• LinkedIn
  • OM FOODPROCESFOKUS
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

FoodprocesFOKUS

til aktører i den producerende fødevareindustri, herunder maskinbyggere og tekniske beslutningstagere som produktionschefer, kvalitetschefer, laboratoriechefer, it-chefer, produktudviklingschefer og indkøbere.

  • Automation og robotter
  • Branchenyt
  • Forskning
  • Fremtidens fødevareproduktion
  • Hygiejne og fødevaresikkerhed
  • Innovation
  • Klima og miljø
  • Konferencer og messer
  • Laboratorieteknik
  • Madspildsløsninger
  • Navnenyt
  • Nye føde- og drikkevarer
  • Pakke- og fyldemaskiner samt emballage
  • Primær produktion
  • Procesudstyr
  • Produktionsudstyr
  • Uddannelse
  • Vand- og energibesparende teknologier

AktueltFremtidens fødevareproduktionNavnenyt10. 06. 2025 | Helle Friemann Nielsen

Investering i det globale fødevaresystem

Nordic Foodtech VC har gennemført første closing på sin anden fond, der skal investere i nye teknologier og løsninger med fokus på robusthed og sundhed for mennesker og planeten i hele fødevaresystemet. Porteføljen rummer allerede lovende danske selskaber som Evodia, Chromologics og endless food co – og har nyudnævnt dansk partner i fonden.

NordicFoodtech VC-teamet. Foto: Wasim al Nasser.

Nordic Foodtech VC, en early stage-investor med base i Norden, har gennemført første closing på sin anden fond og rejst €40 mio. ud af et samlet mål på €80 mio.
Fonden investerer i teknologivirksomheder i en tidlig udviklingsfase, der sigter mod at udnytte de globale forretningsmuligheder, der ligger i opbygningen af et sundere og mere resilient fødevaresystem.

Dansk styrke og nærhed
Den nye fond lanceres med udvidet dansk styrke og nærhed, da Louise Heiberg, med base i København, netop er udnævnt til partner i fonden.
Fonden viderefører strategien om tæt samarbejde med universiteter og forskningsmiljøer om at bygge bro mellem videnskabelige gennembrud og industriel anvendelse. Blandt investorerne er institutionelle aktører som Tesi og pensionsselskabet Elo samt fødevarebranchens egne aktører såsom Valios pensionskasse og Heino Group.
-At kunne rejse kapital i det nuværende marked er alt andet end nemt. Men vi og vores investorer er enige om, at det globale fødevaresystem i dag er i ude af stand til at opfylde planetens og befolkningens behov. Som specialiseret investor støtter vi de startups, der omsætter banebrydende videnskab til reel forandring og afkast. Fødevareforsyningssikkerhed, bæredygtighed og sundhed er ikke bare tendenser, de er fundamentale drivere for hele sektoren også er det samtidigt forretningsmæssigt attraktiv, siger Louise Heiberg, partner i Nordic Foodtech VC.
Nordic Foodtech VCs første fond investerede i 18 selskaber i Norden og Baltikum, herunder finske Enifer og Kuva Space, danske Endless Food Co, Chromologics og Evodia, estiske ÄIO samt svenske Melt&Marble og Ironic Biotech. Porteføljen adresserer store industrielle udfordringer ved at udvikle løsninger som prisvenlige proteiner, funktionelle fedtstoffer og olier, naturlige farve- og aromastoffer, næringsstofudvinding fra spildevand samt genanvendelse af batterier til gødning. Dertil kommer hyperspektrale satellitdata, der giver indsigt i landbrug og miljø.

