• LinkedIn
  • OM FOODPROCESFOKUS
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

FoodprocesFOKUS

til aktører i den producerende fødevareindustri, herunder maskinbyggere og tekniske beslutningstagere som produktionschefer, kvalitetschefer, laboratoriechefer, it-chefer, produktudviklingschefer og indkøbere.

  • Automation og robotter
  • Branchenyt
  • Forskning
  • Fremtidens fødevareproduktion
  • Hygiejne og fødevaresikkerhed
  • Innovation
  • Klima og miljø
  • Konferencer og messer
  • Laboratorieteknik
  • Madspildsløsninger
  • Navnenyt
  • Nye føde- og drikkevarer
  • Pakke- og fyldemaskiner samt emballage
  • Primær produktion
  • Procesudstyr
  • Produktionsudstyr
  • Uddannelse
  • Vand- og energibesparende teknologier

Konferencer og messerNye føde- og drikkevarerTop26. 08. 2025 | Helle Friemann Nielsen

De ypperste mejeriprodukter hyldes på HI-messen

Den kombinerede udstilling og konkurrence International Food Contest byder på innovation, networking og flere end 1.000 mejeriprodukter, når den populære begivenhed samler mejeribranchen på årets udgave af HI-messen. MCH Messecenter Herning danner rammen om messen, der finder sted 30. september til 2. oktober 2025.

Der bliver traditionen tro nok at smage på, når International Food Contest samler mejeribranchen. Foto: MCH/Tony Brøchner.

Et enormt tagselvbord spækket med mejeriprodukter er i vente, når HI Tech & Industry Scandinavia åbner dørene til Internationel Food Contest i MCH Messecenter Hernings Hal D. Mejeribranchens altoverskyggende mødested tiltrækker både danske og udenlandske fagfolk, der foruden de mange velsmagende produkter præsenteres for nye løsninger målrettet levnedsmiddelindustrien – teknologier, der potentielt kan transformere produktionsmetoder.
Det er Mejeriforeningen, der sammen med Foreningen af mejeriledere og funktionærer, Foreningen Danmarks Privatmejerier og Dansk Oste- og Smørforening står bag International Food Contest. Arrangementsansvarlig er Lars Johannes Nielsen, chefkonsulent i Landbrug & Fødevarer/Mejeri.
Han melder, at årets udgave af den kombinerede udstilling og konkurrence af omkring 1.000 produkter tegner særdeles spændende.
-Der venter et overflødighedshorn af alle typer mejeriprodukter fra de danske mejerier og fra en række udenlandske producenter, primært nordiske mejerier. Der er tale om hele paletten af mejeriprodukter, og ud over at produkterne er blevet vurderet af mejerifaglige dommere, så kan de besøgende ved HI-messen og International Food Contest også smage og selv vurdere produkterne. Det er en helt unik oplevelse og meget interessant at gå på opdagelse i, siger Lars Johannes Nielsen.
Han fortæller, at begivenheden er et af årets store samlingspunkter i branchen:
-Rigtig, rigtig mange fagfolk prioriterer at deltage, og det er vi naturligvis rigtig glade for. Det betyder, at begivenheden sideløbende med udstillingen og konkurrencedelen er det ideelle sted for mejeribranchen bredt set at networke. International Food Contest er det største arrangement i branchen – det er i dén grad et samlende mødested, hvor fagligheder mødes om såvel klassiske mejeriprodukter som nye, innovative produkter.

Nyhed tilbyder et indblik i dommernes virke
Lars Johannes Nielsen betragter HI-messen og International Food Contest som “et supergodt match”, hvor både fagfolk fra mejeribranchen og andre dele af industrien nyder godt af hinandens tilstedeværelse. Med et fokus på såvel nye fødevareteknologier som produkter sikrer konstruktionen, at messen og den kombinerede udstilling og konkurrence tilbyder noget for alle – potentielt også horisontudvidende vidensdeling på tværs.
Som noget nyt kan publikum i år tirsdag fra klokken 9.00 overvære finaledommernes bedømmelse af de cirka 30 produkter, som er med i line-up til en af International Food Contests tre store priser i kategorierne: Konsummælksprodukter, Ost samt Smør & blandingsprodukter.
-Det giver publikum en unik mulighed for at følge de mejeri-faglige finaledommeres bedømmelse og overvejelser. Klokken 13.00, kort efter dommernes votering, kåres årets vindere fra scenen i hal D, lyder det fra Lars Johannes Nielsen.

HI Tech & Industry Scandinavia finder sted i MCH Messecenter Herning 30. september til 2. oktober 2025.

Seneste nyt fra redaktionen

Fermentering gør havets grøntsager mere spiselige

ForskningFremtidens fødevareproduktionNavnenytTop16. 12. 2025

Tang har længe været hyldet som en bæredygtig superingrediens – men dens ”fiskede” smag er en barriere for mange vestlige forbrugere. Nu viser et nyt studie fra Københavns Universitet, at fermentering med mælkesyrebakterier kan være nøglen til at få tangen til at glide ned. Det kan være [...]

