• LinkedIn
  • OM FOODPROCESFOKUS
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

FoodprocesFOKUS

til aktører i den producerende fødevareindustri, herunder maskinbyggere og tekniske beslutningstagere som produktionschefer, kvalitetschefer, laboratoriechefer, it-chefer, produktudviklingschefer og indkøbere.

  • Automation og robotter
  • Branchenyt
  • Forskning
  • Fremtidens fødevareproduktion
  • Hygiejne og fødevaresikkerhed
  • Innovation
  • Klima og miljø
  • Konferencer og messer
  • Laboratorieteknik
  • Madspildsløsninger
  • Navnenyt
  • Nye føde- og drikkevarer
  • Pakke- og fyldemaskiner samt emballage
  • Primær produktion
  • Procesudstyr
  • Produktionsudstyr
  • Uddannelse
  • Vand- og energibesparende teknologier

AktueltPakke- og fyldemaskiner samt emballage20. 02. 2024 | Helle Friemann Nielsen

Pakning af Danmarks mest forkælede tomater

Ifølge Nordic Greens producerer de Danmarks mest forkælede tomater. Det gøres via stor omhu i dyrkning, udvælgelses- og pakningsprocessen. Tomatproducenten sigter mod at udnytte fordelene ved automatisering, minimere spild og optimere produktionsydelsen; og her er en High Speed Container Filler fra Newtec A/S en vigtig del af de optimerede procedurer.

Nordic Greens var den første producent i Europa til at håndplukke produkterne og placere dem direkte i bakker for at minimere skader, der ellers kunne kompromittere produktet. Da Nordic Greens er blandt Danmarks mest miljøvenlige producenter af topkvalitets drivhusgrøntsager, er det deres mission at tilføre værdi til deres produkter; og den rette håndtering af grøntsagerne har derfor topprioritet.
Fra start til slut gør virksomhedens omhu ved udvælgelses- og pakningsprocessen en forskel.
Newtecs HSCF bidrager i den grad til denne indsats, da den optimerer pakningen og hjælper med at opretholde topkvaliteten af produkterne – i dette tilfælde friske tomater.
Udover åbne og folieindpakkede bakker, som de anvender hos Nordic Greens, kan Newtecs veje-/pakkeløsning også håndtere spande og bægre med låg.
-Newtecs HSCF betyder, at håndteringen af de forskellige emballagetyper er strømlinet og fuldt automatiseret sammenlignet med tidligere, og antallet af medarbejdere til at tage sig af denne proces er reduceret, fortæller Rikke Dybkjær Pedersen, der er public relations manager hos Nordic Greens.

Bæredygtig emballage
Newtecs løsning er en alsidig veje-/pakkelinje, der præcist kan afveje i portioner og fylde flere forskellige slags emballage. Med touchskærm-betjening har operatørerne mulighed for at programmere skræddersyede indstillinger og styre veje-/pakkeprocessen uden megen menneskelig indgriben. Funktionerne inkluderer fleksible dispensersystemer og justerbare bakketransportører.
-Bæredygtighed og klimahensyn er altid højt på vores dagsorden i alle produktionsfaser, og vi vælger derfor altid emballageløsninger, der lever op til vores høje standarder. Dette betyder, at vi bruger genbrugskarton og 100 procent genbrugs- og genanvendeligt plast, selvom det ikke altid er den billigste løsning, fortsætter hun.

Brugen af Newtecs HSCF betyder mindre brug af plast, mindre spild, højere kapacitet og mindre energiforbrug.
Rikke Dybkjær Pedersen understreger den måde, hvorpå mange danske virksomheder viser respekt for miljøet, og at miljøvenlige procedurer bør være et fælles ansvar. Nordic Greens dyrker deres produkter med den største omhu for miljøet og stiler mod at reducere deres CO2-aftryk inden for emballagesektoren.

Reducering af madspild
Med Newtecs produktionsudstyr, der garanterer præcis afvejning og en skånsom produkthåndtering, opfylder Nordic Greens deres mål kompetent, omkostningseffektivt og med minimalt spild. Denne investering vidner om de hensyn, de tager for at opnå en grønnere emballageindustri og den måde, de håndterer deres produkter på, så de er så friske som muligt, når de lander hos kunden.
-Det har været en fornøjelse at arbejde sammen med Nordic Greens på dette projekt. Vi deler flere af de samme værdier og mål med henblik på at reducere madspild og forbedre håndteringen af produkter. Vi er stolte af at være en del af deres bestræbelser på at nå deres produktionsmål med klimahensyn som topprioritet, fortæller Thomas Heinicke, head of sales and market development hos Newtec A/S.
-I kampen mod madspild er det blandt andre ting vigtigt, hvordan for eksempel tomater håndteres, når de pakkes, så de får så få stød som muligt og derfor har en længere holdbarhed, og Newtec HSCF hjælper os med at sikre dette, lyder det afslutningsvis fra Rikke Dybkjær Pedersen.

Nordic Greens er medstifter af ”Denmark against Food Waste”, hvis mål er at halvere madspildet i fødevaresektoren inden 2030. Faktisk har virksomheden opnået FN’s verdensmål nr. 12 for reduktion af madspild før tidsplanen.

Artiklen har været bragt i Plus Proces.

Seneste nyt fra redaktionen

Millioninvestering til lancering af ny naturlig rød farve til fødevarer

InnovationNavnenytProcesudstyrTop25. 11. 2025

Den danske biotekvirksomhed Chromologics fremstiller effektive, naturlige og bæredygtige farver til fødevarer ved hjælp af fermenteringsteknologi. Sammen med bl.a. Novo Holdings investerer EIFO i virksomheden. Med den nye finansiering kan Chromologics tage de sidste skridt mod lancering af deres [...]

