• LinkedIn
  • OM FOODPROCESFOKUS
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

FoodprocesFOKUS

til aktører i den producerende fødevareindustri, herunder maskinbyggere og tekniske beslutningstagere som produktionschefer, kvalitetschefer, laboratoriechefer, it-chefer, produktudviklingschefer og indkøbere.

  • Automation og robotter
  • Branchenyt
  • Forskning
  • Fremtidens fødevareproduktion
  • Hygiejne og fødevaresikkerhed
  • Innovation
  • Klima og miljø
  • Konferencer og messer
  • Laboratorieteknik
  • Madspildsløsninger
  • Navnenyt
  • Nye føde- og drikkevarer
  • Pakke- og fyldemaskiner samt emballage
  • Primær produktion
  • Procesudstyr
  • Produktionsudstyr
  • Uddannelse
  • Vand- og energibesparende teknologier

Navnenyt10. 06. 2025 | Helle Friemann Nielsen

Rune-Christoffer Dragsdahl skal stå i spidsen for international organisation

Generalsekretæren i Dansk Vegetarisk Forening (DVF), Rune-Christoffer Dragsdahl, er blevet valgt til forperson for den internationale organsation IVU.

Rune-Christoffer Dragsdahl (yderst t.h.) skal stå i spidsen for paraplyorganisationen IVU og samle verden om en mere plantebaseret fremtid. Foto: DVF.

Rune-Christoffer Dragsdahl, der er generalsekretær i Dansk Vegetarisk Forening (DVF), er blevet valgt til forperson for den internationale vegetariske union, International Vegetarian Union (IVU).
Udnævnelsen sker efter en afstemning i IVU’s internationale råd, som for tiden består af repræsentanter fra Indien, Kina, Australien, Storbritannien, Vietnam, Angola, Chile, USA, Brasilien, Argentina og Japan.
Det er dette råd, der enstemmigt har udnævnt danske Rune-Christoffer Dragsdahl til ny forperson.
-Jeg er dybt beæret over tilliden fra mine internationale kolleger. Min vision for IVU er at arbejde for en professionalisering af organisationen og vise verden, at vegetarisk og vegansk levevis er både en dybt forankret del af menneskehedens historie og en afgørende del af vores fælles fremtid. Det budskab er der brug for at få ud over rampen mere end nogensinde før, hvis vi skal løse en række af verdens største udfordringer såsom klima, biodiversitet og global fødevaresikkerhed, siger Rune-Christoffer Dragsdahl, som vil fortsætte sit arbejde i DVF sideløbende med sin nye rolle i IVU.
Rune-Christoffer Dragsdahl overtager rollen fra Marly Winckler fra Brasilien, der har været forperson siden 2011, og som i år har valgt at trække sig fra posten.
-Jeg træder tilbage med en følelse af taknemmelighed og fuld af tillid. IVU er i gode hænder, og jeg tror på, at de frø, vi har plantet sammen, fortsat vi blomstre rundt om i verden, siger Marly Winckler.

Mange lande vil lære af Danmark
Rune-Christoffer Dragsdahl fremhæver, at vi i Danmark og Europa kan lære meget af lande som Indien, Kina og Etiopien, og regioner som Mellemøsten og Latinamerika, hvor plantebaserede proteinkilder har været centrale i generationer og en del af den kulturelle arv.
-Samtidig er vi i Danmark lykkedes med at skabe tværpolitisk opbakning til at fremme produktion og forbrug af plantebaserede fødevarer. Derfor er der mange lande, der ligesom Danmark har et højt kødforbrug, som nu er nysgerrige på at lære om, hvordan vi i Danmark samarbejder om dette hele vejen fra jord til bord, siger han.
I sin nye rolle som forperson skal Rune-Christoffer Dragsdahl være en samlende figur for en organisation, der har som ambition at forsøge at repræsentere verdens mere end en halv milliard vegetarer og veganere. Han vil arbejde for at videreudvikle IVU’s mangeårige tradition for samarbejde og styrke organisationens rolle som global frontløber inden for plantebaseret ernæring.

IVU, som blev grundlagt i 1908 og er verdens ældste globale paraplyorganisation for vegetariske og veganske foreninger, arbejder på tværs af kontinenter for at fremme plantebaseret ernæring gennem politisk samarbejde og global vidensdeling.
Organisationen har gennem det seneste århundrede igangsat initiativer som oversættelser af guider til plantebaseret ernæring til flere sprog og store internationale madfestivaler samt faciliteret et tæt samarbejde på tværs af nationer og verdensdele.
Ud over at være en vigtig del af løsningen på verdens klima- og miljøproblemer, er der en reel og markant sundhedsgevinst ved at få flere mennesker til at spise plantebaseret eller mere planterigt. Det er veldokumenteret, at personer, der spiser en sund vegetarisk og vegansk kost, i mindre grad lider af hjertekarsygdomme, type-2 diabetes og visse former for kræft samt opnår en højere levealder end personer, der spiser kød.
Det har i de senere år givet anledning til, at en række officielle nationale sundheds- og ernæringsforbund samt andre aktører har anerkendt en plantebaseret kost som værende sund og tilstrækkelig nærende i alle livets faser – flere anbefaler endda plantebaseret kost til at forebygge sygdomme og fremme sundhed.
Som en kuriøs tilføjelse kan nævnes, at IVU’s internationale råd også har en historisk dansk forbindelse. Fra 1926 til 1960 var danskeren Oluf Egerod nemlig en del af IVU’s råd og en toneangivende stemme i organisationen.

