• LinkedIn
  • OM FOODPROCESFOKUS
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

FoodprocesFOKUS

til aktører i den producerende fødevareindustri, herunder maskinbyggere og tekniske beslutningstagere som produktionschefer, kvalitetschefer, laboratoriechefer, it-chefer, produktudviklingschefer og indkøbere.

  • Automation og robotter
  • Branchenyt
  • Forskning
  • Fremtidens fødevareproduktion
  • Hygiejne og fødevaresikkerhed
  • Innovation
  • Klima og miljø
  • Konferencer og messer
  • Laboratorieteknik
  • Madspildsløsninger
  • Navnenyt
  • Nye føde- og drikkevarer
  • Pakke- og fyldemaskiner samt emballage
  • Primær produktion
  • Procesudstyr
  • Produktionsudstyr
  • Uddannelse
  • Vand- og energibesparende teknologier

AktueltKonferencer og messer24. 09. 2024 | Helle Friemann Nielsen

1.100 danske og udenlandske mejeriprodukter dyster i Herning

Tirsdag den 1. oktober slår Messecenter Herning atter dørene op til International Food Contest – IFC. Forhenværende Thise-direktør Poul J. Pedersen indleder de tre dages branchefest med en åbningstale i hal M, hvor over 1.100 mejeriprodukter fra Danmark, Norge, Sverige, Island, England og Japan er stillet frem til gæsterne.

Smagsprøver på bedømte mejeriprodukter fra ind- og udland er en central del af IFC. Så bliver det også i år. Foto: Tony Brøchner/MCH (IFC).

Masser af smagsprøver på ost, smør, yoghurt, cremefraiche, skyr m.m. side om side med ingredienser og højteknologiske løsninger til fødevareindustrien.
Sådan lyder den klassiske opskrift på en begivenhed, som hvert efterår trækker tusindvis af fagfolk til MCH Messecenter: International Food Contest (IFC).
I år finder den sted den 1.-3. oktober, hvor gæsterne alle tre dage i hal M kan se, smage på og diskutere de lange rækker af mejeriprodukter, som op til åbningen er blevet bedømt af mejerifaglige dommere.
I år er der tilmeldt over 1.100 produkter fra Danmark, Norge, Sverige, Island, England og Japan til konkurrencen, hvor der kåres en vinder i kategorierne Ost, smør- og blandingsprodukter samt konsummælksprodukter. Hvem der løber med de prestigefyldte priser i år, bliver afsløret tirsdag kl. 11, hvor Mejeriforeningens direktør Henrik Damholt Jørgensen kalder vinderne op på scenen.

Jeg glæder mig som en gammel cirkushest
Inden da er publikum blev varmet op af en åbningstale, som i år bliver leveret af en af dansk mejeribrugs markante skikkelser: Poul J. Pedersen, som sidste år fratrådte som direktør for Thise Mejeri efter godt 30 år på posten.
-Det passer mig ret godt at skulle en tur forbi Herning og opleve udstillingen igen. Det er en ret unik begivenhed, hvor man samler mange af de elementer, der har været med at drive – og stadig driver – dansk mejeribrug frem. Mejerister, ingrediens- og procesleverandører, produkter, høj faglighed og samarbejde på tværs af virksomhederne. Jeg er kommet på udstillingen siden min far tog mig med for første gang for mange, mange år siden, og jeg glæder mig som en gammel cirkushest, der kan lugte savsmuld, fortællersiger Poul J. Pedersen.

Smag på produkterne fra Gourmetprisen
Ud over smagsprøver på mejeriprodukterne i den traditionelle konkurrence, er der igen år mulighed for at stifte bekendtskab med produkterne fra årets dyst om Mejeriforeningens Gourmetpris, der blev afviklet i København først på sommeren. I alt 60 mejeriprodukter deltog i denne konkurrence, hvor det handler om originalitet og smagsoplevelse frem for teknisk kvalitet.
Et dommerpanel af madprofessionelle kårede vinderprodukterne inden for kategorierne konsum, is, smør, hård ost og blød ost. Alle 60 produkter er med på udstillingen i Herning.

Kilde: mejeri.dk

Seneste nyt fra redaktionen

Danmark i front inden for investeringer og forskning i alternative proteiner

BranchenytForskningFremtidens fødevareproduktionTop24. 06. 2025

En analyse viser, at danske investeringer i alternative proteiner voksede med over 900 procent alene i 2024, og at Danmark samtidig er førende i Europa, når det gælder forskning på området. Men skal førerpositionen fastholdes, kræver det, at finansieringen målrettes bedre – og at samarbejdet mellem [...]

Ny metode til yoghurtproduktion

AktueltForskning24. 06. 2025

Ny forskning fra DTU Fødevareinstituttet kan ændre den måde, fødevareindustrien producerer mælkebaseret yoghurt på - så yoghurten både bliver billigere og mere bæredygtig. Forskere har udviklet en enkel, men effektiv metode, der potentielt kan reducere brugen af dyre bakteriekulturer med 80 pct. [...]

