150 forskere og eksperter fra hele fødevare-, landbrugs- og bioressourcesektoren samles i København den 23. juni for at give input til et roadmap, som fremover skal sætte retningen for grøn omstilling og øget innovation i hele værdikæden. Det er den fusionerede organisation Food & Bio Cluster Denmark og AgriFoodTure, der står bag arrangementet.

For at sikre en fælles retning for den grønne omstilling i fødevare-, landbrugs- og bioressourcesektoren formulerede over 300 forskere og eksperter for første gang et fælles nationalt roadmap tilbage i 2021.
Roadmappet har siden været brugt som pejlemærke for både politiske beslutninger og forskningsprioriteringer.
Men meget har ændret sig siden da både teknologisk, politisk og samfundsmæssigt. Derfor inviterer den fusionerede organisation Food & Bio Cluster Denmark og AgriFoodTure nu aktører fra hele økosystemet til at bidrage til en opdatering af det nationale roadmap.
En fælles retning og en åben invitation
Netop det nationale roadmap er en af de mest konkrete manifestationer af den fælles mission for de to organisationer: At accelerere den grønne omstilling og bidrage til et klimaneutralt fødevaresystem i Danmark.
-De store samfundsudfordringer kræver, at vi arbejder ud fra en fælles mission og i tæt samarbejde på tværs af sektorer. Vi skal dele viden og ansvar, og roadmappet er vores fælles kompas. Jeg glæder mig til at samle mange engagerede aktører til en dag, hvor vi sammen kan belyse både udfordringer og nye muligheder i landskabet, fortæller Anette Egelund Friis, CEO i AgriFoodTure og Food & Bio Cluster Denmark.
-De store samfundsudfordringer kræver, at vi arbejder ud fra en fælles mission og i tæt samarbejde på tværs af sektorer. Vi skal dele viden og ansvar, og roadmappet er vores fælles kompas, fortsætter hun.
Målet er at sikre forankring
Opdateringen af roadmappet ledes af et stærkt fagligt skrivehold, og workshoppen byder både på oplæg og tematiserede gruppe-sessioner inden for de fem roadmap-spor. Formålet er ikke kun at opdatere indholdet, men også at sikre forankring og ejerskab bredt i økosystemet.
-Med en styrket organisation og en fælles mission er vi klar til at sætte retning sammen. Vi glæder os til, at repræsentanter fra hele økosystemet den 23. juni fortsætter arbejdet med at gøre Danmark til en global frontløber, slutter Anette Engelund Friis.
Workshoppen finder sted 23. juni 2025 på Tivoli Hotel & Congress Center, Arni Magnussons Gade 2, 1577 Copenhagen. Alle er inviteret til at byde ind med ny viden, erfaringer og perspektiver på workshoppen. Tilmeld dig workshoppen her.
AgriFoodTure og Food & Bio Cluster Denmark fusionerede 10. juni 2025 til én samlet organisation. Læs mere om fusionen her.
Fakta om AgriFoodTures roadmap
• Første version udarbejdet i 2021 af ca. 300 forskere og eksperter
• Har dannet grundlag for politiske prioriteringer og investeringer
• Fem spor: Arealanvendelse og forvaltning, dyrebaseret fødevareproduktion, plantebaseret fødevareproduktion, bioteknologi og alternative proteiner samt værdikædeaspekter
• Målet er et klimaneutralt agrifoodsystem i 2050
• Opdateres i 2025 gennem bred involvering og co-creation