• LinkedIn
  • OM FOODPROCESFOKUS
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

FoodprocesFOKUS

til aktører i den producerende fødevareindustri, herunder maskinbyggere og tekniske beslutningstagere som produktionschefer, kvalitetschefer, laboratoriechefer, it-chefer, produktudviklingschefer og indkøbere.

  • Automation og robotter
  • Branchenyt
  • Forskning
  • Fremtidens fødevareproduktion
  • Hygiejne og fødevaresikkerhed
  • Innovation
  • Klima og miljø
  • Konferencer og messer
  • Laboratorieteknik
  • Madspildsløsninger
  • Navnenyt
  • Nye føde- og drikkevarer
  • Pakke- og fyldemaskiner samt emballage
  • Primær produktion
  • Procesudstyr
  • Produktionsudstyr
  • Uddannelse
  • Vand- og energibesparende teknologier

InnovationNavnenytProcesudstyrProduktionsudstyrTop17. 06. 2025 | Helle Friemann Nielsen

Nyt center for udvikling af fødevareteknologi åbner i Sverige

Tetra Pak har åbnet deres nye Center for Udvikling af Fødevareteknologi i Karlshanm. Her skal pilotanlæg gøre det hurtigere at komme på markedet for producenter med fermenteringsbaserede produkter af høj kvalitet.

Den officielle åbning fandt sted den 13. juni, hvor Executive Vice President for Processing Solutions & Equipment hos Tetra Pak, Charles Brand, klippede snoren over. Deltagerne fik en rundvisning på anlægget, smagte på produkter under udvikling og fik indblik i centrets kapacitet.

Tetra Pak Center for Udvikling af Fødevareteknologi er åbnet i Karlshamn, Sverige. Det nye center skal hjælpe producenter af fermenteringsbaserede fødevarer med at udvikle deres tekniske processer, definere behovet for udstyr og nedbringe investeringsrisikoen. Med skræddersyet ekspertbistand kan producenter føre deres New Food-koncepter fra prototype til kommerciel produktion.
Som en del af det produktudviklings-økosystem, som Tetra Pak tilbyder, kan det nye pilotanlæg bistå kunder i alle størrelser – fra start-ups og scale-ups – til etablerede fødevare- og drikkevarevirksomheder, der ønsker at udforske nye fødevare-kategorier.

Center støtter fødevareproducenterne i at nå deres udviklingsmål
I en tid, hvor investeringer i New Food-sektoren er blevet sværere at tiltrække, er kommerciel bæredygtighed vigtigere end nogensinde. Med afsæt i stor ekspertise inden for udstyrsløsninger og produktformulering – tilpasset de specifikke behov hos producenter af nye fødevarer – hjælper det nye teknologiudviklingscenter med at overvinde de udfordringer, som opskalering byder på, og forkorter vejen til rentabilitet.
Uanset om fermenteringen bruges til at skabe funktionelle ingredienser eller produkter til slutbrug som fx produkter til substitution af kød og fisk, kan eksperterne på Tetra Pak New Food Technology Development Center støtte fødevareproducenterne i at nå deres udviklingsmål.
Et team af højt kvalificerede biotek- og fødevareteknologer, laboratoriemedarbejdere og løsningsspecialister samarbejder med fødevareproducenterne om at designe, gennemføre og analysere forsøg, der er tilpasset deres unikke mikroorganisme-stammer og de ønskede produktionsresultater. Det betyder skræddersyede, mere effektive processer og produktionslinjer, som reducerer omkostningerne og øger resultatpotentialet.


