• LinkedIn
  • OM FOODPROCESFOKUS
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

FoodprocesFOKUS

til aktører i den producerende fødevareindustri, herunder maskinbyggere og tekniske beslutningstagere som produktionschefer, kvalitetschefer, laboratoriechefer, it-chefer, produktudviklingschefer og indkøbere.

  • Automation og robotter
  • Branchenyt
  • Forskning
  • Fremtidens fødevareproduktion
  • Hygiejne og fødevaresikkerhed
  • Innovation
  • Klima og miljø
  • Konferencer og messer
  • Laboratorieteknik
  • Madspildsløsninger
  • Navnenyt
  • Nye føde- og drikkevarer
  • Pakke- og fyldemaskiner samt emballage
  • Primær produktion
  • Procesudstyr
  • Produktionsudstyr
  • Uddannelse
  • Vand- og energibesparende teknologier

Navnenyt24. 06. 2025 | Helle Friemann Nielsen

Arla og DMK siger ja til fusion

I april 2025 annoncerede Arla Foods og DMK Group ønske om fusion, og onsdag den 18. juni har begge selskabers repræsentantskaber stemt ja. Nu venter godkendelse fra konkurrencemyndighederne, hvilket ventes afsluttet Q1 2026.

Der er opbakning fra repræsentantskaberne til fusion af DMK og Arla Foods. Nu venter godkendelse hos konkurrencemyndigheder. Foto fra DMKs hjemmeside.

Repræsentantskaberne i Arla Foods og DMK Group stemmer ja til at fusionere de to andelsmejeri-selskaber. Arla oplyser, at det sker med et klart flertal af ja-stemmer i Arla samt i DMK og DOC Kaas (der tilsammen udgør DMK Group).
Det vil skabe Europas største andelsmejeri med ca 12.000 andelshavere og en omsætning på omkring 19 mia. euro – svarende til 141 mia. kroner.
Navnet bliver Arla Foods, hovedkontoret bliver i Viby i Danmark, og formand og adm. direktør vil være henholdsvis Jan Toft Nørgaard og Peder Tuborgh. DMKs hidtidige adm. direktør, Ingo Müller, bliver en del af koncernledelse som EVP for integration.
Arla og DMK Group har gennem en årrække samarbejdet i joint venturet ArNoCo, som forarbejder valle fra DMK’s osteproduktion til valleproteinkoncentrat og laktose til Arla Foods Ingredients.

Kommentarer fra formænd og direktører
Jan Toft Nørgaard, formand for Arla Foods, siger:
-Jeg vil gerne takke andelshaverne for deres aktive deltagelse. Repræsentantskabernes godkendelse bekræfter vores fælles tro på, at Arla og DMK Group er stærkere sammen. Ved at kombinere vores styrker kan vi sikre en mere bæredygtig og innovativ mejerisektor i fremtiden, samtidig med at vi fortsat leverer værdi til ejere og partnere.

Heinz Korte, formand for DMK Group, siger:
-Hos DMK deler vi de samme værdier som Arla, har den samme tilgang til vores arbejde og samme vision for mejeribranchens fremtid. Jeg er glad for, at mine landmandskolleger i dag har godkendt fusionen og dermed støtter vores forslag. Jeg vil derfor gerne takke alle medlemmer, som har vist, at de tror på styrken i denne idé, og jeg er overbevist om, at det vil vise sig at være en god beslutning.

Peder Tuborgh, CEO i Arla Foods, siger:
-Vi ved af erfaring, at vores organisationer arbejder godt sammen. Ved at forene kræfterne vil vi være i stand til at fremskynde innovation og levere næringsrige produkter til flere mennesker, samtidig med at vi arbejder for en stærk mælkepris til vores ejere.

Ingo Müller, CEO for DMK Group, siger:
-Godkendelsen fra vores medlemmer er et stærkt tegn. Det viser, at kooperativet lever, at vi tror på at forene kræfterne for at blive endnu stærkere og at vi er klar til at tage ansvar for vores forretninger samt for den næste generation af landmænd. Og for udbuddet af højkvalitetsfødevarer til forbrugerne – her i Tyskland, men også langt uden for landets grænser.

Næste skridt
Med repræsentantskabernes godkendelse vil fusionen gå videre til myndighedsbehandling, som forventes afsluttet første kvartal 2026. Indtil de endelige resultater af myndighedsbehandlingen foreligger, vil de to virksomheder fortsat fungere som to uafhængige selskaber.

Kilde: mejeri.dk.

Seneste nyt fra redaktionen

Analyse dokumenterer klimaaftrykket for dansk frugt og grønt

BranchenytKlima og miljøTop12. 08. 2025

En analyse fra andelsselskabet Gasa Nord Grønt i samarbejde med innovations- og forskningsvirksomheden SEGES Innovation dokumenterer nu klimaaftrykket for jordbær, gulerødder, løg og salat på producentniveau. Målet er at skabe større gennemsigtighed og at gøre det lettere for forbrugerne at vælge [...]

