• LinkedIn
  • OM FOODPROCESFOKUS
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

FoodprocesFOKUS

til aktører i den producerende fødevareindustri, herunder maskinbyggere og tekniske beslutningstagere som produktionschefer, kvalitetschefer, laboratoriechefer, it-chefer, produktudviklingschefer og indkøbere.

  • Automation og robotter
  • Branchenyt
  • Forskning
  • Fremtidens fødevareproduktion
  • Hygiejne og fødevaresikkerhed
  • Innovation
  • Klima og miljø
  • Konferencer og messer
  • Laboratorieteknik
  • Madspildsløsninger
  • Navnenyt
  • Nye føde- og drikkevarer
  • Pakke- og fyldemaskiner samt emballage
  • Primær produktion
  • Procesudstyr
  • Produktionsudstyr
  • Uddannelse
  • Vand- og energibesparende teknologier

NavnenytProduktionsudstyr15. 10. 2024 | Helle Friemann Nielsen

Randersvirksomhed får stor ordre i et Danida-finansieret projekt i Afrika

Randersvirksomheden Engskov A/S har fået en ordre på flere millioner kroner på baggrund af et Danida-finansieret projekt, som skal forbedre levevilkårene for bønder i Uganda. Projektet er koordineret af den danske platform for bæredygtig forretningsudvikling til Afrika, Access2innovation.

CEO i Engskov A/S Henrik Wollesen (nr. tre fra venstre) sammen med direktører for de andre medvirkende virksomheder og programmedarbejder Yango Azando fra Access2innovation (nr. to fra venstre).

-Vi har solgt et stort anlæg til to millioner kroner til den ugandiske virksomhed New Kakinga Millers Enterprises Ltd., fortæller Henrik Wollesen, CEO i Engskov A/S.
Der er tale om hammermølleanlæg, som bruges i produktion af majsmel.
-Aftalen er kommet i stand ved hjælp af Access2innovations medarbejder i Uganda, Yango Azando, som allerede tidligt i Danida-projektet arrangerede et møde mellem os og det ugandiske mølleri New Kakinga for at koordinere forarbejdet til de centre med dansk teknologi, som skal hjælpe ugandiske småbønder med at få mere ud af deres høst. Den kontakt udviklede sig til et salg af en anden type mølle end den, der bruges i projektet, men som New Kakinga skal bruge i deres egen produktion i det sydvestlige Uganda, fortæller Henrik Wollesen videre.
For New Kakinga har det været vigtigt, at deres nye anlæg er produceret af Engskov, som har et godt navn i branchen og ikke i det fjerne østen som Kina og Indien.
Anlægget er et såkaldt hammermølleanlæg, som bruges i produktion af majsmel. Det kan forarbejde tre tons majs i timen. Det forventes at være installeret og køreklart fra nytår og bliver produceret på Engskovs dattervirksomhed i Sydafrika, som de købte sig ind i for 25 år siden.
-Vi havde ikke fået den ordre, hvis ikke vi havde truffet New Kakinga gennem Danida-projektet og hvis ikke Yango Azando havde hjulpet os gennem hele forløbet. Det har alligevel taget det meste af 12 måneder at få på plads, slutter en tilfreds Henrik Wollesen.

Engskov A/S producerer stenkværne og komplette møllerisystemer til formaling af korn. Det er en teknologi, der gør at hele kornet inklusiv eskallen kan formales, og da det samtidig sker ved lave temperaturer, sikrer det at alle næringsstofferne bliver udnyttet.
Virksomheden opererer i mere end 50 lande verden over.

Om projektet
Danida-projektet hedder ”Integrated Grain Handling Project for Rural Communities in Uganda”. Danida har bevilliget 8,8 millioner kroner fra Danida Market Development Partnership Programmet til Foreningen Access2innovation, som koordinerer projektet.
Forbedringen af høsten skal ske ved kombinere tre danske teknologier, som på hver sin måde vil skabe større indkomst for bønderne. Teknologierne er såsædsforbedring fra Gl. Buurholt, kornopbevaring fra BM Silo og møllestensteknologi fra Engskov A/S. Foruden at øge landmændenes indtjening forventes projektets 25 kornbehandlingscentre at skabe 500 nye jobs, heraf minimum halvdelen til kvinder og unge under 25 år.

Seneste nyt fra redaktionen

Danmark i front inden for investeringer og forskning i alternative proteiner

BranchenytForskningFremtidens fødevareproduktionTop24. 06. 2025

En analyse viser, at danske investeringer i alternative proteiner voksede med over 900 procent alene i 2024, og at Danmark samtidig er førende i Europa, når det gælder forskning på området. Men skal førerpositionen fastholdes, kræver det, at finansieringen målrettes bedre – og at samarbejdet mellem [...]

