• LinkedIn
  • OM FOODPROCESFOKUS
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

FoodprocesFOKUS

til aktører i den producerende fødevareindustri, herunder maskinbyggere og tekniske beslutningstagere som produktionschefer, kvalitetschefer, laboratoriechefer, it-chefer, produktudviklingschefer og indkøbere.

  • Automation og robotter
  • Branchenyt
  • Forskning
  • Fremtidens fødevareproduktion
  • Hygiejne og fødevaresikkerhed
  • Innovation
  • Klima og miljø
  • Konferencer og messer
  • Laboratorieteknik
  • Madspildsløsninger
  • Navnenyt
  • Nye føde- og drikkevarer
  • Pakke- og fyldemaskiner samt emballage
  • Primær produktion
  • Procesudstyr
  • Produktionsudstyr
  • Uddannelse
  • Vand- og energibesparende teknologier

AktueltFremtidens fødevareproduktionNavnenyt10. 06. 2025 | Helle Friemann Nielsen

Investering i det globale fødevaresystem

Nordic Foodtech VC har gennemført første closing på sin anden fond, der skal investere i nye teknologier og løsninger med fokus på robusthed og sundhed for mennesker og planeten i hele fødevaresystemet. Porteføljen rummer allerede lovende danske selskaber som Evodia, Chromologics og endless food co – og har nyudnævnt dansk partner i fonden.

NordicFoodtech VC-teamet. Foto: Wasim al Nasser.

Nordic Foodtech VC, en early stage-investor med base i Norden, har gennemført første closing på sin anden fond og rejst €40 mio. ud af et samlet mål på €80 mio.
Fonden investerer i teknologivirksomheder i en tidlig udviklingsfase, der sigter mod at udnytte de globale forretningsmuligheder, der ligger i opbygningen af et sundere og mere resilient fødevaresystem.

Dansk styrke og nærhed
Den nye fond lanceres med udvidet dansk styrke og nærhed, da Louise Heiberg, med base i København, netop er udnævnt til partner i fonden.
Fonden viderefører strategien om tæt samarbejde med universiteter og forskningsmiljøer om at bygge bro mellem videnskabelige gennembrud og industriel anvendelse. Blandt investorerne er institutionelle aktører som Tesi og pensionsselskabet Elo samt fødevarebranchens egne aktører såsom Valios pensionskasse og Heino Group.
-At kunne rejse kapital i det nuværende marked er alt andet end nemt. Men vi og vores investorer er enige om, at det globale fødevaresystem i dag er i ude af stand til at opfylde planetens og befolkningens behov. Som specialiseret investor støtter vi de startups, der omsætter banebrydende videnskab til reel forandring og afkast. Fødevareforsyningssikkerhed, bæredygtighed og sundhed er ikke bare tendenser, de er fundamentale drivere for hele sektoren også er det samtidigt forretningsmæssigt attraktiv, siger Louise Heiberg, partner i Nordic Foodtech VC.
Nordic Foodtech VCs første fond investerede i 18 selskaber i Norden og Baltikum, herunder finske Enifer og Kuva Space, danske Endless Food Co, Chromologics og Evodia, estiske ÄIO samt svenske Melt&Marble og Ironic Biotech. Porteføljen adresserer store industrielle udfordringer ved at udvikle løsninger som prisvenlige proteiner, funktionelle fedtstoffer og olier, naturlige farve- og aromastoffer, næringsstofudvinding fra spildevand samt genanvendelse af batterier til gødning. Dertil kommer hyperspektrale satellitdata, der giver indsigt i landbrug og miljø.

