• LinkedIn
  • OM FOODPROCESFOKUS
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

FoodprocesFOKUS

til aktører i den producerende fødevareindustri, herunder maskinbyggere og tekniske beslutningstagere som produktionschefer, kvalitetschefer, laboratoriechefer, it-chefer, produktudviklingschefer og indkøbere.

  • Automation og robotter
  • Branchenyt
  • Forskning
  • Fremtidens fødevareproduktion
  • Hygiejne og fødevaresikkerhed
  • Innovation
  • Klima og miljø
  • Konferencer og messer
  • Laboratorieteknik
  • Madspildsløsninger
  • Navnenyt
  • Nye føde- og drikkevarer
  • Pakke- og fyldemaskiner samt emballage
  • Primær produktion
  • Procesudstyr
  • Produktionsudstyr
  • Uddannelse
  • Vand- og energibesparende teknologier

ForskningFremtidens fødevareproduktionTop02. 01. 2024 | Helle Friemann Nielsen

Dyrket kød og plante-ost er blandt seks nye projekter, der har modtaget 64 mio. kr. i innovationsstøtte

Det danske innovationspartnerskab AgriFoodTure investerer 64 mio. kr. i seks innovationsprojekter, der skal sætte turbo på den grønne omstilling af landbrugs- og fødevaresektoren. Projekterne skal blandt andet forske i anvendelsen af blod og mikroalger som næringsstoffer i dyrket kød; opgradere bryggeriers restprodukter og bringe et smagfuldt kødalternativ baseret på svampematerialer på markedet – samt skabe teknologiske tilgange og knowhow til at fremskynde udviklingen af en ny generation af bæredygtige, prisvenlige, faste hybridoste med 40-80 pct. planteproteiner.

Foto: freepik.com.

Kødalternativer fremstillet af bryggeriers restprodukter, brug af proteiner fra krabber i dyrefoder og bedre brug af græsafgrøder på kvægbedrifter. Det er emnerne for nogle af de seks projekter, som det danske innovationspartnerskab AgriFoodTure netop har investeret 64 mio. kr. i.
AgriFoodTure er finansieret af Innovationsfonden, og målet med partnerskabet er at accelerere den grønne omstilling af den danske landbrugs- og fødevaresektor, samtidig med at sektorens konkurrenceevne øges.

Turbo på grønne løsninger
-Med investeringen i seks nye projekter sætter vi turbo på partnerskabets mission om at skabe grønne, innovative løsninger, der kan gøde jorden for at nå regeringens mål om en 70 procents reduktion af drivhusgasudledningen i Danmark i 2030, siger Mission Director Anette Engelund Friis fra AgriFoodTure.
De seks projekter bærer navnene MuscleFuel, MYCOFLAVOR, FOFE, UPFORCRABS, HyCheese og ClimateReach. Bag projekterne står 12 partnere i form af alt fra universiteter og vidensinstitutioner til virksomheder, andelsselskaber, og iværksættere.
Projekterne skal blandt andet forske i anvendelsen af blod og mikroalger som næringsstoffer i dyrket kød; udfordre det nuværende paradigme inden for kødalternativer ved at opgradere bryggeriers restprodukter og bringe et smagfuldt kødalternativ baseret på svampematerialer på markedet – samt skabe teknologiske tilgange og knowhow til at fremskynde udviklingen af en ny generation af bæredygtige, prisvenlige, faste hybridoste med 40-80 pct. planteproteiner.

Tårnhøjt ambitionsniveau
De seks projekter tager alle afsæt i AgriFoodTures såkaldte roadmap, som er udarbejdet af mere end 300 forskere og eksperter. Forud for investeringen i de seks projekter har været en ansøgningsrunde, hvor AgriFoodTure modtog 26 projektansøgninger op til fristen i foråret.
-De seks projekter har et tårnhøjt ambitionsniveau, en høj grad af innovation og en bredt forankret partnerkreds. Mange af dem er også internationale, og de får alle en stor impact i form af nye løsninger, som vil være med til at skubbe til den grønne omstilling på markerne, i staldene og i fødevarevirksomhederne, siger Anette Engelund Friis videre.
-Samtidig har projekterne et stort økonomisk potentiale for dansk erhvervsliv, fordi de kan danne afsæt for udvikling af nye, innovative produkter, der kan sælges uden for landets grænser, tilføjer hun.

Anette Engelund Friis, direktør i AgriFoodTure.

En platform for forandring
Det er den anden investeringsrunde, AgriFoodTure gennemfører siden partnerskabets etablering. Den første runde løb af stablen i 2021, hvor der blev investeret knap 50 mio. kr. i 11 grønne innovationsprojekter.
-Med den nye investeringsrunde sætter vi en tyk streg under, at AgriFoodTure for alvor er blevet en platform for forandring. Vi samler alle kræfter om at skabe den nødvendige grønne transformation af den danske landbrugs- og fødevaresektor, og med de nye projekter er vi nu 67 partnere, som arbejder sammen om den grønne omstilling. Jeg ser frem til at følge projekterne i de kommende år, siger Anette Engelund Friis afslutningsvis.

AgroFoodTures investering i hvert af de seks projekter er på tre og 15 mio. kr. Projekterne går i gang nu her efter nytår og skal afsluttes i 2027. Læs mere om projekterne her.

Seneste nyt fra redaktionen

EU-godkendelse: Dansk rapskage må nu bruges i fødevarer

BranchenytFremtidens fødevareproduktionNavnenytTop06. 05. 2025

Den danske ingrediensproducent, Ferm Food ApS, har modtaget EU’s autorisation af sin ansøgning, der betyder, at virksomheden nu må afsætte fermenteret, dansk rapskage til fødevarer. De fleste kender de gule, velduftende rapsmarker, som pryder landskabet i foråret, men de færreste ved, at rapsen [...]

