• LinkedIn
  • OM FOODPROCESFOKUS
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

FoodprocesFOKUS

til aktører i den producerende fødevareindustri, herunder maskinbyggere og tekniske beslutningstagere som produktionschefer, kvalitetschefer, laboratoriechefer, it-chefer, produktudviklingschefer og indkøbere.

  • Automation og robotter
  • Branchenyt
  • Forskning
  • Fremtidens fødevareproduktion
  • Hygiejne og fødevaresikkerhed
  • Innovation
  • Klima og miljø
  • Konferencer og messer
  • Laboratorieteknik
  • Madspildsløsninger
  • Navnenyt
  • Nye føde- og drikkevarer
  • Pakke- og fyldemaskiner samt emballage
  • Primær produktion
  • Procesudstyr
  • Produktionsudstyr
  • Uddannelse
  • Vand- og energibesparende teknologier

BranchenytNavnenyt05. 08. 2024 | Helle Friemann Nielsen

De danske destillerier og spiritusproducenter samles

Den danske produktion af whisky, gin og andre spiritusprodukter er i en rivende udvikling, og branchen rummer et stort potentiale for at skabe øget vækst, arbejdspladser og turisme i Danmark. Derfor samler de danske destillerier sig nu i et nyt branchefællesskab, som får hjemsted hos erhvervsorganisationen SMVdanmark, der i forvejen repræsenterer 18.000 små og mellemstore virksomheder fra forskellige brancher.

En række danske destillerier og spiritus-producenter går sammen i nyt branchefællesskab under SMVdanmark. Adm. direktør i SVMdanmark Jakob Brandt yderst til venstre.

Målet er at styrke de danske spiritusproducenter, deres eksportmuligheder, turisme, synlighed og interessevaretagelse. Et mål på den lange bane er at få udbredt og varemærkeregistreret brandet dansk whisky som et særligt kvalitetsmærke.
-Der er sket utroligt meget i branchen de seneste år. Der er virkelig kommet fokus på kvalitet, håndværk, bæredygtighed og brug af lokale råvarer – på hvad vi kan i Danmark på det her område. Hvis vi skal tage de næste skridt, så er det vigtigt, at branchen samler kræfterne og arbejder strategisk og med en klar fælles retning og for alvor får sat Danmarks spiritusproducenter på verdenskortet. Det får vi mulighed for i det her nye fællesskab under SMVdanmark, som jeg synes gør et fremragende arbejde med at fremme interesserne for små og mellemstore virksomheder, fortæller Hans Martin Hansgaard, der er medstifter af Stauning Whisky og blandt initiativtagerne til det nye branchefællesskab under SMVdanmark.
Adm. direktør i SMVdanmark Jakob Brandt glæder sig over den store vilje i branchen til at stå sammen og arbejde for at udnytte det store potentiale som en del af SMVdanmark:
-Jeg er meget tilfreds med denne tillidserklæring fra de danske destillerier og spiritusproducenter: At de ser os i SMVdanmark som den helt rigtige organisation til at hjælpe med at løfte dem som branche og realisere deres potentiale for yderligere vækst. Jeg er helt sikker på, at vi sammen kan gøre en forskel for branchens virksomheder med de kompetencer, vi har i SMVdanmark inden for både eksport, interessevaretagelse, juridisk rådgivning og kommunikation, og jeg glæder mig til at komme i gang, siger han.

Blandt de stiftende medlemmer af branchefællesskabet er toneangivende destillerier som Stauning Whisky og Copenhagen Distillery, men også en lang række andre destillerier har meldt sig ind.
Målet er at samle alle danske destillerier og spiritusproducenter under branchefællesskabets vinger. Følgende virksomheder er lige nu med branchefællesskabet:
• BeGin CPH ApS
• Brandbygegaard
• Bullseye Spirits ApS
• Copenhagen Distillery ApS
• Fary Lockhan Destilleri A/S
• Knaplund Destilleri ApS
• Knaplund Event ApS
• Marsk Destilleriet ApS
• Mosgaard Whisky A/S
• Nordisk Brænderi ApS
• Nyborg Destilleri ApS
• Sall Whisky Distillery ApS
• Sams Island Distillery ApS
• Stauning Whisky A/S
• Søgaards Destilleri ApS
• Thornæs Destilleri A/S
• Thy Whisky ApS
• WY Distillery ApS
• Ærø Whiskey A/S

Seneste nyt fra redaktionen

Dansk teknologi beskytter forbrugere mod livsfarlig listeria i fødevarer

Hygiejne og fødevaresikkerhedProduktionsudstyrTop09. 09. 2025

Forbrugerne kan blive beskyttet mod den livsfarlige bakterie listeria, som udgør en stigende risiko i fødevarer, af den energibesparende teknologi raslysering fra danske Lyras A/S. Listeria var årsag til mindst 340 dødsfald i Europa i 2023 og er lige nu skyld i, at store mængder franske fødevarer [...]

Drinktec 2025 samler industrien for drikkevarer og flydende fødevarer

AktueltKonferencer og messer09. 09. 2025

Siden 1951 har drinktec-messen samlet den internationale industri for drikkevarer og flydende fødevarer. I år sker dette fra den 15. til 19. september i München. Messen dækker hele værdikæden fra råvarer og ingredienser over procesteknologi og maskiner til påfyldning og emballering til [...]

