Klima og miljø
EU truer kvaliteten af vores mad
Et nyt lovforslag fra EU kan resultere i færre sorter af korn, grøntsager og frugt, og på længere sigt kan fald i den dyrkede biodiversitet
Forskningsprojekt undersøger, om PFAS fra foder havner i grisekød
I et nyt projekt skal forskere fra AU Viborg og DTU Fødevareinstituttet undersøge, hvor meget PFAS som optages og ophobes i forskellige væv i grise,
Milepæl – varmepumpe til spraytørringsproces
For første gang har Arla Foods installeret elektrisk varmepumpeteknologi på spraytørringsprocessen på et mælkepulveranlæg – i stedet for at anvende naturgas. I dette tilfælde på
Ny teknologi viser vejen mod lavere metanudslip
En kombination af aktiv ventilation, teltoverdækning og flydelaget i en gylletank kan blive et nyt værktøj til at reducere metanudslip fra grise og køers gylle
Fødevareplast skal genanvendes til ny emballage i fødevarekvalitet
Et stort dansk-ledet samarbejde vil vise, at plast fra brugt fødevareemballage kan sorteres, oprenses og genanvendes til ny emballage i fødevarekvalitet. Et dansk-ledet partnerskab vil
Hent flere

