Aktuelt
Nyt DNA-baseret værktøj til estimering af fiskelandinger
Når pelagiske fiskelandinger skal kvantificeres og registreres, anvender man i dag den såkaldte spandemetode, hvor en spandfuld fisk i kombination med tællemetoden estimerer landingen. Men
Klimatjek til mejeribranchen er nu en realitet
Mejeribranchen i Danmark har nu taget det digitale værktøj Klimatjek i brug på tværs af mejeriselskaber og mælkeproducenter. Det er et vigtigt skridt i mejeriernes
Spildevand fra mejeriproducent bliver til ny bæredygtig energi
Assens Centrale Renseanlæg er begyndt at teste lokalt industrispildevand fra mejeriproducenten P.B. Foods ApS i Glamsbjerg. Det næringsrige restprodukt af osteproduktionen bruges som et supplement
Orme kan gøre fiskeopdræt langt grønnere
Et nyt forskningsprojekt skal udvikle masseproduktion af orme, der kan erstatte både kosttilskud og vaccinere fiskene tidligere end hidtil. Noget, der gør opdræt mere effektivt
Idekonkurrence: Fire vindere af morgendagens nye løsninger
Hele fire x 50.000 DKK skiftede hænder ved årets idekonkurrence i Food & Bio Cluster Denmark. Fire ideer blev valgt som de mest lovende og
Hent flere