• LinkedIn
  • OM FOODPROCESFOKUS
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

FoodprocesFOKUS

til aktører i den producerende fødevareindustri, herunder maskinbyggere og tekniske beslutningstagere som produktionschefer, kvalitetschefer, laboratoriechefer, it-chefer, produktudviklingschefer og indkøbere.

  • Automation og robotter
  • Branchenyt
  • Forskning
  • Fremtidens fødevareproduktion
  • Hygiejne og fødevaresikkerhed
  • Innovation
  • Klima og miljø
  • Konferencer og messer
  • Laboratorieteknik
  • Madspildsløsninger
  • Navnenyt
  • Nye føde- og drikkevarer
  • Pakke- og fyldemaskiner samt emballage
  • Primær produktion
  • Procesudstyr
  • Produktionsudstyr
  • Uddannelse
  • Vand- og energibesparende teknologier

AktueltKonferencer og messerNavnenytProcesudstyrProduktionsudstyr12. 03. 2024 | Helle Friemann Nielsen

Det danske islæt på Anuga Foodtec

Er du i Köln på Anuga Foodtec i næste uge og leder du efter bæredygtige løsninger af høj kvalitet – så er det værd at svinge forbi Pavillon of Denmark. Her præsenterer 21 danske virksomheder løsninger, der gør fødevare- og drikkevareforarbejdning mere bæredygtigt, effektiv og energibesparende – og forbedrer fødevarekvaliteten.

Anuga Foodtec er uden tvivl stedet at befinde sig, hvis man har interesse i udstyr, maskiner og anlæg til fødevareforarbejdning. Og Danmark sætter sit tydelige fingeraftryk på messen med The Pavilion of Denmark, hvor et stærkt hold af 21 danske virksomheder samlet udstiller under de danske farver.
Læs nærmere om tre af virksomhederne og deres løsninger herunder.

Omfattende portefølje af fryse-, køle- og opvarmningsløsninger
På den største stand på Pavillonen i Danmark finder man DSI Dantech A/S. Virksomheden er en global leder inden for fryseteknologi og leverer løsninger, der sikrer høj fødevarekvalitet ved at bevare smag, tekstur, farve, smag og ernæringsværdi, samtidig med at fødevaresikkerheden forbedres ved at forhindre bakterievækst og overlevelse.
DSI Dantech er den eneste leverandør af alle fryse-, køle- og varmeløsninger, herunder Mechanical Individual Quick Freezing (IQF) teknologi, Cryogenic IQF teknologi og Plate Freezing teknologi. Så uanset om man leder efter uovertruffen frysehastighed, længere driftstid, omkostningseffektiv produktion, et pladseffektivt design eller stor produktionskapacitet, har DSI Dantech den teknologi og de løsninger, man har brug for.
Derudover er DSI Dantechs løsninger op til 30 pct. mere energieffektive end andre frysealternativer, hvilket sparer ressourcer, energiomkostninger og CO2-udledning.
-Vi sigter mod at sætte standarderne for innovation i fødevareindustrien og tilbyde en omfattende portefølje af fryse-, køle- og opvarmningsløsninger, der ikke kun revolutionerer produktionsprocesser, men også bidrager til en mere bæredygtig og effektiv fremtid for den globale fødevareindustri. Reduceret energiforbrug, minimalt vandforbrug og lavere kemikalieforbrug bidrager til en bæredygtig og miljøvenlig fødevareforarbejdningstilgang, fortæller Henriette Sabine Thorup, der er Marketing Manager hos DSI Dantech A/S.

Præcision og energibesparelser med hydrauliske ventiler
Med det formål at spare energi, minimere nedetiden og optimere præcisionen i behandlingen af drikkevarer og andre væsker, har Hydract A/S udviklet et hydraulisk ventilsystem, der reducerer energiforbruget med mindst 95 pct. sammenlignet med traditionelle ventilløsninger drevet af pneumatik (trykluft).
Eksempelvis vil energiforbruget til ventilerne i et dansk bryggeri, der anvender hydraulikventilerne fra Hydract, blive reduceret fra 1,2 millioner KWH til kun 4000 KWH. 4000 KWH svarer til det årlige forbrug i en gennemsnitlig dansk husstand.
-Vi oplever stigende krav og interesse for denne løsning, især fra mejeribranchen. Det handler ikke kun om at spare penge, men også om, at virksomhederne stræber efter at nå emissionsmål og digitalisering i driften. Denne løsning er en måde at reducere emissionerne drastisk på, siger Michael Hansen, salgschef hos Hydract A/S.
Desuden er de hydrauliske ventiler meget mere præcise og kraftfulde. Kombineret med et hydraulisk låst stempel fører dette til mere effektivitet og sikkerhed i behandlingen – da tryktransienter er elimineret. På grund af den hydrauliske præcision regulerer ventilstemplet altid til den lukkede position – hvilket giver meget mindre slitage på ventiltætningerne. Ydermere er systemet fuldt digitalt og leverer derfor data, som blandt andet bruges til at forudsige vedligeholdelse.

