Danmark har et stærkt internationalt ry som en pålidelig leverandør af sikre fødevarer med høj kvalitet. Denne position bygger på årtiers erfaring med at skabe gennemsigtighed, høje standarder og dokumenterede løsninger, som hele den danske fødevareklynge står bag. Nu udkommer nyt White-Paper fra Food Nation om netop fødevaresikkerhed og -kvalitet.

For at understøtte den danske fødevareklynges eksportarbejde lanceres nu en opdateret version af Food Nations White Paper om fødevaresikkerhed og -kvalitet. Dette skete i forbindelse med World Food Safety Day den 7. juni.
Publikationen samler den nyeste viden og best practices fra hele værdikæden – fra primærproduktion til forarbejdning og forskning. Det nye White Paper giver et grundigt indblik i, hvordan Danmark har opbygget stærke standarder for fødevaresikkerhed og producerer gennem samarbejde på tværs af værdikæden.
I dag er samarbejde, innovation og digitalisering afgørende for at opretholde den høje fødevaresikkerhed i Danmark – en standard, der skaber værdi og konkurrencefordele på eksportmarkederne.
Danmarks styrkeposition inden for fødevaresikkerhed
Samarbejde på tværs af sektorer er en grundsten i den danske fødevareklynge. Her arbejder virksomheder, forskningsinstitutioner og myndigheder tæt sammen for at sikre, at danske fødevarer lever op til de højeste internationale standarder.
Denne fælles indsats giver Danmark en konkurrencefordel, da internationale indkøbere på Danmarks nøglemarkeder kontinuerligt fremhæver fødevaresikkerhed og kvalitet som nogle af de vigtigste parametre. Food Nations Insight Report viser samtidig, at danske fødevarer- og landbrugsprodukter i særlig grad associereres med fødevaresikkerhed og kvalitet.
Med denne White Paper-opdatering får man et samlet overblik over, hvordan Danmark arbejder systematisk med fødevaresikkerhed og -kvalitet fra jord til bord, og hvordan disse styrkepositioner kan bruges til at styrke din virksomheds eksportarbejde og positionere danske løsninger globalt.
Læs Food Nations White-Paper her.