• LinkedIn
  • OM FOODPROCESFOKUS
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

FoodprocesFOKUS

til aktører i den producerende fødevareindustri, herunder maskinbyggere og tekniske beslutningstagere som produktionschefer, kvalitetschefer, laboratoriechefer, it-chefer, produktudviklingschefer og indkøbere.

  • Automation og robotter
  • Branchenyt
  • Forskning
  • Fremtidens fødevareproduktion
  • Hygiejne og fødevaresikkerhed
  • Innovation
  • Klima og miljø
  • Konferencer og messer
  • Laboratorieteknik
  • Madspildsløsninger
  • Navnenyt
  • Nye føde- og drikkevarer
  • Pakke- og fyldemaskiner samt emballage
  • Primær produktion
  • Procesudstyr
  • Produktionsudstyr
  • Uddannelse
  • Vand- og energibesparende teknologier

AktueltKonferencer og messer20. 05. 2025 | Helle Friemann Nielsen

Foodexpo lancerer nyt messekoncept

Et helt nyt messekoncept med 15 unikke zoner venter de besøgende på næste års Foodexpo, der med den nye konstruktion samler brancherne i hver deres zone. Nordens største event for fødevareprofessionelle finder sted 22.-24. marts 2026 i MCH Messecenter Herning.

Der bliver nok at begejstres over på Foodexpo 2026, hvor fødevarebranchens produktkategorier inddeles i nye zoner. Foto: MCH/Tony Brøchner.

Udstillerne på næste års Foodexpo bliver hver især i højere grad end tidligere en del af et stærkt produktfællesskab, ligesom de besøgende kan gå mere målrettet til værks. Det er to af gevinsterne ved, at messen har defineret 15 nye zoner, der dels sikrer, at alle produktkategorier får optimal opmærksomhed, og dels gør det nemmere for de besøgende at navigere rundt på messen.
Med zoner som eksempelvis Barista Boulevard, Grønnegade, Havnegade, Industrikvarteret, Kødvejen og Mælkevejen styrkes både synergier i branchen og de besøgendes overblik, og udstillerne bifalder det nye koncept.
-Noget af det allermest spændende er, at vi udstillere nu bliver fælles om at drive nogle kategorier sammen. Derudover bliver det væsentligt nemmere for de besøgende at gennemskue, hvad man kommer ind til i de enkelte zoner, vurderer Kenneth Sig Jensen, Sales Development & Execution Manager, Danish Crown.
Erik Nielsen, Market Manager (Foodservice), Good Food Group, er enig i disse betragtninger:
-Interesserer man sig rigtig meget for fx bageri, kan man nu bevæge sig et sted hen, hvor fokus udelukkende er på netop bageri. Og for os leverandører er det interessant at stå sammen med den kategori, som vi arbejder inden for – både fordi det giver mulighed for at netværke, og fordi det gør os klogere på, hvad der sker i markedet.

Trendekspert: Altid en god idé at gentænke sit koncept
Baggrunden for det nye messekoncept er blandt andet at give udstillerne de bedste betingelser for sammen at skabe en stærk dagsorden, sætte nye standarder og øge opmærksomheden om netop deres branche.
Og også i trendinstituttet pej gruppen lovpriser man konceptet, der dels giver udstillerne mulighed for at løfte deres respektive kategorier i fællesskab, og dels sikrer, at messens besøgende kan gå effektivt til værks.
-Det er altid en god idé at gentænke det koncept, man har gang i – specielt, når tiderne ændrer sig. Fordelen ved det nye koncept på Foodexpo er, at det bliver nemmere for både udstillerne og de besøgende at finde rundt i de tematiserede områder, og derved bliver det endnu mere spændende at komme og besøge messen, siger Louise Byg Kongsholm, administrerende direktør, pej gruppen, og tilføjer, at messer i bred forstand er nødt til løbende at byde ind med interessante nyheder, hvis de skal forblive relevante.


Fremtidens fødevaremesse
De mange positive tilkendegivelser fra branchen vækker naturligvis begejstring i Foodexpo-ledelsen, der har bestræbt sig på at skabe et koncept, hvor fokus er på faglig viden, ekspertise og inspiration i en ramme, der er så meningsfuld som muligt.
-Med det nye koncept er udstillerne med til at sætte retningen og forme fremtidens fødevaremesse, og vi er selvsagt enormt glade for den modtagelse, som vi mærker blandt netop udstillerne og vores samarbejdspartnere i det hele taget. Vi har gjort os umage for at skabe et perspektivrigt koncept, der giver såvel udstillerne som de besøgende de bedste forudsætninger for at få en stribe udbytterige messedage. Nu glæder vi os bare til det videre arbejde frem mod messen til marts, konstaterer Pia Agerbo Bjerg, projektleder, Foodexpo.

Foodexpo finder sted i MCH Messecenter Herning 22.-24. marts 2026.

Seneste nyt fra redaktionen

AI-baseret system skal nudge til at spise grønnere og mere bæredygtigt

InnovationNavnenytTop20. 05. 2025

Forskere fra SDU, AU og KU vil udvikle en kunstig intelligens, der kan få forbrugere til at smide sundere og mere bæredygtige dagligvarer i deres indkøbskurve, når de handler online. Hvis du bruger Netflix, Spotify eller TikTok, kender du også til den anbefalelsesalgoritme, som baseret på dine [...]

