• LinkedIn
  • OM FOODPROCESFOKUS
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

FoodprocesFOKUS

til aktører i den producerende fødevareindustri, herunder maskinbyggere og tekniske beslutningstagere som produktionschefer, kvalitetschefer, laboratoriechefer, it-chefer, produktudviklingschefer og indkøbere.

  • Automation og robotter
  • Branchenyt
  • Forskning
  • Fremtidens fødevareproduktion
  • Hygiejne og fødevaresikkerhed
  • Innovation
  • Klima og miljø
  • Konferencer og messer
  • Laboratorieteknik
  • Madspildsløsninger
  • Navnenyt
  • Nye føde- og drikkevarer
  • Pakke- og fyldemaskiner samt emballage
  • Primær produktion
  • Procesudstyr
  • Produktionsudstyr
  • Uddannelse
  • Vand- og energibesparende teknologier

Konferencer og messerNavnenytPakke- og fyldemaskiner samt emballage15. 10. 2024 | Helle Friemann Nielsen

Bæredygtige løsninger på Nordens største emballagemesse

Nemco Machinery A/S er klar til at vise bæredygtige, fremtidssikrede løsninger inden for pakkeudstyr og emballage på årets Scanpack-messe, der afholdes den 22.-25. oktober i Göteborg.

Business director hos Nemco Machinery A/S, Michael Borch.

-På Nemcos stand kan man møde vores stærke nordiske team med eksperter, der kan rådgive om, hvordan man kan omstille sin produktion og sine emballageløsninger til en mere klimavenlig fremtid, så man opfylder de forventede nye krav, der følger af det udvidede producentansvar, fortæller business director Michael Borch fra Nemco.
Ifølge Michael Borch er der gode muligheder for at skifte til miljøvenlige materialer og dermed slippe med mindre i afgift, når de nye regler træder i kraft.
-60 pct. af de emballageløsninger, som findes på markedet nu, kan umiddelbart ændres til genanvendelige materialer – uanset om vi taler traysealing, dybtræk eller materialer til flowpack. Og det gælder emballageløsninger til både kød, ost, brød, vegetarprodukter og petfood.
Som førende nordisk leverandør af maskiner og emballageløsninger til fødevareindustrien har Nemco også forberedt deres pakkeudstyr til fremtiden.
-De maskiner, vi udbyder, kan alle køre genanvendelige materialer, siger technical sales specialist Yanina Steneram fra Nemco.
På standen har Nemco et lille shop-område med kølemontrer med både lokale og internationale pakkematerialer.
-Vi glæder os til at vise de besøgende vores miljøvenlige løsninger fra bl.a. Wipak. Så vi kan kun opfordre til, at man kigger forbi og får nogle gode råd, lige som man kan få vareprøver med hjem, hvis man ønsker det, siger Michael Borch.


Nyheder på messen
Nemco præsenterer desuden en ny peelfolie og genlukfolie til bl.a. skiveskåret ost. Folien har en vægtfylde på mindre end ét gram pr. kubikmeter. Den kan svejses på ren APET, og den kan bruges af alle, der anvender APET-løsninger. Folien kan frasorteres mekanisk ved recirkulering, og der kan trykkes information om produktet direkte på folien.
Virksomheden har konstateret en stigende efterspørgsel fra de store supermarkedskæder og andre retailere efter emballage med genluk-løsninger. På Scanpack viser Nemco en af markedets bedste blandt denne type løsninger, nemlig EasyLid fra Sealpac. EasyLid er et emballagesystem med lukke- og forseglingsløsning i én og samme forsegling. Løsningen er både brugervenlig og bæredygtig, og den åbner muligheder for væsentlige besparelser på vægtfylde og dermed på omkostninger.

Procesudstyr
Ud over pakkeudstyr og emballage vil Nemco på Scanpack vise en nyhed inden for procesudstyr, nemlig Vemags nye vakuumfylder HPnx. Med HPnx har Vemag lanceret en ny generation af vakuumfyldere, som er både fleksible, økonomiske og sikre. Vemag HPnx udmærker sig ved en nænsom behandling af råvarer, således at slutproduktet får den bedst mulige kvalitet. Desuden er HPnx markedets mest præcise til vejning af produkterne. Betjeningen er enkel og intuitiv, og vedligeholdelsesintervallerne er betydeligt længere, end det er tilfældet med andre modeller.

Nemco Machinery A/S udstiller på stand: B03:22.

Seneste nyt fra redaktionen

Danmark i front inden for investeringer og forskning i alternative proteiner

BranchenytForskningFremtidens fødevareproduktionTop24. 06. 2025

En analyse viser, at danske investeringer i alternative proteiner voksede med over 900 procent alene i 2024, og at Danmark samtidig er førende i Europa, når det gælder forskning på området. Men skal førerpositionen fastholdes, kræver det, at finansieringen målrettes bedre – og at samarbejdet mellem [...]

