Morgendagens fødevarer er højt på dagsordenen – i en tid hvor fødevarevirksomheder har høje ambitioner om bæredygtighed, hvor de globale risici aldrig har være større og fremfor alt – hvordan forener virksomhederne de store udfordringerne med forbrugernes ønsker? Dette er de centrale temaer på DI Fødevarers årsdag 2023, hvor Fødevareminister Jacob Jensen, fagfolk, erhvervsfolk og politikere drøfter løsninger.

Efter tre hektiske år med corona, krig og energikrise står vi måske midt i orkanens øje af de største forandringer i fødevarebranchen i nyere tid. Den største lovgivningsmæssige tsunami er på vej. Vi vil blive mødt af nye krav til bæredygtighedsrapportering, producentansvar, emballage og cybersikkerhed, for blot at nævne nogle få. Samtidig sætter fødevarevirksomhederne tårnhøje ambitioner for deres egen transition ind i et nyt bæredygtigt fødevaresystem.
Derudover er globale risici blevet den nye normal med klimaforandring, stigende usikkerhed og forsyningskæder med huller. En stor udfordring for fødevareerhvervet, der samtidig skal mætte flere munde og fortsat producere velsmagende madvarer.
DI Fødevarer glæder sig til at tage en rejse ud i fremtiden – for hvordan smager fremtiden egentlig? Det og mange andre perspektiver møder man, når hele fødevarebranchen, politikere, embedsværket og interesseorganisationer mødes til den store Årsdag 2023 ”Smag på fremtiden” i Industriens Hus.
Forsmag på programmet
På DI Fødevarers årsdag 2023 ”Smag på fremtiden” fortæller to af verdens største fødevarevirksomheder om deres arbejde med at fremme klimavenlig produktion.
Nestlé har en målsætningen om at have reduceret CO2e-udledning i 2030 med hvad der svarer til Danmarks samlede udledning på 46,3 millioner ton CO2e (tal fra 2021). Nestlé er verdens største fødevarevirksomhed med 275,000 ansatte, mere end 2,000 brands og tilstedeværelse i 188 lande.
Et af verdens største mejerier Arla Foods lancerer et nyt klimatjek på gårdene med omfattende vejledning til alle nordeuropæiske andelshaveres i deres indsats mod klimaforandringer, der når langt ud over Danmarks grænser. Arla vil via deres incitamentsmodel reducere fem millioner tons CO2e på globalt plan inden 2030, hvilket svarer til den samlede mango i dansk landbrug frem mod 2030.
Derudover gæster Dirk Jacobs, der er direktør for FoodDrinkEurope – fødevarebranchens interesseorganisation i Bruxelles, Danmark til Årsdagen. Han har fingeren på pulsen og vil give os en status på hvilke områder, som har særligt fokus på EU-niveau.
Studievært Charlotte Beder styrer den debat på scenen med nedenstående deltagere:
Jacob Jensen, minister for fødevarer, landbrug og fiskeri
Daniel Rugholm, Director, UN World Food Programme
Leif Nielsen, branchedirektør DI Fødevarer
Smag på fremtiden – DI Fødevarers årsdag 2023 foregår torsdag den 16. november kl. 10.00-13.00 i Industriens Hus, H.C. Andersens Boulevard 18, 1553 København V
Se det fulde program her.