Hygiejne og fødevaresikkerhed
Konservesprodukter udfordres af nye nitritkrav
En ny EU-forordning sænker grænsen for tilladte mængder nitrit i animalske fødevarer. For danske køleprodukter får det ingen betydning, men for konserves opbevaret ved stuetemperatur
Forskningsprojekt undersøger, om PFAS fra foder havner i grisekød
I et nyt projekt skal forskere fra AU Viborg og DTU Fødevareinstituttet undersøge, hvor meget PFAS som optages og ophobes i forskellige væv i grise,
ÆG eller æg? Nu ændrer fødevareministeren reglerne
FødevareDanmark glæder sig over, at fødevareministeren nu ændrer reglerne for fødevarekontrollen efter en sag, hvor en slagtermester blev idømt en bøde på 40.000 kr. for
130 år gamle flasker vidner om dansk smøreventyr og datidens hygiejne
To glemte flasker i en kælder på Frederiksberg med bakteriekulturer fra 1890’erne har givet forskere fra Københavns Universitet et enestående indblik i Danmarks smøreventyr. Gennem
EU strammer reglerne for listeria i spiseklare fødevarer
Stigning i infektioner med listeria i EU får Kommissionen til at indføre skrappere krav til producenter af spiseklare fødevarer fra juli 2026. Det viser den
Hent flere