Ny metode til yoghurtproduktion

AktueltForskning24. 06. 2025

Ny forskning fra DTU Fødevareinstituttet kan ændre den måde, fødevareindustrien producerer mælkebaseret yoghurt på - så yoghurten både bliver billigere og mere bæredygtig. Forskere har udviklet en enkel, men effektiv metode, der potentielt kan reducere brugen af dyre bakteriekulturer med 80 pct. [...]

Rigtig god sommer

AktueltBranchenyt24. 06. 2025

Det er tid til sommerferie – og det gælder også FoodprocesFokus.dk, der holder pause i juli måned. Dette er således det sidste nyhedsbrev på denne side af ferien. Vi udkommer igen onsdag den 6. august. Holdet bag FoodprocesFokus ønsker alle en god sommerferie… [...]

Øl brygget på juicerester og øko-boller

Madspildsløsninger24. 06. 2025

Sammen med Frankly Juice, Jalm&B lancerer Husbryggeriet Jacobsen en specialbryg, der er skabt af juicerester og økologiske boller – et innovativt skridt mod at minimere madspild og reducere klimaaftryk. Specialøllen får premiere på Roskilde Festival. Bag den bæredygtige øl står tre [...]

Arla og DMK siger ja til fusion

Navnenyt24. 06. 2025

I april 2025 annoncerede Arla Foods og DMK Group ønske om fusion, og onsdag den 18. juni har begge selskabers repræsentantskaber stemt ja. Nu venter godkendelse fra konkurrencemyndighederne, hvilket ventes afsluttet Q1 2026. Repræsentantskaberne i Arla Foods og DMK Group stemmer ja til at [...]

Ny madspildsløsning forlænger holdbarheden på frugt og grønt

Madspildsløsninger24. 06. 2025

Private husholdninger i Danmark smider hvert år 235.000 ton mad ud. En væsentlig del af madspildet består af frugt og grønt. Men nu er der hjælp at hente, hvis man vil holde sin frugt og grønt frisk i længere tid: Coop introducerer en ny madspildsbold, der forlænger holdbarheden på frugt og [...]

Roadmap for fremtidens fødevarer

AktueltBranchenytFremtidens fødevareproduktionKonferencer og messer18. 06. 2025

150 forskere og eksperter fra hele fødevare-, landbrugs- og bioressourcesektoren samles i København den 23. juni for at give input til et roadmap, som fremover skal sætte retningen for grøn omstilling og øget innovation i hele værdikæden. Det er den fusionerede organisation Food & Bio Cluster [...]

Nyt center for udvikling af fødevareteknologi åbner i Sverige

InnovationNavnenytProcesudstyrProduktionsudstyrTop17. 06. 2025

Tetra Pak har åbnet deres nye Center for Udvikling af Fødevareteknologi i Karlshamn. Her skal pilotanlæg gøre det hurtigere at komme på markedet for producenter med fermenteringsbaserede produkter af høj kvalitet. Tetra Pak Center for Udvikling af Fødevareteknologi er åbnet i Karlshamn, [...]

Live dataovervågning af larveproduktion vil revolutionere insektopdræt

AktueltAutomation og robotterFremtidens fødevareproduktion17. 06. 2025

Insektproduktionssektoren er en hastigt voksende industri, men produktionseffektiviteten og skalerbarheden er udfordret. Et nyt forskningsprojekt vil udvikle smarte overvågnings- og realtidsanalysesystemer til produktion af sort soldaterfluelarver med hjælp fra computervision og AI-teknologier. [...]

Dansk kafferisteri får topkarakter i bæredygtighed

Klima og miljøNavnenyt17. 06. 2025

Med en ny B Corp score på 154,6 point bliver CleverCoffee den højst scorende kaffevirksomhed i hele EU. I en tid hvor virksomheder falder over hinanden, for at fortælle om deres tiltag med bæredygtighed, har en dansk virksomhed formået at skille sig ud, og høster nu international anerkendelse [...]

TILMELD NYHEDSBREV

Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis

Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

Seneste Nyheder

  • Danmark i front inden for investeringer og forskning i alternative proteiner

    24.06.2025

  • Ny metode til yoghurtproduktion

    24.06.2025

  • Rigtig god sommer

    24.06.2025

  • Øl brygget på juicerester og øko-boller

    24.06.2025

  • Arla og DMK siger ja til fusion

    24.06.2025

  • Ny madspildsløsning forlænger holdbarheden på frugt og grønt

    24.06.2025

  • Roadmap for fremtidens fødevarer

    18.06.2025

  • Nyt center for udvikling af fødevareteknologi åbner i Sverige

    17.06.2025

  • Live dataovervågning af larveproduktion vil revolutionere insektopdræt

    17.06.2025

  • Dansk kafferisteri får topkarakter i bæredygtighed

    17.06.2025

Alle nyheder ›

Læs trykte magasiner online:

Plus Proces LevnedsMiddelBladet

Annoncering i trykte magasiner:

Plus Proces LevnedsMiddelBladet

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK – 2600 Glostrup
www.techmedia.dk
Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk
Privatlivspolitik
Cookiepolitik