• LinkedIn
  • OM FOODPROCESFOKUS
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

FoodprocesFOKUS

til aktører i den producerende fødevareindustri, herunder maskinbyggere og tekniske beslutningstagere som produktionschefer, kvalitetschefer, laboratoriechefer, it-chefer, produktudviklingschefer og indkøbere.

  • Automation og robotter
  • Branchenyt
  • Forskning
  • Fremtidens fødevareproduktion
  • Hygiejne og fødevaresikkerhed
  • Innovation
  • Klima og miljø
  • Konferencer og messer
  • Laboratorieteknik
  • Madspildsløsninger
  • Navnenyt
  • Nye føde- og drikkevarer
  • Pakke- og fyldemaskiner samt emballage
  • Primær produktion
  • Procesudstyr
  • Produktionsudstyr
  • Uddannelse
  • Vand- og energibesparende teknologier

Fremtidens fødevareproduktionKonferencer og messerTop16. 04. 2024 | Helle Friemann Nielsen

Fødevarekonference: Grøn mad, gastro-tendenser og bæredygtig fødevareproduktion

Smag, duft, føl og se og hør om mad, når fødevarekonferencen Food, Trends & Sustainability løber af stablen 2. maj i Agro Food Park i Aarhus. Her kan alle gratis opleve en event spækket med nytænkning inden for bæredygtig landbrugs- og fødevareproduktion i form af topaktuelle debatter og oplæg og møde dedikerede iværksættere og besøge et indbydende madmarked.


Mange danskere vil gerne tage grønnere valg af hensyn til klima, miljø og sundhed. Alligevel kan det ikke aflæses i form af stejle vækstkurver i efterspørgslen på plantebaserede fødevarer. Dette er et af de paradokser, man kan få indsigt i som besøgende på fødevarekonferencen Food, Trends & Sustainability. Den finder sted 2. maj i Agro Food Park i Aarhus, hvor 100 virksomheder inden for fødevarer og landbrug har til huse.
Konferencen arrangeres i et samarbejde mellem SEGES Innovation, Compass Group, Agro Food Park og Food & Bio Cluster Danmark.

Debatter, oplæg og præsentationer
Oplægsholdere og debattører holder taler om alt fra fremtidens spiselig emballage, over bæredygtig produktion af kultiveret kød, anvendelse af fermentering til udvikling af nye klimavenlige fødevarer til et overblik over fødevaretendenser gennem de sidste 10.000 år.
25 innovative fødevareproducenter står klar med nye smagsoplevelser ved et madmarked.
SEGES Innovation er bl.a. vært ved en paneldebat om, hvorfor plantemad fortsat fylder så lidt på danskernes tallerkner:
-Plantebaseret kost har gennem de seneste par år stille og roligt vundet indpas i danskernes hverdag, hvor bl.a. flere fødevarevirksomheder har udvidet deres sortiment. Dog mangler plantemaden fortsat at få det store ”folkelige gennembrud”, siger Eva Bräuner Sørensen, specialkonsulent i planteernæring i SEGES Innovation.


I området Rising Stars kan man møde fremtidens innovative løsninger inden for bæredygtig udvikling i hele værdikæden. Virksomhederne viser deres idéer og produktløsninger frem og vinderen af Rising Star kåres.
Rising Stars er et område af Food, Trends & Sustainability, der er dedikeret til at fejre nye innovative produkter og produktionsmetoder. Området er arrangeret af Food & Bio Cluster Denmark og støttet af EU og Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse.

• Akson Robotics
Akson Robotics er et dansk startup, der står bag den digitale AI platform CropUp. CropUp er et værktøj til landmænd, planteavlskonsulenter og dronepiloter, der automatisk med avanceret AI kan kortlægge ukrudt, afgrøde og jord fra drone-billeder. Kortlægningerne kan bruges til at generere fleksible sprøjtekort, som passer til de forskellige terminaler, og som kan bruges til spot-sprøjtning. På den måde kan landmænd reducere deres kemi-forbrug med op til 90 pct.

