• LinkedIn
  • OM FOODPROCESFOKUS
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

FoodprocesFOKUS

til aktører i den producerende fødevareindustri, herunder maskinbyggere og tekniske beslutningstagere som produktionschefer, kvalitetschefer, laboratoriechefer, it-chefer, produktudviklingschefer og indkøbere.

  • Automation og robotter
  • Branchenyt
  • Forskning
  • Fremtidens fødevareproduktion
  • Hygiejne og fødevaresikkerhed
  • Innovation
  • Klima og miljø
  • Konferencer og messer
  • Laboratorieteknik
  • Madspildsløsninger
  • Navnenyt
  • Nye føde- og drikkevarer
  • Pakke- og fyldemaskiner samt emballage
  • Primær produktion
  • Procesudstyr
  • Produktionsudstyr
  • Uddannelse
  • Vand- og energibesparende teknologier

Navnenyt02. 09. 2025 | Helle Friemann Nielsen

Danskproduceret EI₂90-branddør til frostrum – ned til -30°C

DAN-doors A/S præsenterer markedets første danskproduceret EI₂90-branddør til frostrum – ned til -30°C. Branddøren giver op til 90 minutters brandsikkerhed.

DAN-doors’ salgschef Per Pedersen får overrakt certifikatet på den nye branddør af DAN-doors’ CEO, Jesper-Aablad.

DAN-doors A/S hæver barren i byggeriet med lanceringen af en ny 1-fløjet, hængslet EI₂90-branddør til frostrum. Døren er udviklet og produceret i Danmark og testet og godkendt af DBI. Den høje brandmodstandsevne, kombineret med dørens 150 mm isolering lukker et længe efterspurgt hul i markedet, og den nye EI₂90 frostrumsdør giver bygherrer, rådgivere og arkitekter adgang til en løsning, som giver mulighed for at forbedre brandsikkerheden i krævende køle- og frysemiljøer.
Branddøren giver op til 90 minutters brandsikkerhed.

Designet til hverdagens udfordringer
Branddøren er udviklet specifikt til frostrum. Den er isoleret med 150 mm stenuld, hvilket sikrer førsteklasses isoleringsevne i ekstremt lave temperaturer, og DAN-doors har haft fokus på at skabe en løsning, som gør den anvendelig til daglig brug i travle frostrum, uden at gå på kompromis med brandmodstandsevnen.
For DAN-doors’ salgschef, Per Pedersen, er det vigtigt at fremhæve netop dørens kvaliteter som brugsdør:
-Vores kunder har naturligvis brug for den højeste brandsikring, og samtidig er det afgørende, at døren lever op til de krav, de møder i den daglige drift. Derfor har vi udviklet en frostrumsdør, der forener op til 90 minutters brandsikkerhed med de egenskaber, der er vigtigst i hverdagen: høj isoleringsevne, tætsluttende lister, minimalt energitab og en robust konstruktion, der kan holde til intensiv slitage gennem mange år, siger han.
Døren er udstyret med brandgodkendte TPE-tætningslister på både dørblad og slæbeliste, så kuldebarrieren bevares, selv under hyppig brug, og der er tænkt brugervenlighed og holdbarhed ind i alle detaljer:
Nem betjening og minimal slitage: Døren er udstyret med hæve-hængsler, som løfter dørbladet fri af gulvet ved åbning. Dette gør døren lettere at åbne og skåner samtidig både tætningslister og gulv, hvilket er med til at sikre døren en lang levetid – også ved hyppig brug.
Sikkerhed i dagligdagen: Døren har selvlukkende funktion, hvilket garanterer, at den altid lukkes korrekt og dermed opretholder både brand- og kuldebarrieren – selv under travle forhold.
Driftstemperatur ned til -30°C: Døren leveres med integrerede varmetråde i karm, dørblad og låsekasse. Dette forhindrer isdannelse og kondens gennem hele dørens levetid og gør den anvendelig i frosttemperaturer helt ned til minus 30°C.
Robust kvalitet og lang levetid: Døren er fremstillet i 1,5 mm rustfri stål og bygget til at modstå selv de mest krævende miljøer. Med en forventet levetid på op til 30 år og 24 måneders garanti fortsætter DAN-doors traditionen med at levere løsninger af høj kvalitet, der holder markant længere end gennemsnittet på markedet. Vores produkter er kendt for deres robusthed, driftssikkerhed og en levetid, der giver kunderne tryghed og værdi i mange år frem.

Fakta
• Brandklasse: EI₂90 (unik på markedet) / EI₂60
• Brandklassifikation: EN 13501-2:2023 / EN 13241
• Isolering: 150 mm stenuld
• Levetid: Op til 30 år
• Certifikat: DBI

Seneste nyt fra redaktionen

Ny rapport: tre store salmonellaudbrud i 2024

AktueltHygiejne og fødevaresikkerhed02. 09. 2025

I 2024 blev der registreret 55 fødevarebårne sygdomsudbrud i Den Centrale Udbrudsgruppe, som består af DTU Fødevareinstituttet, Fødevarestyrelsen og Statens Serum Institut. Året var især præget af tre store salmonellaudbrud fra henholdsvis salat og kød. Det fremgår af den nye årlige zoonoserapport, [...]

