• LinkedIn
  • OM FOODPROCESFOKUS
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

FoodprocesFOKUS

til aktører i den producerende fødevareindustri, herunder maskinbyggere og tekniske beslutningstagere som produktionschefer, kvalitetschefer, laboratoriechefer, it-chefer, produktudviklingschefer og indkøbere.

  • Automation og robotter
  • Branchenyt
  • Forskning
  • Fremtidens fødevareproduktion
  • Hygiejne og fødevaresikkerhed
  • Innovation
  • Klima og miljø
  • Konferencer og messer
  • Laboratorieteknik
  • Madspildsløsninger
  • Navnenyt
  • Nye føde- og drikkevarer
  • Pakke- og fyldemaskiner samt emballage
  • Primær produktion
  • Procesudstyr
  • Produktionsudstyr
  • Uddannelse
  • Vand- og energibesparende teknologier

AktueltFremtidens fødevareproduktionNavnenyt10. 06. 2025 | Helle Friemann Nielsen

Investering i det globale fødevaresystem

Nordic Foodtech VC har gennemført første closing på sin anden fond, der skal investere i nye teknologier og løsninger med fokus på robusthed og sundhed for mennesker og planeten i hele fødevaresystemet. Porteføljen rummer allerede lovende danske selskaber som Evodia, Chromologics og endless food co – og har nyudnævnt dansk partner i fonden.

NordicFoodtech VC-teamet. Foto: Wasim al Nasser.

Nordic Foodtech VC, en early stage-investor med base i Norden, har gennemført første closing på sin anden fond og rejst €40 mio. ud af et samlet mål på €80 mio.
Fonden investerer i teknologivirksomheder i en tidlig udviklingsfase, der sigter mod at udnytte de globale forretningsmuligheder, der ligger i opbygningen af et sundere og mere resilient fødevaresystem.

Dansk styrke og nærhed
Den nye fond lanceres med udvidet dansk styrke og nærhed, da Louise Heiberg, med base i København, netop er udnævnt til partner i fonden.
Fonden viderefører strategien om tæt samarbejde med universiteter og forskningsmiljøer om at bygge bro mellem videnskabelige gennembrud og industriel anvendelse. Blandt investorerne er institutionelle aktører som Tesi og pensionsselskabet Elo samt fødevarebranchens egne aktører såsom Valios pensionskasse og Heino Group.
-At kunne rejse kapital i det nuværende marked er alt andet end nemt. Men vi og vores investorer er enige om, at det globale fødevaresystem i dag er i ude af stand til at opfylde planetens og befolkningens behov. Som specialiseret investor støtter vi de startups, der omsætter banebrydende videnskab til reel forandring og afkast. Fødevareforsyningssikkerhed, bæredygtighed og sundhed er ikke bare tendenser, de er fundamentale drivere for hele sektoren også er det samtidigt forretningsmæssigt attraktiv, siger Louise Heiberg, partner i Nordic Foodtech VC.
Nordic Foodtech VCs første fond investerede i 18 selskaber i Norden og Baltikum, herunder finske Enifer og Kuva Space, danske Endless Food Co, Chromologics og Evodia, estiske ÄIO samt svenske Melt&Marble og Ironic Biotech. Porteføljen adresserer store industrielle udfordringer ved at udvikle løsninger som prisvenlige proteiner, funktionelle fedtstoffer og olier, naturlige farve- og aromastoffer, næringsstofudvinding fra spildevand samt genanvendelse af batterier til gødning. Dertil kommer hyperspektrale satellitdata, der giver indsigt i landbrug og miljø.

