• LinkedIn
  • OM FOODPROCESFOKUS
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

FoodprocesFOKUS

til aktører i den producerende fødevareindustri, herunder maskinbyggere og tekniske beslutningstagere som produktionschefer, kvalitetschefer, laboratoriechefer, it-chefer, produktudviklingschefer og indkøbere.

  • Automation og robotter
  • Branchenyt
  • Forskning
  • Fremtidens fødevareproduktion
  • Hygiejne og fødevaresikkerhed
  • Innovation
  • Klima og miljø
  • Konferencer og messer
  • Laboratorieteknik
  • Madspildsløsninger
  • Navnenyt
  • Nye føde- og drikkevarer
  • Pakke- og fyldemaskiner samt emballage
  • Primær produktion
  • Procesudstyr
  • Produktionsudstyr
  • Uddannelse
  • Vand- og energibesparende teknologier

AktueltBranchenytFremtidens fødevareproduktionKonferencer og messer18. 06. 2025 | Helle Friemann Nielsen

Roadmap for fremtidens fødevarer

150 forskere og eksperter fra hele fødevare-, landbrugs- og bioressourcesektoren samles i København den 23. juni for at give input til et roadmap, som fremover skal sætte retningen for grøn omstilling og øget innovation i hele værdikæden. Det er den fusionerede organisation Food & Bio Cluster Denmark og AgriFoodTure, der står bag arrangementet.

Anette Egelund Friis, CEO i AgriFoodTure og Food & Bio Cluster Denmark.

For at sikre en fælles retning for den grønne omstilling i fødevare-, landbrugs- og bioressourcesektoren formulerede over 300 forskere og eksperter for første gang et fælles nationalt roadmap tilbage i 2021.
Roadmappet har siden været brugt som pejlemærke for både politiske beslutninger og forskningsprioriteringer.
Men meget har ændret sig siden da både teknologisk, politisk og samfundsmæssigt. Derfor inviterer den fusionerede organisation Food & Bio Cluster Denmark og AgriFoodTure nu aktører fra hele økosystemet til at bidrage til en opdatering af det nationale roadmap.

En fælles retning og en åben invitation
Netop det nationale roadmap er en af de mest konkrete manifestationer af den fælles mission for de to organisationer: At accelerere den grønne omstilling og bidrage til et klimaneutralt fødevaresystem i Danmark.
-De store samfundsudfordringer kræver, at vi arbejder ud fra en fælles mission og i tæt samarbejde på tværs af sektorer. Vi skal dele viden og ansvar, og roadmappet er vores fælles kompas. Jeg glæder mig til at samle mange engagerede aktører til en dag, hvor vi sammen kan belyse både udfordringer og nye muligheder i landskabet, fortæller Anette Egelund Friis, CEO i AgriFoodTure og Food & Bio Cluster Denmark.
-De store samfundsudfordringer kræver, at vi arbejder ud fra en fælles mission og i tæt samarbejde på tværs af sektorer. Vi skal dele viden og ansvar, og roadmappet er vores fælles kompas, fortsætter hun.

Målet er at sikre forankring
Opdateringen af roadmappet ledes af et stærkt fagligt skrivehold, og workshoppen byder både på oplæg og tematiserede gruppe-sessioner inden for de fem roadmap-spor. Formålet er ikke kun at opdatere indholdet, men også at sikre forankring og ejerskab bredt i økosystemet.
-Med en styrket organisation og en fælles mission er vi klar til at sætte retning sammen. Vi glæder os til, at repræsentanter fra hele økosystemet den 23. juni fortsætter arbejdet med at gøre Danmark til en global frontløber, slutter Anette Engelund Friis.

Workshoppen finder sted 23. juni 2025 på Tivoli Hotel & Congress Center, Arni Magnussons Gade 2, 1577 Copenhagen. Alle er inviteret til at byde ind med ny viden, erfaringer og perspektiver på workshoppen. Tilmeld dig workshoppen her.

AgriFoodTure og Food & Bio Cluster Denmark fusionerede 10. juni 2025 til én samlet organisation. Læs mere om fusionen her.

Fakta om AgriFoodTures roadmap
• Første version udarbejdet i 2021 af ca. 300 forskere og eksperter
• Har dannet grundlag for politiske prioriteringer og investeringer
• Fem spor: Arealanvendelse og forvaltning, dyrebaseret fødevareproduktion, plantebaseret fødevareproduktion, bioteknologi og alternative proteiner samt værdikædeaspekter
• Målet er et klimaneutralt agrifoodsystem i 2050
• Opdateres i 2025 gennem bred involvering og co-creation

Seneste nyt fra redaktionen

Roadmap for fremtidens fødevarer

AktueltBranchenytFremtidens fødevareproduktionKonferencer og messer18. 06. 2025

150 forskere og eksperter fra hele fødevare-, landbrugs- og bioressourcesektoren samles i København den 23. juni for at give input til et roadmap, som fremover skal sætte retningen for grøn omstilling og øget innovation i hele værdikæden. Det er den fusionerede organisation Food & Bio Cluster [...]