Danmark står stærkt som frontløber
Danmark står stærkt som frontløber i biosolutions med virksomheder, der udvikler ingredienser og fermenteringsplatforme, en gastronomi scene i verdensklasse og med den nationale handlingsplan for plantebaserede fødevarer er der et tydeligt samspil med fondens strategi – og et solidt afsæt for, at langt flere danske startups kan blive en del af fondens fremtidige portefølje.
-Nordic Foodtech VC er mere end en investor – de er en reel samarbejdspartner. De forstår kompleksiteten i biosolutions og fødevareteknologi, og det gør hele forskellen. Fra dag ét har de bidraget med dyb viden, brancheindsigt og en stærk evne til at forbinde os med de rigtige mennesker. Deres nye fond er en gevinst for hele fødevare- og biosolutionsøkosystemet, siger Camilla Kloss Fenneberg, CEO hos Evodia.
I Danmark, hvor biosolutions-sektoren tegner sig for milliarder i eksport og tusindvis af arbejdspladser, er koblingen mellem forskning og forretning afgørende og på trods af generel markedsuro og fald i ventureinvesteringer er behovet for nye løsninger uændret. Nordic Foodtech VC fokuserer på selskaber, der adresserer forretningskritiske problemer – ofte i tæt samarbejde med fødevareindustrien. Da universiteter og forskningsmiljøer har begrænset adgang til early-stage risikovillig kapital, spiller fonden en nøglerolle i forhold til at hjælpe virksomheder med at skabe succesfulde spin-outs i hele Norden.
-Nye teknologier bidrager markant til en mere bæredygtig fødevareproduktion. Nordic Foodtech VC er en unik aktør i det nordiske fødevaretech-landskab med stærkt vækstpotentiale. Teamet har dyb faglighed både inden for forskning og kommercialisering af innovation, og fonden er derfor en oplagt kapitalpartner for early-stage fødevareteknologiske virksomheder – også i Finland, udtaler Peter Platan, investeringsdirektør i Tesis fondsteam.
Fonden vil fortsætte det tætte samarbejde med universiteter og forskningsinstitutioner, særligt i Norden og Baltikum, for at finde de bedste idéer, teams og løsninger med globalt vækstpotentiale. Nordic Foodtech VC går typisk i front i pre-seed- og seed-runder i regionen og co-investerer i resten af Europa med investeringer fra et par hundrede tusind euro og op til €2 mio. Fonden afsætter desuden kapital til større opfølgningsrunder.
Med første closing på €40 mio. har Nordic Foodtech VC fordoblet sin samlede kapital under forvaltning. Rejsningen af kapital fortsætter med henblik på endelig closing ved €80 mio.
-Vi investerer i ”planet-size” muligheder – bid for bid. Med vores teams erfaring og dybe indsigt i sektoren kan vi tidligt identificere startups med løsninger på konkrete problemer, der kan skabe solide afkast inden for en fondscyklus. Vi glæder os til at fortsætte arbejdet med både nye og eksisterende porteføljeselskaber, der alle bidrager til et fødevaresystem i balance med klodens grænser, slutter Louise Heiberg.

Nordic Foodtech VC er den første nordiske venturefond med fokus på konkrete løsninger til landbrug og fødevareindustrien. Virksomheden forvalter to fonde – en €42 mio. fond fra 2020 og en ny artikel 8-fond under SFDR, lanceret i 2025.
Nordic Foodtech VC investerer i pre-seed og seed-selskaber, der skaber positiv impact ved at løse forretningskritiske problemer – fra jord til kredsløb, fra nye proteinkilder til bedre måder at spise på. Første investeringer kan gå op til €2 mio., og fonden har reserveret betydelig kapital til opfølgningsrunder. Teamet har base i Helsinki og København og arbejder på tværs af Europa med særligt fokus på forskningsbaserede spin-outs i Norden og Baltikum.

Seneste nyt fra redaktionen

Nyt fra egne rækker – FrontMedia ApS har købt Techmedia A/S

NavnenytTop04. 11. 2025

FrontMedia ApS har overtaget TechMedia A/S – forlaget bag blandt andet FoodprocesFokus.dk og Plus Proces - og styrker hermed positionen på markedet for fag- og branchemedier. Handelen er gennemført 6. oktober 2025, og begge selskaber fortsætter i deres nuværende form. FrontMedia ApS er et [...]

Fødevaregiganten gearer op i Danmark

AktueltNavnenyt04. 11. 2025

Den svenske fødevarevirksomhed Greenfood fortsætter med at vokse hurtigt på det danske marked. I år forventes koncernen at opnå en volumen på næsten 3.500 ton – en stigning på 25,6 pct. sammenlignet med sidste år. Bag succesen ligger en stærk efterspørgsel efter ultrafriske råvarer, strategiske [...]

EU truer kvaliteten af vores mad

AktueltBranchenytKlima og miljø04. 11. 2025

Et nyt lovforslag fra EU kan resultere i færre sorter af korn, grøntsager og frugt, og på længere sigt kan fald i den dyrkede biodiversitet blive et problem for fødevaresikkerheden. Mens Danmark har EU-formandskabet i sidste halvdel af 2025, forhandles den nye lovgivning om salg og bytte af [...]