Robotbrag 2025

AktueltAutomation og robotterKonferencer og messer06. 05. 2025

Verden er præget af usikkerheder, og det stiller krav til danske virksomheder om at tænke fremad – især når det kommer til investering i teknologi. Med det bagtæppe inviterer Teknologisk Institut og Dansk Robot Netværk til Robotbrag 2025 den 8. og 9. maj i Odense, hvor virksomheder kan opleve, høre [...]

Robotanlæg håndterer millioner af rå æg

AktueltAutomation og robotter06. 05. 2025

Hvordan palleterer man skånsomt millioner af rå æg? Det ved automationsvirksomheden RoboTool A/S, som netop har leveret et nyt, avanceret anlæg til Danæg A/S med en helt speciel griber. Danæg A/S’ nye anlæg til palletering af rå æg sikrer en effektiv og skånsom håndtering af millioner af æg [...]

Fremtidens fiskeri skal være fuldt dokumenteret

BranchenytNavnenyt06. 05. 2025

Rammerne for dansk fiskeri er til forhandling, og politikerne har en enestående mulighed for at styrke både havnaturen og fiskerierhvervet. I et fælles udspil opfordrer Danmarks Naturfredningsforening og WWF Verdensnaturfonden derfor til at indføre fuld dokumentation i hele den danske fiskerflåde [...]

Tilfredsstillende resultat trods appelsinkrise

Navnenyt06. 05. 2025

Rynkeby Foods med hovedsæde i Ringe kommer fornuftigt ud af 2024, selvom kerneforretningen hos den fynske fabrikant af juice og frugtbaserede drikke har været under voldsomt pres. På trods af den globale mangel på appelsinkoncentrat og høje råvarepriser viser årsregnskabet for Rynkeby Foods’ [...]

Handelsaftale med Kina baner vej for øget eksport af dansk maltbyg

AktueltBranchenytNavnenyt06. 05. 2025

En ny protokol mellem Danmark og Kina sikrer bedre adgang for dansk maltbyg til det kinesiske marked. Aftalen om maltbyg, der bruges i ølproduktion verden over, åbner for, at mere dansk maltbyg kan sendes til Kina, der er et strategisk vigtigt marked. -Den nye aftale styrker den danske position [...]

IFFA 2025: Verdens største messe for kød- og proteinteknologi

Konferencer og messerTop29. 04. 2025

Fra den 3. til 8. maj 2025 samles den internationale kød- og proteinforarbejdningsindustri til IFFA 2025 i Frankfurt. Messen, der er verdens førende inden for branchen, præsenterer hele værdikæden fra innovation, nye teknologier, forarbejdning, emballering til salg af kød og alternative proteiner. [...]

Dansk innovation indtager IFFA 2025

AktueltInnovationKonferencer og messer29. 04. 2025

14 danske udstillere slutter sig til Pavilion of Denmark på IFFA 2025 for at fremvise deres mest innovative løsninger og udvide deres forretningsmuligheder på den globale kødforarbejdningsindustri Når IFFA 2025 samler de vigtigste interessenter og virksomheder inden for kød- og alternative [...]

Dansk AI-baseret visionteknologi på IFFA 2025

AktueltAutomation og robotterKonferencer og messer29. 04. 2025

På IFFA 2025 i Frankfurt præsenterer Teknologisk Institut næste generation af visionsystemer, der optimerer kvalitetskontrol og produktionsflow i fødevareproduktionen. Teknologisk Institut introducerer en serie avancerede visionløsninger, der markant effektiviserer kvalitetskontrollen i [...]

HM Systems A/S demonstrerer etiketteringsløsninger skræddersyet til fødevareindustrien på IFFA 2025

Konferencer og messerNavnenytPakke- og fyldemaskiner samt emballage29. 04. 2025

Når IFFA 2025 – verdens førende messe for kød-, fjerkræ- og fødevareindustrien – åbner dørene i Frankfurt i næste uge, vil danske HM Systems A/S være blandt de virksomheder, der præsenterer specialiserede løsninger inden for automatiseret etikettering. Ud over at fremvise egne teknologier på stand [...]

TILMELD NYHEDSBREV

Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis

Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

Seneste Nyheder

  • EU-godkendelse: Dansk rapskage må nu bruges i fødevarer

    06.05.2025

  • Robotbrag 2025

    06.05.2025

  • Robotanlæg håndterer millioner af rå æg

    06.05.2025

  • Fremtidens fiskeri skal være fuldt dokumenteret

    06.05.2025

  • Tilfredsstillende resultat trods appelsinkrise

    06.05.2025

  • Handelsaftale med Kina baner vej for øget eksport af dansk maltbyg

    06.05.2025

  • IFFA 2025: Verdens største messe for kød- og proteinteknologi

    29.04.2025

  • Dansk innovation indtager IFFA 2025

    29.04.2025

  • Dansk AI-baseret visionteknologi på IFFA 2025

    29.04.2025

  • HM Systems A/S demonstrerer etiketteringsløsninger skræddersyet til fødevareindustrien på IFFA 2025

    29.04.2025

Alle nyheder ›

Læs trykte magasiner online:

Plus Proces LevnedsMiddelBladet

Annoncering i trykte magasiner:

Plus Proces LevnedsMiddelBladet

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK – 2600 Glostrup
www.techmedia.dk
Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk
Privatlivspolitik
Cookiepolitik