• LinkedIn
  • OM FOODPROCESFOKUS
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

FoodprocesFOKUS

til aktører i den producerende fødevareindustri, herunder maskinbyggere og tekniske beslutningstagere som produktionschefer, kvalitetschefer, laboratoriechefer, it-chefer, produktudviklingschefer og indkøbere.

  • Automation og robotter
  • Branchenyt
  • Forskning
  • Fremtidens fødevareproduktion
  • Hygiejne og fødevaresikkerhed
  • Innovation
  • Klima og miljø
  • Konferencer og messer
  • Laboratorieteknik
  • Madspildsløsninger
  • Navnenyt
  • Nye føde- og drikkevarer
  • Pakke- og fyldemaskiner samt emballage
  • Primær produktion
  • Procesudstyr
  • Produktionsudstyr
  • Uddannelse
  • Vand- og energibesparende teknologier

Navnenyt11. 02. 2025 | Helle Friemann Nielsen

Claus Bertelsen sælger sin ejerandel i Peter Larsen Kaffe

Claus Bertelsen forlader sin rolle som administrerende direktør og medejer af Peter Larsen Kaffe efter 24 år i virksomheden. Nu bliver kafferisteriet Löfbergs eneejer, og ambitionen er at fortsætte med at udvikle Peter Larsen Kaffe i Danmark.

Claus Bertelsen, Administrerende direktør, Peter Larsen Kaffe.

-Jeg har vel omkring 15 år tilbage af mit arbejdsliv, så hvis jeg skal nå at lave noget andet er det nu. Derfor er det nu det rigtige tidspunkt for mig at træde tilbage og sælge min resterende aktiepost. Peter Larsen Kaffe har været en del af hele mit liv, og jeg er glad for, at Löfbergs deler mit håb om, at forretningen også i fremtiden vil være en vigtig og værdsat del af den danske kaffekultur, siger Claus Bertelsen.
Claus Bertelsen blev udnævnt til administrerende direktør for Peter Larsen Kaffe tilbage i 2004, og under hans ledelse har virksomheden femdoblet sin markedsandel og udviklet sig til en af Danmarks førende kaffevirksomheder. Samtidig har Claus haft tunge opgaver som ansvarlig for forskellige lande og områder i Löfberg koncernen og har været en del af koncernledelsen siden 2016.
-Claus har gjort et fantastisk stykke arbejde og betydet meget for udviklingen af både Peter Larsen Kaffe og Löfbergs forretning i Danmark. Hans beslutning ændrer ikke på vores langsigtede engagement i Peter Larsen Kaffe, og målet er at fortsætte med at vokse på det danske marked, siger Anders Fredriksson, administrerende direktør i Löfbergs.
Peter Larsen Kaffe blev grundlagt i 1902 i Viborg. Löfbergs blev partner i 2002 og har siden udvidet sit ejerskab efter en fælles plan.
Claus Bertelsen har altid været drevet af en leveregel, som har guidet ham i hans arbejde: ”Lov mindre, giv mere”. Det har været hans tilgang både internt i virksomheden, mødet med kunderne og samarbejdspartnere. Social ansvarlighed og hele den agenda har også været en hjørnesten i måden at drive virksomhed på, og en sag som Knus Kræft projektet, som har skaffet stjernestunder for syge børn og deres familier, hvor der er indsamlet mere end 13 millioner kroner igennem de sidste otte år.
Claus Bertelsen ser tilbage på sine mere end to årtier i virksomheden med stor glæde og vil særligt se tilbage på det tætte samarbejde med alle medarbejdere, kunder og forretningsforbindelser gennem årene.
-Jeg vil gerne sige en stor tak til alle, der har været en del af rejsen. Det har været en fornøjelse at arbejde sammen med så mange dygtige og spændende mennesker igennem årene. Jeg har stor respekt for den indsats, som hver og én har bidraget med til at skabe succes for virksomheden Peter Larsen Kaffe, siger Claus Bertelsen.

Dybe familiemæssige rødder
Claus Bertelsen slutter sin ledelseskarriere i Peter Larsen Kaffe efter at have været en del af en virksomhed, der har dybe rødder i hans familie. Hans morfar, Asmund Thorsen, startede i Peter Larsen Kaffe i 1928, og familien har været en del af virksomhedens ledelse i flere generationer. Asmund Thorsen købte Peter Larsen Kaffe i 1956, efterfulgt af svigersønnen Kaj Bertelsen, der ledede virksomheden fra 1966 og frem til 2004. Siden da har Claus Bertelsen været adm. direktør.
-Selvom det er vemodigt at forlade en virksomhed med så dybe familiemæssige rødder igennem mere end 90 år, ser jeg frem til nye spændende udfordringer. Men kaffen glemmer jeg aldrig og håber selvfølgelig det bedste fremadrettet for Peter Larsen Kaffe A/S, som fortsat vil stå mit hjerte meget nært, slutter Claus Bertelsen.
Claus Bertelsen fortsætter som administrerende direktør i Peter Larsen Kaffe frem til udgangen af juli 2025.

Seneste nyt fra redaktionen

Transatlantisk samarbejde om biosolutions til fødevarer

Fremtidens fødevareproduktionInnovationNavnenytTop21. 10. 2025

Endnu et vigtigt skridt er taget i Alfa Lavals helt store satsning på fødevareinnovation i Danmark med et nyt, transatlantisk samarbejde til udvikling af biosolutions til fødevarer. Alfa Laval i København er industrikoncernens forretningshovedkvarter for løsninger til føde- og drikkevareindustrien, [...]

