• LinkedIn
  • OM FOODPROCESFOKUS
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

FoodprocesFOKUS

til aktører i den producerende fødevareindustri, herunder maskinbyggere og tekniske beslutningstagere som produktionschefer, kvalitetschefer, laboratoriechefer, it-chefer, produktudviklingschefer og indkøbere.

  • Automation og robotter
  • Branchenyt
  • Forskning
  • Fremtidens fødevareproduktion
  • Hygiejne og fødevaresikkerhed
  • Innovation
  • Klima og miljø
  • Konferencer og messer
  • Laboratorieteknik
  • Madspildsløsninger
  • Navnenyt
  • Nye føde- og drikkevarer
  • Pakke- og fyldemaskiner samt emballage
  • Primær produktion
  • Procesudstyr
  • Produktionsudstyr
  • Uddannelse
  • Vand- og energibesparende teknologier

Navnenyt06. 05. 2025 | Helle Friemann Nielsen

Tilfredsstillende resultat trods appelsinkrise

Rynkeby Foods med hovedsæde i Ringe kommer fornuftigt ud af 2024, selvom kerneforretningen hos den fynske fabrikant af juice og frugtbaserede drikke har været under voldsomt pres.

Foto: freepik.com.

På trods af den globale mangel på appelsinkoncentrat og høje råvarepriser viser årsregnskabet for Rynkeby Foods’ aktiviteter i Danmark og Norden et overskud før skat på 12,1 millioner kroner. Det er en stigning på cirka 15 procent sammenlignet med året før. I samme periode har Rynkeby Foods tilmed næsten fordoblet sine investeringer i produktionsudstyr til 30,1 millioner kroner.
Derfor kalder administrerende direktør for Rynkeby Foods, Mark Hemmingsen, også resultatet for ”meget tilfredsstillende, når man tager den aktuelle markedssituation med i betragtning”.
-Vi er kommet bedre ud af 2024, end vi havde forventet i et meget vanskeligt marked. Tidligere har halvdelen af vores forretning haft afsæt i appelsiner, så med appelsinkrisen er vi selvfølgelig ramt på vores kerneforretning. Men trods nedgang i både volumen og indtjening på appelsinerne har vi kunnet løfte vores bundlinje ved at gå nye veje. Det er der god grund til at være stolt af, og vi skylder vores medarbejdere en stor tak for indsatsen, siger Mark Hemmingsen.
Rynkeby Foods’ toplinje voksede i 2024 fra 1,03 milliarder kroner til 1,13 milliarder kroner drevet af prisstigninger på råvarer. I perioden udgør kostprisstigningen på appelsinkoncentrat alene 100 millioner kroner.

Friskpresset frugt og nye produkter i fremgang
Når Rynkeby Foods har kunne modstå presset på kerneforretningen, hænger det primært sammen med en markant vækst i de to kølejuicebrands God Morgen og Valsølille. For Valsølille, der er friskpresset frugt og grønt fra presseriet i Ringe, er der for andet år i træk tale om en fordobling i salget.
Dertil kommer en tilsvarende stærk udvikling for den frugtbaserede læskedrik Tørst, som i 2024 udgjorde Rynkeby Foods’ største kampagnesatsning i årevis. Her er salget i det seneste år tredoblet.
-Vi har i en årrække arbejdet strategisk med at blive mere relevante for forbrugerne hele dagen og tale ind i mere end morgenmadssituationen gennem nye og spændende produkter. Det arbejde kommer os til gode nu, når kerneforretningen er under pres. Det har været afgørende for resultatet i 2024, at vi har kunnet være så agile, siger han videre og fortsætter:
-Vi glæder os selvfølgelig over, at salget af friskpresset frugt og grønt fra vores eget presseri igen er fordoblet, men også at vi ser en meget flot fremgang for frugtdrikken Tørst.
Omvendt er ambient-segmentet – produkter, der opbevares ved stuetemperatur – fortsat karakteriseret ved, at private labels vinder markedsandele på grund af forbrugernes fokus på pris.
Samlet set kan Rynkeby Foods alligevel glæde sig over, at virksomhedens brands kan notere en mindre fremgang i markedsandelen for det samlede marked for frugtbaserede drikke.

Årets appelsinhøst vil give flere svar
Hos Rynkeby Foods lyder analysen dog også, at appelsinkrisen forventeligt vil fortsætte og formentlig toppe i 2025.
Derfor forventer Rynkeby Foods et resultat før skat på niveau med eller lidt lavere end i 2024.
Udsigterne har samtidig medvirket til, at virksomheden i starten af 2025 lancerede endnu et nyt produkt, Frugtbrus, som er Rynkeby Foods’ første læskedrik med brus.
-Umiddelbart ser vi ikke klare tegn på, at appelsinkrisen er på retræte. Vi forventer, at krisen topper i 2025, og det vil påvirke salget og indtjeningen mere negativt i størstedelen af 2025 end i 2024. Derfor er vores forventninger til årets resultat også lidt lavere end eller på samme niveau som i 2024. Vi får flere svar, når vi i årets sidste kvartal kender resultatet af årets appelsinhøst, siger Mark Hemmingsen afslutningsvis.

Seneste nyt fra redaktionen

Industrimessen Öresund 2025 samler tre messer under ét tag

Automation og robotterKonferencer og messerProcesudstyr14. 05. 2025

Industrimessen Öresund 2025 er et nyt nordisk mødested. Med tre messer over to dage, som skaber et fælles mødested, er Øresunds Industrimesser udstillingsvinduet for fremtidens produktionsindustri. Ambitionen er at skabe en bæredygtig og effektiv produktion i Norden fremadrettet. Messen afholdes på [...]

