• LinkedIn
  • OM FOODPROCESFOKUS
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

FoodprocesFOKUS

til aktører i den producerende fødevareindustri, herunder maskinbyggere og tekniske beslutningstagere som produktionschefer, kvalitetschefer, laboratoriechefer, it-chefer, produktudviklingschefer og indkøbere.

  • Automation og robotter
  • Branchenyt
  • Forskning
  • Fremtidens fødevareproduktion
  • Hygiejne og fødevaresikkerhed
  • Innovation
  • Klima og miljø
  • Konferencer og messer
  • Laboratorieteknik
  • Madspildsløsninger
  • Navnenyt
  • Nye føde- og drikkevarer
  • Pakke- og fyldemaskiner samt emballage
  • Primær produktion
  • Procesudstyr
  • Produktionsudstyr
  • Uddannelse
  • Vand- og energibesparende teknologier

AktueltLaboratorieteknikNavnenytProcesudstyr12. 03. 2024 | Helle Friemann Nielsen

Kakaoproducent lægger millionordre hos dansk analysevirksomhed

Q-Interline A/S vinder millionordre til verdens største kakaoproducent med hovedkontor i Schweiz og produktion i mere end 50 lande i verden. Det er Q-Interlines første ordre til måling af kakao, og dermed bevæger virksomheden sig ind i et nyt fødevaresegment inden for konfekture.

Foto: freepik.com.

Q-Interline A/S har hidtil leveret analysesystemer til kvalitetskontrol på laboratorier hos prominente firmaer inden for produktion af konfekture, hvor kunderne måler på chokolade, mælkepulver, olier, nødder, marcipan og forskellige andre ingredienser.
Med denne millionordre på to InSight Pro in-line procesmålesystemer til måling af kakaonips er det første gang, Q-Interline skal levere in-line analysesystemer til produktion af den vigtigste råvare i en chokoladeproduktion.

Måling på kakaonips
Kakaobønner får først fjernet selve skallen, inden de bliver knust til kakaonips og senere bliver forarbejdet til kakaomasse og kakaosmør. Kakaobønner varierer meget i kvalitet, farve og smag afhængig af, hvor i verden de produceres, og hvordan vækstbetingelserne har været i løbet af modningsperioden. Som forbruger ønsker vi dog altid, at slutproduktet har samme smag og farve. Dette stiller store krav til producenterne af kakaomassen, der bruger mange ressourcer på at blande forskellige partier af kakaomasse sammen til den helt rigtige farve og smag.
Ved at måle på kakaonips inden de videreforarbejdes, kan producenterne tidligt i processen opnå vigtig viden om, hvordan kakaomassen skal forarbejdes, så de kan styre processen mere optimalt med hensyn til farve og smag.
Q-Interlines robuste og vedligeholdelsesfrie InSight Pro in-line system er skabt til at blive monteret direkte i produktionsområdet, fordi målesystemet er indbygget i et beskyttende kabinet, der kan modstå både støv, vand, høj omgivelsestemperatur og vibrationer.

Særdeles spændende ordre
Ordren er kommet i hus i tæt samarbejde med et internationalt projektteam fra kundens og Q-Interlines side, og Q-Interline bliver valgt som leverandør, fordi både hardwaren og kompetencerne i projektteamet indfrier kundens ønsker og forventninger på kort og lang sigt.
-Vi har arbejdet tæt sammen på tværs af grænser, og vores salgsteam fra Tyskland og Frankrig har været dybt involveret i projektet sammen med vores globale og franske applikationsspecialister og vores udviklingsafdeling, som bl.a. har udført forstudier i vores eget laboratorium, fortæller CEO Martin Roithner Henriksen.
-Dette er en særdeles spændende ordre, idet kunden har produktion i mere end 50 lande verden over, og de har et stort behov for at måle direkte i produktionen mange steder på hver produktions-site. Kunden ønsker at standardisere in-line måling på alle deres fabrikker i verden, og de har behov for at måle et antal steder igennem hele produktionsprocessen på hver fabrik. Vores InSight Pro in-line analysesystem kan tilsluttes flere målepunkter med ét analysesystem, hvilket gør Q-Interlines løsning attraktiv og meget velegnet til denne kundes behov, siger han videre og afslutter:
-Kunden har ønske om et vedligeholdelsesfrit analysesystem, der kan fjernovervåges fra centralt hold, idet deres fabrikker ligger spredt over hele verden. Netop det får de med vores InSight Pro system.

Seneste nyt fra redaktionen

Skånsom frysetørring af babymad bevarer smag og næringsstoffer

InnovationProduktionsudstyrTop10. 06. 2025

Den innovative danske babymadsproducent Ma-Mam ApS peger på nye muligheder ved at anvende frysetørring til babymad. Frysetørring er yderst skånsom, og næringsstofferne, farve og meget af den naturlige smag, som normalt går tabt i traditionelle varmebehandlingsprocesser, bevares. Med hjælp fra den [...]