Danmark står stærkt som frontløber
Danmark står stærkt som frontløber i biosolutions med virksomheder, der udvikler ingredienser og fermenteringsplatforme, en gastronomi scene i verdensklasse og med den nationale handlingsplan for plantebaserede fødevarer er der et tydeligt samspil med fondens strategi – og et solidt afsæt for, at langt flere danske startups kan blive en del af fondens fremtidige portefølje.
-Nordic Foodtech VC er mere end en investor – de er en reel samarbejdspartner. De forstår kompleksiteten i biosolutions og fødevareteknologi, og det gør hele forskellen. Fra dag ét har de bidraget med dyb viden, brancheindsigt og en stærk evne til at forbinde os med de rigtige mennesker. Deres nye fond er en gevinst for hele fødevare- og biosolutionsøkosystemet, siger Camilla Kloss Fenneberg, CEO hos Evodia.
I Danmark, hvor biosolutions-sektoren tegner sig for milliarder i eksport og tusindvis af arbejdspladser, er koblingen mellem forskning og forretning afgørende og på trods af generel markedsuro og fald i ventureinvesteringer er behovet for nye løsninger uændret. Nordic Foodtech VC fokuserer på selskaber, der adresserer forretningskritiske problemer – ofte i tæt samarbejde med fødevareindustrien. Da universiteter og forskningsmiljøer har begrænset adgang til early-stage risikovillig kapital, spiller fonden en nøglerolle i forhold til at hjælpe virksomheder med at skabe succesfulde spin-outs i hele Norden.
-Nye teknologier bidrager markant til en mere bæredygtig fødevareproduktion. Nordic Foodtech VC er en unik aktør i det nordiske fødevaretech-landskab med stærkt vækstpotentiale. Teamet har dyb faglighed både inden for forskning og kommercialisering af innovation, og fonden er derfor en oplagt kapitalpartner for early-stage fødevareteknologiske virksomheder – også i Finland, udtaler Peter Platan, investeringsdirektør i Tesis fondsteam.
Fonden vil fortsætte det tætte samarbejde med universiteter og forskningsinstitutioner, særligt i Norden og Baltikum, for at finde de bedste idéer, teams og løsninger med globalt vækstpotentiale. Nordic Foodtech VC går typisk i front i pre-seed- og seed-runder i regionen og co-investerer i resten af Europa med investeringer fra et par hundrede tusind euro og op til €2 mio. Fonden afsætter desuden kapital til større opfølgningsrunder.
Med første closing på €40 mio. har Nordic Foodtech VC fordoblet sin samlede kapital under forvaltning. Rejsningen af kapital fortsætter med henblik på endelig closing ved €80 mio.
-Vi investerer i ”planet-size” muligheder – bid for bid. Med vores teams erfaring og dybe indsigt i sektoren kan vi tidligt identificere startups med løsninger på konkrete problemer, der kan skabe solide afkast inden for en fondscyklus. Vi glæder os til at fortsætte arbejdet med både nye og eksisterende porteføljeselskaber, der alle bidrager til et fødevaresystem i balance med klodens grænser, slutter Louise Heiberg.

Nordic Foodtech VC er den første nordiske venturefond med fokus på konkrete løsninger til landbrug og fødevareindustrien. Virksomheden forvalter to fonde – en €42 mio. fond fra 2020 og en ny artikel 8-fond under SFDR, lanceret i 2025.
Nordic Foodtech VC investerer i pre-seed og seed-selskaber, der skaber positiv impact ved at løse forretningskritiske problemer – fra jord til kredsløb, fra nye proteinkilder til bedre måder at spise på. Første investeringer kan gå op til €2 mio., og fonden har reserveret betydelig kapital til opfølgningsrunder. Teamet har base i Helsinki og København og arbejder på tværs af Europa med særligt fokus på forskningsbaserede spin-outs i Norden og Baltikum.

Seneste nyt fra redaktionen

Ny teknologi – kan vi leve af luftsteg og vindfrikadeller?

BranchenytFremtidens fødevareproduktionInnovationNavnenytTop02. 12. 2025

På AU Viborg er forskere klar til at teste en teknologi, der kan forvandle CO2 og brint til protein. Perspektiverne er at kunne hjælpe med at brødføde en voksende global befolkning helt uden ny landbrugsjord. I november 2025 åbnede pilotanlægget, der skal bringe teknologien tættere på [...]

Dansk teknologi får tildelt amerikansk patent

AktueltNavnenytProduktionsudstyr02. 12. 2025

Dana Technology ApS får tildelt det amerikanske patent 12419325 B2 for sin Rotary Disc Texturizer (RDT), hvilket markerer en vigtig milepæl for virksomhedens innovative tilgang til forarbejdning af fødevarer. Patentet beskytter virksomhedens unikke metode til at omdanne protein- og kulhydrat [...]

Ny AI-modningsmetode sikrer spisemodne avocadoer

AktueltAutomation og robotterBranchenyt02. 12. 2025

Coop er først i Danmark til at gøre brug af en helt ny modningsteknologi, der sammen med kunstig intelligens sikrer, at forbrugeren altid finder spisemodne avocadoer i butikkerne. De nye, spisemodne avocadoer kommer som Irma-produkt fra uge 49. De fleste kender det: Man skal bruge en avocado, [...]

Det Etiske Råd sætter fokus på patenter – for hvem skal eje fremtidens bioteknologi?