Too Good To Go fylder ti år: Fra dansk app til global bevægelse mod madspild

Navnenyt04. 11. 2025

På bare ti år er danske Too Good To Go blevet til et globalt eksempel på, hvordan teknologi, forretning og bæredygtighed kan trække i samme retning. Med over 130 millioner brugere og 500 millioner reddede måltider har virksomheden gjort kampen mod madspild til en hverdagsvane for brugere i over 20 [...]

Danskerne rækker ud efter nye varianter af oksekød

BranchenytNavnenyt04. 11. 2025

Danish Crown har rundet 2,5 millioner solgte pakker hakket oksekød blandet med grønt det første år og har dermed overgået de oprindelige forventninger til produktet. I en tid hvor stigende fødevarepriser – herunder prisen på oksekød – er et varmt samtaleemne hen over de danske køkkenborde, kan [...]

Millioninvestering i dansk produktion af plantebøffer

Fremtidens fødevareproduktionNavnenytTop28. 10. 2025

Med investeringer fra EIFO og Novo Holdings samt et matchende lån fra Den Europæiske Investeringsbank (EIB) rejser den danske virksomhed MATR Foods den største samlede finansieringsrunde af sin slags for et foodtech-selskab i Danmark i år. Midlerne skal bruges til at udvide produktionen på ny fabrik [...]

Konservesprodukter udfordres af nye nitritkrav

AktueltBranchenytHygiejne og fødevaresikkerhed28. 10. 2025

En ny EU-forordning sænker grænsen for tilladte mængder nitrit i animalske fødevarer. For danske køleprodukter får det ingen betydning, men for konserves opbevaret ved stuetemperatur kan de nye regler have betydning for fødevaresikkerhed og holdbarhed. Sådan lyder det fra Teknologisk [...]

Konference om fremtidens bæredygtige proteiner

AktueltFremtidens fødevareproduktionKonferencer og messer28. 10. 2025

Hvordan kan alternative proteiner bidrage til en mere bæredygtig og robust fremtid for fødevaresystemet? Det er temaet for konferencen AltProteinX 2025, som holdes den 4. november 2025 på DTU og samler forskere, virksomheder og beslutningstagere til en dag med ny viden, diskussioner og netværk. [...]

Ny spiller på markedet for avancerede pakkeløsninger til agro-food industrien

NavnenytPakke- og fyldemaskiner samt emballage28. 10. 2025

Manter Nordic er et nyt dansk-hollandsk joint venture med dét klare formål at styrke salg, installation og service af avancerede maskinløsninger til agro-food industrien i Danmark, Norge, Sverige og Island. Manter Nordic henvender sig primært til kartoffel- og løgproducenter. Bag initiativet [...]

Procudan A/S overtager aktiviteterne i Presmann ApS

Navnenyt28. 10. 2025

Fra 1. januar 2026 overtager Procudan A/S aktiviteterne i Presmann ApS, hvilket betyder, at Procudan udvider sortimentet af frugtprodukter til kunder i hele Norden. Efter snart 25 år i markedet overdrager Presmann alle forretningsaktiviteter og kunderelationer i Norden til Procudan.Overtagelsen [...]

TILMELD NYHEDSBREV

Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis

Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

Seneste Nyheder

  • Nyt fra egne rækker – FrontMedia ApS har købt Techmedia A/S

    04.11.2025

  • Fødevaregiganten gearer op i Danmark

    04.11.2025

  • EU truer kvaliteten af vores mad

    04.11.2025

  • Too Good To Go fylder ti år: Fra dansk app til global bevægelse mod madspild

    04.11.2025

  • Danskerne rækker ud efter nye varianter af oksekød

    04.11.2025

  • Millioninvestering i dansk produktion af plantebøffer

    28.10.2025

  • Konservesprodukter udfordres af nye nitritkrav

    28.10.2025

  • Konference om fremtidens bæredygtige proteiner

    28.10.2025

  • Ny spiller på markedet for avancerede pakkeløsninger til agro-food industrien

    28.10.2025

  • Procudan A/S overtager aktiviteterne i Presmann ApS

    28.10.2025

Alle nyheder ›

Læs trykte magasiner online:

Plus Proces LevnedsMiddelBladet

Annoncering i trykte magasiner:

Plus Proces LevnedsMiddelBladet

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK – 2600 Glostrup
www.techmedia.dk
Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk
Privatlivspolitik
Cookiepolitik