SEGES Innovation og Datalogisk slår kræfterne sammen

Navnenyt02. 09. 2025

SEGES Innovation og datterselskabet Datalogisk samler nu kræfterne i ét fællesskab. Målet er at blive Nordeuropas største leverandør af planteprogrammer til landbruget. Innovationsvirksomheden SEGES Innovation overtog i 2024 det fulde ejerskab af it-virksomheden Datalogisk, der hidtil har kørt [...]

Danskproduceret EI₂90-branddør til frostrum – ned til -30°C

Navnenyt02. 09. 2025

DAN-doors A/S præsenterer markedets første danskproduceret EI₂90-branddør til frostrum - ned til -30°C. Branddøren giver op til 90 minutters brandsikkerhed. DAN-doors A/S hæver barren i byggeriet med lanceringen af en ny 1-fløjet, hængslet EI₂90-branddør til frostrum. Døren er udviklet og [...]

De ypperste mejeriprodukter hyldes på HI-messen

Konferencer og messerNye føde- og drikkevarerTop26. 08. 2025

Den kombinerede udstilling og konkurrence International Food Contest byder på innovation, networking og flere end 1.000 mejeriprodukter, når den populære begivenhed samler mejeribranchen på årets udgave af HI-messen. MCH Messecenter Herning danner rammen om messen, der finder sted 30. september til [...]

Historisk dag for branchen og kaffeglade forbrugere

AktueltBranchenyt26. 08. 2025

Fredag den 22. august meldte Regeringen om en fuld afskaffelse af kaffeafgiften. Det er en afgiftslettelse, der vækker stor glæde i den danske kaffebranche – og ikke mindst for de mange forbrugere, der hver dag nyder en kop kaffe. -Det er en historisk dag for kaffebranchen og for danske [...]

Fødevarevirksomheder i chok over emballage-priser

AktueltBranchenytPakke- og fyldemaskiner samt emballage26. 08. 2025

Den kollektive ordning VANA offentliggjorde tidligere på sommeren priser for håndtering af emballageaffald i fjerde kvartal af 2025. Dermed har landets fødevarevirksomheder fået et betydeligt klarere billede af, hvad det kommer til at koste, når det såkaldte udvidede producentansvar indføres den 1. [...]

Qian Janice Wang er blevet Master of Wine – den første herboende i Danmark

Navnenyt26. 08. 2025

Qian Janice Wang, lektor og sektionsleder for Design og Forbrugeradfærd, kan føje endnu en prestigefyldt titel til sit imponerende CV: Master of Wine. Hun er nu Danmarks første herboende Master of Wine. Efter at have bestået den tredje og sidste del af den krævende eksamensproces, har Qian [...]

Ny teknologi viser vejen mod lavere metanudslip

Automation og robotterKlima og miljøProcesudstyr26. 08. 2025

En kombination af aktiv ventilation, teltoverdækning og flydelaget i en gylletank kan blive et nyt værktøj til at reducere metanudslip fra grise og køers gylle – og er samtidig økonomisk interessant for landmænd. Det viser et netop afsluttet projekt støttet af innovationspartnerskabet [...]

Med nyt charter udstikker Organic Summit vejen mod 25 pct. økologi i 2030

AktueltBranchenytKonferencer og messer20. 08. 2025

Ved afslutningsdebatten på Organic Summit fik finansminister Nicolai Wammen overrakt det charter, som deltagerne på Organic Summit i løbet af de sidste to dage har tilsluttet sig. Charteret udstikker vejen mod 25 pct. økologi i EU i 2030. Et nyt europæisk charter har de seneste dage taget form [...]

Fødevareplast skal genanvendes til ny emballage i fødevarekvalitet

BranchenytKlima og miljøPakke- og fyldemaskiner samt emballageTop19. 08. 2025

Et stort dansk-ledet samarbejde vil vise, at plast fra brugt fødevareemballage kan sorteres, oprenses og genanvendes til ny emballage i fødevarekvalitet. Hver EU-borger genererer 36 kg affald fra plastemballage om året – heraf stammer cirka 40 procent fra føde- og drikkevarer. Mens [...]

TILMELD NYHEDSBREV

Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis

Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

Seneste Nyheder

  • Ny rapport: tre store salmonellaudbrud i 2024

    02.09.2025

  • SEGES Innovation og Datalogisk slår kræfterne sammen

    02.09.2025

  • Danskproduceret EI₂90-branddør til frostrum – ned til -30°C

    02.09.2025

  • De ypperste mejeriprodukter hyldes på HI-messen

    26.08.2025

  • Historisk dag for branchen og kaffeglade forbrugere

    26.08.2025

  • Fødevarevirksomheder i chok over emballage-priser

    26.08.2025

  • Qian Janice Wang er blevet Master of Wine – den første herboende i Danmark

    26.08.2025

  • Ny teknologi viser vejen mod lavere metanudslip

    26.08.2025

  • Med nyt charter udstikker Organic Summit vejen mod 25 pct. økologi i 2030

    20.08.2025

  • Fødevareplast skal genanvendes til ny emballage i fødevarekvalitet

    19.08.2025

Alle nyheder ›

Læs trykte magasiner online:

Plus Proces LevnedsMiddelBladet

Annoncering i trykte magasiner:

Plus Proces LevnedsMiddelBladet

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK – 2600 Glostrup
www.techmedia.dk
Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk
Privatlivspolitik
Cookiepolitik