• LinkedIn
  • OM FOODPROCESFOKUS
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

FoodprocesFOKUS

til aktører i den producerende fødevareindustri, herunder maskinbyggere og tekniske beslutningstagere som produktionschefer, kvalitetschefer, laboratoriechefer, it-chefer, produktudviklingschefer og indkøbere.

  • Automation og robotter
  • Branchenyt
  • Forskning
  • Fremtidens fødevareproduktion
  • Hygiejne og fødevaresikkerhed
  • Innovation
  • Klima og miljø
  • Konferencer og messer
  • Laboratorieteknik
  • Madspildsløsninger
  • Navnenyt
  • Nye føde- og drikkevarer
  • Pakke- og fyldemaskiner samt emballage
  • Primær produktion
  • Procesudstyr
  • Produktionsudstyr
  • Uddannelse
  • Vand- og energibesparende teknologier

AktueltForskningFremtidens fødevareproduktion03. 06. 2025 | Helle Friemann Nielsen

Få del i millionpulje til udvikling af plantebaserede fødevarer

Små og mellemstore fødevarevirksomheder kan nu søge om at deltage i PlanteVÆKST – et skræddersyet udviklingsforløb med adgang til ekspertise, testfaciliteter og professionelt netværk.

Teknologisk Institut åbner nu døren for små og mellemstore fødevarevirksomheder, der ønsker at styrke deres position inden for plantebaserede fødevarer. Foto: Teknologisk Institut.

Teknologisk Institut åbner nu døren for små og mellemstore fødevarevirksomheder, der ønsker at styrke deres position inden for plantebaserede fødevarer.
Gennem projektet PlanteVÆKST, finansieret af Plantefonden, får udvalgte virksomheder adgang til omfattende udviklingsforløb og ekspertrådgivning inden for fx procesudvikling og opskalering, mikrobiologisk og kemisk fødevaresikkerhed, smagsoptimering, holdbarhed og emballering.

Målrettet støtte til innovation
-Vi tilbyder virksomhederne en unik mulighed for at overkomme de typiske udfordringer, der opstår i udviklingen fra prototype til markedsklar produktion. Med adgang til vores omfattende testfaciliteter og ekspertise kan virksomhederne accelerere deres udvikling markant, siger Gry Carl Terrell, der er projektleder hos Teknologisk Institut.
Præcis hvilke SMV’er, der kommer på deltagerlisten afgøres af projektets styregruppe, der består af repræsentanter fra Plantebranchen, Planteværket (Landbrug & Fødevarer), Planteindustrien (DI Fødevarer), Danmarks Eksport- og Investeringsfond (EIFO) samt Dagrofa.
-Sammen med virksomhederne fremmer vi den grønne omstilling ved at støtte udvikling af velsmagende, plantebaserede kvalitetsprodukter, som lever op til detailhandlens krav og forbrugernes ønsker, siger Gry Carl Terrell.

Omfattende udviklingsforløb
Deltagende virksomheder får bl.a. adgang til:
• Procesudvikling og opskalering
• Fødevaresikkerhed og holdbarhedsoptimering
• Smagsoptimering
• Emballageløsninger
• Sparring med førende brancheorganisationer
• Netværk med andre producenter og eksperter

Projektet henvender sig til både nystartede og etablerede virksomheder, der producerer fødevarer til detail- eller foodservicesektoren. Interesserede kan ansøge fra nu og indtil fristen 15. august 2025. Forløbet starter med et kick-off møde 1. oktober 2025 og løber frem til juni 2026.

Læs mere om projektet og ansøg her.

Seneste nyt fra redaktionen

Ægte foie gras uden tvangsfodring af ænder og gæs

ForskningTop03. 06. 2025

Forskere fra Max Planck Instituttet og Syddansk Universitet har udviklet en effektiv måde at fremstille foie gras af ænder og gæs på, som ikke er blevet tvangsfodrede. Teknologien er patenteret – og håbet for fremtiden er, at den også vil kunne bruges til fx plantebaserede fødevarer. Tænk, hvis [...]

Få del i millionpulje til udvikling af plantebaserede fødevarer

AktueltForskningFremtidens fødevareproduktion03. 06. 2025

Små og mellemstore fødevarevirksomheder kan nu søge om at deltage i PlanteVÆKST - et skræddersyet udviklingsforløb med adgang til ekspertise, testfaciliteter og professionelt netværk. Teknologisk Institut åbner nu døren for små og mellemstore fødevarevirksomheder, der ønsker at styrke deres [...]

Producentansvar – uklare regler skaber frustration

AktueltBranchenytPakke- og fyldemaskiner samt emballage03. 06. 2025

Den 31. maj var der deadline for indberetning af emballagemængder til Dansk Producentansvar. Både fødevarevirksomheder og andre virksomheder med producentansvar for emballage skulle senest i weekenden sikre, at deres faktiske emballagemængder for 2024 var indberettet. Mange har allerede indberettet [...]

