• LinkedIn
  • OM FOODPROCESFOKUS
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

FoodprocesFOKUS

til aktører i den producerende fødevareindustri, herunder maskinbyggere og tekniske beslutningstagere som produktionschefer, kvalitetschefer, laboratoriechefer, it-chefer, produktudviklingschefer og indkøbere.

  • Automation og robotter
  • Branchenyt
  • Forskning
  • Fremtidens fødevareproduktion
  • Hygiejne og fødevaresikkerhed
  • Innovation
  • Klima og miljø
  • Konferencer og messer
  • Laboratorieteknik
  • Madspildsløsninger
  • Navnenyt
  • Nye føde- og drikkevarer
  • Pakke- og fyldemaskiner samt emballage
  • Primær produktion
  • Procesudstyr
  • Produktionsudstyr
  • Uddannelse
  • Vand- og energibesparende teknologier

Navnenyt27. 08. 2024 | Helle Friemann Nielsen

Store ændringer for Arla Foods Ingredients’ produktionssite Arinco

Arla gør klar til fremtidig vækst af ingrediensforretningen og det betyder store ændringer for Arla Foods Ingrediens’ produktionssite Arinco i Videbæk. Samtidig annoncerer Arla nyt partnerskab for Early Life Nutrition.

Arla Foods Ingrediens’ produktionssite Arinco i Videbæk.

Arla Foods Ingredients (AFI), der leverer ingredienser af førsteklasses kvalitet til globale producenter af ernæring til fx spædbørn, det medicinske område og sportsfolk samt andre føde- og drikkevarer, oplever stor vækst og forventes at få brug for mere kapacitet, end der lige nu er tilgængelig på de to danske sites, Danmark Protein og Arinco.
For at understøtte nye muligheder for ingrediensforretningen, har Arla derfor besluttet at ændre den strategiske rolle for Arinco i Videbæk ved at foretage investeringer, der skal omdanne og dedikere faciliteterne til udelukkende at fokusere på ingrediensproduktion.
-Vi ser en meget lys fremtid for ingredienser og en verden af muligheder. Den nye strategiske retning vil sætte skub i vores ambitiøse vækstplaner for vores ingrediensproduktion og gøre Arla Foods Ingredients i stand til yderligere at styrke vores position som en førende global aktør på ingrediensmarkedet, fortæller Luis Cubel, vicekoncerndirektør for Arla Foods Ingredients.
I dag producerer Arinco – ud over ingredienser – mælkepulver til AFI’s B2B-salg af Early Life Nutrition (ELN) og Arlas brandede ELN-forretning.
Det er besluttet, at AFI’s B2B-forretning af ELN skal ophøre om cirka 19 måneder, mens Arla fortsat vil arbejde for at udvikle den brandede ELN-forretning.

Nyt strategisk partnerskab
Arla har indgået et partnerskab med det franske andelsselskab, Sodiaal, der har stor erfaring med ELN-produktion. Arla og Sodiaal vil arbejde tæt sammen for at udvikle begge selskabers ELN-forretning i Kina, og Sodiaal skal producere alle Arlas ELN-produkter til Kina samt andre Arla-markeder.
Arlas brandede ELN-forretning kan drage fordel af Sodiaals stærke produktionskapacitet og derved opretholde nuværende positive momentum. Arla og Sodiaal er begge ejet af mælkeproducenter, begge har integrerede forsyningskæder, og selskabernes produktionsteknologier er meget ens.

Indvirkning på 170 stillinger
Den nye strategiske retning vil frigøre kapacitet på Arinco til Arlas voksende ingrediensproduktion. Desværre vil det også have en indvirkning på omkring 170 stillinger på Arinco og Arla Foods Ingredients hovedsæde i Aarhus.
-Det siger sig selv, at det er en svær situation og en hård dag for vores medarbejdere. Ændringerne vil først være fuldt ud implementeret om 19 måneder, og indtil da vil vi gøre alt, hvad vi kan for at omskole, efteruddanne og finde interne jobmuligheder for dem, der vil blive berørt. Vores medarbejdere er dygtige, og det er vores klare ambition at beholde så mange af dem som muligt i Arla. Dog vil afskedigelser være uundgåelige, siger Luis Cubel.
I løbet af den 19-måneders overgangsperiode vil Arla arbejde tæt sammen med kunderne for at opfylde deres behov, inden ELN-produktionen ophører på Arinco ved udgangen af Q1 2026.

Seneste nyt fra redaktionen

Danmark i front inden for investeringer og forskning i alternative proteiner

BranchenytForskningFremtidens fødevareproduktionTop24. 06. 2025

En analyse viser, at danske investeringer i alternative proteiner voksede med over 900 procent alene i 2024, og at Danmark samtidig er førende i Europa, når det gælder forskning på området. Men skal førerpositionen fastholdes, kræver det, at finansieringen målrettes bedre – og at samarbejdet mellem [...]

