• LinkedIn
  • OM FOODPROCESFOKUS
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

FoodprocesFOKUS

til aktører i den producerende fødevareindustri, herunder maskinbyggere og tekniske beslutningstagere som produktionschefer, kvalitetschefer, laboratoriechefer, it-chefer, produktudviklingschefer og indkøbere.

  • Automation og robotter
  • Branchenyt
  • Forskning
  • Fremtidens fødevareproduktion
  • Hygiejne og fødevaresikkerhed
  • Innovation
  • Klima og miljø
  • Konferencer og messer
  • Laboratorieteknik
  • Madspildsløsninger
  • Navnenyt
  • Nye føde- og drikkevarer
  • Pakke- og fyldemaskiner samt emballage
  • Primær produktion
  • Procesudstyr
  • Produktionsudstyr
  • Uddannelse
  • Vand- og energibesparende teknologier

Navnenyt05. 11. 2024 | Helle Friemann Nielsen

Arla Foods annoncerer ændringer i sin direktion og Executive Management Team

Arla Foods udnævner Torben Dahl Nyholm, Chief Financial Officer (CFO) og Executive Vice President (EVP), til sin direktion. Torben Dahl Nyholm efterfølger direktionsmedlem og medlem af Executive Management Teamet (EMT) samt EVP for Arla Foods’ europæiske forretning, Peter Giørtz-Carlsen, som er ansat som ny CEO for DLG Group. Den nye EVP for den europæiske forretning og nyt EMT-medlem bliver Mark Boot, Senior Vice President (SVP) for Arla Foods’ forretning i Holland, Belgien og Frankrig.

Fra venstre: Peter Giørtz-Carlsen, Torben Dahl Nyholm og Mark Boot.

Medlem af direktionen og Executive Management Teamet (EMT) samt EVP (Executive Vice President) for Arla Foods’ europæiske forretning, Peter Giørtz-Carlsen, forlader Arla Foods for at blive CEO for det danske andelsselskab DLG Group. CFO og EVP for Finans, Jura, IT og Strategi, Torben Dahl Nyholm, træder derfor ind i Arla Foods’ direktion. Arla Foods’ direktion består af to personer, og fra 1. december 2024 vil den bestå af Arla Foods’ CEO, Peder Tuborgh, og CFO og EVP, Torben Dahl Nyholm.
Om ændringerne siger Arla Foods’ CEO, Peder Tuborgh:
-Jeg har arbejdet tæt sammen med Peter lige siden han kom til Arla. Gennem årene har han leveret over forventningerne til vores landmandsejere, og vi har opnået stærke resultater under hans ledelse. Selvom jeg vil savne Peters ekstraordinære dedikation og at have ham ved min side, er jeg glad på hans vegne og tilfreds med, at Arla kan fostre en stærk CEO til DLG.
Arla Foods’ bestyrelse har udnævnt Torben Dahl Nyholm, til sin direktion.
-Jeg er glad for, at bestyrelsen har udnævnt Torben Dahl Nyholm, til Arla Foods’ direktion. Gennem sin karriere i Arla har Torben vist sig at være en fremragende leder. Hans fokus på vækst og evne til både at innovere og beskytte vores andelsselskab er bemærkelsesværdig, siger Peder Tuborgh videre.
-Jeg er stolt over at blive betroet en rolle i Arlas direktion, og jeg ser frem til muligheden for at arbejde endnu tættere med Arlas bestyrelse for at opnå Arlas ambitioner og realisere vores vision, udtaler Torben Dahl Nyholm.
Som erstatning for Peter Giørtz-Carlsen tiltræder Mark Boot som EVP for den europæiske forretning og medlem af EMT senest fra 1. februar 2025. Mark Boot kom til Arla Foods i 2016 og har en solid erfaring fra Unilever og Royal Friesland Campina. Mark Boot har tidligere ledet Arla Foods’ forretning i Sydøstasien og er i øjeblikket Senior Vice President for den kommercielle forretning i Holland, Belgien og Frankrig.
Om udnævnelsen af Mark Boot siger Peder Tuborgh:
-Jeg er meget glad for at byde Mark velkommen til Arla Foods’ Executive Management Team. Mark har gjort et fremragende arbejde i sine år hos Arla, og gennem sin karriere har han vist stærkt kommercielt lederskab. Jeg er overbevist om, at han vil være en stor gevinst for både vores EMT og den europæiske forretning.
-Jeg er beæret over at blive betroet ansvaret. Jeg ser frem til at styrke vores forretning yderligere og samarbejde med Arlas landmandsejere og kolleger i hele Europa, supplerer Mark Boot.
Senest fra 1. februar 2025 vil Peter Giørtz-Carlsen forlade Arla Foods. Processen med at finde en afløser for Mark Boot er iværksat.

Seneste nyt fra redaktionen

Danmark i front inden for investeringer og forskning i alternative proteiner

BranchenytForskningFremtidens fødevareproduktionTop24. 06. 2025

En analyse viser, at danske investeringer i alternative proteiner voksede med over 900 procent alene i 2024, og at Danmark samtidig er førende i Europa, når det gælder forskning på området. Men skal førerpositionen fastholdes, kræver det, at finansieringen målrettes bedre – og at samarbejdet mellem [...]