• Farm to Plate
Med en dyb forståelse for de udfordringer, som landmænd, fødevareproducenter, distributører og detailhandlere står overfor samt vigtigheden af regeringsstøtte, forbrugernes behov og teknologiens afgørende rolle, er Farm to Plate dedikerede til at fremme positive forandringer i hele fødevare- forsyningskæden. Gennem deres banebrydende løsninger styrker de landmænd og andre interessenter i fødevareforsyningskæden, fremmer bæredygtighed, sikrer fødevare- sikkerhed og forbedrer gennemsigtighed og sporbarhed.

• Lyras A/S
Lyras A/S er en dansk virksomhed, der har udviklet en metode til at behandle flydende produkter og uskadeliggøre skadelig mikrobiologi ved hjælp af UV-lys. Teknologien, kendt som raslysering, kan anvendes som alternativ til både pasteurisering og mikrofiltrering i adskillige processer. I alle disse processer kan den bidrage til at reducere energiforbruget med mellem 60-90 pct. og vandforbruget med 60-80 pct., samtidig med at den ikke påvirker proteiner og næringsstoffer negativt. Deres overordnede mål er at hjælpe fødevareindustrien til at spare mere end en million ton CO2 inden 2030.

• Comferm BioCirculation
Comferm BioCirculation er en kontrolleret proces, der behandler organiske affaldsstrømme ved at nedbryde dem til deres oprindelige substans via kompostering og sofistikerede luft- og væskebehandling uden tab af næringsstoffer eller brug af tilsætningsstoffer.

• Gustolingo
Udfordringen for fødevareproducenter og produktudviklere, som vil afsætte bæredygtige produkter er, at kundernes smag og behag er tilsvarende produkterne under voldsom forandring. I en sådan markedssituation er kvalificeret, lærerig og kundeinvolverende produktudvikling og -test det oplagte valg. Gustolingo tilbyder sig som et brugervenligt, ultrahurtigt, folkeligt og databaseret sensorisk/gastronomisk test- og læringsværktøj, som kan tilpasses ethvert fødevareprodukt, ethvert kundesegment og enhver smagssituation.

Man kan finde hele programmet her for aktiviteterne på Food, Trends & Sustainability 2024. Det er gratis at deltage, men kræver tilmelding.

Seneste nyt fra redaktionen

AI-baseret system skal nudge til at spise grønnere og mere bæredygtigt

InnovationNavnenytTop20. 05. 2025

Forskere fra SDU, AU og KU vil udvikle en kunstig intelligens, der kan få forbrugere til at smide sundere og mere bæredygtige dagligvarer i deres indkøbskurve, når de handler online. Hvis du bruger Netflix, Spotify eller TikTok, kender du også til den anbefalelsesalgoritme, som baseret på dine [...]

Videnskabelig alliance skal styrke forskning i landbrug og fødevarer

AktueltForskningFremtidens fødevareproduktion20. 05. 2025

Fem af Europas førende forskningsinstitutioner inden for landbrug, fødevarer og life sciences lancerer the European Science Alliance for Agriculture and Food (ESAAF) som skal understøtte omstillingen af EU's landbrug- og fødevaresektor. Den nye forskningsalliance ESAAF sigter mod at bidrage til [...]

Foodexpo lancerer nyt messekoncept

AktueltKonferencer og messer20. 05. 2025

Et helt nyt messekoncept med 15 unikke zoner venter de besøgende på næste års Foodexpo, der med den nye konstruktion samler brancherne i hver deres zone. Nordens største event for fødevareprofessionelle finder sted 22.-24. marts 2026 i MCH Messecenter Herning. Udstillerne på næste års Foodexpo [...]

Multivac A/S introducerer nyt forretningsområde og nyt applikationscenter

Navnenyt20. 05. 2025

Multivac A/S' nye forretningsområde Multivac Ingredients tilbyder ingredienser samt produktudvikling for kunderne i det nyetablerede Applicationscenter Nordic i Vejle. Dette innovative applikationscenter består af et komplet bageri ”World of Bakery Nordic'” Protein FoodLab samt Pakkeri med samtlige [...]

