• LinkedIn
  • OM FOODPROCESFOKUS
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

FoodprocesFOKUS

til aktører i den producerende fødevareindustri, herunder maskinbyggere og tekniske beslutningstagere som produktionschefer, kvalitetschefer, laboratoriechefer, it-chefer, produktudviklingschefer og indkøbere.

  • Automation og robotter
  • Branchenyt
  • Forskning
  • Fremtidens fødevareproduktion
  • Hygiejne og fødevaresikkerhed
  • Innovation
  • Klima og miljø
  • Konferencer og messer
  • Laboratorieteknik
  • Madspildsløsninger
  • Navnenyt
  • Nye føde- og drikkevarer
  • Pakke- og fyldemaskiner samt emballage
  • Primær produktion
  • Procesudstyr
  • Produktionsudstyr
  • Uddannelse
  • Vand- og energibesparende teknologier

AktueltPakke- og fyldemaskiner samt emballage20. 02. 2024 | Helle Friemann Nielsen

Pakning af Danmarks mest forkælede tomater

Ifølge Nordic Greens producerer de Danmarks mest forkælede tomater. Det gøres via stor omhu i dyrkning, udvælgelses- og pakningsprocessen. Tomatproducenten sigter mod at udnytte fordelene ved automatisering, minimere spild og optimere produktionsydelsen; og her er en High Speed Container Filler fra Newtec A/S en vigtig del af de optimerede procedurer.

Nordic Greens var den første producent i Europa til at håndplukke produkterne og placere dem direkte i bakker for at minimere skader, der ellers kunne kompromittere produktet. Da Nordic Greens er blandt Danmarks mest miljøvenlige producenter af topkvalitets drivhusgrøntsager, er det deres mission at tilføre værdi til deres produkter; og den rette håndtering af grøntsagerne har derfor topprioritet.
Fra start til slut gør virksomhedens omhu ved udvælgelses- og pakningsprocessen en forskel.
Newtecs HSCF bidrager i den grad til denne indsats, da den optimerer pakningen og hjælper med at opretholde topkvaliteten af produkterne – i dette tilfælde friske tomater.
Udover åbne og folieindpakkede bakker, som de anvender hos Nordic Greens, kan Newtecs veje-/pakkeløsning også håndtere spande og bægre med låg.
-Newtecs HSCF betyder, at håndteringen af de forskellige emballagetyper er strømlinet og fuldt automatiseret sammenlignet med tidligere, og antallet af medarbejdere til at tage sig af denne proces er reduceret, fortæller Rikke Dybkjær Pedersen, der er public relations manager hos Nordic Greens.

Bæredygtig emballage
Newtecs løsning er en alsidig veje-/pakkelinje, der præcist kan afveje i portioner og fylde flere forskellige slags emballage. Med touchskærm-betjening har operatørerne mulighed for at programmere skræddersyede indstillinger og styre veje-/pakkeprocessen uden megen menneskelig indgriben. Funktionerne inkluderer fleksible dispensersystemer og justerbare bakketransportører.
-Bæredygtighed og klimahensyn er altid højt på vores dagsorden i alle produktionsfaser, og vi vælger derfor altid emballageløsninger, der lever op til vores høje standarder. Dette betyder, at vi bruger genbrugskarton og 100 procent genbrugs- og genanvendeligt plast, selvom det ikke altid er den billigste løsning, fortsætter hun.

Brugen af Newtecs HSCF betyder mindre brug af plast, mindre spild, højere kapacitet og mindre energiforbrug.
Rikke Dybkjær Pedersen understreger den måde, hvorpå mange danske virksomheder viser respekt for miljøet, og at miljøvenlige procedurer bør være et fælles ansvar. Nordic Greens dyrker deres produkter med den største omhu for miljøet og stiler mod at reducere deres CO2-aftryk inden for emballagesektoren.

Reducering af madspild
Med Newtecs produktionsudstyr, der garanterer præcis afvejning og en skånsom produkthåndtering, opfylder Nordic Greens deres mål kompetent, omkostningseffektivt og med minimalt spild. Denne investering vidner om de hensyn, de tager for at opnå en grønnere emballageindustri og den måde, de håndterer deres produkter på, så de er så friske som muligt, når de lander hos kunden.
-Det har været en fornøjelse at arbejde sammen med Nordic Greens på dette projekt. Vi deler flere af de samme værdier og mål med henblik på at reducere madspild og forbedre håndteringen af produkter. Vi er stolte af at være en del af deres bestræbelser på at nå deres produktionsmål med klimahensyn som topprioritet, fortæller Thomas Heinicke, head of sales and market development hos Newtec A/S.
-I kampen mod madspild er det blandt andre ting vigtigt, hvordan for eksempel tomater håndteres, når de pakkes, så de får så få stød som muligt og derfor har en længere holdbarhed, og Newtec HSCF hjælper os med at sikre dette, lyder det afslutningsvis fra Rikke Dybkjær Pedersen.

Nordic Greens er medstifter af ”Denmark against Food Waste”, hvis mål er at halvere madspildet i fødevaresektoren inden 2030. Faktisk har virksomheden opnået FN’s verdensmål nr. 12 for reduktion af madspild før tidsplanen.

Artiklen har været bragt i Plus Proces.

Seneste nyt fra redaktionen

Ny teknologi – kan vi leve af luftsteg og vindfrikadeller?

BranchenytFremtidens fødevareproduktionInnovationNavnenytTop02. 12. 2025

På AU Viborg er forskere klar til at teste en teknologi, der kan forvandle CO2 og brint til protein. Perspektiverne er at kunne hjælpe med at brødføde en voksende global befolkning helt uden ny landbrugsjord. I november 2025 åbnede pilotanlægget, der skal bringe teknologien tættere på [...]