Rigtig god sommer

AktueltBranchenyt24. 06. 2025

Det er tid til sommerferie – og det gælder også FoodprocesFokus.dk, der holder pause i juli måned. Dette er således det sidste nyhedsbrev på denne side af ferien. Vi udkommer igen onsdag den 6. august. Holdet bag FoodprocesFokus ønsker alle en god sommerferie… [...]

Øl brygget på juicerester og øko-boller

Madspildsløsninger24. 06. 2025

Sammen med Frankly Juice, Jalm&B lancerer Husbryggeriet Jacobsen en specialbryg, der er skabt af juicerester og økologiske boller – et innovativt skridt mod at minimere madspild og reducere klimaaftryk. Specialøllen får premiere på Roskilde Festival. Bag den bæredygtige øl står tre [...]

Arla og DMK siger ja til fusion

Navnenyt24. 06. 2025

I april 2025 annoncerede Arla Foods og DMK Group ønske om fusion, og onsdag den 18. juni har begge selskabers repræsentantskaber stemt ja. Nu venter godkendelse fra konkurrencemyndighederne, hvilket ventes afsluttet Q1 2026. Repræsentantskaberne i Arla Foods og DMK Group stemmer ja til at [...]

Ny madspildsløsning forlænger holdbarheden på frugt og grønt

Madspildsløsninger24. 06. 2025

Private husholdninger i Danmark smider hvert år 235.000 ton mad ud. En væsentlig del af madspildet består af frugt og grønt. Men nu er der hjælp at hente, hvis man vil holde sin frugt og grønt frisk i længere tid: Coop introducerer en ny madspildsbold, der forlænger holdbarheden på frugt og [...]

Roadmap for fremtidens fødevarer

AktueltBranchenytFremtidens fødevareproduktionKonferencer og messer18. 06. 2025

150 forskere og eksperter fra hele fødevare-, landbrugs- og bioressourcesektoren samles i København den 23. juni for at give input til et roadmap, som fremover skal sætte retningen for grøn omstilling og øget innovation i hele værdikæden. Det er den fusionerede organisation Food & Bio Cluster [...]

Nyt center for udvikling af fødevareteknologi åbner i Sverige

InnovationNavnenytProcesudstyrProduktionsudstyrTop17. 06. 2025

Tetra Pak har åbnet deres nye Center for Udvikling af Fødevareteknologi i Karlshamn. Her skal pilotanlæg gøre det hurtigere at komme på markedet for producenter med fermenteringsbaserede produkter af høj kvalitet. Tetra Pak Center for Udvikling af Fødevareteknologi er åbnet i Karlshamn, [...]

Live dataovervågning af larveproduktion vil revolutionere insektopdræt

AktueltAutomation og robotterFremtidens fødevareproduktion17. 06. 2025

Insektproduktionssektoren er en hastigt voksende industri, men produktionseffektiviteten og skalerbarheden er udfordret. Et nyt forskningsprojekt vil udvikle smarte overvågnings- og realtidsanalysesystemer til produktion af sort soldaterfluelarver med hjælp fra computervision og AI-teknologier. [...]

Dansk kafferisteri får topkarakter i bæredygtighed

Klima og miljøNavnenyt17. 06. 2025

Med en ny B Corp score på 154,6 point bliver CleverCoffee den højst scorende kaffevirksomhed i hele EU. I en tid hvor virksomheder falder over hinanden, for at fortælle om deres tiltag med bæredygtighed, har en dansk virksomhed formået at skille sig ud, og høster nu international anerkendelse [...]

TILMELD NYHEDSBREV

Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis

Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

Seneste Nyheder

  • Danmark i front inden for investeringer og forskning i alternative proteiner

    24.06.2025

  • Ny metode til yoghurtproduktion

    24.06.2025

  • Rigtig god sommer

    24.06.2025

  • Øl brygget på juicerester og øko-boller

    24.06.2025

  • Arla og DMK siger ja til fusion

    24.06.2025

  • Ny madspildsløsning forlænger holdbarheden på frugt og grønt

    24.06.2025

  • Roadmap for fremtidens fødevarer

    18.06.2025

  • Nyt center for udvikling af fødevareteknologi åbner i Sverige

    17.06.2025

  • Live dataovervågning af larveproduktion vil revolutionere insektopdræt

    17.06.2025

  • Dansk kafferisteri får topkarakter i bæredygtighed

    17.06.2025

Alle nyheder ›

Læs trykte magasiner online:

Plus Proces LevnedsMiddelBladet

Annoncering i trykte magasiner:

Plus Proces LevnedsMiddelBladet

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK – 2600 Glostrup
www.techmedia.dk
Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk
Privatlivspolitik
Cookiepolitik