• LinkedIn
  • OM FOODPROCESFOKUS
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

FoodprocesFOKUS

til aktører i den producerende fødevareindustri, herunder maskinbyggere og tekniske beslutningstagere som produktionschefer, kvalitetschefer, laboratoriechefer, it-chefer, produktudviklingschefer og indkøbere.

  • Automation og robotter
  • Branchenyt
  • Forskning
  • Fremtidens fødevareproduktion
  • Hygiejne og fødevaresikkerhed
  • Innovation
  • Klima og miljø
  • Konferencer og messer
  • Laboratorieteknik
  • Madspildsløsninger
  • Navnenyt
  • Nye føde- og drikkevarer
  • Pakke- og fyldemaskiner samt emballage
  • Primær produktion
  • Procesudstyr
  • Produktionsudstyr
  • Uddannelse
  • Vand- og energibesparende teknologier

AktueltForskningFremtidens fødevareproduktionInnovationNavnenyt13. 05. 2025 | Helle Friemann Nielsen

Millionpulje skal fremme planterige kostvaner over landegrænserne

Det danske innovationspartnerskab AgriFoodTure har sammen med en hollandsk partner åbnet for ansøgninger til en ny pulje på godt 41 mio. kroner til forsknings- og innovationsprojekter. Målet er at fremme planterige, sunde kostvaner og styrke samarbejdet over landegrænser.

Mette Kallestrup Spring, Program Manager, AgriFoodTure.

Det danske innovationspartnerskab AgriFoodTure og den hollandske partner Roadmap Food, Health & Living Environment har åbnet en ny fælles pulje på godt 41 mio. kroner til forsknings- og innovationsprojekter.
I puljen kan universiteter, videns- og innovationsinstitutioner, virksomheder, civilsamfundsaktører og myndigheder søge om midler til finansiering af forsknings- og innovationsprojekter.
Den nye pulje skal fremme sundere og mere bæredygtige planterige kostvaner med fokus på både forbedring af produkter og ændring af forbrugeradfærd. Samtidig er målet at styrke samarbejdet på tværs af landegrænser og værdikæder, fremme markedsudvikling og eksportpotentiale og bidrage til reduktion af drivhusgasudledning og kostrelaterede sygdomme.

Styrket samarbejde over landegrænser
-Med den nye pulje vil vi fremme mere planterige, sunde kostvaner og dermed bidrage til klimaindsatsen ved samtidig at have fokus på folkesundheden. Danmark og Holland har stærke kompetencer på området, og ved at bringe de to landes styrker i spil vil vi sætte fart på udviklingen af innovative, grønne løsninger som rækker ud over landegrænserne, siger Program Manager Mette Kallestrup Spring fra AgriFoodTure.
Et projekt kan modtage op til 11 mio. kr. fra puljen, og det er et krav, at der indgår både danske og hollandske partnere i projekterne. AgriFoodTure bidrager med 20 mio. kr. til den nye pulje.

To temaer med hvert sit fokus
Puljen har to temaer, som projekter skal falde inden for: Dels udvikling af sunde, velsmagende og ernæringsrige planterige fødevarer – og dels fremme af forbrugeraccept og adfærdsændring gennem engagement, uddannelse og kommunikation.
-Planterige fødevarer spiller en vigtig rolle i at mindske den belastning, vores fødevareproduktion har på miljøet. Samtidig har planterige fødevarer ernæringsmæssige fordele. Med den nye pulje kombinerer vi de to perspektiver og gør planterige produkter bedre i smag, konsistens og ernæring, samtidig med at vi skaber øget opmærksom om fordelene, siger Mette Kallestrup Spring videre.
-Målet er i sidste ende at øge efterspørgslen efter planterige fødevarer, så overgangen til et mere bæredygtigt og robust fødevare- og landbrugssystem fremskyndes, fortsætter hun.

AgriFoodTure er et partnerskab under Innovationsfonden, der skal accelerere den grønne transformation af Danmarks landbrugs- og fødevareproduktion. Siden etableringen i 2022 har AgriFoodTure investeret 170 millioner kroner i 30 grønne innovationsprojekter. AgriFoodTure planlægger p.t. en fusion med den danske klyngeorganisation Food & Bio Cluster Denmark.

Deadline for ansøgninger til den nye pulje er 1. september 2025.

Læs mere om den nye pulje og tidligere støttede innovationsprojekter her.

Seneste nyt fra redaktionen

Mikrober skal skabe bæredygtige proteiner til fremtidens fødevarer

ForskningFremtidens fødevareproduktionKlima og miljøNavnenytProcesudstyrTop13. 05. 2025

Mikrosvampe skal omdanne biologisk affald til værdifulde fødevareingredienser. Det er målet i et nyt forskningsprojekt, der vil bidrage til reduktion af klimaudledninger fra animalsk fødevareproduktion og til at sikre mad til verdens voksende befolkning. Projektet vil skabe en ny [...]

Stort projekt udnytter sidestrømme og reducerer dermed madspildet

AktueltBranchenytMadspildsløsningerNavnenyt13. 05. 2025

Danmarks fødevareindustri genererer årligt 385.000 tons madspild. Nu skal et nyt projekt til 13 millioner kroner hjælpe virksomheder med at udnytte deres sidestrømme fra fødevareproduktionen mere effektivt og dermed nedbringe madspildet. Projektet er støttet og sat i gang af Industriens Fond, [...]