Dansk teknologi får tildelt amerikansk patent

AktueltNavnenytProduktionsudstyr02. 12. 2025

Dana Technology ApS får tildelt det amerikanske patent 12419325 B2 for sin Rotary Disc Texturizer (RDT), hvilket markerer en vigtig milepæl for virksomhedens innovative tilgang til forarbejdning af fødevarer. Patentet beskytter virksomhedens unikke metode til at omdanne protein- og kulhydrat [...]

Ny AI-modningsmetode sikrer spisemodne avocadoer

AktueltAutomation og robotterBranchenyt02. 12. 2025

Coop er først i Danmark til at gøre brug af en helt ny modningsteknologi, der sammen med kunstig intelligens sikrer, at forbrugeren altid finder spisemodne avocadoer i butikkerne. De nye, spisemodne avocadoer kommer som Irma-produkt fra uge 49. De fleste kender det: Man skal bruge en avocado, [...]

Det Etiske Råd sætter fokus på patenter – for hvem skal eje fremtidens bioteknologi?

Branchenyt02. 12. 2025

Nye bioteknologier har potentiale til at revolutionere fx fødevareproduktion, medicin, behandling og miljøbeskyttelse. Patenter på bioteknologi har både vidtrækkende konsekvenser for, hvilke bioteknologier, der bliver udviklet såvel som, hvem der kan få adgang til de udviklede teknologier. Nu sætter [...]

Tetra Pak baner vej for ny anvendelse af solsikkeprotein i fødevare- og drikkevareindustrien

Fremtidens fødevareproduktionNye føde- og drikkevarer02. 12. 2025

Tetra Pak lancerer solsikkeprotein, der er en plantebaseret ingrediens udviklet til at hjælpe føde- og drikkevareproducenter med at imødekomme efterspørgslen på plantebaserede produkter. Solsikkeproteinet åbner op for ny produktinnovation inden for plantebaserede og funktionelle føde- og [...]

Millioninvestering til lancering af ny naturlig rød farve til fødevarer

InnovationNavnenytProcesudstyrTop25. 11. 2025

Den danske biotekvirksomhed Chromologics fremstiller effektive, naturlige og bæredygtige farver til fødevarer ved hjælp af fermenteringsteknologi. Sammen med bl.a. Novo Holdings investerer EIFO i virksomheden. Med den nye finansiering kan Chromologics tage de sidste skridt mod lancering af deres [...]

Bornholm tager næste skridt mod Danmarks første lokale rejeproduktion

AktueltNavnenytProduktionsudstyr25. 11. 2025

I sidste uge modtog Bornholms Lakseklækkeri i Nexø de allerførste larver af varmtvandsrejer. Det er en vigtig milepæl i opbygningen af en helt ny fødevareproduktion på øen og etableringen af Danmarks første lokale produktion af varmtvandsrejer. I alt 10.000 rejelarver er på vej til Bornholm, [...]

Nye termoformere er en gamechanger inden for pakkemaskiner

AktueltPakke- og fyldemaskiner samt emballage25. 11. 2025

Nemco Machinery A/S lancerer en ny serie af "selvtænkende" termoformere, der kontinuerligt analyserer egne processer. Serien repræsenterer ikke alene et stort skridt i den teknologiske udvikling; den understøtter også den grønne omstilling – og spås at blive en gamechanger for [...]

Millioninvestering skal skabe grøn mad-revolution

Fremtidens fødevareproduktionMadspildsløsningerNavnenyt25. 11. 2025

Nyt innovativt fellowship-program, støttet af Novo Nordisk Fonden og med Teknologisk Institut i front, skal uddanne nye frontløbere, der skal bekæmpe madspild og bane vejen for bæredygtige fødevaresystemer. Teknologisk Institut står i spidsen for at drive BioSustainability Design Fellowship [...]

Coop fjerner låg på creme fraiche og reducerer 15 ton plast

Pakke- og fyldemaskiner samt emballage25. 11. 2025

I sidste uge tog Coop endnu et skridt mod mindre plastaffald i hverdagen. Fremover bliver creme fraiche fra Coops egen serie, ”Coop”, produceret med en tynd film som låg i stedet for det traditionelle plastlåg. Det drejer sig om 4,7 millioner bægre og giver en årlig reduktion på 15 ton [...]

TILMELD NYHEDSBREV

Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis

Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

Seneste Nyheder

  • Ny teknologi – kan vi leve af luftsteg og vindfrikadeller?

    02.12.2025

  • Dansk teknologi får tildelt amerikansk patent

    02.12.2025

  • Ny AI-modningsmetode sikrer spisemodne avocadoer

    02.12.2025

  • Det Etiske Råd sætter fokus på patenter – for hvem skal eje fremtidens bioteknologi?

    02.12.2025

  • Tetra Pak baner vej for ny anvendelse af solsikkeprotein i fødevare- og drikkevareindustrien

    02.12.2025

  • Millioninvestering til lancering af ny naturlig rød farve til fødevarer

    25.11.2025

  • Bornholm tager næste skridt mod Danmarks første lokale rejeproduktion

    25.11.2025

  • Nye termoformere er en gamechanger inden for pakkemaskiner

    25.11.2025

  • Millioninvestering skal skabe grøn mad-revolution

    25.11.2025

  • Coop fjerner låg på creme fraiche og reducerer 15 ton plast

    25.11.2025

Alle nyheder ›

Læs Plus Process gratis online:

Annoncering i Plus Process:

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK – 2600 Glostrup
www.techmedia.dk
Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk
Privatlivspolitik
Cookiepolitik