Kalibrering med præcision er en enorm vandbesparelse
Eilersen Electric A/S har fokus på en grønnere fremtid. Med deres højpræcisions digitale kapacitive vejeceller fremstillet til fødevare- og medicinalindustrien har virksomheden løsningerne til vejesystemer med høj nøjagtighed og høj opløsning.
Dynamisk vejning til fødevarebearbejdningsmaskiner er en anden af Eilersens specialiteter. Robustheden kombineret med den høje kvalitet og nøjagtighed gør Eilersens løsninger til den perfekte pasform for maskinbyggere.
Yderligere har Eilersen udviklet et onsite kalibreringssystem kaldet EilerCal. Dette system sparer millioner liter vand og mange mandetimer i store produktionsområder, hvor regelmæssig kalibrering af tanke og siloer er nødvendig.
I 2023 blev Eilersen nomineret til HI Sustainable Award på HI-messen i Herning, Danmark.
-Vi tror på, at EilerCal bidrager positivt til den grønne omstilling i medicinal-, fødevare- og drikkevareindustrien ved at reducere deres årlige forbrug af vand med millioner af liter. EilerCal er udviklet i samarbejde med førende medicinalproducenter og har allerede gjort kalibrering nemmere og hurtigere, hvilket sparer vores kunder vand og energi. Derfor har vi inden lanceringen oplevet stor interesse fra de største internationale medicinalproducenter, siger Sebastian Schlicker, produktchef hos Eilersen Calibration Solutions.

Pavilion of Denmark ligger i hal 10.1.
Udstillere på pavilionen er:
2m Carnitech – Hall 10.1 | Stand: A090
DSI Dantech A/S – Hall 10.1 | Stand: B090
Eilersen Electric Digital Systems A/S – Hall 10.1 | Stand: B100
Euromilling A/S – Hall 10.1 | Stand: B104
Expanite A/S – Hall 10.1 | Stand: C095
FORCE Technology – Hall 10.1 | Stand: A102
Gerstenberg Services A/S – Hall 10.1 | Stand: A092
Hydract – Hall 10.1 | Stand: B101
Jeros A/S – Hall 10.1 | Stand: B110
Jimco A/S – Hall 10.1 | Stand: A104
Limitech A/S – Hall 10.1 | Stand: B091
Novadan ApS – Hall 10.1 | Stand: B109
Proces-Data A/S – Hall 10.1 | Stand: A094
Process Engineering A/S – Hall 10.1 | Stand: C097
Sanovo Technology Process A/S – Hall 10.1 | Stand: C103
ScanBelt A/S – Hall 10.1 | Stand: A100
Scanvaegt Systems A/S – Hall 10.1 | Stand: B108
Sika Footwear A/S – Hall 10.1 | Stand: B106
Videometer A/S – Hall 10.1 | Stand: A108
WILA A/S – Hall 10.1 | Stand: C101
Oestergaard A/S – Hall 10.1 | Stand: C099

Seneste nyt fra redaktionen

Danmark i front inden for investeringer og forskning i alternative proteiner

BranchenytForskningFremtidens fødevareproduktionTop24. 06. 2025

En analyse viser, at danske investeringer i alternative proteiner voksede med over 900 procent alene i 2024, og at Danmark samtidig er førende i Europa, når det gælder forskning på området. Men skal førerpositionen fastholdes, kræver det, at finansieringen målrettes bedre – og at samarbejdet mellem [...]

Ny metode til yoghurtproduktion

AktueltForskning24. 06. 2025

Ny forskning fra DTU Fødevareinstituttet kan ændre den måde, fødevareindustrien producerer mælkebaseret yoghurt på - så yoghurten både bliver billigere og mere bæredygtig. Forskere har udviklet en enkel, men effektiv metode, der potentielt kan reducere brugen af dyre bakteriekulturer med 80 pct. [...]

