forskning03. 06. 2025

Virksomheder og organisationer vil i dén grad være med til at udvikle den plantebaserede fødevaresektor. Nye tal viser nemlig, at der er søgt om tilskud fra Plantefonden for over 750 mio. kr. Plantefondens tredje ansøgningsrunde er lukket, og der er modtaget 141 ansøgninger for et samlet beløb [...]

TILMELD NYHEDSBREV

Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis

Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

Seneste Nyheder

  • Skånsom frysetørring af babymad bevarer smag og næringsstoffer

    10.06.2025

  • White-Paper – fødevaresikkerhed og kvalitet er danske konkurrencefordele

    10.06.2025

  • Investering i det globale fødevaresystem

    10.06.2025

  • Arla Foods investerer stort i Linköping for at imødekomme skyr-boom

    10.06.2025

  • Landbrug & Fødevarer er tilbage på Folkemødet

    10.06.2025

  • Rune-Christoffer Dragsdahl skal stå i spidsen for international organisation

    10.06.2025

  • Ægte foie gras uden tvangsfodring af ænder og gæs

    03.06.2025

  • Få del i millionpulje til udvikling af plantebaserede fødevarer

    03.06.2025

  • Producentansvar – uklare regler skaber frustration

    03.06.2025

  • Enorm stor interesse for plantebaserede projekter

    03.06.2025

Alle nyheder ›

Læs trykte magasiner online:

Plus Proces LevnedsMiddelBladet

Annoncering i trykte magasiner:

Plus Proces LevnedsMiddelBladet

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK – 2600 Glostrup
www.techmedia.dk
Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk
Privatlivspolitik
Cookiepolitik