Nyt center for udvikling af fødevareteknologi åbner i Sverige

InnovationNavnenytProcesudstyrProduktionsudstyrTop17. 06. 2025

Tetra Pak har åbnet deres nye Center for Udvikling af Fødevareteknologi i Karlshamn. Her skal pilotanlæg gøre det hurtigere at komme på markedet for producenter med fermenteringsbaserede produkter af høj kvalitet. Tetra Pak Center for Udvikling af Fødevareteknologi er åbnet i Karlshamn, [...]

Live dataovervågning af larveproduktion vil revolutionere insektopdræt

AktueltAutomation og robotterFremtidens fødevareproduktion17. 06. 2025

Insektproduktionssektoren er en hastigt voksende industri, men produktionseffektiviteten og skalerbarheden er udfordret. Et nyt forskningsprojekt vil udvikle smarte overvågnings- og realtidsanalysesystemer til produktion af sort soldaterfluelarver med hjælp fra computervision og AI-teknologier. [...]

Dansk kafferisteri får topkarakter i bæredygtighed

Klima og miljøNavnenyt17. 06. 2025

Med en ny B Corp score på 154,6 point bliver CleverCoffee den højst scorende kaffevirksomhed i hele EU. I en tid hvor virksomheder falder over hinanden, for at fortælle om deres tiltag med bæredygtighed, har en dansk virksomhed formået at skille sig ud, og høster nu international anerkendelse [...]

Danish Crown henter erfaren topleder

Navnenyt17. 06. 2025

Danish Crown har ansat Jens Peter Clausen som Executive Vice President for Danish Crown Industry. Med topposter i bl.a. General Motors, Google og Tesla i USA er det en erfaren og globalt orienteret lederprofil, der hentes ind til at lede koncernens største forretningsenhed og sætte sit aftryk på [...]

Besøg AU Viborg – se forsøgsmarkerne og mød forskerne

Konferencer og messer17. 06. 2025

DCA - Nationalt Center for Fødevarer og Jordbrug og AU Viborg inviterer til en spændende eftermiddag med fokus på aktuel forskning og praktiske løsninger til fremtidens landbrug. Arrangementet giver en unik mulighed for at få faglig inspiration og ny viden direkte fra forskerne bag [...]

Skånsom frysetørring af babymad bevarer smag og næringsstoffer

InnovationProduktionsudstyrTop10. 06. 2025

Den innovative danske babymadsproducent Ma-Mam ApS peger på nye muligheder ved at anvende frysetørring til babymad. Frysetørring er yderst skånsom, og næringsstofferne, farve og meget af den naturlige smag, som normalt går tabt i traditionelle varmebehandlingsprocesser, bevares. Med hjælp fra den [...]

White-Paper – fødevaresikkerhed og kvalitet er danske konkurrencefordele

AktueltBranchenytHygiejne og fødevaresikkerhedNavnenyt10. 06. 2025

Danmark har et stærkt internationalt ry som en pålidelig leverandør af sikre fødevarer med høj kvalitet. Denne position bygger på årtiers erfaring med at skabe gennemsigtighed, høje standarder og dokumenterede løsninger, som hele den danske fødevareklynge står bag. Nu udkommer nyt White-Paper fra [...]

Investering i det globale fødevaresystem

AktueltFremtidens fødevareproduktionNavnenyt10. 06. 2025

Nordic Foodtech VC har gennemført første closing på sin anden fond, der skal investere i nye teknologier og løsninger med fokus på robusthed og sundhed for mennesker og planeten i hele fødevaresystemet. Porteføljen rummer allerede lovende danske selskaber som Evodia, Chromologics og endless food co [...]

Arla Foods investerer stort i Linköping for at imødekomme skyr-boom

Navnenyt10. 06. 2025

Andelsejede Arla Foods investerer 34,5 mio. euro i en ny produktionslinje til skyr på mejeriet i Linköping, Sverige. Investeringen er en del af kooperativets langsigtede strategi og skal imødekomme den stigende efterspørgsel på skyr. Den nye produktionslinje vil primært producere skyr til det [...]

TILMELD NYHEDSBREV

Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis

Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

Seneste Nyheder

  • Roadmap for fremtidens fødevarer

    18.06.2025

  • Nyt center for udvikling af fødevareteknologi åbner i Sverige

    17.06.2025

  • Live dataovervågning af larveproduktion vil revolutionere insektopdræt

    17.06.2025

  • Dansk kafferisteri får topkarakter i bæredygtighed

    17.06.2025

  • Danish Crown henter erfaren topleder

    17.06.2025

  • Besøg AU Viborg – se forsøgsmarkerne og mød forskerne

    17.06.2025

  • Skånsom frysetørring af babymad bevarer smag og næringsstoffer

    10.06.2025

  • White-Paper – fødevaresikkerhed og kvalitet er danske konkurrencefordele

    10.06.2025

  • Investering i det globale fødevaresystem

    10.06.2025

  • Arla Foods investerer stort i Linköping for at imødekomme skyr-boom

    10.06.2025

Alle nyheder ›

Læs trykte magasiner online:

Plus Proces LevnedsMiddelBladet

Annoncering i trykte magasiner:

Plus Proces LevnedsMiddelBladet

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK – 2600 Glostrup
www.techmedia.dk
Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk
Privatlivspolitik
Cookiepolitik