• LinkedIn
  • OM FOODPROCESFOKUS
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

FoodprocesFOKUS

til aktører i den producerende fødevareindustri, herunder maskinbyggere og tekniske beslutningstagere som produktionschefer, kvalitetschefer, laboratoriechefer, it-chefer, produktudviklingschefer og indkøbere.

  • Automation og robotter
  • Branchenyt
  • Forskning
  • Fremtidens fødevareproduktion
  • Hygiejne og fødevaresikkerhed
  • Innovation
  • Klima og miljø
  • Konferencer og messer
  • Laboratorieteknik
  • Madspildsløsninger
  • Navnenyt
  • Nye føde- og drikkevarer
  • Pakke- og fyldemaskiner samt emballage
  • Primær produktion
  • Procesudstyr
  • Produktionsudstyr
  • Uddannelse
  • Vand- og energibesparende teknologier

Navnenyt10. 06. 2025 | Helle Friemann Nielsen

Rune-Christoffer Dragsdahl skal stå i spidsen for international organisation

Generalsekretæren i Dansk Vegetarisk Forening (DVF), Rune-Christoffer Dragsdahl, er blevet valgt til forperson for den internationale organsation IVU.

Rune-Christoffer Dragsdahl (yderst t.h.) skal stå i spidsen for paraplyorganisationen IVU og samle verden om en mere plantebaseret fremtid. Foto: DVF.

Rune-Christoffer Dragsdahl, der er generalsekretær i Dansk Vegetarisk Forening (DVF), er blevet valgt til forperson for den internationale vegetariske union, International Vegetarian Union (IVU).
Udnævnelsen sker efter en afstemning i IVU’s internationale råd, som for tiden består af repræsentanter fra Indien, Kina, Australien, Storbritannien, Vietnam, Angola, Chile, USA, Brasilien, Argentina og Japan.
Det er dette råd, der enstemmigt har udnævnt danske Rune-Christoffer Dragsdahl til ny forperson.
-Jeg er dybt beæret over tilliden fra mine internationale kolleger. Min vision for IVU er at arbejde for en professionalisering af organisationen og vise verden, at vegetarisk og vegansk levevis er både en dybt forankret del af menneskehedens historie og en afgørende del af vores fælles fremtid. Det budskab er der brug for at få ud over rampen mere end nogensinde før, hvis vi skal løse en række af verdens største udfordringer såsom klima, biodiversitet og global fødevaresikkerhed, siger Rune-Christoffer Dragsdahl, som vil fortsætte sit arbejde i DVF sideløbende med sin nye rolle i IVU.
Rune-Christoffer Dragsdahl overtager rollen fra Marly Winckler fra Brasilien, der har været forperson siden 2011, og som i år har valgt at trække sig fra posten.
-Jeg træder tilbage med en følelse af taknemmelighed og fuld af tillid. IVU er i gode hænder, og jeg tror på, at de frø, vi har plantet sammen, fortsat vi blomstre rundt om i verden, siger Marly Winckler.

Mange lande vil lære af Danmark
Rune-Christoffer Dragsdahl fremhæver, at vi i Danmark og Europa kan lære meget af lande som Indien, Kina og Etiopien, og regioner som Mellemøsten og Latinamerika, hvor plantebaserede proteinkilder har været centrale i generationer og en del af den kulturelle arv.
-Samtidig er vi i Danmark lykkedes med at skabe tværpolitisk opbakning til at fremme produktion og forbrug af plantebaserede fødevarer. Derfor er der mange lande, der ligesom Danmark har et højt kødforbrug, som nu er nysgerrige på at lære om, hvordan vi i Danmark samarbejder om dette hele vejen fra jord til bord, siger han.
I sin nye rolle som forperson skal Rune-Christoffer Dragsdahl være en samlende figur for en organisation, der har som ambition at forsøge at repræsentere verdens mere end en halv milliard vegetarer og veganere. Han vil arbejde for at videreudvikle IVU’s mangeårige tradition for samarbejde og styrke organisationens rolle som global frontløber inden for plantebaseret ernæring.

IVU, som blev grundlagt i 1908 og er verdens ældste globale paraplyorganisation for vegetariske og veganske foreninger, arbejder på tværs af kontinenter for at fremme plantebaseret ernæring gennem politisk samarbejde og global vidensdeling.
Organisationen har gennem det seneste århundrede igangsat initiativer som oversættelser af guider til plantebaseret ernæring til flere sprog og store internationale madfestivaler samt faciliteret et tæt samarbejde på tværs af nationer og verdensdele.
Ud over at være en vigtig del af løsningen på verdens klima- og miljøproblemer, er der en reel og markant sundhedsgevinst ved at få flere mennesker til at spise plantebaseret eller mere planterigt. Det er veldokumenteret, at personer, der spiser en sund vegetarisk og vegansk kost, i mindre grad lider af hjertekarsygdomme, type-2 diabetes og visse former for kræft samt opnår en højere levealder end personer, der spiser kød.
Det har i de senere år givet anledning til, at en række officielle nationale sundheds- og ernæringsforbund samt andre aktører har anerkendt en plantebaseret kost som værende sund og tilstrækkelig nærende i alle livets faser – flere anbefaler endda plantebaseret kost til at forebygge sygdomme og fremme sundhed.
Som en kuriøs tilføjelse kan nævnes, at IVU’s internationale råd også har en historisk dansk forbindelse. Fra 1926 til 1960 var danskeren Oluf Egerod nemlig en del af IVU’s råd og en toneangivende stemme i organisationen.

