• LinkedIn
  • OM FOODPROCESFOKUS
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

FoodprocesFOKUS

til aktører i den producerende fødevareindustri, herunder maskinbyggere og tekniske beslutningstagere som produktionschefer, kvalitetschefer, laboratoriechefer, it-chefer, produktudviklingschefer og indkøbere.

  • Automation og robotter
  • Branchenyt
  • Forskning
  • Fremtidens fødevareproduktion
  • Hygiejne og fødevaresikkerhed
  • Innovation
  • Klima og miljø
  • Konferencer og messer
  • Laboratorieteknik
  • Madspildsløsninger
  • Navnenyt
  • Nye føde- og drikkevarer
  • Pakke- og fyldemaskiner samt emballage
  • Primær produktion
  • Procesudstyr
  • Produktionsudstyr
  • Uddannelse
  • Vand- og energibesparende teknologier

Madspildsløsninger24. 06. 2025 | Helle Friemann Nielsen

Øl brygget på juicerester og øko-boller

Sammen med Frankly Juice, Jalm&B lancerer Husbryggeriet Jacobsen en specialbryg, der er skabt af juicerester og økologiske boller – et innovativt skridt mod at minimere madspild og reducere klimaaftryk. Specialøllen får premiere på Roskilde Festival.


Bag den bæredygtige øl står tre københavnske virksomheder – Frankly Juice, Jalm&B og Husbryggeriet Jacobsen. Øllet er brygget med 330 kg juicepulp (1/3 rødbede, 2/3 gulerod) og 75 kg økologiske brødrester, som tilsammen erstatter 25 procent af malten i brygningen. Dette gør det muligt at reducere affald og klimaaftryk i produktionen, samtidig med at festivalgæsterne får en frisk og velsmagende øloplevelse.
-Vi er meget stolte af at kunne tilbyde festivalgæsterne en øl, der ikke kun smager fantastisk, men også er et skridt i retning af en mere bæredygtig fremtid. Vi har arbejdet hårdt på at udvikle en øl, som både er frugtig og krydret, men samtidig har et lavt klimaaftryk, fortæller Bjarke Bertelsen, brygmester hos Husbryggeriet Jacobsen.

En øl med et formål
Øllet, der har en frugtig og let krydret smag inspireret af en belgisk blond, er ikke kun et interessant produkt, men også et konkret eksempel på, hvordan upcycling kan tænkes ind i nye produktionskæder. Ved at bruge overskudsfrugt og brød, der ellers ville være blevet kasseret, reduceres spild og ressourceforbruget i produktionen af øllet.
-Vi håber, at denne øl kan inspirere flere til at tænke i cirkulære løsninger, hvor affald bliver til nye ressourcer. Det er et perfekt eksempel på, hvordan vi som bryggeri kan være med til at gøre en positiv forskel i forhold til klima og bæredygtighed, tilføjer Bjarke Bertelsen.
-Hos Jalm&B arbejder vi hver dag på at få mest muligt ud af de råvarer, vi bruger – også det, der normalt kasseres. At vores restparti af øko-boller nu bliver brugt til en Jacobsen festivaløl viser, hvordan vi sammen med dygtige partnere kan tænke mere cirkulært og skabe produkter, der både smager godt og giver god mening, siger Anne Mette Dyrman Lyngbakke, Marketing Manager, Jalm&B.

Lanceres på Roskilde Festival
Den færdige øl, cirka 6.000 liter, vil være tilgængelig på Roskilde Festival og vil være en del af festivalens stærke fokus på innovation og bæredygtige løsninger. Øllet er en af flere specialbryg, som Jacobsen præsenterer under festivalen.
Derudover vil Jacobsen-baren, som i år er bygget af genbrugsmaterialer, byde på øl brygget med overskudsingredienser og blive en central del af festivaloplevelsen.
-Med vores nye Jacobsen-bar vil vi give festivalgæsterne en mulighed for at smage på noget helt anderledes og samtidig være en del af en bevægelse mod mere bæredygtige festivaloplevelser, siger Rune Söholt Schlosser, Brand Manager hos Jacobsen.

