Lokale råvarer, store madoplevelser med stærke fortællinger og gastronomi i verdensklasse tiltrækker hvert år mange danske og udenlandske turister til hele landet. Den styrkeposition vil regeringen nu understøtte med over 40 millioner kroner.

De mange kulinariske oplevelser, Danmark i dag kan tilbyde, er for mange turister en stor del af årsagen til at vælge Danmark som rejsedestination. Det skyldes blandt andet, at Michelin-stjernerne år efter år drysser ned over danske restauranter. Men det skyldes også en stærk madkultur, der står på skuldrene af gode, danske råvarer fra hele landet. Vinmarker, røgerier, gårdbutikker og unikke madoplevelser vokser frem i alle egne af landet og er ofte kendetegnet ved stor lokal og regional stolthed.
Mad- og gastroturisme skaber både arbejdspladser og vækst, men er også med til at binde land og by sammen. Den styrkeposition vil regeringen nu understøtte.
-Danmark har enormt meget at være stolt af, når det kommer til gastronomi. Der er whisky i verdensklasse, hæderkronede restauranter over hele landet, dygtige landmænd og unikke madoplevelser med lokale råvarer. Det er noget, vi kan være stolte af og også noget, vi kan tjene penge på. Folk fra hele verden rejser til Danmark for at spise og drikke godt, og nu sætter vi penge af til at tiltrække endnu flere gæster, siger Minister for byer og landdistrikter, Morten Dahlin (V).
Ministeren nedsætter senere på efteråret et advisory board for mad- og gastroturisme bestående af centrale aktører på området. De skal komme med anbefalinger til, hvordan Danmark i fremtiden kan blive en endnu mere attraktiv mad- og gastrodestination. Der er afsat 40,5 millioner kroner til at følge op på advisory boardets anbefalinger.