Nationalt pant- og retursystem for takeaway-emballage

AktueltBranchenytPakke- og fyldemaskiner samt emballage12. 08. 2025

Takeaway-emballage bliver i høj grad lavet af engangsplast. Det har en kort levetid, kræver mange ressourcer at producere og forbrænde og udgør dermed et problem for både klima og miljø. Derfor skal Danmark have et nationalt pant- og retursystem - og nu etableres et sekretariat, der skal stå i [...]

International forskning om biogødning til fremtidens fødevareproduktion

AktueltFremtidens fødevareproduktionPrimær produktion12. 08. 2025

En voksende verdensbefolkning har behov for en voksende fødevareproduktion - og fremtidens fødevarer er nødt til at blive produceret mere bæredygtigt og skånsomt for miljøet, end det er tilfældet i dag. Et nyt, internationalt forskningsinitiativ skal nu gøre op med vores afhængighed af kunstgødning [...]

Organic Summit 2025 i København præsenterer et stærkt speaker line-up

Fremtidens fødevareproduktionKonferencer og messer12. 08. 2025

Stærke speakere fra hele Europa samles til Organic Summit i København den 18. og 19. august for at blive enige om et fælles charter med konkrete anbefalinger til, hvordan økologisk produktion og forbrug i EU kan vokse til 25 pct. i 2030 og dermed bidrage til omstillingen af den fremtidige [...]

Arla investerer næsten en halv milliard kroner i Holstebro

Navnenyt12. 08. 2025

Arla-mejeriet i Holstebro skal udvides med godt 6.500 kvadratmeter, to nye produktionslinjer og 50 nye fuldtidsmedarbejdere. I alt løber investeringen op i godt 440 millioner kroner. En markant vækst inden for flødeost på globalt plan smitter nu positivt af på Arla Foods’ mejeri på Hjermvej i [...]

Forskere er lykkedes med at gøre sukkerpulp til superfood

ForskningFremtidens fødevareproduktionTop05. 08. 2025

I det afsluttede projekt Mycoprotein har forskerne fra Københavns Universitet fundet en metode til at omdanne restproduktet fra sukkerproduktion - pulp - til et spiseligt og proteinrigt produkt ved hjælp af svampe og fermentering. Sukker har siden 1960’erne været brugt som næringskilden til [...]

Biosolutions skal spire og gro i Europa

AktueltBranchenytFremtidens fødevareproduktionKonferencer og messer05. 08. 2025

Nye innovative biologiske løsninger skal både på tallerkenen og på dagsordenen. Sådan lyder budskabet fra Dansk Industri efter en middag i juli for EU’s erhvervsministre, EU-kommissær Stéphane Séjourné og chefen for Den Europæiske Investeringsbank, Nadia Calviño i Industriens Hus. Fokus var på, [...]

Brancheforening: Kaffeafgiften skal afskaffes

AktueltBranchenyt05. 08. 2025

Kaffeafgiften fra 1930 har overlevet sin relevans. I dag skaber den unødvendigt bureaukrati for virksomheder og myndigheder, hæmmer vækst og konkurrencekraft – og rammer socialt skævt. Det mener Brancheforeningen for Kaffe og Te (BKT), som nu går i offensiven for at få afgiften fjernet. -Vi [...]

Millionordre fra tysk mejerikunde

Navnenyt05. 08. 2025

Aktivitetsniveauet i Tyskland er derfor øget betydeligt igennem de første måneder af 2025, hvilket afspejles i en større interesse for Q-Interline A/S’ analysesystemer i flere brancher indenfor fødevare- og mejerisektoren, som virksomhedens medarbejder i Tyskland i en årrække har bearbejdet [...]

Salg af kinesisk fabrik gennemført

Navnenyt05. 08. 2025

I slutningen af februar underskrev Danish Crown en betinget aftale om salg af forædlingsfabrikken i Pinghu uden for Shanghai. Betingelserne er nu opfyldt, og fabrikken er overdraget til den nye ejer. Køberen er et selskab ejet af den kinesiske fødevaregigant Cofco, som har overtaget fabrikken med [...]

TILMELD NYHEDSBREV

Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis

Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

Seneste Nyheder

  • Analyse dokumenterer klimaaftrykket for dansk frugt og grønt

    12.08.2025

  • Nationalt pant- og retursystem for takeaway-emballage

    12.08.2025

  • International forskning om biogødning til fremtidens fødevareproduktion

    12.08.2025

  • Organic Summit 2025 i København præsenterer et stærkt speaker line-up

    12.08.2025

  • Arla investerer næsten en halv milliard kroner i Holstebro

    12.08.2025

  • Forskere er lykkedes med at gøre sukkerpulp til superfood

    05.08.2025

  • Biosolutions skal spire og gro i Europa

    05.08.2025

  • Brancheforening: Kaffeafgiften skal afskaffes

    05.08.2025

  • Millionordre fra tysk mejerikunde

    05.08.2025

  • Salg af kinesisk fabrik gennemført

    05.08.2025

Alle nyheder ›

Læs trykte magasiner online:

Plus Proces LevnedsMiddelBladet

Annoncering i trykte magasiner:

Plus Proces LevnedsMiddelBladet

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK – 2600 Glostrup
www.techmedia.dk
Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk
Privatlivspolitik
Cookiepolitik