To testforløb
Fødevareproducenter kan i samarbejde med centrets eksperter vælge mellem to programmer: et testrammeværk eller individuelle testforløb for kundespecifikke behov.
Testrammeværket er målrettet virksomheder, der ønsker at skalere fra laboratorieniveau til demonstrationsskala, eller som søger mere effektive metoder til produktion i stor skala. De individuelle testforløb henvender sig til virksomheder med allerede etablerede produktionsprocesser, som ønsker at validere og forbedre ydeevnen i deres processer.
Centrets fleksible modulære opbygning gør det muligt for kunderne at konfigurere skræddersyede produktionslinjer, hvilket reducerer både kapital- og driftsomkostninger. I modsætning til mere komplekse bioproduktionssystemer er løsningerne designet til fødevareproduktion med vægt på effektivitet, skalerbarhed og en hensigtsmæssig skala.
Ved at teste både upstream- og downstream-processer kan producenterne arbejde med fremtidssikrede opsætninger, der kan udvikle sig med virksomheden. Fx kan kunder direkte sammenligne teknologier til udtagning (harvest) af de biologiske materialer og finde den bedste balance mellem pris, ydeevne og driftsomkostninger.
Via centret kan fødevareproducenterne også samarbejde med andre Tetra Pak-udviklingsafdelinger i Lund for at opnå de ønskede egenskaber i fødevarer, teste forskellige produktformuleringer og udvikle brand- og produktidentiteter for at etablere en effektiv go-to-market-strategi. Dette samarbejde kan reducere time-to-market og forbedre proceseffektiviteten samlet set.

Nødvendigheden af at udvikle nye fødevarekilder
-I en tid, hvor andre i branchen skalerer ned, går vi fremad. Tetra Pak New Food Technology Center er vores hidtil mest markante satsning på fermenteringsbaserede fødevarer. Vi tror på nødvendigheden af at udvikle nye fødevarekilder til en voksende befolkning globalt, men vi forstår også, at opskalering af New Food produkter opleves som et skridt ud i det ukendte. Det er præcis her, vores styrke kommer ind i billedet, fortæller Charles Brand, Executive Vice President for Processing Solutions & Equipment.
-Vi kender fødevarer, og vi kender anlæg og udstyr. For start-ups er det en udfordring at omsætte laboratoriearbejde til fødevareproduktion i stor skala – og det er netop dét, vi kan hjælpe med. Vi bruger vores omfattende erfaring og netværk af udviklingscentre til at hjælpe vores kunder med at gå fra prototyper til produktions-linjer. New Food-innovation handler ikke om at drømme, men om at levere praktiske løsninger, der kan få fødevarer på butikshylderne verden over, i dag, siger han afslutningsvis.

Tetra Pak er en verdensførende virksomhed inden for fødevareforarbejdning og emballageløsninger. Sammen med vores kunder og leverandører sikrer vi adgang til sikker og næringsrig mad for hundreder af millioner af mennesker i over 160 lande hver dag.
Med over 24.000 medarbejdere globalt forpligter vi os til at gøre mad sikker og tilgængelig overalt – og vi lover at beskytte det gode: mad, mennesker og planeten.

Seneste nyt fra redaktionen

Nyt center for udvikling af fødevareteknologi åbner i Sverige

InnovationNavnenytProcesudstyrProduktionsudstyrTop17. 06. 2025

Tetra Pak har åbnet deres nye Center for Udvikling af Fødevareteknologi i Karlshanm. Her skal pilotanlæg gøre det hurtigere at komme på markedet for producenter med fermenteringsbaserede produkter af høj kvalitet. Tetra Pak Center for Udvikling af Fødevareteknologi er åbnet i Karlshamn, [...]

Live dataovervågning af larveproduktion vil revolutionere insektopdræt

AktueltAutomation og robotterFremtidens fødevareproduktion17. 06. 2025

Insektproduktionssektoren er en hastigt voksende industri, men produktionseffektiviteten og skalerbarheden er udfordret. Et nyt forskningsprojekt vil udvikle smarte overvågnings- og realtidsanalysesystemer til produktion af sort soldaterfluelarver med hjælp fra computervision og AI-teknologier. [...]

Øl brygget på juicerester og øko-boller

AktueltMadspildsløsninger17. 06. 2025

Sammen med Frankly Juice, Jalm&B lancerer Husbryggeriet Jacobsen en specialbryg, der er skabt af juicerester og økologiske boller – et innovativt skridt mod at minimere madspild og reducere klimaaftryk. Specialøllen får premiere på Roskilde Festival. Bag den bæredygtige øl står tre [...]

