• LinkedIn
  • OM FOODPROCESFOKUS
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

FoodprocesFOKUS

til aktører i den producerende fødevareindustri, herunder maskinbyggere og tekniske beslutningstagere som produktionschefer, kvalitetschefer, laboratoriechefer, it-chefer, produktudviklingschefer og indkøbere.

  • Automation og robotter
  • Branchenyt
  • Forskning
  • Fremtidens fødevareproduktion
  • Hygiejne og fødevaresikkerhed
  • Innovation
  • Klima og miljø
  • Konferencer og messer
  • Laboratorieteknik
  • Madspildsløsninger
  • Navnenyt
  • Nye føde- og drikkevarer
  • Pakke- og fyldemaskiner samt emballage
  • Primær produktion
  • Procesudstyr
  • Produktionsudstyr
  • Uddannelse
  • Vand- og energibesparende teknologier

Klima og miljøVand- og energibesparende teknologier10. 10. 2023 | Helle Friemann Nielsen

Dansk teknologivirksomhed i tysk eksportfremstød

Fødevarebranchen er storforbruger af vand, el og varme. Derfor er DS Energy fra Bjerringbro en del af Udenrigsministeriets eksportfremstød til i første omgang Tyskland. Teknologivirksomheden kan vise tyske fødevarevirksomheder, hvor let det er at måle på energiforbruget – og gøre noget ved det.

Jarl Gorridsen, direktør i DS Energy.

De tyske forbrugere går ikke ”bare” efter en velsmagende kotelet i supermarkedet. De interesserer sig også for, hvordan kødet er blevet forarbejdet, før det lander på tallerkenen. Herunder om der er brugt mere vand og varme end nødvendigt. Forbrugerne stiller stadig flere krav til virksomhedernes grønne profil – og det samme gør myndighederne.
Det er her, DS Energy kommer ind i billedet. Virksomhedens speciale er it-løsninger, som sætter fødevareproducenter i stand til at måle sit energiforbrug – helt ned på det enkelte kogekar eller opskæremaskine.

Slagterier, mejerier og bryggerier – stort energiforbrug kan minimeres
Når direktøren for DS Energy, Jarl Gorridsen, sammen med det danske handelskammer i Tyskland er på besøg hos tyske virksomheder, trækker han på viden og erfaringer fra nogle af Danmarks kendte fødevarevirksomheder, blandt andet Thise Mejeri, KiMs, Hansen Flødeis, Mammen Mejeri og Frea Aqua Solutions, som arbejder målrettet med at måle på energiforbruget – og på baggrund af viden skruer ned for forbruget.
-Især slagterier, mejerier og bryggerier bruger store mængder vand. Hvorfor gætte på noget så vigtigt som forbrug af for eksempel vand, når man kan måle det ned på hver enkelt maskine? Med dugfriske data fra lokale målepunkter kan virksomhederne tage beslutninger om energiforbruget med udgangspunkt i data og viden – i stedet for formodninger, forklarer Jarl Gorridsen, som er direktør i DS Energy.
Om eksportfremstødet overfor tyske fødevarevirksomheder, siger teamleder for Sustainable Industries Advisory ved det danske generalkonsulat i Hamborg, Jan Larsen:
-Danmark er kendt og respekteret for sin fødevareproduktion, og vi har sammensat en alliance på 11 danske virksomheder, der har forskellige kompetencer, som matcher de behov og udfordringer, som den tyske fødevareindustri står overfor. Her passer DS Energy rigtig godt ind med deres erfaringer og viden om at måle energiforbrug. De tyske fødevarevirksomheder har stort fokus på at skære ned på forbruget af vand, varme og strøm efter først covid-19 og siden krigen i Ukraine, siger han.

Interesse for dansk viden
Flere af de danske handelskamre har nu fokus på at få udbredt dansk teknologi i verdensklasse til fødevarevirksomheder på de store fødevaremarkeder. Derfor har ikke mindre end fire handelskamre i løbet af foråret henvendt sig til DS Energy for at få dem med i en gruppe af eksportvirksomheder til fremstød overfor netop fødevarebranchen.
-Vi er smigrede over de fire konkrete henvendelser, der alle er baseret på anbefalinger – men i første omgang har vi valgt to markeder tæt på Danmark: Tyskland og Polen. Selv om vi på otte måneder er vokset fra fire til ti ansatte, så skal vi prioritere – også på markedssiden, siger Jarl Gorridsen videre og fortsætter:
-Virksomheder verden over tænker både på klima og pengepung. Der ligger derfor store forretningsmuligheder i at hjælpe virksomheder i Tyskland – og en lang række andre lande – til viden om deres energiforbrug, så de kan handle på det. Vi har erfaring inden for en række brancher, men ikke mindst fødevareindustrien har meget at hente. På baggrund af ny viden høster virksomheder besparelser på 50.000 kubikmeter gas om året eller vandbesparelser på årligt 15.000 kubikmeter.
-Selv ved simple ændringer af produktionen kan der være meget at hente, siger Jarl Gorridsen afslutningsvis.

Seneste nyt fra redaktionen

EU-godkendelse: Dansk rapskage må nu bruges i fødevarer

BranchenytFremtidens fødevareproduktionNavnenytTop06. 05. 2025

Den danske ingrediensproducent, Ferm Food ApS, har modtaget EU’s autorisation af sin ansøgning, der betyder, at virksomheden nu må afsætte fermenteret, dansk rapskage til fødevarer. De fleste kender de gule, velduftende rapsmarker, som pryder landskabet i foråret, men de færreste ved, at rapsen [...]

