• LinkedIn
  • OM FOODPROCESFOKUS
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

FoodprocesFOKUS

til aktører i den producerende fødevareindustri, herunder maskinbyggere og tekniske beslutningstagere som produktionschefer, kvalitetschefer, laboratoriechefer, it-chefer, produktudviklingschefer og indkøbere.

  • Automation og robotter
  • Branchenyt
  • Forskning
  • Fremtidens fødevareproduktion
  • Hygiejne og fødevaresikkerhed
  • Innovation
  • Klima og miljø
  • Konferencer og messer
  • Laboratorieteknik
  • Madspildsløsninger
  • Navnenyt
  • Nye føde- og drikkevarer
  • Pakke- og fyldemaskiner samt emballage
  • Primær produktion
  • Procesudstyr
  • Produktionsudstyr
  • Uddannelse
  • Vand- og energibesparende teknologier

AktueltPakke- og fyldemaskiner samt emballage20. 02. 2024 | Helle Friemann Nielsen

Pakning af Danmarks mest forkælede tomater

Ifølge Nordic Greens producerer de Danmarks mest forkælede tomater. Det gøres via stor omhu i dyrkning, udvælgelses- og pakningsprocessen. Tomatproducenten sigter mod at udnytte fordelene ved automatisering, minimere spild og optimere produktionsydelsen; og her er en High Speed Container Filler fra Newtec A/S en vigtig del af de optimerede procedurer.

Nordic Greens var den første producent i Europa til at håndplukke produkterne og placere dem direkte i bakker for at minimere skader, der ellers kunne kompromittere produktet. Da Nordic Greens er blandt Danmarks mest miljøvenlige producenter af topkvalitets drivhusgrøntsager, er det deres mission at tilføre værdi til deres produkter; og den rette håndtering af grøntsagerne har derfor topprioritet.
Fra start til slut gør virksomhedens omhu ved udvælgelses- og pakningsprocessen en forskel.
Newtecs HSCF bidrager i den grad til denne indsats, da den optimerer pakningen og hjælper med at opretholde topkvaliteten af produkterne – i dette tilfælde friske tomater.
Udover åbne og folieindpakkede bakker, som de anvender hos Nordic Greens, kan Newtecs veje-/pakkeløsning også håndtere spande og bægre med låg.
-Newtecs HSCF betyder, at håndteringen af de forskellige emballagetyper er strømlinet og fuldt automatiseret sammenlignet med tidligere, og antallet af medarbejdere til at tage sig af denne proces er reduceret, fortæller Rikke Dybkjær Pedersen, der er public relations manager hos Nordic Greens.

Bæredygtig emballage
Newtecs løsning er en alsidig veje-/pakkelinje, der præcist kan afveje i portioner og fylde flere forskellige slags emballage. Med touchskærm-betjening har operatørerne mulighed for at programmere skræddersyede indstillinger og styre veje-/pakkeprocessen uden megen menneskelig indgriben. Funktionerne inkluderer fleksible dispensersystemer og justerbare bakketransportører.
-Bæredygtighed og klimahensyn er altid højt på vores dagsorden i alle produktionsfaser, og vi vælger derfor altid emballageløsninger, der lever op til vores høje standarder. Dette betyder, at vi bruger genbrugskarton og 100 procent genbrugs- og genanvendeligt plast, selvom det ikke altid er den billigste løsning, fortsætter hun.

Brugen af Newtecs HSCF betyder mindre brug af plast, mindre spild, højere kapacitet og mindre energiforbrug.
Rikke Dybkjær Pedersen understreger den måde, hvorpå mange danske virksomheder viser respekt for miljøet, og at miljøvenlige procedurer bør være et fælles ansvar. Nordic Greens dyrker deres produkter med den største omhu for miljøet og stiler mod at reducere deres CO2-aftryk inden for emballagesektoren.

Reducering af madspild
Med Newtecs produktionsudstyr, der garanterer præcis afvejning og en skånsom produkthåndtering, opfylder Nordic Greens deres mål kompetent, omkostningseffektivt og med minimalt spild. Denne investering vidner om de hensyn, de tager for at opnå en grønnere emballageindustri og den måde, de håndterer deres produkter på, så de er så friske som muligt, når de lander hos kunden.
-Det har været en fornøjelse at arbejde sammen med Nordic Greens på dette projekt. Vi deler flere af de samme værdier og mål med henblik på at reducere madspild og forbedre håndteringen af produkter. Vi er stolte af at være en del af deres bestræbelser på at nå deres produktionsmål med klimahensyn som topprioritet, fortæller Thomas Heinicke, head of sales and market development hos Newtec A/S.
-I kampen mod madspild er det blandt andre ting vigtigt, hvordan for eksempel tomater håndteres, når de pakkes, så de får så få stød som muligt og derfor har en længere holdbarhed, og Newtec HSCF hjælper os med at sikre dette, lyder det afslutningsvis fra Rikke Dybkjær Pedersen.

Nordic Greens er medstifter af ”Denmark against Food Waste”, hvis mål er at halvere madspildet i fødevaresektoren inden 2030. Faktisk har virksomheden opnået FN’s verdensmål nr. 12 for reduktion af madspild før tidsplanen.

Artiklen har været bragt i Plus Proces.

Seneste nyt fra redaktionen

Forskningsprojekt undersøger, om PFAS fra foder havner i grisekød

ForskningHygiejne og fødevaresikkerhedKlima og miljøTop14. 10. 2025

I et nyt projekt skal forskere fra AU Viborg og DTU Fødevareinstituttet undersøge, hvor meget PFAS som optages og ophobes i forskellige væv i grise, og hvad risikoen er for, at de såkaldte evighedskemikalier i sidste ende ender i kød på danskernes tallerkener. PFAS er en fællesbetegnelse for en [...]