Ny metode til yoghurtproduktion

AktueltForskning24. 06. 2025

Ny forskning fra DTU Fødevareinstituttet kan ændre den måde, fødevareindustrien producerer mælkebaseret yoghurt på - så yoghurten både bliver billigere og mere bæredygtig. Forskere har udviklet en enkel, men effektiv metode, der potentielt kan reducere brugen af dyre bakteriekulturer med 80 pct. [...]

Rigtig god sommer

AktueltBranchenyt24. 06. 2025

Det er tid til sommerferie – og det gælder også FoodprocesFokus.dk, der holder pause i juli måned. Dette er således det sidste nyhedsbrev på denne side af ferien. Vi udkommer igen onsdag den 6. august. Holdet bag FoodprocesFokus ønsker alle en god sommerferie… [...]

Øl brygget på juicerester og øko-boller

Madspildsløsninger24. 06. 2025

Sammen med Frankly Juice, Jalm&B lancerer Husbryggeriet Jacobsen en specialbryg, der er skabt af juicerester og økologiske boller – et innovativt skridt mod at minimere madspild og reducere klimaaftryk. Specialøllen får premiere på Roskilde Festival. Bag den bæredygtige øl står tre [...]

Arla og DMK siger ja til fusion

Navnenyt24. 06. 2025

I april 2025 annoncerede Arla Foods og DMK Group ønske om fusion, og onsdag den 18. juni har begge selskabers repræsentantskaber stemt ja. Nu venter godkendelse fra konkurrencemyndighederne, hvilket ventes afsluttet Q1 2026. Repræsentantskaberne i Arla Foods og DMK Group stemmer ja til at [...]

Ny madspildsløsning forlænger holdbarheden på frugt og grønt

Madspildsløsninger24. 06. 2025

Private husholdninger i Danmark smider hvert år 235.000 ton mad ud. En væsentlig del af madspildet består af frugt og grønt. Men nu er der hjælp at hente, hvis man vil holde sin frugt og grønt frisk i længere tid: Coop introducerer en ny madspildsbold, der forlænger holdbarheden på frugt og [...]

Roadmap for fremtidens fødevarer

AktueltBranchenytFremtidens fødevareproduktionKonferencer og messer18. 06. 2025

150 forskere og eksperter fra hele fødevare-, landbrugs- og bioressourcesektoren samles i København den 23. juni for at give input til et roadmap, som fremover skal sætte retningen for grøn omstilling og øget innovation i hele værdikæden. Det er den fusionerede organisation Food & Bio Cluster [...]

Nyt center for udvikling af fødevareteknologi åbner i Sverige

InnovationNavnenytProcesudstyrProduktionsudstyrTop17. 06. 2025

Tetra Pak har åbnet deres nye Center for Udvikling af Fødevareteknologi i Karlshamn. Her skal pilotanlæg gøre det hurtigere at komme på markedet for producenter med fermenteringsbaserede produkter af høj kvalitet. Tetra Pak Center for Udvikling af Fødevareteknologi er åbnet i Karlshamn, [...]

Live dataovervågning af larveproduktion vil revolutionere insektopdræt

AktueltAutomation og robotterFremtidens fødevareproduktion17. 06. 2025

Insektproduktionssektoren er en hastigt voksende industri, men produktionseffektiviteten og skalerbarheden er udfordret. Et nyt forskningsprojekt vil udvikle smarte overvågnings- og realtidsanalysesystemer til produktion af sort soldaterfluelarver med hjælp fra computervision og AI-teknologier. [...]

Dansk kafferisteri får topkarakter i bæredygtighed

Klima og miljøNavnenyt17. 06. 2025

Med en ny B Corp score på 154,6 point bliver CleverCoffee den højst scorende kaffevirksomhed i hele EU. I en tid hvor virksomheder falder over hinanden, for at fortælle om deres tiltag med bæredygtighed, har en dansk virksomhed formået at skille sig ud, og høster nu international anerkendelse [...]

TILMELD NYHEDSBREV

Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis

Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

Seneste Nyheder

  • Danmark i front inden for investeringer og forskning i alternative proteiner

    24.06.2025

  • Ny metode til yoghurtproduktion

    24.06.2025

  • Rigtig god sommer

    24.06.2025

  • Øl brygget på juicerester og øko-boller

    24.06.2025

  • Arla og DMK siger ja til fusion

    24.06.2025

  • Ny madspildsløsning forlænger holdbarheden på frugt og grønt

    24.06.2025

  • Roadmap for fremtidens fødevarer

    18.06.2025

  • Nyt center for udvikling af fødevareteknologi åbner i Sverige

    17.06.2025

  • Live dataovervågning af larveproduktion vil revolutionere insektopdræt

    17.06.2025

  • Dansk kafferisteri får topkarakter i bæredygtighed

    17.06.2025

Alle nyheder ›

Læs trykte magasiner online:

Plus Proces LevnedsMiddelBladet

Annoncering i trykte magasiner:

Plus Proces LevnedsMiddelBladet

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK – 2600 Glostrup
www.techmedia.dk
Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk
Privatlivspolitik
Cookiepolitik