White-Paper – fødevaresikkerhed og kvalitet er danske konkurrencefordele

AktueltBranchenytHygiejne og fødevaresikkerhedNavnenyt10. 06. 2025

Danmark har et stærkt internationalt ry som en pålidelig leverandør af sikre fødevarer med høj kvalitet. Denne position bygger på årtiers erfaring med at skabe gennemsigtighed, høje standarder og dokumenterede løsninger, som hele den danske fødevareklynge står bag. Nu udkommer nyt White-Paper fra [...]

Investering i det globale fødevaresystem

AktueltFremtidens fødevareproduktionNavnenyt10. 06. 2025

Nordic Foodtech VC har gennemført første closing på sin anden fond, der skal investere i nye teknologier og løsninger med fokus på robusthed og sundhed for mennesker og planeten i hele fødevaresystemet. Porteføljen rummer allerede lovende danske selskaber som Evodia, Chromologics og endless food co [...]

Arla Foods investerer stort i Linköping for at imødekomme skyr-boom

Navnenyt10. 06. 2025

Andelsejede Arla Foods investerer 34,5 mio. euro i en ny produktionslinje til skyr på mejeriet i Linköping, Sverige. Investeringen er en del af kooperativets langsigtede strategi og skal imødekomme den stigende efterspørgsel på skyr. Den nye produktionslinje vil primært producere skyr til det [...]

Landbrug & Fødevarer er tilbage på Folkemødet

Konferencer og messerNavnenyt10. 06. 2025

Landbrug & Fødevarer tager til Folkemødet på Bornholm med én samlet ramme og et fælles formål: At vise, hvordan landbruget og fødevareklyngen tager ansvar – ikke med store ord, men med konkrete løsninger, der virker i praksis. Når Folkemødet på Bornholm fra den 12. til 14. juni atter samler [...]

Rune-Christoffer Dragsdahl skal stå i spidsen for international organisation

Navnenyt10. 06. 2025

Generalsekretæren i Dansk Vegetarisk Forening (DVF), Rune-Christoffer Dragsdahl, er blevet valgt til forperson for den internationale organsation IVU. Rune-Christoffer Dragsdahl, der er generalsekretær i Dansk Vegetarisk Forening (DVF), er blevet valgt til forperson for den internationale [...]

Ægte foie gras uden tvangsfodring af ænder og gæs

ForskningTop03. 06. 2025

Forskere fra Max Planck Instituttet og Syddansk Universitet har udviklet en effektiv måde at fremstille foie gras af ænder og gæs på, som ikke er blevet tvangsfodrede. Teknologien er patenteret – og håbet for fremtiden er, at den også vil kunne bruges til fx plantebaserede fødevarer. Tænk, hvis [...]

Få del i millionpulje til udvikling af plantebaserede fødevarer

AktueltForskningFremtidens fødevareproduktion03. 06. 2025

Små og mellemstore fødevarevirksomheder kan nu søge om at deltage i PlanteVÆKST - et skræddersyet udviklingsforløb med adgang til ekspertise, testfaciliteter og professionelt netværk. Teknologisk Institut åbner nu døren for små og mellemstore fødevarevirksomheder, der ønsker at styrke deres [...]

Producentansvar – uklare regler skaber frustration

AktueltBranchenytPakke- og fyldemaskiner samt emballage03. 06. 2025

Den 31. maj var der deadline for indberetning af emballagemængder til Dansk Producentansvar. Både fødevarevirksomheder og andre virksomheder med producentansvar for emballage skulle senest i weekenden sikre, at deres faktiske emballagemængder for 2024 var indberettet. Mange har allerede indberettet [...]

Enorm stor interesse for plantebaserede projekter

Forskning03. 06. 2025

Virksomheder og organisationer vil i dén grad være med til at udvikle den plantebaserede fødevaresektor. Nye tal viser nemlig, at der er søgt om tilskud fra Plantefonden for over 750 mio. kr. Plantefondens tredje ansøgningsrunde er lukket, og der er modtaget 141 ansøgninger for et samlet beløb [...]

TILMELD NYHEDSBREV

Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis

Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

Seneste Nyheder

  • Skånsom frysetørring af babymad bevarer smag og næringsstoffer

    10.06.2025

  • White-Paper – fødevaresikkerhed og kvalitet er danske konkurrencefordele

    10.06.2025

  • Investering i det globale fødevaresystem

    10.06.2025

  • Arla Foods investerer stort i Linköping for at imødekomme skyr-boom

    10.06.2025

  • Landbrug & Fødevarer er tilbage på Folkemødet

    10.06.2025

  • Rune-Christoffer Dragsdahl skal stå i spidsen for international organisation

    10.06.2025

  • Ægte foie gras uden tvangsfodring af ænder og gæs

    03.06.2025

  • Få del i millionpulje til udvikling af plantebaserede fødevarer

    03.06.2025

  • Producentansvar – uklare regler skaber frustration

    03.06.2025

  • Enorm stor interesse for plantebaserede projekter

    03.06.2025

Alle nyheder ›

Læs trykte magasiner online:

Plus Proces LevnedsMiddelBladet

Annoncering i trykte magasiner:

Plus Proces LevnedsMiddelBladet

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK – 2600 Glostrup
www.techmedia.dk
Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk
Privatlivspolitik
Cookiepolitik