• LinkedIn
  • OM FOODPROCESFOKUS
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

FoodprocesFOKUS

til aktører i den producerende fødevareindustri, herunder maskinbyggere og tekniske beslutningstagere som produktionschefer, kvalitetschefer, laboratoriechefer, it-chefer, produktudviklingschefer og indkøbere.

  • Automation og robotter
  • Branchenyt
  • Forskning
  • Fremtidens fødevareproduktion
  • Hygiejne og fødevaresikkerhed
  • Innovation
  • Klima og miljø
  • Konferencer og messer
  • Laboratorieteknik
  • Madspildsløsninger
  • Navnenyt
  • Nye føde- og drikkevarer
  • Pakke- og fyldemaskiner samt emballage
  • Primær produktion
  • Procesudstyr
  • Produktionsudstyr
  • Uddannelse
  • Vand- og energibesparende teknologier

NavnenytProduktionsudstyrVand- og energibesparende teknologier04. 12. 2023 | Helle Friemann Nielsen

Lyras A/S vinder Reboot Innovationspris

Lyras A/S vinder Reboot Innovationspris 2023. Den gives til den virksomhed, der har udviklet det mest unikke, smarte eller nytænkende produkt eller service, der fremmer den grønne omstilling. Prisen blev uddelt til eventen Reboot i Odense Congress Center, der blev afholdt i dagene 29. og 30. november.

Efter et forrygende år har Lyras A/S vundet endnu en pris for sin erstatning for pasteurisering og mikrobiologisk filtrering, der sparer 60 til 80 procent vand og 60 til 90 procent energi i forhold til pasteurisering.
-Vi er superstolte af prisen, som gives til en virksomhed, der har udviklet det mest unikke, smarte eller nytænkende produkt eller service, der fremmer den grønne omstilling. For at få prisen har vi skullet vise en betydelig reduktion bl.a. energieffektivitet og CO2-udledning uden at skade samfundet eller miljøet, fortæller Ruben Riksted, marketing manager i Lyras A/S.

Højere udbytte og fuld mikrobiel kontrol
Ud over at spare vand og energi og dermed reducere miljøpåvirkningen giver raslysering højere produktudbytte og opretholder fuld mikrobiel kontrol med lavere driftsomkostninger. Teknologien sikrer høj produktkvalitet i uigennemsigtige væsker som fx mejeriprodukter, læskedrikke, cider og mange industrielt fermenterede produkter. Råvarens værdifulde proteiner bevares i oprindelig form, fordi opvarmning undgås. Når teknologien anvendes til erstatning af dybdefiltrering, sikres højere udbytte og øget automatiseringsgrad i produktionsprocessen.
Lyras’ anlæg er indtil videre installeret på virksomheder i bl.a. Europa, Australien og USA. Målet er at implementere raslysering i fødevareindustrien over hele verden og dermed både bidrage til at reducere verdens samlede CO2-udledning og til at øge fødevaresikkerheden markant globalt.

Reboot-eventet i Odense Congress Center i dagene den 29.-30. november 2023 er et nyt bæredygtighedsevent, der skal hjælpe danske virksomheder med at flytte deres forretning i en mere bæredygtig retning via konkrete redskaber, viden, produkter, rådgivning og partnerskaber. Tiltaget blev bakket op af Odense Klimapartnerskab med flere stærke aktører.

Om Reboot-innovationspris 2023
• Tildeles en virksomhed, der har udviklet det mest unikke, smarte eller nytænkende produkt eller service, der fremmer den grønne omstilling.
• Virksomheden skal arbejde med bæredygtige initiativer og skal have gjort det ekstraordinært godt, indenfor miljø, økonomisk- eller social bæredygtighed.
• Virksomheden skal kunne demonstrere en betydelig reduktion i sin miljøpåvirkning gennem initiativer som energieffektivitet, affaldsreduktion, CO2-udledningsreduktion og/eller beskyttelse af biodiversitet.
• Virksomheden bør bl.a. demonstrere en forpligtelse til at skabe langsigtet økonomisk vækst uden at skade samfundet eller miljøet.

Seneste nyt fra redaktionen

Forskere er lykkedes med at gøre sukkerpulp til superfood

ForskningFremtidens fødevareproduktionTop05. 08. 2025

I det afsluttede projekt Mycoprotein har forskerne fra Københavns Universitet fundet en metode til at omdanne restproduktet fra sukkerproduktion - pulp - til et spiseligt og proteinrigt produkt ved hjælp af svampe og fermentering. Sukker har siden 1960’erne været brugt som næringskilden til [...]