Videnskabelig alliance skal styrke forskning i landbrug og fødevarer

AktueltForskningFremtidens fødevareproduktion20. 05. 2025

Fem af Europas førende forskningsinstitutioner inden for landbrug, fødevarer og life sciences lancerer the European Science Alliance for Agriculture and Food (ESAAF) som skal understøtte omstillingen af EU's landbrug- og fødevaresektor. Den nye forskningsalliance ESAAF sigter mod at bidrage til [...]

Foodexpo lancerer nyt messekoncept

AktueltKonferencer og messer20. 05. 2025

Et helt nyt messekoncept med 15 unikke zoner venter de besøgende på næste års Foodexpo, der med den nye konstruktion samler brancherne i hver deres zone. Nordens største event for fødevareprofessionelle finder sted 22.-24. marts 2026 i MCH Messecenter Herning. Udstillerne på næste års Foodexpo [...]

Multivac A/S introducerer nyt forretningsområde og nyt applikationscenter

Navnenyt20. 05. 2025

Multivac A/S' nye forretningsområde Multivac Ingredients tilbyder ingredienser samt produktudvikling for kunderne i det nyetablerede Applicationscenter Nordic i Vejle. Dette innovative applikationscenter består af et komplet bageri ”World of Bakery Nordic'” Protein FoodLab samt Pakkeri med samtlige [...]

Trykmåling i fødevare- og drikkevareindustrien

Procesudstyr20. 05. 2025

Den nyeste generation af det elektroniske PG-manometer fra ifm electronic a/s sætter nye standarder for trykmåling i fødevare- og drikkevareindustrien. Med en kombination af gennemprøvet sensorteknologi og banebrydende LED-display tilbyder løsningen både præcision, holdbarhed og forbedret [...]

Door System A/S får nye ejere

Navnenyt20. 05. 2025

Den østjyske dørproducent Door System A/S får nye ejere. Ejerleder Preben Søndergaard, der stiftede Door System tilbage i 1998, har valgt, at det nu er tid for at give virksomheden videre. Igennem en længere proces har han arbejdet på at finde den rette arvtager. De nye ejere bliver Assa Abloy, der [...]

Industrimessen Öresund 2025 samler tre messer under ét tag

Automation og robotterKonferencer og messerProcesudstyr14. 05. 2025

Industrimessen Öresund 2025 er et nyt nordisk mødested. Med tre messer over to dage, som skaber et fælles mødested, er Øresunds Industrimesser udstillingsvinduet for fremtidens produktionsindustri. Ambitionen er at skabe en bæredygtig og effektiv produktion i Norden fremadrettet. Messen afholdes på [...]

Dansk forbud mod PFAS i pizzabakker og engangsemballage virker

BranchenytPakke- og fyldemaskiner samt emballage14. 05. 2025

Paptallerkener, pizzabakker og bagepapir købt i udlandet er ofte produceret med PFAS, som kan være sundhedsskadeligt. I Danmark har forhandlerne stort set fjernet problemet med PFAS i fødevarekontaktmaterialer, viser Fødevarestyrelsens kontrol. PFAS kan bruges til at gøre pap og papir fedt- og [...]

”TECH & Trends 2025” – teknologidag og husmesse den 22. maj

Konferencer og messer14. 05. 2025

Teknologivirksomhederne under Techon7Group inviterer til ”TECH & Trends 2025”, der afholdes den 22. maj i Vejle. Dagen giver mulighed for at dykke ned i de nyeste teknologier herunder terminalløsninger til fødevareforarbejdende virksomheder. Techon7Group beskæftiger sig med modulære [...]

Mikrober skal skabe bæredygtige proteiner til fremtidens fødevarer

ForskningFremtidens fødevareproduktionKlima og miljøNavnenytProcesudstyrTop13. 05. 2025

Mikrosvampe skal omdanne biologisk affald til værdifulde fødevareingredienser. Det er målet i et nyt forskningsprojekt, der vil bidrage til reduktion af klimaudledninger fra animalsk fødevareproduktion og til at sikre mad til verdens voksende befolkning. Projektet vil skabe en ny [...]

TILMELD NYHEDSBREV

Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis

Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

Seneste Nyheder

  • AI-baseret system skal nudge til at spise grønnere og mere bæredygtigt

    20.05.2025

  • Videnskabelig alliance skal styrke forskning i landbrug og fødevarer

    20.05.2025

  • Foodexpo lancerer nyt messekoncept

    20.05.2025

  • Multivac A/S introducerer nyt forretningsområde og nyt applikationscenter

    20.05.2025

  • Trykmåling i fødevare- og drikkevareindustrien

    20.05.2025

  • Door System A/S får nye ejere

    20.05.2025

  • Industrimessen Öresund 2025 samler tre messer under ét tag

    14.05.2025

  • Dansk forbud mod PFAS i pizzabakker og engangsemballage virker

    14.05.2025

  • ”TECH & Trends 2025” – teknologidag og husmesse den 22. maj

    14.05.2025

  • Mikrober skal skabe bæredygtige proteiner til fremtidens fødevarer

    13.05.2025

Alle nyheder ›

Læs trykte magasiner online:

Plus Proces LevnedsMiddelBladet

Annoncering i trykte magasiner:

Plus Proces LevnedsMiddelBladet

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK – 2600 Glostrup
www.techmedia.dk
Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk
Privatlivspolitik
Cookiepolitik