Seneste nyt fra redaktionen

Danmark i front inden for investeringer og forskning i alternative proteiner

BranchenytForskningFremtidens fødevareproduktionTop24. 06. 2025

En analyse viser, at danske investeringer i alternative proteiner voksede med over 900 procent alene i 2024, og at Danmark samtidig er førende i Europa, når det gælder forskning på området. Men skal førerpositionen fastholdes, kræver det, at finansieringen målrettes bedre – og at samarbejdet mellem [...]

Ny metode til yoghurtproduktion

AktueltForskning24. 06. 2025

Ny forskning fra DTU Fødevareinstituttet kan ændre den måde, fødevareindustrien producerer mælkebaseret yoghurt på - så yoghurten både bliver billigere og mere bæredygtig. Forskere har udviklet en enkel, men effektiv metode, der potentielt kan reducere brugen af dyre bakteriekulturer med 80 pct. [...]

Rigtig god sommer

AktueltBranchenyt24. 06. 2025

Det er tid til sommerferie – og det gælder også FoodprocesFokus.dk, der holder pause i juli måned. Dette er således det sidste nyhedsbrev på denne side af ferien. Vi udkommer igen onsdag den 6. august. Holdet bag FoodprocesFokus ønsker alle en god sommerferie… [...]

Øl brygget på juicerester og øko-boller

Madspildsløsninger24. 06. 2025

Sammen med Frankly Juice, Jalm&B lancerer Husbryggeriet Jacobsen en specialbryg, der er skabt af juicerester og økologiske boller – et innovativt skridt mod at minimere madspild og reducere klimaaftryk. Specialøllen får premiere på Roskilde Festival. Bag den bæredygtige øl står tre [...]

Arla og DMK siger ja til fusion

Navnenyt24. 06. 2025

I april 2025 annoncerede Arla Foods og DMK Group ønske om fusion, og onsdag den 18. juni har begge selskabers repræsentantskaber stemt ja. Nu venter godkendelse fra konkurrencemyndighederne, hvilket ventes afsluttet Q1 2026. Repræsentantskaberne i Arla Foods og DMK Group stemmer ja til at [...]

Ny madspildsløsning forlænger holdbarheden på frugt og grønt

Madspildsløsninger24. 06. 2025

Private husholdninger i Danmark smider hvert år 235.000 ton mad ud. En væsentlig del af madspildet består af frugt og grønt. Men nu er der hjælp at hente, hvis man vil holde sin frugt og grønt frisk i længere tid: Coop introducerer en ny madspildsbold, der forlænger holdbarheden på frugt og [...]

Roadmap for fremtidens fødevarer

AktueltBranchenytFremtidens fødevareproduktionKonferencer og messer18. 06. 2025

150 forskere og eksperter fra hele fødevare-, landbrugs- og bioressourcesektoren samles i København den 23. juni for at give input til et roadmap, som fremover skal sætte retningen for grøn omstilling og øget innovation i hele værdikæden. Det er den fusionerede organisation Food & Bio Cluster [...]

Nyt center for udvikling af fødevareteknologi åbner i Sverige

InnovationNavnenytProcesudstyrProduktionsudstyrTop17. 06. 2025

Tetra Pak har åbnet deres nye Center for Udvikling af Fødevareteknologi i Karlshamn. Her skal pilotanlæg gøre det hurtigere at komme på markedet for producenter med fermenteringsbaserede produkter af høj kvalitet. Tetra Pak Center for Udvikling af Fødevareteknologi er åbnet i Karlshamn, [...]

Live dataovervågning af larveproduktion vil revolutionere insektopdræt

AktueltAutomation og robotterFremtidens fødevareproduktion17. 06. 2025

Insektproduktionssektoren er en hastigt voksende industri, men produktionseffektiviteten og skalerbarheden er udfordret. Et nyt forskningsprojekt vil udvikle smarte overvågnings- og realtidsanalysesystemer til produktion af sort soldaterfluelarver med hjælp fra computervision og AI-teknologier. [...]

Dansk kafferisteri får topkarakter i bæredygtighed

Klima og miljøNavnenyt17. 06. 2025

Med en ny B Corp score på 154,6 point bliver CleverCoffee den højst scorende kaffevirksomhed i hele EU. I en tid hvor virksomheder falder over hinanden, for at fortælle om deres tiltag med bæredygtighed, har en dansk virksomhed formået at skille sig ud, og høster nu international anerkendelse [...]

TILMELD NYHEDSBREV

Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis

Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

Seneste Nyheder

  • Danmark i front inden for investeringer og forskning i alternative proteiner

    24.06.2025

  • Ny metode til yoghurtproduktion

    24.06.2025

  • Rigtig god sommer

    24.06.2025

  • Øl brygget på juicerester og øko-boller

    24.06.2025

  • Arla og DMK siger ja til fusion

    24.06.2025

  • Ny madspildsløsning forlænger holdbarheden på frugt og grønt

    24.06.2025

  • Roadmap for fremtidens fødevarer

    18.06.2025

  • Nyt center for udvikling af fødevareteknologi åbner i Sverige

    17.06.2025

  • Live dataovervågning af larveproduktion vil revolutionere insektopdræt

    17.06.2025

  • Dansk kafferisteri får topkarakter i bæredygtighed

    17.06.2025

Alle nyheder ›

Læs trykte magasiner online:

Plus Proces LevnedsMiddelBladet

Annoncering i trykte magasiner:

Plus Proces LevnedsMiddelBladet

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK – 2600 Glostrup
www.techmedia.dk
Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk
Privatlivspolitik
Cookiepolitik