• LinkedIn
  • OM FOODPROCESFOKUS
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

FoodprocesFOKUS

til aktører i den producerende fødevareindustri, herunder maskinbyggere og tekniske beslutningstagere som produktionschefer, kvalitetschefer, laboratoriechefer, it-chefer, produktudviklingschefer og indkøbere.

  • Automation og robotter
  • Branchenyt
  • Forskning
  • Fremtidens fødevareproduktion
  • Hygiejne og fødevaresikkerhed
  • Innovation
  • Klima og miljø
  • Konferencer og messer
  • Laboratorieteknik
  • Madspildsløsninger
  • Navnenyt
  • Nye føde- og drikkevarer
  • Pakke- og fyldemaskiner samt emballage
  • Primær produktion
  • Procesudstyr
  • Produktionsudstyr
  • Uddannelse
  • Vand- og energibesparende teknologier

Konferencer og messerNye føde- og drikkevarerTop26. 08. 2025 | Helle Friemann Nielsen

De ypperste mejeriprodukter hyldes på HI-messen

Den kombinerede udstilling og konkurrence International Food Contest byder på innovation, networking og flere end 1.000 mejeriprodukter, når den populære begivenhed samler mejeribranchen på årets udgave af HI-messen. MCH Messecenter Herning danner rammen om messen, der finder sted 30. september til 2. oktober 2025.

Der bliver traditionen tro nok at smage på, når International Food Contest samler mejeribranchen. Foto: MCH/Tony Brøchner.

Et enormt tagselvbord spækket med mejeriprodukter er i vente, når HI Tech & Industry Scandinavia åbner dørene til Internationel Food Contest i MCH Messecenter Hernings Hal D. Mejeribranchens altoverskyggende mødested tiltrækker både danske og udenlandske fagfolk, der foruden de mange velsmagende produkter præsenteres for nye løsninger målrettet levnedsmiddelindustrien – teknologier, der potentielt kan transformere produktionsmetoder.
Det er Mejeriforeningen, der sammen med Foreningen af mejeriledere og funktionærer, Foreningen Danmarks Privatmejerier og Dansk Oste- og Smørforening står bag International Food Contest. Arrangementsansvarlig er Lars Johannes Nielsen, chefkonsulent i Landbrug & Fødevarer/Mejeri.
Han melder, at årets udgave af den kombinerede udstilling og konkurrence af omkring 1.000 produkter tegner særdeles spændende.
-Der venter et overflødighedshorn af alle typer mejeriprodukter fra de danske mejerier og fra en række udenlandske producenter, primært nordiske mejerier. Der er tale om hele paletten af mejeriprodukter, og ud over at produkterne er blevet vurderet af mejerifaglige dommere, så kan de besøgende ved HI-messen og International Food Contest også smage og selv vurdere produkterne. Det er en helt unik oplevelse og meget interessant at gå på opdagelse i, siger Lars Johannes Nielsen.
Han fortæller, at begivenheden er et af årets store samlingspunkter i branchen:
-Rigtig, rigtig mange fagfolk prioriterer at deltage, og det er vi naturligvis rigtig glade for. Det betyder, at begivenheden sideløbende med udstillingen og konkurrencedelen er det ideelle sted for mejeribranchen bredt set at networke. International Food Contest er det største arrangement i branchen – det er i dén grad et samlende mødested, hvor fagligheder mødes om såvel klassiske mejeriprodukter som nye, innovative produkter.

Nyhed tilbyder et indblik i dommernes virke
Lars Johannes Nielsen betragter HI-messen og International Food Contest som “et supergodt match”, hvor både fagfolk fra mejeribranchen og andre dele af industrien nyder godt af hinandens tilstedeværelse. Med et fokus på såvel nye fødevareteknologier som produkter sikrer konstruktionen, at messen og den kombinerede udstilling og konkurrence tilbyder noget for alle – potentielt også horisontudvidende vidensdeling på tværs.
Som noget nyt kan publikum i år tirsdag fra klokken 9.00 overvære finaledommernes bedømmelse af de cirka 30 produkter, som er med i line-up til en af International Food Contests tre store priser i kategorierne: Konsummælksprodukter, Ost samt Smør & blandingsprodukter.
-Det giver publikum en unik mulighed for at følge de mejeri-faglige finaledommeres bedømmelse og overvejelser. Klokken 13.00, kort efter dommernes votering, kåres årets vindere fra scenen i hal D, lyder det fra Lars Johannes Nielsen.

HI Tech & Industry Scandinavia finder sted i MCH Messecenter Herning 30. september til 2. oktober 2025.

Seneste nyt fra redaktionen

Millioninvestering i dansk produktion af plantebøffer

Fremtidens fødevareproduktionNavnenytTop28. 10. 2025

Med investeringer fra EIFO og Novo Holdings samt et matchende lån fra Den Europæiske Investeringsbank (EIB) rejser den danske virksomhed MATR Foods den største samlede finansieringsrunde af sin slags for et foodtech-selskab i Danmark i år. Midlerne skal bruges til at udvide produktionen på ny fabrik [...]

