• LinkedIn
  • OM FOODPROCESFOKUS
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

FoodprocesFOKUS

til aktører i den producerende fødevareindustri, herunder maskinbyggere og tekniske beslutningstagere som produktionschefer, kvalitetschefer, laboratoriechefer, it-chefer, produktudviklingschefer og indkøbere.

  • Automation og robotter
  • Branchenyt
  • Forskning
  • Fremtidens fødevareproduktion
  • Hygiejne og fødevaresikkerhed
  • Innovation
  • Klima og miljø
  • Konferencer og messer
  • Laboratorieteknik
  • Madspildsløsninger
  • Navnenyt
  • Nye føde- og drikkevarer
  • Pakke- og fyldemaskiner samt emballage
  • Primær produktion
  • Procesudstyr
  • Produktionsudstyr
  • Uddannelse
  • Vand- og energibesparende teknologier

AktueltAutomation og robotterNavnenytVand- og energibesparende teknologier18. 02. 2025 | Helle Friemann Nielsen

Intelligent IoT-kommunikation med kaffemaskinen

Dansk kaffefirma slår konkurrenterne på bæredygtighed og logistik: Cafeu, som leverer kaffeløsninger til virksomheder, har udviklet unik teknologi, der reducerer antallet af udkørsler til kunder med 70 pct. Eget kafferisteri nedbringer samtidig udledningen af partikler med 99,7 pct.

Cafeu, som leverer kaffeløsninger til virksomheder, har udviklet IoT-teknologi med store fordele. Foto: Cafeu Danmark.

Virksomheden Cafeu, der servicerer danske erhvervsvirksomheder med kaffeløsninger, har udviklet en for markedet unik teknologi, der sender dem milevidt foran resten af branchen, hvad angår logistik og bæredygtighed.
Teknologien består af en opkobling, som gør, at Cafeu kan kommunikere med kaffemaskinen hos den enkelte virksomhed, og derigennem modtage og bearbejde store datamængder.
Det har ført til 70 pct. færre udkørsler for virksomhedens servicemontører og salgsmedarbejdere. For at skabe yderligere miljøbeskyttelse har Cafeu desuden investeret i en af verdens mest miljørigtige kafferistere. Anlægget er produceret i Italien, og det har reduceret virksomhedens udledningen af partikler i atmosfæren med 99,7 pct.
-Den intelligente kommunikation øger convenience hos kunderne, og samtidig reduceres vores samlede miljøaftryk signifikant. Opstår der en fejl på en maskine, logger vores servicefolk på systemet, og i de fleste tilfælde fjernløses det, uden vi skal sende en mand ud. Når vi er nødt til at køre ud, kender vi fejlen på forhånd, hvilket optimerer processen yderligere, siger Michael Guldager, der er partner hos Cafeu Danmark.
Omstillingen har på fem år øget bruttofortjenesten med 421 pct. til 7,3 millioner kroner i seneste regnskab, og antallet af installerede kaffemaskiner er i samme periode mere end firdoblet.
-Før vil fik IoT-løsningen skulle en af vores salgschauffører ud at kigge i skabene for at se, om kunden manglede kaffe. Det klarer systemet i dag automatisk, da maskinen selv fortæller, hvornår der skal leveres ny kaffe. Det giver en yderligere besparelse på både det logistiske og på CO2-udledningen.

Professor: IoT styrker konkurrenceevnen
Ifølge Jan Damsgaard, der er professor på Institut for Digitalisering ved CBS, er der ingen tvivl om, at danske virksomheder kan øge deres konkurrenceevne markant ved at udvikle markedstilpassede IoT-løsninger.
-Ofte sender danske virksomheder ”døde” varer på markedet. Det gør, at de ikke kan monitorere, hvor længe produkterne eksisterer, og hvordan de klarer sig i forhold til eksempelvis fejl og mangler. Virksomheder, der har IoT-løsninger i deres produkter, står derimod helt anderledes. Med indbyggede sensorer kan de følge produktet, og det gør dem i stand til at yde en bedre service for kunden, hvilket løfter konkurrenceevnen, siger Jan Damsgaard.
Cafeu har i to omgange modtaget økonomisk støtte fra Innovationsfonden til udviklingen af IoT-løsningen.
-Udviklingen har været en ret bekostelig affære, og vi kunne ikke have løftet opgaven uden den økonomiske støtte, vi har modtaget. Vi er naturligvis stolte over de resultater, vores løsning har skabt, og vi håber, at vores teknologi kan inspirere andre i branchen. Vi forsøger at gå forrest og vise, hvor meget man kan skåne miljøet og skabe bedre kunderelationer ved at tænke ud af boksen, når det kommer til det teknologiske setup, man opererer med i ens virksomhed, fortæller Steffan N. Tobiesen, der er direktør og grundlægger af Cafeu.

Cafeu modtog sidste år Den Sydjyske Erhvervspris i kategorien ’Digitalisering. Virksomheden er i år nomineret til prisen for Årets digitale SMV: Omstilling 2025, der til marts uddeles af Digitaliseringsminister Caroline Stage Olsen ved Dansk Erhvervs digitaliseringspolitiske topmøde.

Seneste nyt fra redaktionen

Fødevareplast skal genanvendes på ny

BranchenytKlima og miljøPakke- og fyldemaskiner samt emballageTop19. 08. 2025

Et stort dansk-ledet samarbejde vil vise, at plast fra brugt fødevareemballage kan sorteres, oprenses og genanvendes til ny emballage i fødevarekvalitet. Hver EU-borger genererer 36 kg affald fra plastemballage om året – heraf stammer cirka 40 procent fra føde- og drikkevarer. Mens [...]