Ny professor i grøntsagsvidenskab: ”Vi skal tage grøntsagerne langt mere alvorligt”

AktueltNavnenyt14. 10. 2025

Hanne Lakkenborg Kristensen er tiltrådt som professor i grøntsagsvidenskab ved Institut for Fødevarer på Aarhus Universitet, og 31. oktober giver hun sin tiltrædelsesforelæsning i Agro Food Park for alle interesserede. Professoren er dog langt fra ny på instituttet, hvor hun i mange år har været [...]

Milepæl – varmepumpe til spraytørringsproces

AktueltKlima og miljøProcesudstyrVand- og energibesparende teknologier14. 10. 2025

For første gang har Arla Foods installeret elektrisk varmepumpeteknologi på spraytørringsprocessen på et mælkepulveranlæg – i stedet for at anvende naturgas. I dette tilfælde på AKAFA i Svenstrup. Og det har været en stor udfordring. Selvom Arla allerede bruger varmepumper på flere mejerier, [...]

Udstillere roser Foodexpos nye messekoncept

Konferencer og messer14. 10. 2025

Opbakningen til Foodexpos nye messekoncept er stor blandt udstillerne, der fremhæver de nye, branche-samlende zoner og den deraf optimerede mulighed for at møde alle de mest relevante kunder. Foodexpo 2026 finder sted i MCH Messecenter Herning 22.-24. marts. Når Foodexpo til marts atter fylder [...]

Makrel i frit fald – MSC opfordrer regeringer til at handle nu

Branchenyt14. 10. 2025

Den globale standard for bæredygtigt fiskeri, MSC, opfordrer nordatlantiske nationer til at indgå en retfærdig kvoteaftale for at beskytte fiskerier, marine økosystemer og lokalsamfund. Marine Stewardship Council (MSC) advarer om, at de nordøstatlantiske bestande af makrel, sild og blåhvilling [...]

Forskere genopliver yoghurt lavet af… myrer

ForskningFremtidens fødevareproduktionTop07. 10. 2025

En gammel opskrift på yoghurt lavet på myrer er blevet genskabt af forskere fra Københavns Universitet. I et studie viser de, hvordan myrer og de bakterier, der lever på dem, kan forvandle mælk til yoghurt. Det giver både ny viden om fortidens madtraditioner og en af nutidens store madtrends, og så [...]

Tre fine messedage i Herning tiltrak 20.424 besøgende

AktueltKonferencer og messer07. 10. 2025

HI-messen samlede atter industrien til tre fantastiske teknologidage i Herning. Hallerne var vanen tro fyldt med lækker teknologi, ingeniørkunst, glade mennesker og god stemning – også mejeribranchens altoverskyggende mødested, den kombinerede udstilling og konkurrence, International Food Contest, [...]

Danmark holder robotkurs – fødevarer driver væksten

AktueltAutomation og robotterBranchenyt07. 10. 2025

Danmark fortsætter som robotfrontløber trods europæisk afmatning. Det viser de nye robottal fra International Federation of Robotics (IFR). På trods af fald i antallet af nyinstallerede robotter klarer Danmark sig markant bedre end de fleste europæiske lande – især takket være og fødevare- og [...]

Hæder til dansk destilleri

Navnenyt07. 10. 2025

Copenhagen Distillery vinder priser for deres whisky ved det prestigefyldte Luxury Masters i England. Ved at udnytte de naturlige mælkesyrebakterier på dansk økologisk byg, har de formået at skabe et whiskyudtryk som slog benene væk under juryen. Det københavnske destilleri er netop vendt hjem [...]

ÆG eller æg? Nu ændrer fødevareministeren reglerne

BranchenytHygiejne og fødevaresikkerhed07. 10. 2025

FødevareDanmark glæder sig over, at fødevareministeren nu ændrer reglerne for fødevarekontrollen efter en sag, hvor en slagtermester blev idømt en bøde på 40.000 kr. for at skrive ”æg” med små bogstaver på pakke hjemmelavede frikadeller. Efter pres fra brancheorganisationen FødevareDanmark [...]

TILMELD NYHEDSBREV

Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis

Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

Seneste Nyheder

  • Forskningsprojekt undersøger, om PFAS fra foder havner i grisekød

    14.10.2025

  • Ny professor i grøntsagsvidenskab: ”Vi skal tage grøntsagerne langt mere alvorligt”

    14.10.2025

  • Milepæl – varmepumpe til spraytørringsproces

    14.10.2025

  • Udstillere roser Foodexpos nye messekoncept

    14.10.2025

  • Makrel i frit fald – MSC opfordrer regeringer til at handle nu

    14.10.2025

  • Forskere genopliver yoghurt lavet af… myrer

    07.10.2025

  • Tre fine messedage i Herning tiltrak 20.424 besøgende

    07.10.2025

  • Danmark holder robotkurs – fødevarer driver væksten

    07.10.2025

  • Hæder til dansk destilleri

    07.10.2025

  • ÆG eller æg? Nu ændrer fødevareministeren reglerne

    07.10.2025

Alle nyheder ›

Læs trykte magasiner online:

Plus Proces LevnedsMiddelBladet

Annoncering i trykte magasiner:

Plus Proces LevnedsMiddelBladet

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK – 2600 Glostrup
www.techmedia.dk
Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk
Privatlivspolitik
Cookiepolitik