Innovativ teknologi skaber vækstmuligheder for fødevareklyngen

AktueltBranchenytInnovation16. 12. 2025

Danmarks teknologiske styrker inden for landbrugs- og fødevaresektoren vinder genklang på vigtige eksportmarkeder, hvor bæredygtighed og produktivitet står højt på dagsordenen. En analyse offentliggjort i efteråret - udført af Operate for Food Nation - viser et betydeligt vækstpotentiale for danske [...]

FoodprocesFokus holder juleferie

AktueltBranchenyt16. 12. 2025

Jul og nytår står for døren og det er tid til juleferie – det gælder også FoodprocesFokus. Dette er således det sidste nyhedsbrev i år. Vi udkommer igen onsdag den 7. januar 2026. Vi ønsker en glædelig jul og et godt nytår til alle…-Redaktionen [...]

Ny teknologi vil forandre europæisk landbrug

BranchenytPrimær produktion16. 12. 2025

Minister for fødevarer, landbrug og fiskeri Jacob Jensen (V) er stolt af ny aftale, der sikrer muligheden for at bruge ny teknologi i den europæiske landbrugsproduktion. Det baner vejen for mere robuste, bæredygtige afgrøder og en stærkere europæisk fødevareforsyning. I en tid med store [...]

Verdens første papirbaserede barriere til juicekartoner

InnovationNavnenytPakke- og fyldemaskiner samt emballage16. 12. 2025

Tetra Pak lancerer sammen med den spanske drikkevareproducent García Carrión den første papirbaserede barriereteknologi til juicekartoner – et vigtigt skridt mod at reducere afhængigheden af fossilbaseret materiale. Sammen med den spanske drikkevareproducent García Carrión har Tetra Pak [...]

Ny forskning: Vandmænd kan bruges til at lave mayonnaise og smør

ForskningFremtidens fødevareproduktionInnovationTop09. 12. 2025

Forskere på Syddansk Universitet (SDU) har fundet ud af, at vandmænd kan bruges som fødevarestabilisator og vil nu bl.a. samarbejde med toprestauranten Alchemist og restaurantens forsknings- og testkøkken Spora om at bruge det i madretter. I fremtiden kan de slimede væsener måske bidrage til en mere [...]

Årets Danske Bryggeri 2025

AktueltNavnenyt09. 12. 2025

Det nordjyske bryggeri – Bad Seed Brewing – løb med prisen for Årets Danske Bryggeri 2025. Bryggeriet hædres for konsekvent høj kvalitet, markant udvikling og et år, hvor både øl, samarbejder og festivalaktiviteter har sat tydelige aftryk på den danske ølscene Bad Seed Brewing løb med hver [...]

Danske økologiske virksomheder på eksportfremstød i Berlin

AktueltBranchenytKonferencer og messer09. 12. 2025

I starten af december samledes 12 danske økologiske og plantebaserede fødevarevirksomheder i Berlin for at deltage i et målrettet eksportfremstød arrangeret af Landbrug & Fødevarer i samarbejde med den danske ambassade i Berlin. Initiativet, der var støttet af Fonden for økologisk landbrug, [...]

Tetra Pak køber Bioreactors.net for at accelerere løsninger inden for nye fødevarer

NavnenytProcesudstyr09. 12. 2025

Tetra Pak Processing Equipment SIA har købt Bioreactors.net - en lettisk virksomhed med næsten tre årtiers erfaring inden for design og fremstilling af bioreaktorløsninger til blandt andet produktion af en række proteiner. Bioreactors.net, der blev grundlagt i 1996, er et specialiseret [...]

Ny skæremaskine til plantebaserede fødevarer kommer til Danmark

Produktionsudstyr09. 12. 2025

Nemco Machinery A/S lancerer en skæremaskine til plantebaserede fødevarer på det danske marked. Der er tale om Maxx 200 HMT-maskinen fra den anerkendte tyske producent holac Maschinenbau. Maxx 200 HMT indgår i en serie af innovative skæremaskiner, som er specialdesignet til produktion af [...]

TILMELD NYHEDSBREV

Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis

Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

Seneste Nyheder

  • Fermentering gør havets grøntsager mere spiselige

    16.12.2025

  • Innovativ teknologi skaber vækstmuligheder for fødevareklyngen

    16.12.2025

  • FoodprocesFokus holder juleferie

    16.12.2025

  • Ny teknologi vil forandre europæisk landbrug

    16.12.2025

  • Verdens første papirbaserede barriere til juicekartoner

    16.12.2025

  • Ny forskning: Vandmænd kan bruges til at lave mayonnaise og smør

    09.12.2025

  • Årets Danske Bryggeri 2025

    09.12.2025

  • Danske økologiske virksomheder på eksportfremstød i Berlin

    09.12.2025

  • Tetra Pak køber Bioreactors.net for at accelerere løsninger inden for nye fødevarer

    09.12.2025

  • Ny skæremaskine til plantebaserede fødevarer kommer til Danmark

    09.12.2025

Alle nyheder ›

Læs Plus Process gratis online:

Annoncering i Plus Process:

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK – 2600 Glostrup
www.techmedia.dk
Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk
Privatlivspolitik
Cookiepolitik