Biosolutions skal spire og gro i Europa

AktueltBranchenytFremtidens fødevareproduktionKonferencer og messer05. 08. 2025

Nye innovative biologiske løsninger skal både på tallerkenen og på dagsordenen. Sådan lyder budskabet fra Dansk Industri efter en middag i juli for EU’s erhvervsministre, EU-kommissær Stéphane Séjourné og chefen for Den Europæiske Investeringsbank, Nadia Calviño i Industriens Hus. Fokus var på, [...]

Brancheforening: Kaffeafgiften skal afskaffes

AktueltBranchenyt05. 08. 2025

Kaffeafgiften fra 1930 har overlevet sin relevans. I dag skaber den unødvendigt bureaukrati for virksomheder og myndigheder, hæmmer vækst og konkurrencekraft – og rammer socialt skævt. Det mener Brancheforeningen for Kaffe og Te (BKT), som nu går i offensiven for at få afgiften fjernet. -Vi [...]

Millionordre fra tysk mejerikunde

Navnenyt05. 08. 2025

Aktivitetsniveauet i Tyskland er derfor øget betydeligt igennem de første måneder af 2025, hvilket afspejles i en større interesse for Q-Interline A/S’ analysesystemer i flere brancher indenfor fødevare- og mejerisektoren, som virksomhedens medarbejder i Tyskland i en årrække har bearbejdet [...]

Salg af kinesisk fabrik gennemført

Navnenyt05. 08. 2025

I slutningen af februar underskrev Danish Crown en betinget aftale om salg af forædlingsfabrikken i Pinghu uden for Shanghai. Betingelserne er nu opfyldt, og fabrikken er overdraget til den nye ejer. Køberen er et selskab ejet af den kinesiske fødevaregigant Cofco, som har overtaget fabrikken med [...]

Bagerikæde leverer historisk driftsresultat

Navnenyt05. 08. 2025

Regnskabet for Emmerys er blevet offentliggjort og viser et flot resultat, der især er opnået på baggrund af flere gæster i butikkerne – og på trods af høje renteomkostninger og store investeringer skaber kæden stadig overskud på bundlinjen. Med en bruttofortjeneste på 102,2 millioner kroner og [...]

Globalt topmøde for is-producenter i Aarhus

InnovationKonferencer og messerNye føde- og drikkevarer05. 08. 2025

I begyndelsen af juni mødtes godt 100 deltagere fra 35 lande på Tetra Paks udviklingscenter i Aarhus til Ice Cream Summit med fokus på isproduktion. Her handlede det om nye forbruger-tendenser, teknologisk udvikling og bæredygtighed i forbindelse med produkter og produktion Is er for mange en [...]

Danmark i front inden for investeringer og forskning i alternative proteiner

BranchenytForskningFremtidens fødevareproduktionTop24. 06. 2025

En analyse viser, at danske investeringer i alternative proteiner voksede med over 900 procent alene i 2024, og at Danmark samtidig er førende i Europa, når det gælder forskning på området. Men skal førerpositionen fastholdes, kræver det, at finansieringen målrettes bedre – og at samarbejdet mellem [...]

Ny metode til yoghurtproduktion

AktueltForskning24. 06. 2025

Ny forskning fra DTU Fødevareinstituttet kan ændre den måde, fødevareindustrien producerer mælkebaseret yoghurt på - så yoghurten både bliver billigere og mere bæredygtig. Forskere har udviklet en enkel, men effektiv metode, der potentielt kan reducere brugen af dyre bakteriekulturer med 80 pct. [...]

Rigtig god sommer

AktueltBranchenyt24. 06. 2025

Det er tid til sommerferie – og det gælder også FoodprocesFokus.dk, der holder pause i juli måned. Dette er således det sidste nyhedsbrev på denne side af ferien. Vi udkommer igen onsdag den 6. august. Holdet bag FoodprocesFokus ønsker alle en god sommerferie… [...]

TILMELD NYHEDSBREV

Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis

Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

Seneste Nyheder

  • Forskere er lykkedes med at gøre sukkerpulp til superfood

    05.08.2025

  • Biosolutions skal spire og gro i Europa

    05.08.2025

  • Brancheforening: Kaffeafgiften skal afskaffes

    05.08.2025

  • Millionordre fra tysk mejerikunde

    05.08.2025

  • Salg af kinesisk fabrik gennemført

    05.08.2025

  • Bagerikæde leverer historisk driftsresultat

    05.08.2025

  • Globalt topmøde for is-producenter i Aarhus

    05.08.2025

  • Danmark i front inden for investeringer og forskning i alternative proteiner

    24.06.2025

  • Ny metode til yoghurtproduktion

    24.06.2025

  • Rigtig god sommer

    24.06.2025

Alle nyheder ›

Læs trykte magasiner online:

Plus Proces LevnedsMiddelBladet

Annoncering i trykte magasiner:

Plus Proces LevnedsMiddelBladet

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK – 2600 Glostrup
www.techmedia.dk
Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk
Privatlivspolitik
Cookiepolitik