Tirsdag den 1. oktober slår Messecenter Herning atter dørene op til International Food Contest – IFC. Forhenværende Thise-direktør Poul J. Pedersen indleder de tre dages branchefest med en åbningstale i hal M, hvor over 1.100 mejeriprodukter fra Danmark, Norge, Sverige, Island, England og Japan er stillet frem til gæsterne.
Masser af smagsprøver på ost, smør, yoghurt, cremefraiche, skyr m.m. side om side med ingredienser og højteknologiske løsninger til fødevareindustrien.
Sådan lyder den klassiske opskrift på en begivenhed, som hvert efterår trækker tusindvis af fagfolk til MCH Messecenter: International Food Contest (IFC).
I år finder den sted den 1.-3. oktober, hvor gæsterne alle tre dage i hal M kan se, smage på og diskutere de lange rækker af mejeriprodukter, som op til åbningen er blevet bedømt af mejerifaglige dommere.
I år er der tilmeldt over 1.100 produkter fra Danmark, Norge, Sverige, Island, England og Japan til konkurrencen, hvor der kåres en vinder i kategorierne Ost, smør- og blandingsprodukter samt konsummælksprodukter. Hvem der løber med de prestigefyldte priser i år, bliver afsløret tirsdag kl. 11, hvor Mejeriforeningens direktør Henrik Damholt Jørgensen kalder vinderne op på scenen.
Jeg glæder mig som en gammel cirkushest
Inden da er publikum blev varmet op af en åbningstale, som i år bliver leveret af en af dansk mejeribrugs markante skikkelser: Poul J. Pedersen, som sidste år fratrådte som direktør for Thise Mejeri efter godt 30 år på posten.
-Det passer mig ret godt at skulle en tur forbi Herning og opleve udstillingen igen. Det er en ret unik begivenhed, hvor man samler mange af de elementer, der har været med at drive – og stadig driver – dansk mejeribrug frem. Mejerister, ingrediens- og procesleverandører, produkter, høj faglighed og samarbejde på tværs af virksomhederne. Jeg er kommet på udstillingen siden min far tog mig med for første gang for mange, mange år siden, og jeg glæder mig som en gammel cirkushest, der kan lugte savsmuld, fortællersiger Poul J. Pedersen.
Smag på produkterne fra Gourmetprisen
Ud over smagsprøver på mejeriprodukterne i den traditionelle konkurrence, er der igen år mulighed for at stifte bekendtskab med produkterne fra årets dyst om Mejeriforeningens Gourmetpris, der blev afviklet i København først på sommeren. I alt 60 mejeriprodukter deltog i denne konkurrence, hvor det handler om originalitet og smagsoplevelse frem for teknisk kvalitet.
Et dommerpanel af madprofessionelle kårede vinderprodukterne inden for kategorierne konsum, is, smør, hård ost og blød ost. Alle 60 produkter er med på udstillingen i Herning.
Kilde: mejeri.dk