• LinkedIn
  • OM FOODPROCESFOKUS
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

FoodprocesFOKUS

til aktører i den producerende fødevareindustri, herunder maskinbyggere og tekniske beslutningstagere som produktionschefer, kvalitetschefer, laboratoriechefer, it-chefer, produktudviklingschefer og indkøbere.

  • Automation og robotter
  • Branchenyt
  • Forskning
  • Fremtidens fødevareproduktion
  • Hygiejne og fødevaresikkerhed
  • Innovation
  • Klima og miljø
  • Konferencer og messer
  • Laboratorieteknik
  • Madspildsløsninger
  • Navnenyt
  • Nye føde- og drikkevarer
  • Pakke- og fyldemaskiner samt emballage
  • Primær produktion
  • Procesudstyr
  • Produktionsudstyr
  • Uddannelse
  • Vand- og energibesparende teknologier

AktueltPakke- og fyldemaskiner samt emballage20. 02. 2024 | Helle Friemann Nielsen

Pakning af Danmarks mest forkælede tomater

Ifølge Nordic Greens producerer de Danmarks mest forkælede tomater. Det gøres via stor omhu i dyrkning, udvælgelses- og pakningsprocessen. Tomatproducenten sigter mod at udnytte fordelene ved automatisering, minimere spild og optimere produktionsydelsen; og her er en High Speed Container Filler fra Newtec A/S en vigtig del af de optimerede procedurer.

Nordic Greens var den første producent i Europa til at håndplukke produkterne og placere dem direkte i bakker for at minimere skader, der ellers kunne kompromittere produktet. Da Nordic Greens er blandt Danmarks mest miljøvenlige producenter af topkvalitets drivhusgrøntsager, er det deres mission at tilføre værdi til deres produkter; og den rette håndtering af grøntsagerne har derfor topprioritet.
Fra start til slut gør virksomhedens omhu ved udvælgelses- og pakningsprocessen en forskel.
Newtecs HSCF bidrager i den grad til denne indsats, da den optimerer pakningen og hjælper med at opretholde topkvaliteten af produkterne – i dette tilfælde friske tomater.
Udover åbne og folieindpakkede bakker, som de anvender hos Nordic Greens, kan Newtecs veje-/pakkeløsning også håndtere spande og bægre med låg.
-Newtecs HSCF betyder, at håndteringen af de forskellige emballagetyper er strømlinet og fuldt automatiseret sammenlignet med tidligere, og antallet af medarbejdere til at tage sig af denne proces er reduceret, fortæller Rikke Dybkjær Pedersen, der er public relations manager hos Nordic Greens.

Bæredygtig emballage
Newtecs løsning er en alsidig veje-/pakkelinje, der præcist kan afveje i portioner og fylde flere forskellige slags emballage. Med touchskærm-betjening har operatørerne mulighed for at programmere skræddersyede indstillinger og styre veje-/pakkeprocessen uden megen menneskelig indgriben. Funktionerne inkluderer fleksible dispensersystemer og justerbare bakketransportører.
-Bæredygtighed og klimahensyn er altid højt på vores dagsorden i alle produktionsfaser, og vi vælger derfor altid emballageløsninger, der lever op til vores høje standarder. Dette betyder, at vi bruger genbrugskarton og 100 procent genbrugs- og genanvendeligt plast, selvom det ikke altid er den billigste løsning, fortsætter hun.

Brugen af Newtecs HSCF betyder mindre brug af plast, mindre spild, højere kapacitet og mindre energiforbrug.
Rikke Dybkjær Pedersen understreger den måde, hvorpå mange danske virksomheder viser respekt for miljøet, og at miljøvenlige procedurer bør være et fælles ansvar. Nordic Greens dyrker deres produkter med den største omhu for miljøet og stiler mod at reducere deres CO2-aftryk inden for emballagesektoren.

Reducering af madspild
Med Newtecs produktionsudstyr, der garanterer præcis afvejning og en skånsom produkthåndtering, opfylder Nordic Greens deres mål kompetent, omkostningseffektivt og med minimalt spild. Denne investering vidner om de hensyn, de tager for at opnå en grønnere emballageindustri og den måde, de håndterer deres produkter på, så de er så friske som muligt, når de lander hos kunden.
-Det har været en fornøjelse at arbejde sammen med Nordic Greens på dette projekt. Vi deler flere af de samme værdier og mål med henblik på at reducere madspild og forbedre håndteringen af produkter. Vi er stolte af at være en del af deres bestræbelser på at nå deres produktionsmål med klimahensyn som topprioritet, fortæller Thomas Heinicke, head of sales and market development hos Newtec A/S.
-I kampen mod madspild er det blandt andre ting vigtigt, hvordan for eksempel tomater håndteres, når de pakkes, så de får så få stød som muligt og derfor har en længere holdbarhed, og Newtec HSCF hjælper os med at sikre dette, lyder det afslutningsvis fra Rikke Dybkjær Pedersen.

Nordic Greens er medstifter af ”Denmark against Food Waste”, hvis mål er at halvere madspildet i fødevaresektoren inden 2030. Faktisk har virksomheden opnået FN’s verdensmål nr. 12 for reduktion af madspild før tidsplanen.

Artiklen har været bragt i Plus Proces.

