Hygiejne og fødevaresikkerhed
Projekt til kamp mod halvrådne gulerødder
Projektet OptiClean har, med 5,5 mio. kr. fra GUDP, blæst til kamp mod de halvrådne gulerødder i grøntsagsskuffen. En kombination af optimeret polering og håndtering
Spanske jordbær kommer med sydens sol – men også med en tung last af kemi
Supermarkeder over hele landet skyder den ny jordbærsæson i gang med friske, importerede røde bær fra Spanien. De kommer med sydens sol, men - ifølge
Milepæl: Højtydende overfladebelægninger opnår fødevaregodkendelse
På Teknologisk Institut i Aarhus har man nået en væsentlig milepæl inden for højteknologiske overfladebelægninger, da instituttets DLC- og CrN-belægninger (Diamond Like Carbon og kromnitrid)
Fødevarebårne sygdomsudbrud ligger stabilt i EU
Campylobacter og salmonella var de mest rapporterede zoonose-sygdomme hos mennesker i 2022 i EU. Antallet er fortsat lavere end årene før Covid-19-pandemien. Det viser den
Nye teknologier skal skabe bedre indsigt i fødevarers PFAS-niveau
Det skal være nemmere, hurtigere og billigere at teste PFAS-niveauet i fødevarer. Projektet PFAS Detect vil med 12 mio. kr. i tilsagn fra GUDP udvikle
Hent flere