Ny metode til yoghurtproduktion

AktueltForskning24. 06. 2025

Ny forskning fra DTU Fødevareinstituttet kan ændre den måde, fødevareindustrien producerer mælkebaseret yoghurt på - så yoghurten både bliver billigere og mere bæredygtig. Forskere har udviklet en enkel, men effektiv metode, der potentielt kan reducere brugen af dyre bakteriekulturer med 80 pct. [...]

Rigtig god sommer

AktueltBranchenyt24. 06. 2025

Det er tid til sommerferie – og det gælder også FoodprocesFokus.dk, der holder pause i juli måned. Dette er således det sidste nyhedsbrev på denne side af ferien. Vi udkommer igen onsdag den 6. august. Holdet bag FoodprocesFokus ønsker alle en god sommerferie… [...]

Øl brygget på juicerester og øko-boller

Madspildsløsninger24. 06. 2025

Sammen med Frankly Juice, Jalm&B lancerer Husbryggeriet Jacobsen en specialbryg, der er skabt af juicerester og økologiske boller – et innovativt skridt mod at minimere madspild og reducere klimaaftryk. Specialøllen får premiere på Roskilde Festival. Bag den bæredygtige øl står tre [...]

Arla og DMK siger ja til fusion

Navnenyt24. 06. 2025

I april 2025 annoncerede Arla Foods og DMK Group ønske om fusion, og onsdag den 18. juni har begge selskabers repræsentantskaber stemt ja. Nu venter godkendelse fra konkurrencemyndighederne, hvilket ventes afsluttet Q1 2026. Repræsentantskaberne i Arla Foods og DMK Group stemmer ja til at [...]

Ny madspildsløsning forlænger holdbarheden på frugt og grønt

Madspildsløsninger24. 06. 2025

Private husholdninger i Danmark smider hvert år 235.000 ton mad ud. En væsentlig del af madspildet består af frugt og grønt. Men nu er der hjælp at hente, hvis man vil holde sin frugt og grønt frisk i længere tid: Coop introducerer en ny madspildsbold, der forlænger holdbarheden på frugt og [...]

Roadmap for fremtidens fødevarer

AktueltBranchenytFremtidens fødevareproduktionKonferencer og messer18. 06. 2025

150 forskere og eksperter fra hele fødevare-, landbrugs- og bioressourcesektoren samles i København den 23. juni for at give input til et roadmap, som fremover skal sætte retningen for grøn omstilling og øget innovation i hele værdikæden. Det er den fusionerede organisation Food & Bio Cluster [...]

Nyt center for udvikling af fødevareteknologi åbner i Sverige

InnovationNavnenytProcesudstyrProduktionsudstyrTop17. 06. 2025

Tetra Pak har åbnet deres nye Center for Udvikling af Fødevareteknologi i Karlshamn. Her skal pilotanlæg gøre det hurtigere at komme på markedet for producenter med fermenteringsbaserede produkter af høj kvalitet. Tetra Pak Center for Udvikling af Fødevareteknologi er åbnet i Karlshamn, [...]

Live dataovervågning af larveproduktion vil revolutionere insektopdræt

AktueltAutomation og robotterFremtidens fødevareproduktion17. 06. 2025

Insektproduktionssektoren er en hastigt voksende industri, men produktionseffektiviteten og skalerbarheden er udfordret. Et nyt forskningsprojekt vil udvikle smarte overvågnings- og realtidsanalysesystemer til produktion af sort soldaterfluelarver med hjælp fra computervision og AI-teknologier. [...]

Dansk kafferisteri får topkarakter i bæredygtighed

Klima og miljøNavnenyt17. 06. 2025

Med en ny B Corp score på 154,6 point bliver CleverCoffee den højst scorende kaffevirksomhed i hele EU. I en tid hvor virksomheder falder over hinanden, for at fortælle om deres tiltag med bæredygtighed, har en dansk virksomhed formået at skille sig ud, og høster nu international anerkendelse [...]

TILMELD NYHEDSBREV

Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis

Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

Seneste Nyheder

  • Danmark i front inden for investeringer og forskning i alternative proteiner

    24.06.2025

  • Ny metode til yoghurtproduktion

    24.06.2025

  • Rigtig god sommer

    24.06.2025

  • Øl brygget på juicerester og øko-boller

    24.06.2025

  • Arla og DMK siger ja til fusion

    24.06.2025

  • Ny madspildsløsning forlænger holdbarheden på frugt og grønt

    24.06.2025

  • Roadmap for fremtidens fødevarer

    18.06.2025

  • Nyt center for udvikling af fødevareteknologi åbner i Sverige

    17.06.2025

  • Live dataovervågning af larveproduktion vil revolutionere insektopdræt

    17.06.2025

  • Dansk kafferisteri får topkarakter i bæredygtighed

    17.06.2025

Alle nyheder ›

Læs trykte magasiner online:

Plus Proces LevnedsMiddelBladet

Annoncering i trykte magasiner:

Plus Proces LevnedsMiddelBladet

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK – 2600 Glostrup
www.techmedia.dk
Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk
Privatlivspolitik
Cookiepolitik