• LinkedIn
  • OM FOODPROCESFOKUS
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

FoodprocesFOKUS

til aktører i den producerende fødevareindustri, herunder maskinbyggere og tekniske beslutningstagere som produktionschefer, kvalitetschefer, laboratoriechefer, it-chefer, produktudviklingschefer og indkøbere.

  • Automation og robotter
  • Branchenyt
  • Forskning
  • Fremtidens fødevareproduktion
  • Hygiejne og fødevaresikkerhed
  • Innovation
  • Klima og miljø
  • Konferencer og messer
  • Laboratorieteknik
  • Madspildsløsninger
  • Navnenyt
  • Nye føde- og drikkevarer
  • Pakke- og fyldemaskiner samt emballage
  • Primær produktion
  • Procesudstyr
  • Produktionsudstyr
  • Uddannelse
  • Vand- og energibesparende teknologier

Navnenyt07. 10. 2025 | Helle Friemann Nielsen

Hæder til dansk destilleri

Copenhagen Distillery vinder priser for deres whisky ved det prestigefyldte Luxury Masters i England. Ved at udnytte de naturlige mælkesyrebakterier på dansk økologisk byg, har de formået at skabe et whiskyudtryk som slog benene væk under juryen.

Copenhagen Distillery ikoniske kubiske flaske fyldes med håndkraft.

Det københavnske destilleri er netop vendt hjem fra årets Luxury Masters i London med ikke bare een men to priser for deres kompromisløse og særegent danske whisky. Ved at udnytte de naturlige mælkesyrebakterier på dansk økologisk byg, har de formået at skabe et whiskyudtryk som slog benene væk under juryen.
Deres RARE, som faktisk ikke er en byg-whisky, men lavet på urkornet spelt, vandt guld, mens deres signaturwhisky RAW kom hjem med den eftertragtede Master Award, og en juryudtalelse der omtalte den som ”en frugthave der vælter i grønne æbler og Conference pærer, engblomster og hvid peber”.
-Vi er både glade for, og stolte over, anerkendelsen. Det vi laver, er ikke ment til at efterligne skotsk/japansk whisky eller irsk/amerikansk whiskey, men er sit helt eget. At juryen ikke bare forstår det, men belønner os med en Master Award, giver blod på tanden til at blive endnu bedre, siger Master Distiller Lasse Öznek.
Gennem et utrætteligt arbejde sammen med de øvrige nordiske destillerier, har Copenhagen Distillery de sidste mange år arbejdet frem mod at skabe et særligt skandinavisk whiskyudtryk, og priserne ved årets Luxury Masters er et tydeligt tegn på at det ikke bare går den rigtige vej – de er faktisk landet.
Der hviles dog ikke på laurbærrene. Copenhagen Distillery har netop lanceret deres længe ventede REFINED no.3, som bygger videre på den danske økologiske malt med særligt danske noter fra udvalgte, håndlavede egefade. Alle tre udtryk er tilgængelige på deres hjemmeside og hos spiritusforhandlere over hele landet.

Seneste nyt fra redaktionen

Forskere genopliver yoghurt lavet af… myrer

ForskningFremtidens fødevareproduktionTop07. 10. 2025

En gammel opskrift på yoghurt lavet på myrer er blevet genskabt af forskere fra Københavns Universitet. I et studie viser de, hvordan myrer og de bakterier, der lever på dem, kan forvandle mælk til yoghurt. Det giver både ny viden om fortidens madtraditioner og en af nutidens store madtrends, og så [...]

Tre fine messedage i Herning tiltrak 20.424 besøgende

AktueltKonferencer og messer07. 10. 2025

HI-messen samlede atter industrien til tre fantastiske teknologidage i Herning. Hallerne var vanen tro fyldt med lækker teknologi, ingeniørkunst, glade mennesker og god stemning – også mejeribranchens altoverskyggende mødested, den kombinerede udstilling og konkurrence, International Food Contest, [...]

Danmark holder robotkurs – fødevarer driver væksten

AktueltAutomation og robotterBranchenyt07. 10. 2025

Danmark fortsætter som robotfrontløber trods europæisk afmatning. Det viser de nye robottal fra International Federation of Robotics (IFR). På trods af fald i antallet af nyinstallerede robotter klarer Danmark sig markant bedre end de fleste europæiske lande – især takket være og fødevare- og [...]