Trykmåling i fødevare- og drikkevareindustrien

Procesudstyr20. 05. 2025

Den nyeste generation af det elektroniske PG-manometer fra ifm electronic a/s sætter nye standarder for trykmåling i fødevare- og drikkevareindustrien. Med en kombination af gennemprøvet sensorteknologi og banebrydende LED-display tilbyder løsningen både præcision, holdbarhed og forbedret [...]

Door System A/S får nye ejere

Navnenyt20. 05. 2025

Den østjyske dørproducent Door System A/S får nye ejere. Ejerleder Preben Søndergaard, der stiftede Door System tilbage i 1998, har valgt, at det nu er tid for at give virksomheden videre. Igennem en længere proces har han arbejdet på at finde den rette arvtager. De nye ejere bliver Assa Abloy, der [...]

Industrimessen Öresund 2025 samler tre messer under ét tag

Automation og robotterKonferencer og messerProcesudstyr14. 05. 2025

Industrimessen Öresund 2025 er et nyt nordisk mødested. Med tre messer over to dage, som skaber et fælles mødested, er Øresunds Industrimesser udstillingsvinduet for fremtidens produktionsindustri. Ambitionen er at skabe en bæredygtig og effektiv produktion i Norden fremadrettet. Messen afholdes på [...]

Dansk forbud mod PFAS i pizzabakker og engangsemballage virker

BranchenytPakke- og fyldemaskiner samt emballage14. 05. 2025

Paptallerkener, pizzabakker og bagepapir købt i udlandet er ofte produceret med PFAS, som kan være sundhedsskadeligt. I Danmark har forhandlerne stort set fjernet problemet med PFAS i fødevarekontaktmaterialer, viser Fødevarestyrelsens kontrol. PFAS kan bruges til at gøre pap og papir fedt- og [...]

”TECH & Trends 2025” – teknologidag og husmesse den 22. maj

Konferencer og messer14. 05. 2025

Teknologivirksomhederne under Techon7Group inviterer til ”TECH & Trends 2025”, der afholdes den 22. maj i Vejle. Dagen giver mulighed for at dykke ned i de nyeste teknologier herunder terminalløsninger til fødevareforarbejdende virksomheder. Techon7Group beskæftiger sig med modulære [...]

Mikrober skal skabe bæredygtige proteiner til fremtidens fødevarer

ForskningFremtidens fødevareproduktionKlima og miljøNavnenytProcesudstyrTop13. 05. 2025

Mikrosvampe skal omdanne biologisk affald til værdifulde fødevareingredienser. Det er målet i et nyt forskningsprojekt, der vil bidrage til reduktion af klimaudledninger fra animalsk fødevareproduktion og til at sikre mad til verdens voksende befolkning. Projektet vil skabe en ny [...]

TILMELD NYHEDSBREV

Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis

Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

Seneste Nyheder

  • AI-baseret system skal nudge til at spise grønnere og mere bæredygtigt

    20.05.2025

  • Videnskabelig alliance skal styrke forskning i landbrug og fødevarer

    20.05.2025

  • Foodexpo lancerer nyt messekoncept

    20.05.2025

  • Multivac A/S introducerer nyt forretningsområde og nyt applikationscenter

    20.05.2025

  • Trykmåling i fødevare- og drikkevareindustrien

    20.05.2025

  • Door System A/S får nye ejere

    20.05.2025

  • Industrimessen Öresund 2025 samler tre messer under ét tag

    14.05.2025

  • Dansk forbud mod PFAS i pizzabakker og engangsemballage virker

    14.05.2025

  • ”TECH & Trends 2025” – teknologidag og husmesse den 22. maj

    14.05.2025

  • Mikrober skal skabe bæredygtige proteiner til fremtidens fødevarer

    13.05.2025

Alle nyheder ›

Læs trykte magasiner online:

Plus Proces LevnedsMiddelBladet

Annoncering i trykte magasiner:

Plus Proces LevnedsMiddelBladet

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK – 2600 Glostrup
www.techmedia.dk
Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk
Privatlivspolitik
Cookiepolitik