Enorm stor interesse for plantebaserede projekter

Forskning03. 06. 2025

Virksomheder og organisationer vil i dén grad være med til at udvikle den plantebaserede fødevaresektor. Nye tal viser nemlig, at der er søgt om tilskud fra Plantefonden for over 750 mio. kr. Plantefondens tredje ansøgningsrunde er lukket, og der er modtaget 141 ansøgninger for et samlet beløb [...]

Minister vild med fakkelanlæg

Vand- og energibesparende teknologier03. 06. 2025

Ministeren for Grøn Trepart, Jeppe Bruus Christensen, var både nysgerrig og engageret, da han blev introduceret til den fakkelteknologi, som Danish Crown er medejer af gennem virksomheden Agrogas. Nu vil han arbejde for at gøre det attraktivt for danske landmænd at investere i fakkelanlæg. -Jeg [...]

Hoyer lancerer EC-motorer og indgår lokalt samarbejde om energibesparende landbrug i Asien

NavnenytVand- og energibesparende teknologier03. 06. 2025

Den danske virksomhed Hoyer udvider sin tilstedeværelse i Kina gennem et formelt samarbejde med hollandske Stienen og deres joint venture-aktiviteter i Kina. Partnerskabet fokuserer på fælles udvikling af energieffektive ventilationsløsninger, vidensdeling og støtte til opgraderingsinitiativer for [...]

Den ydmyge frøanalyse er på vej ind i den digitale tidsalder

Automation og robotterInnovationTop27. 05. 2025

Fremtidens landbrug er ikke kun store traktorer og droner i luften. Nu er også den ydmyge frøanalyse på vej ind i den digitale tidsalder. Et nyt studie fra Aarhus Universitet og TystofteFonden viser, hvordan kunstig intelligens og billedgenkendelse kan revolutionere en af landbrugets mest manuelle [...]

Dansk vinproduktion træder ind i SMVdanmark

AktueltBranchenytNavnenyt27. 05. 2025

Dansk vin er en voksende branche med stolte rødder og høj kvalitet – og nu er Foreningen Dansk Vin – FDV – blevet en del af SMVdanmark. Dermed bliver FDV den syvende organisation, der har meldt sig ind under SMVdanmarks faner det seneste år. FDV repræsenterer både hobby- og erhvervsavlere i [...]

AI forudsiger bakteriers resistens mod rengøringsmidler

AktueltHygiejne og fødevaresikkerhed27. 05. 2025

Forskere fra bl.a. DTU Fødevareinstituttet har udviklet en metode, der ved hjælp af kunstig intelligens og DNA-afkodning kan forudsige, hvor godt sygdomsfremkaldende bakterier som fx listeria tåler rengøringsmidler. Forskningen kan blive et vigtigt våben mod farlige bakterier i [...]

Lineage udvider faciliteten i Vejle og styrker sit kølekædenetværk i Norden

Navnenyt27. 05. 2025

Lineage, Inc., der er verdens største globale temperaturkontrollerede lager-REIT, har i dag annonceret tilgængeligheden af større kapacitet på sit kølelager i Vejle, Lineages største lokation i Danmark. Udvidelsen i Vejle bringer den samlede kapacitet op på 93.500 EUR-paller, hvilket øger [...]

TILMELD NYHEDSBREV

Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis

Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

Seneste Nyheder

  • Ægte foie gras uden tvangsfodring af ænder og gæs

    03.06.2025

  • Få del i millionpulje til udvikling af plantebaserede fødevarer

    03.06.2025

  • Producentansvar – uklare regler skaber frustration

    03.06.2025

  • Enorm stor interesse for plantebaserede projekter

    03.06.2025

  • Minister vild med fakkelanlæg

    03.06.2025

  • Hoyer lancerer EC-motorer og indgår lokalt samarbejde om energibesparende landbrug i Asien

    03.06.2025

  • Den ydmyge frøanalyse er på vej ind i den digitale tidsalder

    27.05.2025

  • Dansk vinproduktion træder ind i SMVdanmark

    27.05.2025

  • AI forudsiger bakteriers resistens mod rengøringsmidler

    27.05.2025

  • Lineage udvider faciliteten i Vejle og styrker sit kølekædenetværk i Norden

    27.05.2025

Alle nyheder ›

Læs trykte magasiner online:

Plus Proces LevnedsMiddelBladet

Annoncering i trykte magasiner:

Plus Proces LevnedsMiddelBladet

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK – 2600 Glostrup
www.techmedia.dk
Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk
Privatlivspolitik
Cookiepolitik