Danmark står stærkt som frontløber
Danmark står stærkt som frontløber i biosolutions med virksomheder, der udvikler ingredienser og fermenteringsplatforme, en gastronomi scene i verdensklasse og med den nationale handlingsplan for plantebaserede fødevarer er der et tydeligt samspil med fondens strategi – og et solidt afsæt for, at langt flere danske startups kan blive en del af fondens fremtidige portefølje.
-Nordic Foodtech VC er mere end en investor – de er en reel samarbejdspartner. De forstår kompleksiteten i biosolutions og fødevareteknologi, og det gør hele forskellen. Fra dag ét har de bidraget med dyb viden, brancheindsigt og en stærk evne til at forbinde os med de rigtige mennesker. Deres nye fond er en gevinst for hele fødevare- og biosolutionsøkosystemet, siger Camilla Kloss Fenneberg, CEO hos Evodia.
I Danmark, hvor biosolutions-sektoren tegner sig for milliarder i eksport og tusindvis af arbejdspladser, er koblingen mellem forskning og forretning afgørende og på trods af generel markedsuro og fald i ventureinvesteringer er behovet for nye løsninger uændret. Nordic Foodtech VC fokuserer på selskaber, der adresserer forretningskritiske problemer – ofte i tæt samarbejde med fødevareindustrien. Da universiteter og forskningsmiljøer har begrænset adgang til early-stage risikovillig kapital, spiller fonden en nøglerolle i forhold til at hjælpe virksomheder med at skabe succesfulde spin-outs i hele Norden.
-Nye teknologier bidrager markant til en mere bæredygtig fødevareproduktion. Nordic Foodtech VC er en unik aktør i det nordiske fødevaretech-landskab med stærkt vækstpotentiale. Teamet har dyb faglighed både inden for forskning og kommercialisering af innovation, og fonden er derfor en oplagt kapitalpartner for early-stage fødevareteknologiske virksomheder – også i Finland, udtaler Peter Platan, investeringsdirektør i Tesis fondsteam.
Fonden vil fortsætte det tætte samarbejde med universiteter og forskningsinstitutioner, særligt i Norden og Baltikum, for at finde de bedste idéer, teams og løsninger med globalt vækstpotentiale. Nordic Foodtech VC går typisk i front i pre-seed- og seed-runder i regionen og co-investerer i resten af Europa med investeringer fra et par hundrede tusind euro og op til €2 mio. Fonden afsætter desuden kapital til større opfølgningsrunder.
Med første closing på €40 mio. har Nordic Foodtech VC fordoblet sin samlede kapital under forvaltning. Rejsningen af kapital fortsætter med henblik på endelig closing ved €80 mio.
-Vi investerer i ”planet-size” muligheder – bid for bid. Med vores teams erfaring og dybe indsigt i sektoren kan vi tidligt identificere startups med løsninger på konkrete problemer, der kan skabe solide afkast inden for en fondscyklus. Vi glæder os til at fortsætte arbejdet med både nye og eksisterende porteføljeselskaber, der alle bidrager til et fødevaresystem i balance med klodens grænser, slutter Louise Heiberg.

Nordic Foodtech VC er den første nordiske venturefond med fokus på konkrete løsninger til landbrug og fødevareindustrien. Virksomheden forvalter to fonde – en €42 mio. fond fra 2020 og en ny artikel 8-fond under SFDR, lanceret i 2025.
Nordic Foodtech VC investerer i pre-seed og seed-selskaber, der skaber positiv impact ved at løse forretningskritiske problemer – fra jord til kredsløb, fra nye proteinkilder til bedre måder at spise på. Første investeringer kan gå op til €2 mio., og fonden har reserveret betydelig kapital til opfølgningsrunder. Teamet har base i Helsinki og København og arbejder på tværs af Europa med særligt fokus på forskningsbaserede spin-outs i Norden og Baltikum.

Seneste nyt fra redaktionen

Skånsom frysetørring af babymad bevarer smag og næringsstoffer

InnovationProduktionsudstyrTop10. 06. 2025

Den innovative danske babymadsproducent Ma-Mam ApS peger på nye muligheder ved at anvende frysetørring til babymad. Frysetørring er yderst skånsom, og næringsstofferne, farve og meget af den naturlige smag, som normalt går tabt i traditionelle varmebehandlingsprocesser, bevares. Med hjælp fra den [...]

White-Paper – fødevaresikkerhed og kvalitet er danske konkurrencefordele

AktueltBranchenytHygiejne og fødevaresikkerhedNavnenyt10. 06. 2025

Danmark har et stærkt internationalt ry som en pålidelig leverandør af sikre fødevarer med høj kvalitet. Denne position bygger på årtiers erfaring med at skabe gennemsigtighed, høje standarder og dokumenterede løsninger, som hele den danske fødevareklynge står bag. Nu udkommer nyt White-Paper fra [...]

Investering i det globale fødevaresystem

AktueltFremtidens fødevareproduktionNavnenyt10. 06. 2025

Nordic Foodtech VC har gennemført første closing på sin anden fond, der skal investere i nye teknologier og løsninger med fokus på robusthed og sundhed for mennesker og planeten i hele fødevaresystemet. Porteføljen rummer allerede lovende danske selskaber som Evodia, Chromologics og endless food co [...]

