• LinkedIn
  • OM FOODPROCESFOKUS
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

FoodprocesFOKUS

til aktører i den producerende fødevareindustri, herunder maskinbyggere og tekniske beslutningstagere som produktionschefer, kvalitetschefer, laboratoriechefer, it-chefer, produktudviklingschefer og indkøbere.

  • Automation og robotter
  • Branchenyt
  • Forskning
  • Fremtidens fødevareproduktion
  • Hygiejne og fødevaresikkerhed
  • Innovation
  • Klima og miljø
  • Konferencer og messer
  • Laboratorieteknik
  • Madspildsløsninger
  • Navnenyt
  • Nye føde- og drikkevarer
  • Pakke- og fyldemaskiner samt emballage
  • Primær produktion
  • Procesudstyr
  • Produktionsudstyr
  • Uddannelse
  • Vand- og energibesparende teknologier

Klima og miljøNavnenytPrimær produktion24. 06. 2024 | Helle Friemann Nielsen

Lantmännen Cerealias klimamål er blevet valideret af SBTi

De ambitiøse klimamål, som Lantmännen Cerealia arbejder hen imod for at reducere udledningerne fra egen drift samt indkøbte varer og tjenesteydelser, er i tråd med, hvad der kræves for at begrænse den globale opvarmning i overensstemmelse med målene i Parisaftalen. Science Based Targets-initiativet – SBTi – har nu godkendt Lantmännen Cerealias mål.

Foto: freepik.com.

Med lokalt korn som base udvikler, producerer og markedsfører Lantmännen Cerealia fødevarer til forbrugere, industri og foodservicekunder i hele Norden gennem mærker som bl.a. Amo, Kornkammeret, HavneMøllerne og AXA. Høsten har stor betydning for forretningen såvel som for Danmarks fødevareforsyning. Dermed er klimaspørgsmålet en integreret del af Lantmännen Cerealia.
-Vores tilbud er afhængigt af et velfungerende landbrug med gode høstvilkår. Derfor arbejder vi konstant på at finde måder at reducere vores klimapåvirkning. Vi er glade for at være en del af Science Based Targets-initiativet – SBTi – da det giver alle aktører i branchen en fælles referenceramme og mål. Nu fortsætter vores kontinuerlige arbejde med at reducere udledninger i hele værdikæden, siger Kim Madsen, administrerende direktør for Lantmännen Cerealia Danmark.
Lantmännen Cerealia forpligter sig til at reducere sine Scope 1- og 2-emissioner med 42 pct. inden 2030 fra basisåret 2021. I samme periode vil emissionerne fra specifikke kategorier i Scope 3 blive reduceret med 25 pct. Derudover har Lantmännen Cerealia også fået godkendt sit FLAG-mål (Forest, Land and Agriculture), som er et mål relateret til landbaserede emissionsreduktioner og -optag. Målet er at reducere landbaserede emissioner med 30,3 pct. fra basisåret 2021.
-I produktionen af fødevarer udgør emissioner relateret til arealanvendelse en betydelig del. Dyrkningsfasen er således central for både at sikre næringsrige fødevarer og for at tackle klimaudfordringerne i verden i dag. Her har vi som en del af Lantmännen en unik position og mulighed for at gøre en forskel for hele værdikæden, siger Linnea Heiskala, Head of Sustainability, Lantmännen Cerealia.
Nøglen til en langsigtet bæredygtig anvendelse af agerjord er at skabe betingelser for, at landmændene kan udfase fossile brændstoffer og investere i ny teknologi.
-Vi er i øjeblikket ved at udvikle måder at adressere klimapåvirkningen i dyrkningen af korn. En vigtig succesfaktor er at sikre, at der er økonomisk incitament for danske landmænd til at indarbejde de nye metoder og løsninger, der er nødvendige, tilføjer Kim Madsen.
-De enkelte virksomheders klimamål er gode, men den reelle forskel kommer ved at have et bredere perspektiv og samarbejde i partnerskab i hele værdikæden. Vi er derfor glade for, at SBTi vokser, så hele branchen har en fælles referenceramme, supplerer siger Linnea Heiskala afslutningsvis.

Lantmännen Cerealia udvikler, producerer og markedsfører en bred vifte af bæredygtige fødevarer med udgangspunkt i lokalt dyrket korn. Virksomheden har Norden som hjemmemarked og herfra eksporterer man til omkring 30 lande over hele verden.
Lantmännen er et landbrugskooperativ og Nordeuropas førende aktør inden for landbrug, maskiner, bioenergi og fødevarer. Virksomheden ejes af 18.000 svenske landmænd, har 12.000 medarbejdere, er aktive i mere end 20 lande og omsætter for cirka 70 mia. svenske kroner om året.

Seneste nyt fra redaktionen

Danmark i front inden for investeringer og forskning i alternative proteiner

BranchenytForskningFremtidens fødevareproduktionTop24. 06. 2025

En analyse viser, at danske investeringer i alternative proteiner voksede med over 900 procent alene i 2024, og at Danmark samtidig er førende i Europa, når det gælder forskning på området. Men skal førerpositionen fastholdes, kræver det, at finansieringen målrettes bedre – og at samarbejdet mellem [...]