Bornholm tager næste skridt mod Danmarks første lokale rejeproduktion

AktueltNavnenytProduktionsudstyr25. 11. 2025

I sidste uge modtog Bornholms Lakseklækkeri i Nexø de allerførste larver af varmtvandsrejer. Det er en vigtig milepæl i opbygningen af en helt ny fødevareproduktion på øen og etableringen af Danmarks første lokale produktion af varmtvandsrejer. I alt 10.000 rejelarver er på vej til Bornholm, [...]

Nye termoformere er en gamechanger inden for pakkemaskiner

AktueltPakke- og fyldemaskiner samt emballage25. 11. 2025

Nemco Machinery A/S lancerer en ny serie af "selvtænkende" termoformere, der kontinuerligt analyserer egne processer. Serien repræsenterer ikke alene et stort skridt i den teknologiske udvikling; den understøtter også den grønne omstilling – og spås at blive en gamechanger for [...]

Millioninvestering skal skabe grøn mad-revolution

Fremtidens fødevareproduktionMadspildsløsningerNavnenyt25. 11. 2025

Nyt innovativt fellowship-program, støttet af Novo Nordisk Fonden og med Teknologisk Institut i front, skal uddanne nye frontløbere, der skal bekæmpe madspild og bane vejen for bæredygtige fødevaresystemer. Teknologisk Institut står i spidsen for at drive BioSustainability Design Fellowship [...]

Coop fjerner låg på creme fraiche og reducerer 15 ton plast

Pakke- og fyldemaskiner samt emballage25. 11. 2025

I sidste uge tog Coop endnu et skridt mod mindre plastaffald i hverdagen. Fremover bliver creme fraiche fra Coops egen serie, ”Coop”, produceret med en tynd film som låg i stedet for det traditionelle plastlåg. Det drejer sig om 4,7 millioner bægre og giver en årlig reduktion på 15 ton [...]

Indonesisk svamp tryller ølrester om til pølser

ForskningProcesudstyrTop18. 11. 2025

I jagten på nye måder at producere protein på, har forskere på Aalborg Universitet forvandlet restprodukter fra ølproduktion til et proteinrigt produkt, som kan erstatte almindeligt kød i fx pølser; takket være en indonesisk svamp. Resultatet er både velsmagende, bæredygtigt og økonomisk [...]

Ny fabrik til fremtidens pant- og retursystem

AktueltNavnenytPakke- og fyldemaskiner samt emballage18. 11. 2025

Danskerne panter flere og flere dåser og flasker, der skal sorteres og genanvendes til nye. I november 2025 indviede Dansk Retursystem en ny fabrik i Fredericia, der bliver et vigtigt knudepunkt i Danmarks cirkulære infrastruktur. Fabrikken bliver den største i Danmark og skal håndtere de ca. tre [...]

Ultraforarbejdede fødevarer – eksperter efterlyser fokus på ernæring

AktueltBranchenytKonferencer og messer18. 11. 2025

På årets fødevarekonference, Fremtidens Fødevarer, hos Teknologisk Institut, der blev afholdt i starten af november, blev der sat fokus på ultraforarbejdede fødevarer. Bekymringerne er reelle - men NOVA-klassifikation om ultraforarbejdede fødevarer peger i forkert retning, lyder det fra Teknologisk [...]

DanePork slutter sig til FødevareDanmark

Navnenyt18. 11. 2025

Et af landets største svineslagterier, DanePork, indtræder nu i brancheorganisationen FødevareDanmark. FødevareDanmark er dermed lykkedes med at samle alle de private slagterier i én samlet organisation. Det gav genklang i branchen, da slagterigiganten Tican for nylig meldte sig ind i [...]

Dansk BælgBoost: 13,8 mio. kr. til dansk bælgfrugt værdikæde – fra mark til offentlige køkkener

BranchenytFremtidens fødevareproduktionNavnenyt18. 11. 2025

Gule ærter, kidneybønner, kikærter og linser – de såkaldte bælgfrugter – spiser danskerne i gennemsnit kun 10 gram af om dagen. Det er langt fra de 100 g om dagen, som de officielle Kostråd anbefaler for både sundhed og klima. Det vil projekt ”Dansk BælgBoost” ændre på. Målet er at gøre bl.a. danske [...]

TILMELD NYHEDSBREV

Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis

Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

Seneste Nyheder

  • Millioninvestering til lancering af ny naturlig rød farve til fødevarer

    25.11.2025

  • Bornholm tager næste skridt mod Danmarks første lokale rejeproduktion

    25.11.2025

  • Nye termoformere er en gamechanger inden for pakkemaskiner

    25.11.2025

  • Millioninvestering skal skabe grøn mad-revolution

    25.11.2025

  • Coop fjerner låg på creme fraiche og reducerer 15 ton plast

    25.11.2025

  • Indonesisk svamp tryller ølrester om til pølser

    18.11.2025

  • Ny fabrik til fremtidens pant- og retursystem

    18.11.2025

  • Ultraforarbejdede fødevarer – eksperter efterlyser fokus på ernæring

    18.11.2025

  • DanePork slutter sig til FødevareDanmark

    18.11.2025

  • Dansk BælgBoost: 13,8 mio. kr. til dansk bælgfrugt værdikæde – fra mark til offentlige køkkener

    18.11.2025

Alle nyheder ›

Læs Plus Process gratis online:

Annoncering i Plus Process:

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK – 2600 Glostrup
www.techmedia.dk
Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk
Privatlivspolitik
Cookiepolitik