Hæder til dansk destilleri

Navnenyt07. 10. 2025

Copenhagen Distillery vinder priser for deres whisky ved det prestigefyldte Luxury Masters i England. Ved at udnytte de naturlige mælkesyrebakterier på dansk økologisk byg, har de formået at skabe et whiskyudtryk som slog benene væk under juryen. Det københavnske destilleri er netop vendt hjem [...]

ÆG eller æg? Nu ændrer fødevareministeren reglerne

BranchenytHygiejne og fødevaresikkerhed07. 10. 2025

FødevareDanmark glæder sig over, at fødevareministeren nu ændrer reglerne for fødevarekontrollen efter en sag, hvor en slagtermester blev idømt en bøde på 40.000 kr. for at skrive ”æg” med små bogstaver på pakke hjemmelavede frikadeller. Efter pres fra brancheorganisationen FødevareDanmark [...]

130 år gamle flasker vidner om dansk smøreventyr og datidens hygiejne

Hygiejne og fødevaresikkerhedLaboratorieteknikTop30. 09. 2025

To glemte flasker i en kælder på Frederiksberg med bakteriekulturer fra 1890’erne har givet forskere fra Københavns Universitet et enestående indblik i Danmarks smøreventyr. Gennem avanceret DNA-analyse har de undersøgt indholdet i flaskerne, som blandt andet bød på flere bakterielle overraskelser [...]

Globalt partnerskab med dansk deltagelse vil lave mad ud af CO2

AktueltForskningFremtidens fødevareproduktionNavnenyt30. 09. 2025

Orkla Danmark er gået med i et partnerskab, der skal udvikle fremtidens proteinrige fødevarer baseret på CO2 – en teknologi, som potentielt kan brødføde mere end en milliard mennesker. Arbejdet foregår i et konsortium, der finansieres af Gates Foundation og Novo Nordisk Fonden. CO2-overskud [...]

Skal Danmark ofre sin ølkultur for EU-bureaukrati?

AktueltBranchenytNavnenytPakke- og fyldemaskiner samt emballage30. 09. 2025

27 danske mikrobryggerier vedtog onsdag den 24. september en skarp udtalelse med opfordring til politisk handling over for EU’s emballagetvang. På et møde i Bryggeriforeningens gruppe for små og mellemstore bryggerier i Svendborg blev følgende udtagelse enstemmigt vedtaget:-Danmarks bryggerier [...]

Fra lokal fiskerimesse til international succes

Konferencer og messer30. 09. 2025

DanFish International har siden 1974 udviklet sig fra lokal fiskerimesse til en af verdens vigtigste messer for udstyr og tjenester til fiskeindustrien. Messen, der afholdes i Aalborg den 7.-9. oktober, er et internationalt forum, der samler fiskere, leverandører og eksperter fra hele verden for at [...]

Husmesse i Hornslet: Automationsløsninger samlet under ét tag

Automation og robotterKonferencer og messer30. 09. 2025

Ragner Automation inviterer til husmesse den 7.-8. oktober, hvor man kan møde branchens stærkeste leverandører og bl.a. opleve Linerfree etikettering fra HM Systems A/S. Den 7.-8. oktober slår Ragner Automation dørene op til husmesse i Hornslet, hvor nogle af branchens førende leverandører [...]

TILMELD NYHEDSBREV

Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis

Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

Seneste Nyheder

  • Forskere genopliver yoghurt lavet af… myrer

    07.10.2025

  • Tre fine messedage i Herning tiltrak 20.424 besøgende

    07.10.2025

  • Danmark holder robotkurs – fødevarer driver væksten

    07.10.2025

  • Hæder til dansk destilleri

    07.10.2025

  • ÆG eller æg? Nu ændrer fødevareministeren reglerne

    07.10.2025

  • 130 år gamle flasker vidner om dansk smøreventyr og datidens hygiejne

    30.09.2025

  • Globalt partnerskab med dansk deltagelse vil lave mad ud af CO2

    30.09.2025

  • Skal Danmark ofre sin ølkultur for EU-bureaukrati?

    30.09.2025

  • Fra lokal fiskerimesse til international succes

    30.09.2025

  • Husmesse i Hornslet: Automationsløsninger samlet under ét tag

    30.09.2025

Alle nyheder ›

Læs trykte magasiner online:

Plus Proces LevnedsMiddelBladet

Annoncering i trykte magasiner:

Plus Proces LevnedsMiddelBladet

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK – 2600 Glostrup
www.techmedia.dk
Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk
Privatlivspolitik
Cookiepolitik