• LinkedIn
  • OM FOODPROCESFOKUS
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

FoodprocesFOKUS

til aktører i den producerende fødevareindustri, herunder maskinbyggere og tekniske beslutningstagere som produktionschefer, kvalitetschefer, laboratoriechefer, it-chefer, produktudviklingschefer og indkøbere.

  • Automation og robotter
  • Branchenyt
  • Forskning
  • Fremtidens fødevareproduktion
  • Hygiejne og fødevaresikkerhed
  • Innovation
  • Klima og miljø
  • Konferencer og messer
  • Laboratorieteknik
  • Madspildsløsninger
  • Navnenyt
  • Nye føde- og drikkevarer
  • Pakke- og fyldemaskiner samt emballage
  • Primær produktion
  • Procesudstyr
  • Produktionsudstyr
  • Uddannelse
  • Vand- og energibesparende teknologier

BranchenytUddannelse10. 06. 2024 | Helle Friemann Nielsen

Fødevarevirksomheder er klar med fritidsjob til unge, hvis barrierer fjernes

FødevareDanmark støtter regeringens ambition om, at flere unge skal have et fritidsjob. Fødevareorganisationen er klar til at hjælpe med at finde de nødvendige jobs.

Leif Wilson Laustsen, direktør i FødevareDanmark, er klar til at hjælpe med at finde de nødvendige fritidsjobs til unge, hvis en række barrierer fjernes.

Regeringen vil have flere unge til at tage et fritidsjob. Det er målet med et nyt udspil, der blev præsenteret i sidste uge af Ane Halsboe-Jørgensen (S), Stephanie Lose (V) og Jakob Engel-Schmidt (M).
Planen handler blandt andet om at lave nye og mere tidssvarende regler for, hvilke jobfunktioner de unge må varetage, hvor og hvornår de unge må arbejde samt bedre mulighed for at betjene ufarlige maskiner.
FødevareDanmark, som repræsenterer en række små og mellemstore fødevarevirksomheder, hilser initiativet velkomment.
-Det er glædeligt, at der nu er politisk vilje til at iværksætte nogle initiativer, som kan give flere unge mennesker deres første erfaringer med arbejdsmarkedet. Det vil både være til stor gavn for de unge selv, men også for samfundet, at man allerede i en tidlig alder lærer at indgå i et arbejdsfællesskab og lærer at påtage sig et ansvar. Det er kompetencer, som er vigtige senere i livet, siger Leif Wilson Laustsen, direktør for FødevareDanmark.

Mangler meningsfulde jobs
Ifølge tal fra Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering og Danmarks Statistik havde cirka halvdelen af alle 13-14-årige et fritidsjob i 1986. I 2022 var det under hver tredje – heraf størstedelen i supermarkeder og varehuse.
-På de knap 40 år er der 70.000 færre unge, der har et fritidsjob. Det er en kæmpe udfordring – særligt hos vores medlemmer, der har brugt fritidsjobbene til at skabe en interesse hos de unge, så de senere i deres skoletid har søgt erhvervsskolerne, fordi de har haft en bedre føling med, hvad det er for nogle døre og karrieremuligheder, et svendebrev åbner for. Fritidsjobbene er en fødekæde til en karriere inden for vores fag, siger Leif Wilson Laustsen videre.
Han mener, at der er opstået for mange barrierer på arbejdsmarkedet, som gør det svært for virksomhederne at finde meningsfuld beskæftigelse til de unge mennesker.
-Vores medlemmer vil rigtig gerne have de unge ind i deres virksomheder og skabe nogle meningsfulde og trygge jobs. Men det er et problem, hvis vi skærmer de unge for meget med unødvendige regler, så de eksempelvis ikke må betjene en opvaskemaskine. Derfor er det glædeligt, at regeringen nu gerne vil i dialog med arbejdsmarkedets parter i forhold til, hvordan vi kan nedbryde nogle af disse barrierer, der står i vejen for at skabe meningsfulde fritidsjobs til de unge, siger han og afslutter:
-Får vi fjernet nogle af de barrierer, er vores medlemmer også klar til at finde de nødvendige jobs.

Seneste nyt fra redaktionen

Danmark i front inden for investeringer og forskning i alternative proteiner

BranchenytForskningFremtidens fødevareproduktionTop24. 06. 2025

En analyse viser, at danske investeringer i alternative proteiner voksede med over 900 procent alene i 2024, og at Danmark samtidig er førende i Europa, når det gælder forskning på området. Men skal førerpositionen fastholdes, kræver det, at finansieringen målrettes bedre – og at samarbejdet mellem [...]

Ny metode til yoghurtproduktion

AktueltForskning24. 06. 2025

Ny forskning fra DTU Fødevareinstituttet kan ændre den måde, fødevareindustrien producerer mælkebaseret yoghurt på - så yoghurten både bliver billigere og mere bæredygtig. Forskere har udviklet en enkel, men effektiv metode, der potentielt kan reducere brugen af dyre bakteriekulturer med 80 pct. [...]