Konservesprodukter udfordres af nye nitritkrav

AktueltBranchenytHygiejne og fødevaresikkerhed28. 10. 2025

En ny EU-forordning sænker grænsen for tilladte mængder nitrit i animalske fødevarer. For danske køleprodukter får det ingen betydning, men for konserves opbevaret ved stuetemperatur kan de nye regler have betydning for fødevaresikkerhed og holdbarhed. Sådan lyder det fra Teknologisk [...]

Konference om fremtidens bæredygtige proteiner

AktueltFremtidens fødevareproduktionKonferencer og messer28. 10. 2025

Hvordan kan alternative proteiner bidrage til en mere bæredygtig og robust fremtid for fødevaresystemet? Det er temaet for konferencen AltProteinX 2025, som holdes den 4. november 2025 på DTU og samler forskere, virksomheder og beslutningstagere til en dag med ny viden, diskussioner og netværk. [...]

Ny spiller på markedet for avancerede pakkeløsninger til agro-food industrien

NavnenytPakke- og fyldemaskiner samt emballage28. 10. 2025

Manter Nordic er et nyt dansk-hollandsk joint venture med dét klare formål at styrke salg, installation og service af avancerede maskinløsninger til agro-food industrien i Danmark, Norge, Sverige og Island. Manter Nordic henvender sig primært til kartoffel- og løgproducenter. Bag initiativet [...]

Procudan A/S overtager aktiviteterne i Presmann ApS

Navnenyt28. 10. 2025

Fra 1. januar 2026 overtager Procudan A/S aktiviteterne i Presmann ApS, hvilket betyder, at Procudan udvider sortimentet af frugtprodukter til kunder i hele Norden. Efter snart 25 år i markedet overdrager Presmann alle forretningsaktiviteter og kunderelationer i Norden til Procudan.Overtagelsen [...]

Transatlantisk samarbejde om biosolutions til fødevarer

Fremtidens fødevareproduktionInnovationNavnenytTop21. 10. 2025

Endnu et vigtigt skridt er taget i Alfa Lavals helt store satsning på fødevareinnovation i Danmark med et nyt, transatlantisk samarbejde til udvikling af biosolutions til fødevarer. Alfa Laval i København er industrikoncernens forretningshovedkvarter for løsninger til føde- og drikkevareindustrien, [...]

Kollektive emballageordninger lancerer ny portal

AktueltNavnenytPakke- og fyldemaskiner samt emballage21. 10. 2025

Siden producentansvaret for emballage trådte i kraft den 1. oktober 2025, skal virksomheder, der selv står tilbage som slutbrugere med emballageaffald, ikke ende med regningen. De kan i stedet søge om økonomisk kompensation. For at gøre den proces så let som muligt, lancerer Emballageretur og ERP [...]

Brancheforening udvider

AktueltNavnenyt21. 10. 2025

Tican Fresh Meat A/S, der med sine godt 1.000 medarbejdere i Thisted og Brørup og godt 80.000 ugentlige slagtninger er landets næststørste slagteri, har besluttet at melde sig ind i brancheorganisationen FødevareDanmark. Indmeldelsen sker for at styrke sammenhængen og forståelsen på tværs af [...]

Tak for dig Marianne – du vil blive savnet

Navnenyt21. 10. 2025

Det er med stor sorg, at vi må fortælle, at vores hjertevarme og altid positive kollega – og ven – Marianne Dieckmann (61) ikke er hos os i denne verden længere. Marianne gik for nyligt bort efter i flere år at have kæmpet mod en kræftsygdom, som hun dog hverken lod forlag eller vores mange [...]

Nye tal fra Eurostat: Danmarks madspild er dobbelt så stort som det europæiske gennemsnit

Madspildsløsninger21. 10. 2025

Danmark ligger fortsat i bunden af Europa, når det gælder madspild. Det viser de nye tal fra Eurostat. Ifølge opgørelsen har Danmark et samlet madspild på 261 kilo pr. indbygger, hvor det europæiske gennemsnit ligger på 130 kilo pr. indbygger. I det private smider de danske husholdninger markant [...]

TILMELD NYHEDSBREV

Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis

Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

Seneste Nyheder

  • Millioninvestering i dansk produktion af plantebøffer

    28.10.2025

  • Konservesprodukter udfordres af nye nitritkrav

    28.10.2025

  • Konference om fremtidens bæredygtige proteiner

    28.10.2025

  • Ny spiller på markedet for avancerede pakkeløsninger til agro-food industrien

    28.10.2025

  • Procudan A/S overtager aktiviteterne i Presmann ApS

    28.10.2025

  • Transatlantisk samarbejde om biosolutions til fødevarer

    21.10.2025

  • Kollektive emballageordninger lancerer ny portal

    21.10.2025

  • Brancheforening udvider

    21.10.2025

  • Tak for dig Marianne – du vil blive savnet

    21.10.2025

  • Nye tal fra Eurostat: Danmarks madspild er dobbelt så stort som det europæiske gennemsnit

    21.10.2025

Alle nyheder ›

Læs trykte magasiner online:

Plus Proces LevnedsMiddelBladet

Annoncering i trykte magasiner:

Plus Proces LevnedsMiddelBladet

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK – 2600 Glostrup
www.techmedia.dk
Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk
Privatlivspolitik
Cookiepolitik