Seneste nyt fra redaktionen

Danmark i front inden for investeringer og forskning i alternative proteiner

BranchenytForskningFremtidens fødevareproduktionTop24. 06. 2025

En analyse viser, at danske investeringer i alternative proteiner voksede med over 900 procent alene i 2024, og at Danmark samtidig er førende i Europa, når det gælder forskning på området. Men skal førerpositionen fastholdes, kræver det, at finansieringen målrettes bedre – og at samarbejdet mellem [...]

Ny metode til yoghurtproduktion

AktueltForskning24. 06. 2025

Ny forskning fra DTU Fødevareinstituttet kan ændre den måde, fødevareindustrien producerer mælkebaseret yoghurt på - så yoghurten både bliver billigere og mere bæredygtig. Forskere har udviklet en enkel, men effektiv metode, der potentielt kan reducere brugen af dyre bakteriekulturer med 80 pct. [...]

Rigtig god sommer

AktueltBranchenyt24. 06. 2025

Det er tid til sommerferie – og det gælder også FoodprocesFokus.dk, der holder pause i juli måned. Dette er således det sidste nyhedsbrev på denne side af ferien. Vi udkommer igen onsdag den 6. august. Holdet bag FoodprocesFokus ønsker alle en god sommerferie… [...]

Øl brygget på juicerester og øko-boller

Madspildsløsninger24. 06. 2025

Sammen med Frankly Juice, Jalm&B lancerer Husbryggeriet Jacobsen en specialbryg, der er skabt af juicerester og økologiske boller – et innovativt skridt mod at minimere madspild og reducere klimaaftryk. Specialøllen får premiere på Roskilde Festival. Bag den bæredygtige øl står tre [...]

Arla og DMK siger ja til fusion

Navnenyt24. 06. 2025

I april 2025 annoncerede Arla Foods og DMK Group ønske om fusion, og onsdag den 18. juni har begge selskabers repræsentantskaber stemt ja. Nu venter godkendelse fra konkurrencemyndighederne, hvilket ventes afsluttet Q1 2026. Repræsentantskaberne i Arla Foods og DMK Group stemmer ja til at [...]

Ny madspildsløsning forlænger holdbarheden på frugt og grønt

Madspildsløsninger24. 06. 2025

Private husholdninger i Danmark smider hvert år 235.000 ton mad ud. En væsentlig del af madspildet består af frugt og grønt. Men nu er der hjælp at hente, hvis man vil holde sin frugt og grønt frisk i længere tid: Coop introducerer en ny madspildsbold, der forlænger holdbarheden på frugt og [...]

Roadmap for fremtidens fødevarer

AktueltBranchenytFremtidens fødevareproduktionKonferencer og messer18. 06. 2025

150 forskere og eksperter fra hele fødevare-, landbrugs- og bioressourcesektoren samles i København den 23. juni for at give input til et roadmap, som fremover skal sætte retningen for grøn omstilling og øget innovation i hele værdikæden. Det er den fusionerede organisation Food & Bio Cluster [...]

Nyt center for udvikling af fødevareteknologi åbner i Sverige

InnovationNavnenytProcesudstyrProduktionsudstyrTop17. 06. 2025

Tetra Pak har åbnet deres nye Center for Udvikling af Fødevareteknologi i Karlshamn. Her skal pilotanlæg gøre det hurtigere at komme på markedet for producenter med fermenteringsbaserede produkter af høj kvalitet. Tetra Pak Center for Udvikling af Fødevareteknologi er åbnet i Karlshamn, [...]

Live dataovervågning af larveproduktion vil revolutionere insektopdræt

AktueltAutomation og robotterFremtidens fødevareproduktion17. 06. 2025

Insektproduktionssektoren er en hastigt voksende industri, men produktionseffektiviteten og skalerbarheden er udfordret. Et nyt forskningsprojekt vil udvikle smarte overvågnings- og realtidsanalysesystemer til produktion af sort soldaterfluelarver med hjælp fra computervision og AI-teknologier. [...]

Dansk kafferisteri får topkarakter i bæredygtighed

Klima og miljøNavnenyt17. 06. 2025

Med en ny B Corp score på 154,6 point bliver CleverCoffee den højst scorende kaffevirksomhed i hele EU. I en tid hvor virksomheder falder over hinanden, for at fortælle om deres tiltag med bæredygtighed, har en dansk virksomhed formået at skille sig ud, og høster nu international anerkendelse [...]

TILMELD NYHEDSBREV

Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis

Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

Seneste Nyheder

  • Danmark i front inden for investeringer og forskning i alternative proteiner

    24.06.2025

  • Ny metode til yoghurtproduktion

    24.06.2025

  • Rigtig god sommer

    24.06.2025

  • Øl brygget på juicerester og øko-boller

    24.06.2025

  • Arla og DMK siger ja til fusion

    24.06.2025

  • Ny madspildsløsning forlænger holdbarheden på frugt og grønt

    24.06.2025

  • Roadmap for fremtidens fødevarer

    18.06.2025

  • Nyt center for udvikling af fødevareteknologi åbner i Sverige

    17.06.2025

  • Live dataovervågning af larveproduktion vil revolutionere insektopdræt

    17.06.2025

  • Dansk kafferisteri får topkarakter i bæredygtighed

    17.06.2025

Alle nyheder ›

Læs trykte magasiner online:

Plus Proces LevnedsMiddelBladet

Annoncering i trykte magasiner:

Plus Proces LevnedsMiddelBladet

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK – 2600 Glostrup
www.techmedia.dk
Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk
Privatlivspolitik
Cookiepolitik