Robotbrag 2025

AktueltAutomation og robotterKonferencer og messer06. 05. 2025

Verden er præget af usikkerheder, og det stiller krav til danske virksomheder om at tænke fremad – især når det kommer til investering i teknologi. Med det bagtæppe inviterer Teknologisk Institut og Dansk Robot Netværk til Robotbrag 2025 den 8. og 9. maj i Odense, hvor virksomheder kan opleve, høre [...]

Robotanlæg håndterer millioner af rå æg

AktueltAutomation og robotter06. 05. 2025

Hvordan palleterer man skånsomt millioner af rå æg? Det ved automationsvirksomheden RoboTool A/S, som netop har leveret et nyt, avanceret anlæg til Danæg A/S med en helt speciel griber. Danæg A/S’ nye anlæg til palletering af rå æg sikrer en effektiv og skånsom håndtering af millioner af æg [...]

Fremtidens fiskeri skal være fuldt dokumenteret

BranchenytNavnenyt06. 05. 2025

Rammerne for dansk fiskeri er til forhandling, og politikerne har en enestående mulighed for at styrke både havnaturen og fiskerierhvervet. I et fælles udspil opfordrer Danmarks Naturfredningsforening og WWF Verdensnaturfonden derfor til at indføre fuld dokumentation i hele den danske fiskerflåde [...]

Tilfredsstillende resultat trods appelsinkrise

Navnenyt06. 05. 2025

Rynkeby Foods med hovedsæde i Ringe kommer fornuftigt ud af 2024, selvom kerneforretningen hos den fynske fabrikant af juice og frugtbaserede drikke har været under voldsomt pres. På trods af den globale mangel på appelsinkoncentrat og høje råvarepriser viser årsregnskabet for Rynkeby Foods’ [...]

Handelsaftale med Kina baner vej for øget eksport af dansk maltbyg

AktueltBranchenytNavnenyt06. 05. 2025

En ny protokol mellem Danmark og Kina sikrer bedre adgang for dansk maltbyg til det kinesiske marked. Aftalen om maltbyg, der bruges i ølproduktion verden over, åbner for, at mere dansk maltbyg kan sendes til Kina, der er et strategisk vigtigt marked. -Den nye aftale styrker den danske position [...]

IFFA 2025: Verdens største messe for kød- og proteinteknologi

Konferencer og messerTop29. 04. 2025

Fra den 3. til 8. maj 2025 samles den internationale kød- og proteinforarbejdningsindustri til IFFA 2025 i Frankfurt. Messen, der er verdens førende inden for branchen, præsenterer hele værdikæden fra innovation, nye teknologier, forarbejdning, emballering til salg af kød og alternative proteiner. [...]

Dansk innovation indtager IFFA 2025

AktueltInnovationKonferencer og messer29. 04. 2025

14 danske udstillere slutter sig til Pavilion of Denmark på IFFA 2025 for at fremvise deres mest innovative løsninger og udvide deres forretningsmuligheder på den globale kødforarbejdningsindustri Når IFFA 2025 samler de vigtigste interessenter og virksomheder inden for kød- og alternative [...]

Dansk AI-baseret visionteknologi på IFFA 2025

AktueltAutomation og robotterKonferencer og messer29. 04. 2025

På IFFA 2025 i Frankfurt præsenterer Teknologisk Institut næste generation af visionsystemer, der optimerer kvalitetskontrol og produktionsflow i fødevareproduktionen. Teknologisk Institut introducerer en serie avancerede visionløsninger, der markant effektiviserer kvalitetskontrollen i [...]

HM Systems A/S demonstrerer etiketteringsløsninger skræddersyet til fødevareindustrien på IFFA 2025

Konferencer og messerNavnenytPakke- og fyldemaskiner samt emballage29. 04. 2025

Når IFFA 2025 – verdens førende messe for kød-, fjerkræ- og fødevareindustrien – åbner dørene i Frankfurt i næste uge, vil danske HM Systems A/S være blandt de virksomheder, der præsenterer specialiserede løsninger inden for automatiseret etikettering. Ud over at fremvise egne teknologier på stand [...]

TILMELD NYHEDSBREV

Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis

Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

Seneste Nyheder

  • EU-godkendelse: Dansk rapskage må nu bruges i fødevarer

    06.05.2025

  • Robotbrag 2025

    06.05.2025

  • Robotanlæg håndterer millioner af rå æg

    06.05.2025

  • Fremtidens fiskeri skal være fuldt dokumenteret

    06.05.2025

  • Tilfredsstillende resultat trods appelsinkrise

    06.05.2025

  • Handelsaftale med Kina baner vej for øget eksport af dansk maltbyg

    06.05.2025

  • IFFA 2025: Verdens største messe for kød- og proteinteknologi

    29.04.2025

  • Dansk innovation indtager IFFA 2025

    29.04.2025

  • Dansk AI-baseret visionteknologi på IFFA 2025

    29.04.2025

  • HM Systems A/S demonstrerer etiketteringsløsninger skræddersyet til fødevareindustrien på IFFA 2025

    29.04.2025

Alle nyheder ›

Læs trykte magasiner online:

Plus Proces LevnedsMiddelBladet

Annoncering i trykte magasiner:

Plus Proces LevnedsMiddelBladet

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK – 2600 Glostrup
www.techmedia.dk
Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk
Privatlivspolitik
Cookiepolitik