Lav antibiotikaresistens i dansk kød – men import vækker bekymring

AktueltBranchenytHygiejne og fødevaresikkerhed09. 09. 2025

Den nyeste DANMAP-rapport fra DTU Fødevareinstitut og Statens Serum Institut viser, at antibiotikaresistens i E. coli bakterier fra dansk kyllingekød fortsat ligger på et lavt niveau – særligt for stoffer, der er afgørende for behandling af mennesker. Til gengæld peger rapporten på en bekymrende [...]

Fødevarepriserne stiger – men ikke for laks og ørred

Branchenyt09. 09. 2025

Debatten om stigende fødevarepriser fylder meget i både medier og samfund. Forklaringen er - ifølge Dansk Akvakultur Producentorganisation - sammensat, men i korte træk handler det om, at den globale efterspørgsel stiger hurtigere end udbuddet. Verdens befolkning nærmer sig otte milliarder, og [...]

Konference om brand og sikkerhed i Danmark – med oplæg fra en dansk fødevarevirksomhed

Konferencer og messer09. 09. 2025

Sikkerhed og beredskab har aldrig været vigtigere end i dag. Branden i Børsen og det ændrede sikkerhedsbillede internationalt betyder en ny sikkerhedsmæssig virkelighed for danske virksomheder anno 2025. På konferencen fortæller en stor dansk fødevarevirksomhed om, hvordan de arbejder med [...]

Laboratoriemessen LabDays 2025 Aarhus sætter ny rekord

Konferencer og messerLaboratorieteknikTop03. 09. 2025

Den 10. og 11. september byder smilets by, Aarhus, velkommen til LabDays Aarhus 2025 i Aarhus Congress Center. Messen sætter ny rekord med 97 udstillere – og den tegner således til at blive årets største event for den skandinaviske laboratoriebranche. I næste afholdes LabDays Aarhus 2025 – [...]

Fermenteret smag, nordiske råvarer og ansvarlig innovation

AktueltFremtidens fødevareproduktionNavnenyt03. 09. 2025

Den danske fødevarevirksomhed Nocla udvider sit strategiske fundament med et stærkere fokus på ingredienser og videnssamarbejde. Fermenteret smag, nordiske råvarer og ansvarlig innovation er i centrum, når Nocla tager næste skridt i sin vækstrejse: Ny kategori. Klar struktur. Og nye ingredienser på [...]

Ny rapport: tre store salmonellaudbrud i 2024

AktueltHygiejne og fødevaresikkerhed02. 09. 2025

I 2024 blev der registreret 55 fødevarebårne sygdomsudbrud i Den Centrale Udbrudsgruppe, som består af DTU Fødevareinstituttet, Fødevarestyrelsen og Statens Serum Institut. Året var især præget af tre store salmonellaudbrud fra henholdsvis salat og kød. Det fremgår af den nye årlige zoonoserapport, [...]

SEGES Innovation og Datalogisk slår kræfterne sammen

Navnenyt02. 09. 2025

SEGES Innovation og datterselskabet Datalogisk samler nu kræfterne i ét fællesskab. Målet er at blive Nordeuropas største leverandør af planteprogrammer til landbruget. Innovationsvirksomheden SEGES Innovation overtog i 2024 det fulde ejerskab af it-virksomheden Datalogisk, der hidtil har kørt [...]

Danskproduceret EI₂90-branddør til frostrum – ned til -30°C

Navnenyt02. 09. 2025

DAN-doors A/S præsenterer markedets første danskproduceret EI₂90-branddør til frostrum - ned til -30°C. Branddøren giver op til 90 minutters brandsikkerhed. DAN-doors A/S hæver barren i byggeriet med lanceringen af en ny 1-fløjet, hængslet EI₂90-branddør til frostrum. Døren er udviklet og [...]

TILMELD NYHEDSBREV

Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis

Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

Seneste Nyheder

  • Dansk teknologi beskytter forbrugere mod livsfarlig listeria i fødevarer

    09.09.2025

  • Drinktec 2025 samler industrien for drikkevarer og flydende fødevarer

    09.09.2025

  • Lav antibiotikaresistens i dansk kød – men import vækker bekymring

    09.09.2025

  • Fødevarepriserne stiger – men ikke for laks og ørred

    09.09.2025

  • Konference om brand og sikkerhed i Danmark – med oplæg fra en dansk fødevarevirksomhed

    09.09.2025

  • Laboratoriemessen LabDays 2025 Aarhus sætter ny rekord

    03.09.2025

  • Fermenteret smag, nordiske råvarer og ansvarlig innovation

    03.09.2025

  • Ny rapport: tre store salmonellaudbrud i 2024

    02.09.2025

  • SEGES Innovation og Datalogisk slår kræfterne sammen

    02.09.2025

  • Danskproduceret EI₂90-branddør til frostrum – ned til -30°C

    02.09.2025

Alle nyheder ›

Læs trykte magasiner online:

Plus Proces LevnedsMiddelBladet

Annoncering i trykte magasiner:

Plus Proces LevnedsMiddelBladet

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK – 2600 Glostrup
www.techmedia.dk
Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk
Privatlivspolitik
Cookiepolitik