Dana Technology ApS får tildelt det amerikanske patent 12419325 B2 for sin Rotary Disc Texturizer (RDT), hvilket markerer en vigtig milepæl for virksomhedens innovative tilgang til forarbejdning af fødevarer.

Patentet beskytter virksomhedens unikke metode til at omdanne protein- og kulhydrat baserede kilder til teksturerede, kødlignende produkter uden brug af en højtryksekstruder. I modsætning til traditionelle metoder, der kræver ekstremt højt tryk og temperaturer over 150°C, arbejder RDT’en ved lavt tryk ved hjælp af kontrolleret varme på 70–120°C og mekanisk bearbejdning.
Teknologien fungerer ved at tilføre emulgerede fødevarer mellem to opvarmede horisontale plader, hvor et roterende hjul bearbejder og transporterer materialet udad. Det skaber fibrøse, kødlignende teksturer, der både kan anvendes til fødevarer til mennesker og dyr.
-Dette patent er en validering af mange års ingeniørarbejde, fortæller Lars Christian Nielsen, opfinder og medlem af Dana Technologys team.
-RDT’en giver fødevareproducenter en mere enkel og fleksibel måde at skabe teksturerede proteinprodukter på, både fra animalske og plantebaserede kilder, fortsætter han.
-At sikre dette amerikanske patent er en stor sejr for Dana Technology, tilføjer Vagn Hansen, CEO hos Dana Technology. Det beskytter den innovation, der adskiller os fra andre, og det giver vores kunder vished om, at de investerer i gennemtestet og proprietær teknologi. Det er sådan, vi bevæger os fremad.
Andre fordele ved RDT’en er et lavere energiforbrug, lettere rengøring og mulighed for at håndtere mange forskellige recepter. Systemet kan håndtere kapaciteter fra 500 til 2.000 kilo i timen i stablede konfigurationer.
Plus Proces #6/2025 bragte en artikel om Dana Technology ApS’ RDT-teknologi.
Kilde: Dana Technology ApS.