Seneste nyt fra redaktionen

Skånsom frysetørring af babymad bevarer smag og næringsstoffer

InnovationProduktionsudstyrTop10. 06. 2025

Den innovative danske babymadsproducent Ma-Mam ApS peger på nye muligheder ved at anvende frysetørring til babymad. Frysetørring er yderst skånsom, og næringsstofferne, farve og meget af den naturlige smag, som normalt går tabt i traditionelle varmebehandlingsprocesser, bevares. Med hjælp fra den [...]

White-Paper – fødevaresikkerhed og kvalitet er danske konkurrencefordele

AktueltBranchenytHygiejne og fødevaresikkerhedNavnenyt10. 06. 2025

Danmark har et stærkt internationalt ry som en pålidelig leverandør af sikre fødevarer med høj kvalitet. Denne position bygger på årtiers erfaring med at skabe gennemsigtighed, høje standarder og dokumenterede løsninger, som hele den danske fødevareklynge står bag. Nu udkommer nyt White-Paper fra [...]

Investering i det globale fødevaresystem

AktueltFremtidens fødevareproduktionNavnenyt10. 06. 2025

Nordic Foodtech VC har gennemført første closing på sin anden fond, der skal investere i nye teknologier og løsninger med fokus på robusthed og sundhed for mennesker og planeten i hele fødevaresystemet. Porteføljen rummer allerede lovende danske selskaber som Evodia, Chromologics og endless food co [...]

Arla Foods investerer stort i Linköping for at imødekomme skyr-boom

Navnenyt10. 06. 2025

Andelsejede Arla Foods investerer 34,5 mio. euro i en ny produktionslinje til skyr på mejeriet i Linköping, Sverige. Investeringen er en del af kooperativets langsigtede strategi og skal imødekomme den stigende efterspørgsel på skyr. Den nye produktionslinje vil primært producere skyr til det [...]

Landbrug & Fødevarer er tilbage på Folkemødet

Konferencer og messerNavnenyt10. 06. 2025

Landbrug & Fødevarer tager til Folkemødet på Bornholm med én samlet ramme og et fælles formål: At vise, hvordan landbruget og fødevareklyngen tager ansvar – ikke med store ord, men med konkrete løsninger, der virker i praksis. Når Folkemødet på Bornholm fra den 12. til 14. juni atter samler [...]

Rune-Christoffer Dragsdahl skal stå i spidsen for international organisation

Navnenyt10. 06. 2025

Generalsekretæren i Dansk Vegetarisk Forening (DVF), Rune-Christoffer Dragsdahl, er blevet valgt til forperson for den internationale organsation IVU. Rune-Christoffer Dragsdahl, der er generalsekretær i Dansk Vegetarisk Forening (DVF), er blevet valgt til forperson for den internationale [...]

Ægte foie gras uden tvangsfodring af ænder og gæs

ForskningTop03. 06. 2025

Forskere fra Max Planck Instituttet og Syddansk Universitet har udviklet en effektiv måde at fremstille foie gras af ænder og gæs på, som ikke er blevet tvangsfodrede. Teknologien er patenteret – og håbet for fremtiden er, at den også vil kunne bruges til fx plantebaserede fødevarer. Tænk, hvis [...]

Få del i millionpulje til udvikling af plantebaserede fødevarer

AktueltForskningFremtidens fødevareproduktion03. 06. 2025

Små og mellemstore fødevarevirksomheder kan nu søge om at deltage i PlanteVÆKST - et skræddersyet udviklingsforløb med adgang til ekspertise, testfaciliteter og professionelt netværk. Teknologisk Institut åbner nu døren for små og mellemstore fødevarevirksomheder, der ønsker at styrke deres [...]

Producentansvar – uklare regler skaber frustration

AktueltBranchenytPakke- og fyldemaskiner samt emballage03. 06. 2025

Den 31. maj var der deadline for indberetning af emballagemængder til Dansk Producentansvar. Både fødevarevirksomheder og andre virksomheder med producentansvar for emballage skulle senest i weekenden sikre, at deres faktiske emballagemængder for 2024 var indberettet. Mange har allerede indberettet [...]

Enorm stor interesse for plantebaserede projekter

Forskning03. 06. 2025

Virksomheder og organisationer vil i dén grad være med til at udvikle den plantebaserede fødevaresektor. Nye tal viser nemlig, at der er søgt om tilskud fra Plantefonden for over 750 mio. kr. Plantefondens tredje ansøgningsrunde er lukket, og der er modtaget 141 ansøgninger for et samlet beløb [...]

TILMELD NYHEDSBREV

Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis

Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

Seneste Nyheder

  • Skånsom frysetørring af babymad bevarer smag og næringsstoffer

    10.06.2025

  • White-Paper – fødevaresikkerhed og kvalitet er danske konkurrencefordele

    10.06.2025

  • Investering i det globale fødevaresystem

    10.06.2025

  • Arla Foods investerer stort i Linköping for at imødekomme skyr-boom

    10.06.2025

  • Landbrug & Fødevarer er tilbage på Folkemødet

    10.06.2025

  • Rune-Christoffer Dragsdahl skal stå i spidsen for international organisation

    10.06.2025

  • Ægte foie gras uden tvangsfodring af ænder og gæs

    03.06.2025

  • Få del i millionpulje til udvikling af plantebaserede fødevarer

    03.06.2025

  • Producentansvar – uklare regler skaber frustration

    03.06.2025

  • Enorm stor interesse for plantebaserede projekter

    03.06.2025

Alle nyheder ›

Læs trykte magasiner online:

Plus Proces LevnedsMiddelBladet

Annoncering i trykte magasiner:

Plus Proces LevnedsMiddelBladet

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK – 2600 Glostrup
www.techmedia.dk
Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk
Privatlivspolitik
Cookiepolitik