Ny metode til yoghurtproduktion

AktueltForskning24. 06. 2025

Ny forskning fra DTU Fødevareinstituttet kan ændre den måde, fødevareindustrien producerer mælkebaseret yoghurt på - så yoghurten både bliver billigere og mere bæredygtig. Forskere har udviklet en enkel, men effektiv metode, der potentielt kan reducere brugen af dyre bakteriekulturer med 80 pct. [...]

Rigtig god sommer

AktueltBranchenyt24. 06. 2025

Det er tid til sommerferie – og det gælder også FoodprocesFokus.dk, der holder pause i juli måned. Dette er således det sidste nyhedsbrev på denne side af ferien. Vi udkommer igen onsdag den 6. august. Holdet bag FoodprocesFokus ønsker alle en god sommerferie… [...]

Øl brygget på juicerester og øko-boller

Madspildsløsninger24. 06. 2025

Sammen med Frankly Juice, Jalm&B lancerer Husbryggeriet Jacobsen en specialbryg, der er skabt af juicerester og økologiske boller – et innovativt skridt mod at minimere madspild og reducere klimaaftryk. Specialøllen får premiere på Roskilde Festival. Bag den bæredygtige øl står tre [...]

Arla og DMK siger ja til fusion

Navnenyt24. 06. 2025

I april 2025 annoncerede Arla Foods og DMK Group ønske om fusion, og onsdag den 18. juni har begge selskabers repræsentantskaber stemt ja. Nu venter godkendelse fra konkurrencemyndighederne, hvilket ventes afsluttet Q1 2026. Repræsentantskaberne i Arla Foods og DMK Group stemmer ja til at [...]

Ny madspildsløsning forlænger holdbarheden på frugt og grønt

Madspildsløsninger24. 06. 2025

Private husholdninger i Danmark smider hvert år 235.000 ton mad ud. En væsentlig del af madspildet består af frugt og grønt. Men nu er der hjælp at hente, hvis man vil holde sin frugt og grønt frisk i længere tid: Coop introducerer en ny madspildsbold, der forlænger holdbarheden på frugt og [...]

Roadmap for fremtidens fødevarer

AktueltBranchenytFremtidens fødevareproduktionKonferencer og messer18. 06. 2025

150 forskere og eksperter fra hele fødevare-, landbrugs- og bioressourcesektoren samles i København den 23. juni for at give input til et roadmap, som fremover skal sætte retningen for grøn omstilling og øget innovation i hele værdikæden. Det er den fusionerede organisation Food & Bio Cluster [...]

Nyt center for udvikling af fødevareteknologi åbner i Sverige

InnovationNavnenytProcesudstyrProduktionsudstyrTop17. 06. 2025

Tetra Pak har åbnet deres nye Center for Udvikling af Fødevareteknologi i Karlshamn. Her skal pilotanlæg gøre det hurtigere at komme på markedet for producenter med fermenteringsbaserede produkter af høj kvalitet. Tetra Pak Center for Udvikling af Fødevareteknologi er åbnet i Karlshamn, [...]

Live dataovervågning af larveproduktion vil revolutionere insektopdræt

AktueltAutomation og robotterFremtidens fødevareproduktion17. 06. 2025

Insektproduktionssektoren er en hastigt voksende industri, men produktionseffektiviteten og skalerbarheden er udfordret. Et nyt forskningsprojekt vil udvikle smarte overvågnings- og realtidsanalysesystemer til produktion af sort soldaterfluelarver med hjælp fra computervision og AI-teknologier. [...]

Dansk kafferisteri får topkarakter i bæredygtighed

Klima og miljøNavnenyt17. 06. 2025

Med en ny B Corp score på 154,6 point bliver CleverCoffee den højst scorende kaffevirksomhed i hele EU. I en tid hvor virksomheder falder over hinanden, for at fortælle om deres tiltag med bæredygtighed, har en dansk virksomhed formået at skille sig ud, og høster nu international anerkendelse [...]

TILMELD NYHEDSBREV

Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis

Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

Seneste Nyheder

  • Danmark i front inden for investeringer og forskning i alternative proteiner

    24.06.2025

  • Ny metode til yoghurtproduktion

    24.06.2025

  • Rigtig god sommer

    24.06.2025

  • Øl brygget på juicerester og øko-boller

    24.06.2025

  • Arla og DMK siger ja til fusion

    24.06.2025

  • Ny madspildsløsning forlænger holdbarheden på frugt og grønt

    24.06.2025

  • Roadmap for fremtidens fødevarer

    18.06.2025

  • Nyt center for udvikling af fødevareteknologi åbner i Sverige

    17.06.2025

  • Live dataovervågning af larveproduktion vil revolutionere insektopdræt

    17.06.2025

  • Dansk kafferisteri får topkarakter i bæredygtighed

    17.06.2025

Alle nyheder ›

Læs trykte magasiner online:

Plus Proces LevnedsMiddelBladet

Annoncering i trykte magasiner:

Plus Proces LevnedsMiddelBladet

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK – 2600 Glostrup
www.techmedia.dk
Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk
Privatlivspolitik
Cookiepolitik