Dansk kafferisteri får topkarakter i bæredygtighed

Klima og miljøNavnenyt17. 06. 2025

Med en ny B Corp score på 154,6 point bliver CleverCoffee den højst scorende kaffevirksomhed i hele EU. I en tid hvor virksomheder falder over hinanden, for at fortælle om deres tiltag med bæredygtighed, har en dansk virksomhed formået at skille sig ud, og høster nu international anerkendelse [...]

Danish Crown henter erfaren topleder

Navnenyt17. 06. 2025

Danish Crown har ansat Jens Peter Clausen som Executive Vice President for Danish Crown Industry. Med topposter i bl.a. General Motors, Google og Tesla i USA er det en erfaren og globalt orienteret lederprofil, der hentes ind til at lede koncernens største forretningsenhed og sætte sit aftryk på [...]

Besøg AU Viborg – se forsøgsmarkerne og mød forskerne

Konferencer og messer17. 06. 2025

DCA - Nationalt Center for Fødevarer og Jordbrug og AU Viborg inviterer til en spændende eftermiddag med fokus på aktuel forskning og praktiske løsninger til fremtidens landbrug. Arrangementet giver en unik mulighed for at få faglig inspiration og ny viden direkte fra forskerne bag [...]

Skånsom frysetørring af babymad bevarer smag og næringsstoffer

InnovationProduktionsudstyrTop10. 06. 2025

Den innovative danske babymadsproducent Ma-Mam ApS peger på nye muligheder ved at anvende frysetørring til babymad. Frysetørring er yderst skånsom, og næringsstofferne, farve og meget af den naturlige smag, som normalt går tabt i traditionelle varmebehandlingsprocesser, bevares. Med hjælp fra den [...]

White-Paper – fødevaresikkerhed og kvalitet er danske konkurrencefordele

AktueltBranchenytHygiejne og fødevaresikkerhedNavnenyt10. 06. 2025

Danmark har et stærkt internationalt ry som en pålidelig leverandør af sikre fødevarer med høj kvalitet. Denne position bygger på årtiers erfaring med at skabe gennemsigtighed, høje standarder og dokumenterede løsninger, som hele den danske fødevareklynge står bag. Nu udkommer nyt White-Paper fra [...]

Investering i det globale fødevaresystem

AktueltFremtidens fødevareproduktionNavnenyt10. 06. 2025

Nordic Foodtech VC har gennemført første closing på sin anden fond, der skal investere i nye teknologier og løsninger med fokus på robusthed og sundhed for mennesker og planeten i hele fødevaresystemet. Porteføljen rummer allerede lovende danske selskaber som Evodia, Chromologics og endless food co [...]

Arla Foods investerer stort i Linköping for at imødekomme skyr-boom

Navnenyt10. 06. 2025

Andelsejede Arla Foods investerer 34,5 mio. euro i en ny produktionslinje til skyr på mejeriet i Linköping, Sverige. Investeringen er en del af kooperativets langsigtede strategi og skal imødekomme den stigende efterspørgsel på skyr. Den nye produktionslinje vil primært producere skyr til det [...]

TILMELD NYHEDSBREV

Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis

Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

Seneste Nyheder

  • Nyt center for udvikling af fødevareteknologi åbner i Sverige

    17.06.2025

  • Live dataovervågning af larveproduktion vil revolutionere insektopdræt

    17.06.2025

  • Øl brygget på juicerester og øko-boller

    17.06.2025

  • Dansk kafferisteri får topkarakter i bæredygtighed

    17.06.2025

  • Danish Crown henter erfaren topleder

    17.06.2025

  • Besøg AU Viborg – se forsøgsmarkerne og mød forskerne

    17.06.2025

  • Skånsom frysetørring af babymad bevarer smag og næringsstoffer

    10.06.2025

  • White-Paper – fødevaresikkerhed og kvalitet er danske konkurrencefordele

    10.06.2025

  • Investering i det globale fødevaresystem

    10.06.2025

  • Arla Foods investerer stort i Linköping for at imødekomme skyr-boom

    10.06.2025

Alle nyheder ›

Læs trykte magasiner online:

Plus Proces LevnedsMiddelBladet

Annoncering i trykte magasiner:

Plus Proces LevnedsMiddelBladet

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK – 2600 Glostrup
www.techmedia.dk
Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk
Privatlivspolitik
Cookiepolitik