Arla Foods investerer stort i Linköping for at imødekomme skyr-boom

Navnenyt10. 06. 2025

Andelsejede Arla Foods investerer 34,5 mio. euro i en ny produktionslinje til skyr på mejeriet i Linköping, Sverige. Investeringen er en del af kooperativets langsigtede strategi og skal imødekomme den stigende efterspørgsel på skyr. Den nye produktionslinje vil primært producere skyr til det [...]

Landbrug & Fødevarer er tilbage på Folkemødet

Konferencer og messerNavnenyt10. 06. 2025

Landbrug & Fødevarer tager til Folkemødet på Bornholm med én samlet ramme og et fælles formål: At vise, hvordan landbruget og fødevareklyngen tager ansvar – ikke med store ord, men med konkrete løsninger, der virker i praksis. Når Folkemødet på Bornholm fra den 12. til 14. juni atter samler [...]

Rune-Christoffer Dragsdahl skal stå i spidsen for international organisation

Navnenyt10. 06. 2025

Generalsekretæren i Dansk Vegetarisk Forening (DVF), Rune-Christoffer Dragsdahl, er blevet valgt til forperson for den internationale organsation IVU. Rune-Christoffer Dragsdahl, der er generalsekretær i Dansk Vegetarisk Forening (DVF), er blevet valgt til forperson for den internationale [...]

Ægte foie gras uden tvangsfodring af ænder og gæs

ForskningTop03. 06. 2025

Forskere fra Max Planck Instituttet og Syddansk Universitet har udviklet en effektiv måde at fremstille foie gras af ænder og gæs på, som ikke er blevet tvangsfodrede. Teknologien er patenteret – og håbet for fremtiden er, at den også vil kunne bruges til fx plantebaserede fødevarer. Tænk, hvis [...]

Få del i millionpulje til udvikling af plantebaserede fødevarer

AktueltForskningFremtidens fødevareproduktion03. 06. 2025

Små og mellemstore fødevarevirksomheder kan nu søge om at deltage i PlanteVÆKST - et skræddersyet udviklingsforløb med adgang til ekspertise, testfaciliteter og professionelt netværk. Teknologisk Institut åbner nu døren for små og mellemstore fødevarevirksomheder, der ønsker at styrke deres [...]

Producentansvar – uklare regler skaber frustration

AktueltBranchenytPakke- og fyldemaskiner samt emballage03. 06. 2025

Den 31. maj var der deadline for indberetning af emballagemængder til Dansk Producentansvar. Både fødevarevirksomheder og andre virksomheder med producentansvar for emballage skulle senest i weekenden sikre, at deres faktiske emballagemængder for 2024 var indberettet. Mange har allerede indberettet [...]

Enorm stor interesse for plantebaserede projekter

Forskning03. 06. 2025

Virksomheder og organisationer vil i dén grad være med til at udvikle den plantebaserede fødevaresektor. Nye tal viser nemlig, at der er søgt om tilskud fra Plantefonden for over 750 mio. kr. Plantefondens tredje ansøgningsrunde er lukket, og der er modtaget 141 ansøgninger for et samlet beløb [...]

TILMELD NYHEDSBREV

Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis

Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

Seneste Nyheder

  • Skånsom frysetørring af babymad bevarer smag og næringsstoffer

    10.06.2025

  • White-Paper – fødevaresikkerhed og kvalitet er danske konkurrencefordele

    10.06.2025

  • Investering i det globale fødevaresystem

    10.06.2025

  • Arla Foods investerer stort i Linköping for at imødekomme skyr-boom

    10.06.2025

  • Landbrug & Fødevarer er tilbage på Folkemødet

    10.06.2025

  • Rune-Christoffer Dragsdahl skal stå i spidsen for international organisation

    10.06.2025

  • Ægte foie gras uden tvangsfodring af ænder og gæs

    03.06.2025

  • Få del i millionpulje til udvikling af plantebaserede fødevarer

    03.06.2025

  • Producentansvar – uklare regler skaber frustration

    03.06.2025

  • Enorm stor interesse for plantebaserede projekter

    03.06.2025

Alle nyheder ›

Læs trykte magasiner online:

Plus Proces LevnedsMiddelBladet

Annoncering i trykte magasiner:

Plus Proces LevnedsMiddelBladet

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK – 2600 Glostrup
www.techmedia.dk
Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk
Privatlivspolitik
Cookiepolitik