Millionpulje skal fremme planterige kostvaner over landegrænserne

AktueltForskningFremtidens fødevareproduktionInnovationNavnenyt13. 05. 2025

Det danske innovationspartnerskab AgriFoodTure har sammen med en hollandsk partner åbnet for ansøgninger til en ny pulje på godt 41 mio. kroner til forsknings- og innovationsprojekter. Målet er at fremme planterige, sunde kostvaner og styrke samarbejdet over landegrænser. Det danske [...]

Industrimessen Öresund 2025 samler tre messer under ét tag

Automation og robotterKonferencer og messerProcesudstyr13. 05. 2025

Industrimessen Öresund 2025 er et nyt nordisk mødested. Med tre messer over to dage, som skaber et fælles mødested, er Øresunds Industrimesser udstillingsvinduet for fremtidens produktionsindustri. Ambitionen er at skabe en bæredygtig og effektiv produktion i Norden fremadrettet. Messen afholdes på [...]

Dansk forbud mod PFAS i pizzabakker og engangsemballage virker

BranchenytPakke- og fyldemaskiner samt emballage13. 05. 2025

Paptallerkener, pizzabakker og bagepapir købt i udlandet er ofte produceret med PFAS, som kan være sundhedsskadeligt. I Danmark har forhandlerne stort set fjernet problemet med PFAS i fødevarekontaktmaterialer, viser Fødevarestyrelsens kontrol. PFAS kan bruges til at gøre pap og papir fedt- og [...]

Trykmåling i fødevare- og drikkevareindustrien

Procesudstyr13. 05. 2025

Den nyeste generation af det elektroniske PG-manometer fra ifm electronic a/s sætter nye standarder for trykmåling i fødevare- og drikkevareindustrien. Med en kombination af gennemprøvet sensorteknologi og banebrydende LED-display tilbyder løsningen både præcision, holdbarhed og forbedret [...]

EU-godkendelse: Dansk rapskage må nu bruges i fødevarer

BranchenytFremtidens fødevareproduktionNavnenytTop06. 05. 2025

Den danske ingrediensproducent, Ferm Food ApS, har modtaget EU’s autorisation af sin ansøgning, der betyder, at virksomheden nu må afsætte fermenteret, dansk rapskage til fødevarer. De fleste kender de gule, velduftende rapsmarker, som pryder landskabet i foråret, men de færreste ved, at rapsen [...]

Robotbrag 2025

AktueltAutomation og robotterKonferencer og messer06. 05. 2025

Verden er præget af usikkerheder, og det stiller krav til danske virksomheder om at tænke fremad – især når det kommer til investering i teknologi. Med det bagtæppe inviterer Teknologisk Institut og Dansk Robot Netværk til Robotbrag 2025 den 8. og 9. maj i Odense, hvor virksomheder kan opleve, høre [...]

Robotanlæg håndterer millioner af rå æg

AktueltAutomation og robotter06. 05. 2025

Hvordan palleterer man skånsomt millioner af rå æg? Det ved automationsvirksomheden RoboTool A/S, som netop har leveret et nyt, avanceret anlæg til Danæg A/S med en helt speciel griber. Danæg A/S’ nye anlæg til palletering af rå æg sikrer en effektiv og skånsom håndtering af millioner af æg [...]

Fremtidens fiskeri skal være fuldt dokumenteret

BranchenytNavnenyt06. 05. 2025

Rammerne for dansk fiskeri er til forhandling, og politikerne har en enestående mulighed for at styrke både havnaturen og fiskerierhvervet. I et fælles udspil opfordrer Danmarks Naturfredningsforening og WWF Verdensnaturfonden derfor til at indføre fuld dokumentation i hele den danske fiskerflåde [...]

TILMELD NYHEDSBREV

Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis

Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

Seneste Nyheder

  • Mikrober skal skabe bæredygtige proteiner til fremtidens fødevarer

    13.05.2025

  • Stort projekt udnytter sidestrømme og reducerer dermed madspildet

    13.05.2025

  • Millionpulje skal fremme planterige kostvaner over landegrænserne

    13.05.2025

  • Industrimessen Öresund 2025 samler tre messer under ét tag

    13.05.2025

  • Dansk forbud mod PFAS i pizzabakker og engangsemballage virker

    13.05.2025

  • Trykmåling i fødevare- og drikkevareindustrien

    13.05.2025

  • EU-godkendelse: Dansk rapskage må nu bruges i fødevarer

    06.05.2025

  • Robotbrag 2025

    06.05.2025

  • Robotanlæg håndterer millioner af rå æg

    06.05.2025

  • Fremtidens fiskeri skal være fuldt dokumenteret

    06.05.2025

Alle nyheder ›

Læs trykte magasiner online:

Plus Proces LevnedsMiddelBladet

Annoncering i trykte magasiner:

Plus Proces LevnedsMiddelBladet

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK – 2600 Glostrup
www.techmedia.dk
Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk
Privatlivspolitik
Cookiepolitik