Tetra Pak har åbnet deres nye Center for Udvikling af Fødevareteknologi i Karlshanm. Her skal pilotanlæg gøre det hurtigere at komme på markedet for producenter med fermenteringsbaserede produkter af høj kvalitet.

Tetra Pak Center for Udvikling af Fødevareteknologi er åbnet i Karlshamn, Sverige. Det nye center skal hjælpe producenter af fermenteringsbaserede fødevarer med at udvikle deres tekniske processer, definere behovet for udstyr og nedbringe investeringsrisikoen. Med skræddersyet ekspertbistand kan producenter føre deres New Food-koncepter fra prototype til kommerciel produktion.
Som en del af det produktudviklings-økosystem, som Tetra Pak tilbyder, kan det nye pilotanlæg bistå kunder i alle størrelser – fra start-ups og scale-ups – til etablerede fødevare- og drikkevarevirksomheder, der ønsker at udforske nye fødevare-kategorier.
Center støtter fødevareproducenterne i at nå deres udviklingsmål
I en tid, hvor investeringer i New Food-sektoren er blevet sværere at tiltrække, er kommerciel bæredygtighed vigtigere end nogensinde. Med afsæt i stor ekspertise inden for udstyrsløsninger og produktformulering – tilpasset de specifikke behov hos producenter af nye fødevarer – hjælper det nye teknologiudviklingscenter med at overvinde de udfordringer, som opskalering byder på, og forkorter vejen til rentabilitet.
Uanset om fermenteringen bruges til at skabe funktionelle ingredienser eller produkter til slutbrug som fx produkter til substitution af kød og fisk, kan eksperterne på Tetra Pak New Food Technology Development Center støtte fødevareproducenterne i at nå deres udviklingsmål.
Et team af højt kvalificerede biotek- og fødevareteknologer, laboratoriemedarbejdere og løsningsspecialister samarbejder med fødevareproducenterne om at designe, gennemføre og analysere forsøg, der er tilpasset deres unikke mikroorganisme-stammer og de ønskede produktionsresultater. Det betyder skræddersyede, mere effektive processer og produktionslinjer, som reducerer omkostningerne og øger resultatpotentialet.

To testforløb
Fødevareproducenter kan i samarbejde med centrets eksperter vælge mellem to programmer: et testrammeværk eller individuelle testforløb for kundespecifikke behov.
Testrammeværket er målrettet virksomheder, der ønsker at skalere fra laboratorieniveau til demonstrationsskala, eller som søger mere effektive metoder til produktion i stor skala. De individuelle testforløb henvender sig til virksomheder med allerede etablerede produktionsprocesser, som ønsker at validere og forbedre ydeevnen i deres processer.
Centrets fleksible modulære opbygning gør det muligt for kunderne at konfigurere skræddersyede produktionslinjer, hvilket reducerer både kapital- og driftsomkostninger. I modsætning til mere komplekse bioproduktionssystemer er løsningerne designet til fødevareproduktion med vægt på effektivitet, skalerbarhed og en hensigtsmæssig skala.
Ved at teste både upstream- og downstream-processer kan producenterne arbejde med fremtidssikrede opsætninger, der kan udvikle sig med virksomheden. Fx kan kunder direkte sammenligne teknologier til udtagning (harvest) af de biologiske materialer og finde den bedste balance mellem pris, ydeevne og driftsomkostninger.
Via centret kan fødevareproducenterne også samarbejde med andre Tetra Pak-udviklingsafdelinger i Lund for at opnå de ønskede egenskaber i fødevarer, teste forskellige produktformuleringer og udvikle brand- og produktidentiteter for at etablere en effektiv go-to-market-strategi. Dette samarbejde kan reducere time-to-market og forbedre proceseffektiviteten samlet set.
Nødvendigheden af at udvikle nye fødevarekilder
-I en tid, hvor andre i branchen skalerer ned, går vi fremad. Tetra Pak New Food Technology Center er vores hidtil mest markante satsning på fermenteringsbaserede fødevarer. Vi tror på nødvendigheden af at udvikle nye fødevarekilder til en voksende befolkning globalt, men vi forstår også, at opskalering af New Food produkter opleves som et skridt ud i det ukendte. Det er præcis her, vores styrke kommer ind i billedet, fortæller Charles Brand, Executive Vice President for Processing Solutions & Equipment.
-Vi kender fødevarer, og vi kender anlæg og udstyr. For start-ups er det en udfordring at omsætte laboratoriearbejde til fødevareproduktion i stor skala – og det er netop dét, vi kan hjælpe med. Vi bruger vores omfattende erfaring og netværk af udviklingscentre til at hjælpe vores kunder med at gå fra prototyper til produktions-linjer. New Food-innovation handler ikke om at drømme, men om at levere praktiske løsninger, der kan få fødevarer på butikshylderne verden over, i dag, siger han afslutningsvis.
Tetra Pak er en verdensførende virksomhed inden for fødevareforarbejdning og emballageløsninger. Sammen med vores kunder og leverandører sikrer vi adgang til sikker og næringsrig mad for hundreder af millioner af mennesker i over 160 lande hver dag.
Med over 24.000 medarbejdere globalt forpligter vi os til at gøre mad sikker og tilgængelig overalt – og vi lover at beskytte det gode: mad, mennesker og planeten.