Kollektive emballageordninger lancerer ny portal

AktueltNavnenytPakke- og fyldemaskiner samt emballage21. 10. 2025

Siden producentansvaret for emballage trådte i kraft den 1. oktober 2025, skal virksomheder, der selv står tilbage som slutbrugere med emballageaffald, ikke ende med regningen. De kan i stedet søge om økonomisk kompensation. For at gøre den proces så let som muligt, lancerer Emballageretur og ERP [...]

Brancheforening udvider

AktueltNavnenyt21. 10. 2025

Tican Fresh Meat A/S, der med sine godt 1.000 medarbejdere i Thisted og Brørup og godt 80.000 ugentlige slagtninger er landets næststørste slagteri, har besluttet at melde sig ind i brancheorganisationen FødevareDanmark. Indmeldelsen sker for at styrke sammenhængen og forståelsen på tværs af [...]

Tak for dig Marianne – du vil blive savnet

Navnenyt21. 10. 2025

Det er med stor sorg, at vi må fortælle, at vores hjertevarme og altid positive kollega – og ven – Marianne Dieckmann (61) ikke er hos os i denne verden længere. Marianne gik for nyligt bort efter i flere år at have kæmpet mod en kræftsygdom, som hun dog hverken lod forlag eller vores mange [...]

Nye tal fra Eurostat: Danmarks madspild er dobbelt så stort som det europæiske gennemsnit

Madspildsløsninger21. 10. 2025

Danmark ligger fortsat i bunden af Europa, når det gælder madspild. Det viser de nye tal fra Eurostat. Ifølge opgørelsen har Danmark et samlet madspild på 261 kilo pr. indbygger, hvor det europæiske gennemsnit ligger på 130 kilo pr. indbygger. I det private smider de danske husholdninger markant [...]

Forskningsprojekt undersøger, om PFAS fra foder havner i grisekød

ForskningHygiejne og fødevaresikkerhedKlima og miljøTop14. 10. 2025

I et nyt projekt skal forskere fra AU Viborg og DTU Fødevareinstituttet undersøge, hvor meget PFAS som optages og ophobes i forskellige væv i grise, og hvad risikoen er for, at de såkaldte evighedskemikalier i sidste ende ender i kød på danskernes tallerkener. PFAS er en fællesbetegnelse for en [...]

Ny professor i grøntsagsvidenskab: ”Vi skal tage grøntsagerne langt mere alvorligt”

AktueltNavnenyt14. 10. 2025

Hanne Lakkenborg Kristensen er tiltrådt som professor i grøntsagsvidenskab ved Institut for Fødevarer på Aarhus Universitet, og 31. oktober giver hun sin tiltrædelsesforelæsning i Agro Food Park for alle interesserede. Professoren er dog langt fra ny på instituttet, hvor hun i mange år har været [...]

Milepæl – varmepumpe til spraytørringsproces

AktueltKlima og miljøProcesudstyrVand- og energibesparende teknologier14. 10. 2025

For første gang har Arla Foods installeret elektrisk varmepumpeteknologi på spraytørringsprocessen på et mælkepulveranlæg – i stedet for at anvende naturgas. I dette tilfælde på AKAFA i Svenstrup. Og det har været en stor udfordring. Selvom Arla allerede bruger varmepumper på flere mejerier, [...]

Udstillere roser Foodexpos nye messekoncept

Konferencer og messer14. 10. 2025

Opbakningen til Foodexpos nye messekoncept er stor blandt udstillerne, der fremhæver de nye, branche-samlende zoner og den deraf optimerede mulighed for at møde alle de mest relevante kunder. Foodexpo 2026 finder sted i MCH Messecenter Herning 22.-24. marts. Når Foodexpo til marts atter fylder [...]

Makrel i frit fald – MSC opfordrer regeringer til at handle nu

Branchenyt14. 10. 2025

Den globale standard for bæredygtigt fiskeri, MSC, opfordrer nordatlantiske nationer til at indgå en retfærdig kvoteaftale for at beskytte fiskerier, marine økosystemer og lokalsamfund. Marine Stewardship Council (MSC) advarer om, at de nordøstatlantiske bestande af makrel, sild og blåhvilling [...]

TILMELD NYHEDSBREV

Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis

Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

Seneste Nyheder

  • Transatlantisk samarbejde om biosolutions til fødevarer

    21.10.2025

  • Kollektive emballageordninger lancerer ny portal

    21.10.2025

  • Brancheforening udvider

    21.10.2025

  • Tak for dig Marianne – du vil blive savnet

    21.10.2025

  • Nye tal fra Eurostat: Danmarks madspild er dobbelt så stort som det europæiske gennemsnit

    21.10.2025

  • Forskningsprojekt undersøger, om PFAS fra foder havner i grisekød

    14.10.2025

  • Ny professor i grøntsagsvidenskab: ”Vi skal tage grøntsagerne langt mere alvorligt”

    14.10.2025

  • Milepæl – varmepumpe til spraytørringsproces

    14.10.2025

  • Udstillere roser Foodexpos nye messekoncept

    14.10.2025

  • Makrel i frit fald – MSC opfordrer regeringer til at handle nu

    14.10.2025

Alle nyheder ›

Læs trykte magasiner online:

Plus Proces LevnedsMiddelBladet

Annoncering i trykte magasiner:

Plus Proces LevnedsMiddelBladet

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK – 2600 Glostrup
www.techmedia.dk
Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk
Privatlivspolitik
Cookiepolitik