Rigtig god sommer

AktueltBranchenyt24. 06. 2025

Det er tid til sommerferie – og det gælder også FoodprocesFokus.dk, der holder pause i juli måned. Dette er således det sidste nyhedsbrev på denne side af ferien. Vi udkommer igen onsdag den 6. august. Holdet bag FoodprocesFokus ønsker alle en god sommerferie… [...]

Øl brygget på juicerester og øko-boller

Madspildsløsninger24. 06. 2025

Sammen med Frankly Juice, Jalm&B lancerer Husbryggeriet Jacobsen en specialbryg, der er skabt af juicerester og økologiske boller – et innovativt skridt mod at minimere madspild og reducere klimaaftryk. Specialøllen får premiere på Roskilde Festival. Bag den bæredygtige øl står tre [...]

Arla og DMK siger ja til fusion

Navnenyt24. 06. 2025

I april 2025 annoncerede Arla Foods og DMK Group ønske om fusion, og onsdag den 18. juni har begge selskabers repræsentantskaber stemt ja. Nu venter godkendelse fra konkurrencemyndighederne, hvilket ventes afsluttet Q1 2026. Repræsentantskaberne i Arla Foods og DMK Group stemmer ja til at [...]

Ny madspildsløsning forlænger holdbarheden på frugt og grønt

Madspildsløsninger24. 06. 2025

Private husholdninger i Danmark smider hvert år 235.000 ton mad ud. En væsentlig del af madspildet består af frugt og grønt. Men nu er der hjælp at hente, hvis man vil holde sin frugt og grønt frisk i længere tid: Coop introducerer en ny madspildsbold, der forlænger holdbarheden på frugt og [...]

Roadmap for fremtidens fødevarer

AktueltBranchenytFremtidens fødevareproduktionKonferencer og messer18. 06. 2025

150 forskere og eksperter fra hele fødevare-, landbrugs- og bioressourcesektoren samles i København den 23. juni for at give input til et roadmap, som fremover skal sætte retningen for grøn omstilling og øget innovation i hele værdikæden. Det er den fusionerede organisation Food & Bio Cluster [...]

Nyt center for udvikling af fødevareteknologi åbner i Sverige

InnovationNavnenytProcesudstyrProduktionsudstyrTop17. 06. 2025

Tetra Pak har åbnet deres nye Center for Udvikling af Fødevareteknologi i Karlshamn. Her skal pilotanlæg gøre det hurtigere at komme på markedet for producenter med fermenteringsbaserede produkter af høj kvalitet. Tetra Pak Center for Udvikling af Fødevareteknologi er åbnet i Karlshamn, [...]

Live dataovervågning af larveproduktion vil revolutionere insektopdræt

AktueltAutomation og robotterFremtidens fødevareproduktion17. 06. 2025

Insektproduktionssektoren er en hastigt voksende industri, men produktionseffektiviteten og skalerbarheden er udfordret. Et nyt forskningsprojekt vil udvikle smarte overvågnings- og realtidsanalysesystemer til produktion af sort soldaterfluelarver med hjælp fra computervision og AI-teknologier. [...]

Dansk kafferisteri får topkarakter i bæredygtighed

Klima og miljøNavnenyt17. 06. 2025

Med en ny B Corp score på 154,6 point bliver CleverCoffee den højst scorende kaffevirksomhed i hele EU. I en tid hvor virksomheder falder over hinanden, for at fortælle om deres tiltag med bæredygtighed, har en dansk virksomhed formået at skille sig ud, og høster nu international anerkendelse [...]

TILMELD NYHEDSBREV

Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis

Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

Seneste Nyheder

  • Danmark i front inden for investeringer og forskning i alternative proteiner

    24.06.2025

  • Ny metode til yoghurtproduktion

    24.06.2025

  • Rigtig god sommer

    24.06.2025

  • Øl brygget på juicerester og øko-boller

    24.06.2025

  • Arla og DMK siger ja til fusion

    24.06.2025

  • Ny madspildsløsning forlænger holdbarheden på frugt og grønt

    24.06.2025

  • Roadmap for fremtidens fødevarer

    18.06.2025

  • Nyt center for udvikling af fødevareteknologi åbner i Sverige

    17.06.2025

  • Live dataovervågning af larveproduktion vil revolutionere insektopdræt

    17.06.2025

  • Dansk kafferisteri får topkarakter i bæredygtighed

    17.06.2025

Alle nyheder ›

Læs trykte magasiner online:

Plus Proces LevnedsMiddelBladet

Annoncering i trykte magasiner:

Plus Proces LevnedsMiddelBladet

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK – 2600 Glostrup
www.techmedia.dk
Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk
Privatlivspolitik
Cookiepolitik