Branchenyt02. 12. 2025

Nye bioteknologier har potentiale til at revolutionere fx fødevareproduktion, medicin, behandling og miljøbeskyttelse. Patenter på bioteknologi har både vidtrækkende konsekvenser for, hvilke bioteknologier, der bliver udviklet såvel som, hvem der kan få adgang til de udviklede teknologier. Nu sætter [...]

Tetra Pak baner vej for ny anvendelse af solsikkeprotein i fødevare- og drikkevareindustrien

Fremtidens fødevareproduktionNye føde- og drikkevarer02. 12. 2025

Tetra Pak lancerer solsikkeprotein, der er en plantebaseret ingrediens udviklet til at hjælpe føde- og drikkevareproducenter med at imødekomme efterspørgslen på plantebaserede produkter. Solsikkeproteinet åbner op for ny produktinnovation inden for plantebaserede og funktionelle føde- og [...]

Millioninvestering til lancering af ny naturlig rød farve til fødevarer

InnovationNavnenytProcesudstyrTop25. 11. 2025

Den danske biotekvirksomhed Chromologics fremstiller effektive, naturlige og bæredygtige farver til fødevarer ved hjælp af fermenteringsteknologi. Sammen med bl.a. Novo Holdings investerer EIFO i virksomheden. Med den nye finansiering kan Chromologics tage de sidste skridt mod lancering af deres [...]

Bornholm tager næste skridt mod Danmarks første lokale rejeproduktion

AktueltNavnenytProduktionsudstyr25. 11. 2025

I sidste uge modtog Bornholms Lakseklækkeri i Nexø de allerførste larver af varmtvandsrejer. Det er en vigtig milepæl i opbygningen af en helt ny fødevareproduktion på øen og etableringen af Danmarks første lokale produktion af varmtvandsrejer. I alt 10.000 rejelarver er på vej til Bornholm, [...]

Nye termoformere er en gamechanger inden for pakkemaskiner

AktueltPakke- og fyldemaskiner samt emballage25. 11. 2025

Nemco Machinery A/S lancerer en ny serie af "selvtænkende" termoformere, der kontinuerligt analyserer egne processer. Serien repræsenterer ikke alene et stort skridt i den teknologiske udvikling; den understøtter også den grønne omstilling – og spås at blive en gamechanger for [...]

Millioninvestering skal skabe grøn mad-revolution

Fremtidens fødevareproduktionMadspildsløsningerNavnenyt25. 11. 2025

Nyt innovativt fellowship-program, støttet af Novo Nordisk Fonden og med Teknologisk Institut i front, skal uddanne nye frontløbere, der skal bekæmpe madspild og bane vejen for bæredygtige fødevaresystemer. Teknologisk Institut står i spidsen for at drive BioSustainability Design Fellowship [...]

Coop fjerner låg på creme fraiche og reducerer 15 ton plast

Pakke- og fyldemaskiner samt emballage25. 11. 2025

I sidste uge tog Coop endnu et skridt mod mindre plastaffald i hverdagen. Fremover bliver creme fraiche fra Coops egen serie, ”Coop”, produceret med en tynd film som låg i stedet for det traditionelle plastlåg. Det drejer sig om 4,7 millioner bægre og giver en årlig reduktion på 15 ton [...]

TILMELD NYHEDSBREV

Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis

Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

Seneste Nyheder

  • Ny teknologi – kan vi leve af luftsteg og vindfrikadeller?

    02.12.2025

  • Dansk teknologi får tildelt amerikansk patent

    02.12.2025

  • Ny AI-modningsmetode sikrer spisemodne avocadoer

    02.12.2025

  • Det Etiske Råd sætter fokus på patenter – for hvem skal eje fremtidens bioteknologi?

    02.12.2025

  • Tetra Pak baner vej for ny anvendelse af solsikkeprotein i fødevare- og drikkevareindustrien

    02.12.2025

  • Millioninvestering til lancering af ny naturlig rød farve til fødevarer

    25.11.2025

  • Bornholm tager næste skridt mod Danmarks første lokale rejeproduktion

    25.11.2025

  • Nye termoformere er en gamechanger inden for pakkemaskiner

    25.11.2025

  • Millioninvestering skal skabe grøn mad-revolution

    25.11.2025

  • Coop fjerner låg på creme fraiche og reducerer 15 ton plast

    25.11.2025

Alle nyheder ›

Læs Plus Process gratis online:

Annoncering i Plus Process:

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK – 2600 Glostrup
www.techmedia.dk
Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk
Privatlivspolitik
Cookiepolitik