Rigtig god sommer

AktueltBranchenyt24. 06. 2025

Det er tid til sommerferie – og det gælder også FoodprocesFokus.dk, der holder pause i juli måned. Dette er således det sidste nyhedsbrev på denne side af ferien. Vi udkommer igen onsdag den 6. august. Holdet bag FoodprocesFokus ønsker alle en god sommerferie… [...]

Øl brygget på juicerester og øko-boller

Madspildsløsninger24. 06. 2025

Sammen med Frankly Juice, Jalm&B lancerer Husbryggeriet Jacobsen en specialbryg, der er skabt af juicerester og økologiske boller – et innovativt skridt mod at minimere madspild og reducere klimaaftryk. Specialøllen får premiere på Roskilde Festival. Bag den bæredygtige øl står tre [...]

Arla og DMK siger ja til fusion

Navnenyt24. 06. 2025

I april 2025 annoncerede Arla Foods og DMK Group ønske om fusion, og onsdag den 18. juni har begge selskabers repræsentantskaber stemt ja. Nu venter godkendelse fra konkurrencemyndighederne, hvilket ventes afsluttet Q1 2026. Repræsentantskaberne i Arla Foods og DMK Group stemmer ja til at [...]

Ny madspildsløsning forlænger holdbarheden på frugt og grønt

Madspildsløsninger24. 06. 2025

Private husholdninger i Danmark smider hvert år 235.000 ton mad ud. En væsentlig del af madspildet består af frugt og grønt. Men nu er der hjælp at hente, hvis man vil holde sin frugt og grønt frisk i længere tid: Coop introducerer en ny madspildsbold, der forlænger holdbarheden på frugt og [...]

Roadmap for fremtidens fødevarer

AktueltBranchenytFremtidens fødevareproduktionKonferencer og messer18. 06. 2025

150 forskere og eksperter fra hele fødevare-, landbrugs- og bioressourcesektoren samles i København den 23. juni for at give input til et roadmap, som fremover skal sætte retningen for grøn omstilling og øget innovation i hele værdikæden. Det er den fusionerede organisation Food & Bio Cluster [...]

Nyt center for udvikling af fødevareteknologi åbner i Sverige

InnovationNavnenytProcesudstyrProduktionsudstyrTop17. 06. 2025

Tetra Pak har åbnet deres nye Center for Udvikling af Fødevareteknologi i Karlshamn. Her skal pilotanlæg gøre det hurtigere at komme på markedet for producenter med fermenteringsbaserede produkter af høj kvalitet. Tetra Pak Center for Udvikling af Fødevareteknologi er åbnet i Karlshamn, [...]

Live dataovervågning af larveproduktion vil revolutionere insektopdræt

AktueltAutomation og robotterFremtidens fødevareproduktion17. 06. 2025

Insektproduktionssektoren er en hastigt voksende industri, men produktionseffektiviteten og skalerbarheden er udfordret. Et nyt forskningsprojekt vil udvikle smarte overvågnings- og realtidsanalysesystemer til produktion af sort soldaterfluelarver med hjælp fra computervision og AI-teknologier. [...]

Dansk kafferisteri får topkarakter i bæredygtighed

Klima og miljøNavnenyt17. 06. 2025

Med en ny B Corp score på 154,6 point bliver CleverCoffee den højst scorende kaffevirksomhed i hele EU. I en tid hvor virksomheder falder over hinanden, for at fortælle om deres tiltag med bæredygtighed, har en dansk virksomhed formået at skille sig ud, og høster nu international anerkendelse [...]

TILMELD NYHEDSBREV

Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis

Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

Seneste Nyheder

  • Danmark i front inden for investeringer og forskning i alternative proteiner

    24.06.2025

  • Ny metode til yoghurtproduktion

    24.06.2025

  • Rigtig god sommer

    24.06.2025

  • Øl brygget på juicerester og øko-boller

    24.06.2025

  • Arla og DMK siger ja til fusion

    24.06.2025

  • Ny madspildsløsning forlænger holdbarheden på frugt og grønt

    24.06.2025

  • Roadmap for fremtidens fødevarer

    18.06.2025

  • Nyt center for udvikling af fødevareteknologi åbner i Sverige

    17.06.2025

  • Live dataovervågning af larveproduktion vil revolutionere insektopdræt

    17.06.2025

  • Dansk kafferisteri får topkarakter i bæredygtighed

    17.06.2025

Alle nyheder ›

Læs trykte magasiner online:

Plus Proces LevnedsMiddelBladet

Annoncering i trykte magasiner:

Plus Proces LevnedsMiddelBladet

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK – 2600 Glostrup
www.techmedia.dk
Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk
Privatlivspolitik
Cookiepolitik