• LinkedIn
  • OM FOODPROCESFOKUS
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

FoodprocesFOKUS

til aktører i den producerende fødevareindustri, herunder maskinbyggere og tekniske beslutningstagere som produktionschefer, kvalitetschefer, laboratoriechefer, it-chefer, produktudviklingschefer og indkøbere.

  • Automation og robotter
  • Branchenyt
  • Forskning
  • Fremtidens fødevareproduktion
  • Hygiejne og fødevaresikkerhed
  • Innovation
  • Klima og miljø
  • Konferencer og messer
  • Laboratorieteknik
  • Madspildsløsninger
  • Navnenyt
  • Nye føde- og drikkevarer
  • Pakke- og fyldemaskiner samt emballage
  • Primær produktion
  • Procesudstyr
  • Produktionsudstyr
  • Uddannelse
  • Vand- og energibesparende teknologier

Forskning03. 06. 2025 | Helle Friemann Nielsen

Enorm stor interesse for plantebaserede projekter

Virksomheder og organisationer vil i dén grad være med til at udvikle den plantebaserede fødevaresektor. Nye tal viser nemlig, at der er søgt om tilskud fra Plantefonden for over 750 mio. kr.

Foto: freepik.com.

Plantefondens tredje ansøgningsrunde er lukket, og der er modtaget 141 ansøgninger for et samlet beløb på 750,3 mio. kroner. Årets pulje rummer 212,5 mio. kr., hvoraf 50 mio. indgår i en særpulje målrettet forskning i plantebaserede fødevarer.
-For tredje år i træk ser vi en kæmpestor interesse for Plantefonden, og det er svært at få armene ned som dansk fødevareminister, fortæller Minister for fødevarer, landbrug og fiskeri Jacob Jensen (V).
-For mig viser det tydeligt, at mange danske virksomheder og organisationer tager ansvaret på sig og vil være med til at gøre fødevareområdet grønnere. Derfor har vi fra politisk hold også valgt at styrke Plantefonden i 2025 med flere midler i forbindelse med den grønne trepart og forskningsreserven. Det betyder, at danskerne får mulighed for at vælge mere grønt til på deres tallerken, og at Danmark får endnu et rygstød i retningen af at tage føringen i produktionen og eksport af plantebaserede fødevarer., siger Jacob Jensen videre.
I årets ansøgningsrunde vægter bestyrelsen særligt effektskabelse samt både lokalt forankrede og nationale projekter, der ønsker at skabe forandring i hele Danmark. Derudover prioriteres projekter, der indtænker landbrugets produktion af plantebaserede fødevarer.
Plantefondens bestyrelse vil nu gennemgå de indkomne ansøgninger og beslutte, hvilke projekter der skal modtage tilskud. Landbrugs- og Fiskeristyrelsen, der er sekretariat for Plantefonden, er ansvarlige for udmøntningen.

• Fonden for Plantebaserede Fødevarer – også kaldet Plantefonden – er en del af ”Aftale om grøn omstilling af dansk landbrug” fra oktober 2021.
• Plantefondens midler skal hjælpe med at udvikle den plantebaserede fødevaresektor og gøre det lettere for danskerne at vælge plantebaserede alternativer.
• I årets ansøgningsrunde vil bestyrelsen særligt vægte effektskabelse samt både lokalt forankrede og nationale projekter, der ønsker at skabe forandring i hele Danmark. Ligeledes vægtes projekter, der indtænker landbrugets produktion af plantebaserede fødevarer.
• I 2024 er der yderligere givet følgende bevillinger til udmøntning i 2025: Aftale om Implementering af et Grønt Danmark (45 mio. kr.), aftale om Deludmøntning af Grøn Fond (30 mio. kr.) samt aftale om fordeling af forskningsreserven 2025 (50 mio. kr.). Der ventes altså en samlet pulje på ca. 212,5 mio. kr. til udmøntning i runden 2025.
• Plantefonden holder en årlig ansøgningsrunde, hvor ansøgere kan søge om tilskud til projekter, der medvirker til at udvikle sektoren. Sidste år modtog fonden 101 ansøgninger svarende til tilskud på over 300 mio. kr. I alt uddelte Plantefondens bestyrelse 122,5 mio. kr. til 35 nye projekter.
• Fondens tilskud kan gå til både virksomheder, organisationer og forsknings- og vidensformidlingsinstitutioner.

Seneste nyt fra redaktionen

Ægte foie gras uden tvangsfodring af ænder og gæs

ForskningTop03. 06. 2025

Forskere fra Max Planck Instituttet og Syddansk Universitet har udviklet en effektiv måde at fremstille foie gras af ænder og gæs på, som ikke er blevet tvangsfodrede. Teknologien er patenteret – og håbet for fremtiden er, at den også vil kunne bruges til fx plantebaserede fødevarer. Tænk, hvis [...]

Få del i millionpulje til udvikling af plantebaserede fødevarer

AktueltForskningFremtidens fødevareproduktion03. 06. 2025

Små og mellemstore fødevarevirksomheder kan nu søge om at deltage i PlanteVÆKST - et skræddersyet udviklingsforløb med adgang til ekspertise, testfaciliteter og professionelt netværk. Teknologisk Institut åbner nu døren for små og mellemstore fødevarevirksomheder, der ønsker at styrke deres [...]

