Tetra Pak lancerer solsikkeprotein, der er en plantebaseret ingrediens udviklet til at hjælpe føde- og drikkevareproducenter med at imødekomme efterspørgslen på plantebaserede produkter. Solsikkeproteinet åbner op for ny produktinnovation inden for plantebaserede og funktionelle føde- og drikkevarer.

Solsikkeprotein giver fødevareproducenter nye muligheder inden for den hurtigt voksende kategori af plantebaserede føde- og drikkevarer – et marked der globalt forventes at blive tredoblet til 35,9 mia. dollars (232 mia. DKK) i 2033.
Solsikkeprotein kan indgå i mange sammenhænge takket være en neutral, let nøddeagtig smagsprofil, en blød konsistens og lyse farve. Disse egenskaber gør solsikkeprotein velegnet til alt fra plantebaseret iskaffe til yoghurt, færdige proteindrikke og meget mere. Solsikkerprotein kan nemt tilpasses til specifikke behov – uanset om målet er at øge protein-indholdet, forbedre teksturen eller ændre ernæringsprofilen.
Med solsikkeprotein i sortimentet af ingredienser står Tetra Pak dermed styrket til at hjælpe producenter med at gå ind i den voksende kategori for kosttilskud og ernæringsprodukter. På Tetra Paks produktudviklingscentre kan producenter optimere udviklingen af nye produkter, der imødekommer behovene hos nutidens sundhedsbevidste forbrugere.
Med 74 pct. af nutidens forbrugere, som aktivt søger produkter med sundhedsfordele, giver solsikkeproteinets ernæringsprofil attraktive muligheder for producenter, der ønsker at udvikle funktionelle fødevarer. Med op til 50% proteinindhold samt fibre, vitaminer og antioxidanter er solsikkeprotein en særlig velegnet ingrediens i funktionelle og berigede produkter. En høj in vitro-fordøjelighed indikerer samtidig en aminosyreprofil, der egner sig godt til plantebaserede koncepter.
Det globale proteinmarked forventes at nå mere end 27,48 mia. USD (178 mia. DKK) i 2034, mens Europas marked for måltidserstatninger alene ventes at stige fra 2 mia. USD i 2024 til næsten 4 mia. USD i 2033.
Ida Svensson, Director Portfolio & Capabilities Food Solutions hos Tetra Pak, udtaler:
-Solsikkeprotein er en bæredygtig og fleksibel ingrediens, der åbner døren for nye produktmuligheder uden at kræve større ændringer i eksisterende produktionslinjer eller produktformler. Dermed får føde- og drikkevareproducenter mulighed for at udvide deres sortiment på deres nuværende anlæg, møde nye typer af ønsker hos forbrugerne og være på forkant af markedstendenserne.
Kilde: Tetra Pak.

