Et af landets største svineslagterier, DanePork, indtræder nu i brancheorganisationen FødevareDanmark. FødevareDanmark er dermed lykkedes med at samle alle de private slagterier i én samlet organisation.

Det gav genklang i branchen, da slagterigiganten Tican for nylig meldte sig ind i brancheorganisationen FødevareDanmark for at sikre de private slagterier en stærkere samlet stemme i fødevarebranchen.
Nu følger endnu en stor aktør trop.
DanePork, der beskæftiger godt 700 medarbejdere i Randbøl mellem Vejle og Billund, indtræder ligeledes i FødevareDanmark. Dermed er det lykkedes FødevareDanmark at samle alle de private slagterier og mindre slagtehuse i en samlet organisation.
-Hvis vi forsat skal have en stærk dansk fødevareproduktion, hvor vi kan brødføde os selv, er vi nødt til at sikre nogle rammevilkår, der gør os konkurrencedygtige på den lange bane, og det kræver, at vi står sammen. Det er FødevareDanmark med til at sikre, og det baggrunden for vores medlemskab, siger Leo Grønvall, adm. direktør i DanePork.
Hos FødevareDanmark glæder direktør Leif Wilson Laustsen sig over, at DanePork nu også bliver en del af organisationen.
-Vi er meget glade for, at DanePork indtræder i fællesskabet. Det er en markant og vigtig virksomhed i dansk fødevareproduktion, og deres erfaring og perspektiver styrker vores arbejde. Når de private slagterier nu står mere samlet, står de også stærkere – både erhvervs- og fødevarepolitisk samt i den offentlige debat, siger Leif Wilson Laustsen.
Samlet stemme
Udover DanePork og Tican er også Himmerlandskød samt godt 80 mindre slagtehuse en del af FødevareDanmarks slagteridivision.
Ifølge Leif Wilson Laustsen er det vigtigt for slagteridivisionens politiske stemme, at FødevareDanmark nu samler alle de private slagterier.
-Slagterierne og fødevarehåndværket står midt i en tid med store forandringer. Færre dyr, skærpede miljøkrav og hård international konkurrence udfordrer hele værdikæden fra gård til butik. Det gør behovet for en samlet og tydelig stemme større end nogensinde. At DanePork nu bliver en del af FødevareDanmark, styrker netop den stemme. Det viser, at branchen vil samarbejdet – og at vi sammen kan skabe bedre og mere holdbare rammevilkår for dansk fødevareproduktion, siger Leif Wilson Laustsen og fortsætter:
-FødevareDanmark bygger på den grundlæggende overbevisning, at vi står stærkere, når vi står sammen på tværs af fag og virksomhedsstørrelser. Det gør vores stemme vanskeligere at overse, og det kommer både producenter, medarbejdere og forbrugere til gavn – og i sidste ende hele den danske madkultur, siger Leif Wilson Laustsen.
FødevareDanmark er brancheorganisation for godt 700 små og mellemstore fødevarevirksomheder – fra slagtere, bagere, oste- og fiskehandlere til slagterier, producenter, grossister, fødevareiværksættere og gourmetbutikker.
Kilde: FødevareDanmark.