Producentansvar – uklare regler skaber frustration

AktueltBranchenytPakke- og fyldemaskiner samt emballage03. 06. 2025

Den 31. maj var der deadline for indberetning af emballagemængder til Dansk Producentansvar. Både fødevarevirksomheder og andre virksomheder med producentansvar for emballage skulle senest i weekenden sikre, at deres faktiske emballagemængder for 2024 var indberettet. Mange har allerede indberettet [...]

Enorm stor interesse for plantebaserede projekter

Forskning03. 06. 2025

Virksomheder og organisationer vil i dén grad være med til at udvikle den plantebaserede fødevaresektor. Nye tal viser nemlig, at der er søgt om tilskud fra Plantefonden for over 750 mio. kr. Plantefondens tredje ansøgningsrunde er lukket, og der er modtaget 141 ansøgninger for et samlet beløb [...]

Minister vild med fakkelanlæg

Vand- og energibesparende teknologier03. 06. 2025

Ministeren for Grøn Trepart, Jeppe Bruus Christensen, var både nysgerrig og engageret, da han blev introduceret til den fakkelteknologi, som Danish Crown er medejer af gennem virksomheden Agrogas. Nu vil han arbejde for at gøre det attraktivt for danske landmænd at investere i fakkelanlæg. -Jeg [...]

Hoyer lancerer EC-motorer og indgår lokalt samarbejde om energibesparende landbrug i Asien

NavnenytVand- og energibesparende teknologier03. 06. 2025

Den danske virksomhed Hoyer udvider sin tilstedeværelse i Kina gennem et formelt samarbejde med hollandske Stienen og deres joint venture-aktiviteter i Kina. Partnerskabet fokuserer på fælles udvikling af energieffektive ventilationsløsninger, vidensdeling og støtte til opgraderingsinitiativer for [...]

Den ydmyge frøanalyse er på vej ind i den digitale tidsalder

Automation og robotterInnovationTop27. 05. 2025

Fremtidens landbrug er ikke kun store traktorer og droner i luften. Nu er også den ydmyge frøanalyse på vej ind i den digitale tidsalder. Et nyt studie fra Aarhus Universitet og TystofteFonden viser, hvordan kunstig intelligens og billedgenkendelse kan revolutionere en af landbrugets mest manuelle [...]

Dansk vinproduktion træder ind i SMVdanmark

AktueltBranchenytNavnenyt27. 05. 2025

Dansk vin er en voksende branche med stolte rødder og høj kvalitet – og nu er Foreningen Dansk Vin – FDV – blevet en del af SMVdanmark. Dermed bliver FDV den syvende organisation, der har meldt sig ind under SMVdanmarks faner det seneste år. FDV repræsenterer både hobby- og erhvervsavlere i [...]

AI forudsiger bakteriers resistens mod rengøringsmidler

AktueltHygiejne og fødevaresikkerhed27. 05. 2025

Forskere fra bl.a. DTU Fødevareinstituttet har udviklet en metode, der ved hjælp af kunstig intelligens og DNA-afkodning kan forudsige, hvor godt sygdomsfremkaldende bakterier som fx listeria tåler rengøringsmidler. Forskningen kan blive et vigtigt våben mod farlige bakterier i [...]

Lineage udvider faciliteten i Vejle og styrker sit kølekædenetværk i Norden

Navnenyt27. 05. 2025

Lineage, Inc., der er verdens største globale temperaturkontrollerede lager-REIT, har i dag annonceret tilgængeligheden af større kapacitet på sit kølelager i Vejle, Lineages største lokation i Danmark. Udvidelsen i Vejle bringer den samlede kapacitet op på 93.500 EUR-paller, hvilket øger [...]

TILMELD NYHEDSBREV

Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis

Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

Seneste Nyheder

  • Ægte foie gras uden tvangsfodring af ænder og gæs

    03.06.2025

  • Få del i millionpulje til udvikling af plantebaserede fødevarer

    03.06.2025

  • Producentansvar – uklare regler skaber frustration

    03.06.2025

  • Enorm stor interesse for plantebaserede projekter

    03.06.2025

  • Minister vild med fakkelanlæg

    03.06.2025

  • Hoyer lancerer EC-motorer og indgår lokalt samarbejde om energibesparende landbrug i Asien

    03.06.2025

  • Den ydmyge frøanalyse er på vej ind i den digitale tidsalder

    27.05.2025

  • Dansk vinproduktion træder ind i SMVdanmark

    27.05.2025

  • AI forudsiger bakteriers resistens mod rengøringsmidler

    27.05.2025

  • Lineage udvider faciliteten i Vejle og styrker sit kølekædenetværk i Norden

    27.05.2025

Alle nyheder ›

Læs trykte magasiner online:

Plus Proces LevnedsMiddelBladet

Annoncering i trykte magasiner:

Plus Proces LevnedsMiddelBladet

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK – 2600 Glostrup
www.techmedia.dk
Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk
Privatlivspolitik
Cookiepolitik