Dansk forbud mod PFAS i pizzabakker og engangsemballage virker

BranchenytPakke- og fyldemaskiner samt emballage14. 05. 2025

Paptallerkener, pizzabakker og bagepapir købt i udlandet er ofte produceret med PFAS, som kan være sundhedsskadeligt. I Danmark har forhandlerne stort set fjernet problemet med PFAS i fødevarekontaktmaterialer, viser Fødevarestyrelsens kontrol. PFAS kan bruges til at gøre pap og papir fedt- og [...]

”TECH & Trends 2025” – teknologidag og husmesse den 22. maj

Konferencer og messer14. 05. 2025

Teknologivirksomhederne under Techon7Group inviterer til ”TECH & Trends 2025”, der afholdes den 22. maj i Vejle. Dagen giver mulighed for at dykke ned i de nyeste teknologier herunder terminalløsninger til fødevareforarbejdende virksomheder. Techon7Group beskæftiger sig med modulære [...]

Mikrober skal skabe bæredygtige proteiner til fremtidens fødevarer

ForskningFremtidens fødevareproduktionKlima og miljøNavnenytProcesudstyrTop13. 05. 2025

Mikrosvampe skal omdanne biologisk affald til værdifulde fødevareingredienser. Det er målet i et nyt forskningsprojekt, der vil bidrage til reduktion af klimaudledninger fra animalsk fødevareproduktion og til at sikre mad til verdens voksende befolkning. Projektet vil skabe en ny [...]

Stort projekt udnytter sidestrømme og reducerer dermed madspildet

AktueltBranchenytMadspildsløsningerNavnenyt13. 05. 2025

Danmarks fødevareindustri genererer årligt 385.000 tons madspild. Nu skal et nyt projekt til 13 millioner kroner hjælpe virksomheder med at udnytte deres sidestrømme fra fødevareproduktionen mere effektivt og dermed nedbringe madspildet. Projektet er støttet og sat i gang af Industriens Fond, [...]

Millionpulje skal fremme planterige kostvaner over landegrænserne

AktueltForskningFremtidens fødevareproduktionInnovationNavnenyt13. 05. 2025

Det danske innovationspartnerskab AgriFoodTure har sammen med en hollandsk partner åbnet for ansøgninger til en ny pulje på godt 41 mio. kroner til forsknings- og innovationsprojekter. Målet er at fremme planterige, sunde kostvaner og styrke samarbejdet over landegrænser. Det danske [...]

EU-godkendelse: Dansk rapskage må nu bruges i fødevarer

BranchenytFremtidens fødevareproduktionNavnenytTop06. 05. 2025

Den danske ingrediensproducent, Ferm Food ApS, har modtaget EU’s autorisation af sin ansøgning, der betyder, at virksomheden nu må afsætte fermenteret, dansk rapskage til fødevarer. De fleste kender de gule, velduftende rapsmarker, som pryder landskabet i foråret, men de færreste ved, at rapsen [...]

Robotbrag 2025

AktueltAutomation og robotterKonferencer og messer06. 05. 2025

Verden er præget af usikkerheder, og det stiller krav til danske virksomheder om at tænke fremad – især når det kommer til investering i teknologi. Med det bagtæppe inviterer Teknologisk Institut og Dansk Robot Netværk til Robotbrag 2025 den 8. og 9. maj i Odense, hvor virksomheder kan opleve, høre [...]

Robotanlæg håndterer millioner af rå æg

AktueltAutomation og robotter06. 05. 2025

Hvordan palleterer man skånsomt millioner af rå æg? Det ved automationsvirksomheden RoboTool A/S, som netop har leveret et nyt, avanceret anlæg til Danæg A/S med en helt speciel griber. Danæg A/S’ nye anlæg til palletering af rå æg sikrer en effektiv og skånsom håndtering af millioner af æg [...]

Fremtidens fiskeri skal være fuldt dokumenteret

BranchenytNavnenyt06. 05. 2025

Rammerne for dansk fiskeri er til forhandling, og politikerne har en enestående mulighed for at styrke både havnaturen og fiskerierhvervet. I et fælles udspil opfordrer Danmarks Naturfredningsforening og WWF Verdensnaturfonden derfor til at indføre fuld dokumentation i hele den danske fiskerflåde [...]

TILMELD NYHEDSBREV

Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis

Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

Seneste Nyheder

  • Industrimessen Öresund 2025 samler tre messer under ét tag

    14.05.2025

  • Dansk forbud mod PFAS i pizzabakker og engangsemballage virker

    14.05.2025

  • ”TECH & Trends 2025” – teknologidag og husmesse den 22. maj

    14.05.2025

  • Mikrober skal skabe bæredygtige proteiner til fremtidens fødevarer

    13.05.2025

  • Stort projekt udnytter sidestrømme og reducerer dermed madspildet

    13.05.2025

  • Millionpulje skal fremme planterige kostvaner over landegrænserne

    13.05.2025

  • EU-godkendelse: Dansk rapskage må nu bruges i fødevarer

    06.05.2025

  • Robotbrag 2025

    06.05.2025

  • Robotanlæg håndterer millioner af rå æg

    06.05.2025

  • Fremtidens fiskeri skal være fuldt dokumenteret

    06.05.2025

Alle nyheder ›

Læs trykte magasiner online:

Plus Proces LevnedsMiddelBladet

Annoncering i trykte magasiner:

Plus Proces LevnedsMiddelBladet

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK – 2600 Glostrup
www.techmedia.dk
Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk
Privatlivspolitik
Cookiepolitik