Fødevareminister åbner dansk fællesstand på Aqua Nor 2025

AktueltKonferencer og messerProduktionsudstyr19. 08. 2025

Danmarks minister for fødevarer, landbrug og fiskeri, Jacob Jensen (V), åbnede i morges Pavilion of Denmark i forbindelse med startskuddet til Aqua Nor 2025, der løber fra den 19. til den 21. august i Trondheim. Den nationale fællesstand viser hele spektret af dansk akvakulturteknologi og [...]

Ny teknologi viser vejen mod lavere metanudslip

AktueltAutomation og robotterKlima og miljøProcesudstyr19. 08. 2025

En kombination af aktiv ventilation, teltoverdækning og flydelaget i en gylletank kan blive et nyt værktøj til at reducere metanudslip fra grise og køers gylle – og er samtidig økonomisk interessant for landmænd. Det viser et netop afsluttet projekt støttet af innovationspartnerskabet [...]

Nyt initiativ skal løfte andelen af dansk frugt og grønt med 10 pct. inden 2030

Branchenyt19. 08. 2025

Med initiativet ”Styrk Rødderne” tager Dagrofa kampen op for at sikre flere danske varer på frugt- og grønthylderne. Det er en udløber af Dagrofas strategi ”Gro’27 - vækst på vores måde”, at initiativet nu lanceres. Ifølge Madkulturen er omkring 75 pct. af de grøntsager og 90 pct. af den frugt, [...]

Millionindsprøjtning på vej til dansk mad- og gastronomiturisme

Branchenyt19. 08. 2025

Lokale råvarer, store madoplevelser med stærke fortællinger og gastronomi i verdensklasse tiltrækker hvert år mange danske og udenlandske turister til hele landet. Den styrkeposition vil regeringen nu understøtte med over 40 millioner kroner. De mange kulinariske oplevelser, Danmark i dag kan [...]

Analyse dokumenterer klimaaftrykket for dansk frugt og grønt

BranchenytKlima og miljøTop12. 08. 2025

En analyse fra andelsselskabet Gasa Nord Grønt i samarbejde med innovations- og forskningsvirksomheden SEGES Innovation dokumenterer nu klimaaftrykket for jordbær, gulerødder, løg og salat på producentniveau. Målet er at skabe større gennemsigtighed og at gøre det lettere for forbrugerne at vælge [...]

Nationalt pant- og retursystem for takeaway-emballage

AktueltBranchenytPakke- og fyldemaskiner samt emballage12. 08. 2025

Takeaway-emballage bliver i høj grad lavet af engangsplast. Det har en kort levetid, kræver mange ressourcer at producere og forbrænde og udgør dermed et problem for både klima og miljø. Derfor skal Danmark have et nationalt pant- og retursystem - og nu etableres et sekretariat, der skal stå i [...]

International forskning om biogødning til fremtidens fødevareproduktion

AktueltFremtidens fødevareproduktionPrimær produktion12. 08. 2025

En voksende verdensbefolkning har behov for en voksende fødevareproduktion - og fremtidens fødevarer er nødt til at blive produceret mere bæredygtigt og skånsomt for miljøet, end det er tilfældet i dag. Et nyt, internationalt forskningsinitiativ skal nu gøre op med vores afhængighed af kunstgødning [...]

Organic Summit 2025 i København præsenterer et stærkt speaker line-up

Fremtidens fødevareproduktionKonferencer og messer12. 08. 2025

Stærke speakere fra hele Europa samles til Organic Summit i København den 18. og 19. august for at blive enige om et fælles charter med konkrete anbefalinger til, hvordan økologisk produktion og forbrug i EU kan vokse til 25 pct. i 2030 og dermed bidrage til omstillingen af den fremtidige [...]

Arla investerer næsten en halv milliard kroner i Holstebro

Navnenyt12. 08. 2025

Arla-mejeriet i Holstebro skal udvides med godt 6.500 kvadratmeter, to nye produktionslinjer og 50 nye fuldtidsmedarbejdere. I alt løber investeringen op i godt 440 millioner kroner. En markant vækst inden for flødeost på globalt plan smitter nu positivt af på Arla Foods’ mejeri på Hjermvej i [...]

TILMELD NYHEDSBREV

Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis

Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

Seneste Nyheder

  • Fødevareplast skal genanvendes på ny

    19.08.2025

  • Fødevareminister åbner dansk fællesstand på Aqua Nor 2025

    19.08.2025

  • Ny teknologi viser vejen mod lavere metanudslip

    19.08.2025

  • Nyt initiativ skal løfte andelen af dansk frugt og grønt med 10 pct. inden 2030

    19.08.2025

  • Millionindsprøjtning på vej til dansk mad- og gastronomiturisme

    19.08.2025

  • Analyse dokumenterer klimaaftrykket for dansk frugt og grønt

    12.08.2025

  • Nationalt pant- og retursystem for takeaway-emballage

    12.08.2025

  • International forskning om biogødning til fremtidens fødevareproduktion

    12.08.2025

  • Organic Summit 2025 i København præsenterer et stærkt speaker line-up

    12.08.2025

  • Arla investerer næsten en halv milliard kroner i Holstebro

    12.08.2025

Alle nyheder ›

Læs trykte magasiner online:

Plus Proces LevnedsMiddelBladet

Annoncering i trykte magasiner:

Plus Proces LevnedsMiddelBladet

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK – 2600 Glostrup
www.techmedia.dk
Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk
Privatlivspolitik
Cookiepolitik