Ny metode til yoghurtproduktion

AktueltForskning24. 06. 2025

Ny forskning fra DTU Fødevareinstituttet kan ændre den måde, fødevareindustrien producerer mælkebaseret yoghurt på - så yoghurten både bliver billigere og mere bæredygtig. Forskere har udviklet en enkel, men effektiv metode, der potentielt kan reducere brugen af dyre bakteriekulturer med 80 pct. [...]

Rigtig god sommer

AktueltBranchenyt24. 06. 2025

Det er tid til sommerferie – og det gælder også FoodprocesFokus.dk, der holder pause i juli måned. Dette er således det sidste nyhedsbrev på denne side af ferien. Vi udkommer igen onsdag den 6. august. Holdet bag FoodprocesFokus ønsker alle en god sommerferie… [...]

Øl brygget på juicerester og øko-boller

Madspildsløsninger24. 06. 2025

Sammen med Frankly Juice, Jalm&B lancerer Husbryggeriet Jacobsen en specialbryg, der er skabt af juicerester og økologiske boller – et innovativt skridt mod at minimere madspild og reducere klimaaftryk. Specialøllen får premiere på Roskilde Festival. Bag den bæredygtige øl står tre [...]

Arla og DMK siger ja til fusion

Navnenyt24. 06. 2025

I april 2025 annoncerede Arla Foods og DMK Group ønske om fusion, og onsdag den 18. juni har begge selskabers repræsentantskaber stemt ja. Nu venter godkendelse fra konkurrencemyndighederne, hvilket ventes afsluttet Q1 2026. Repræsentantskaberne i Arla Foods og DMK Group stemmer ja til at [...]

Ny madspildsløsning forlænger holdbarheden på frugt og grønt

Madspildsløsninger24. 06. 2025

Private husholdninger i Danmark smider hvert år 235.000 ton mad ud. En væsentlig del af madspildet består af frugt og grønt. Men nu er der hjælp at hente, hvis man vil holde sin frugt og grønt frisk i længere tid: Coop introducerer en ny madspildsbold, der forlænger holdbarheden på frugt og [...]

Roadmap for fremtidens fødevarer

AktueltBranchenytFremtidens fødevareproduktionKonferencer og messer18. 06. 2025

150 forskere og eksperter fra hele fødevare-, landbrugs- og bioressourcesektoren samles i København den 23. juni for at give input til et roadmap, som fremover skal sætte retningen for grøn omstilling og øget innovation i hele værdikæden. Det er den fusionerede organisation Food & Bio Cluster [...]

Nyt center for udvikling af fødevareteknologi åbner i Sverige

InnovationNavnenytProcesudstyrProduktionsudstyrTop17. 06. 2025

Tetra Pak har åbnet deres nye Center for Udvikling af Fødevareteknologi i Karlshamn. Her skal pilotanlæg gøre det hurtigere at komme på markedet for producenter med fermenteringsbaserede produkter af høj kvalitet. Tetra Pak Center for Udvikling af Fødevareteknologi er åbnet i Karlshamn, [...]

Live dataovervågning af larveproduktion vil revolutionere insektopdræt

AktueltAutomation og robotterFremtidens fødevareproduktion17. 06. 2025

Insektproduktionssektoren er en hastigt voksende industri, men produktionseffektiviteten og skalerbarheden er udfordret. Et nyt forskningsprojekt vil udvikle smarte overvågnings- og realtidsanalysesystemer til produktion af sort soldaterfluelarver med hjælp fra computervision og AI-teknologier. [...]

Dansk kafferisteri får topkarakter i bæredygtighed

Klima og miljøNavnenyt17. 06. 2025

Med en ny B Corp score på 154,6 point bliver CleverCoffee den højst scorende kaffevirksomhed i hele EU. I en tid hvor virksomheder falder over hinanden, for at fortælle om deres tiltag med bæredygtighed, har en dansk virksomhed formået at skille sig ud, og høster nu international anerkendelse [...]

TILMELD NYHEDSBREV

Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis

Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

Seneste Nyheder

  • Danmark i front inden for investeringer og forskning i alternative proteiner

    24.06.2025

  • Ny metode til yoghurtproduktion

    24.06.2025

  • Rigtig god sommer

    24.06.2025

  • Øl brygget på juicerester og øko-boller

    24.06.2025

  • Arla og DMK siger ja til fusion

    24.06.2025

  • Ny madspildsløsning forlænger holdbarheden på frugt og grønt

    24.06.2025

  • Roadmap for fremtidens fødevarer

    18.06.2025

  • Nyt center for udvikling af fødevareteknologi åbner i Sverige

    17.06.2025

  • Live dataovervågning af larveproduktion vil revolutionere insektopdræt

    17.06.2025

  • Dansk kafferisteri får topkarakter i bæredygtighed

    17.06.2025

Alle nyheder ›

Læs trykte magasiner online:

Plus Proces LevnedsMiddelBladet

Annoncering i trykte magasiner:

Plus Proces LevnedsMiddelBladet

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK – 2600 Glostrup
www.techmedia.dk
Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk
Privatlivspolitik
Cookiepolitik