Seneste nyt fra redaktionen

Transatlantisk samarbejde om biosolutions til fødevarer

Fremtidens fødevareproduktionInnovationNavnenytTop21. 10. 2025

Endnu et vigtigt skridt er taget i Alfa Lavals helt store satsning på fødevareinnovation i Danmark med et nyt, transatlantisk samarbejde til udvikling af biosolutions til fødevarer. Alfa Laval i København er industrikoncernens forretningshovedkvarter for løsninger til føde- og drikkevareindustrien, [...]

Kollektive emballageordninger lancerer ny portal

AktueltNavnenytPakke- og fyldemaskiner samt emballage21. 10. 2025

Siden producentansvaret for emballage trådte i kraft den 1. oktober 2025, skal virksomheder, der selv står tilbage som slutbrugere med emballageaffald, ikke ende med regningen. De kan i stedet søge om økonomisk kompensation. For at gøre den proces så let som muligt, lancerer Emballageretur og ERP [...]

Brancheforening udvider

AktueltNavnenyt21. 10. 2025

Tican Fresh Meat A/S, der med sine godt 1.000 medarbejdere i Thisted og Brørup og godt 80.000 ugentlige slagtninger er landets næststørste slagteri, har besluttet at melde sig ind i brancheorganisationen FødevareDanmark. Indmeldelsen sker for at styrke sammenhængen og forståelsen på tværs af [...]

Tak for dig Marianne – du vil blive savnet

Navnenyt21. 10. 2025

Det er med stor sorg, at vi må fortælle, at vores hjertevarme og altid positive kollega – og ven – Marianne Dieckmann (61) ikke er hos os i denne verden længere. Marianne gik for nyligt bort efter i flere år at have kæmpet mod en kræftsygdom, som hun dog hverken lod forlag eller vores mange [...]

Nye tal fra Eurostat: Danmarks madspild er dobbelt så stort som det europæiske gennemsnit

Madspildsløsninger21. 10. 2025

Danmark ligger fortsat i bunden af Europa, når det gælder madspild. Det viser de nye tal fra Eurostat. Ifølge opgørelsen har Danmark et samlet madspild på 261 kilo pr. indbygger, hvor det europæiske gennemsnit ligger på 130 kilo pr. indbygger. I det private smider de danske husholdninger markant [...]

Forskningsprojekt undersøger, om PFAS fra foder havner i grisekød

ForskningHygiejne og fødevaresikkerhedKlima og miljøTop14. 10. 2025

I et nyt projekt skal forskere fra AU Viborg og DTU Fødevareinstituttet undersøge, hvor meget PFAS som optages og ophobes i forskellige væv i grise, og hvad risikoen er for, at de såkaldte evighedskemikalier i sidste ende ender i kød på danskernes tallerkener. PFAS er en fællesbetegnelse for en [...]

Ny professor i grøntsagsvidenskab: ”Vi skal tage grøntsagerne langt mere alvorligt”

AktueltNavnenyt14. 10. 2025

Hanne Lakkenborg Kristensen er tiltrådt som professor i grøntsagsvidenskab ved Institut for Fødevarer på Aarhus Universitet, og 31. oktober giver hun sin tiltrædelsesforelæsning i Agro Food Park for alle interesserede. Professoren er dog langt fra ny på instituttet, hvor hun i mange år har været [...]

Milepæl – varmepumpe til spraytørringsproces

AktueltKlima og miljøProcesudstyrVand- og energibesparende teknologier14. 10. 2025

For første gang har Arla Foods installeret elektrisk varmepumpeteknologi på spraytørringsprocessen på et mælkepulveranlæg – i stedet for at anvende naturgas. I dette tilfælde på AKAFA i Svenstrup. Og det har været en stor udfordring. Selvom Arla allerede bruger varmepumper på flere mejerier, [...]

Udstillere roser Foodexpos nye messekoncept

Konferencer og messer14. 10. 2025

Opbakningen til Foodexpos nye messekoncept er stor blandt udstillerne, der fremhæver de nye, branche-samlende zoner og den deraf optimerede mulighed for at møde alle de mest relevante kunder. Foodexpo 2026 finder sted i MCH Messecenter Herning 22.-24. marts. Når Foodexpo til marts atter fylder [...]

Makrel i frit fald – MSC opfordrer regeringer til at handle nu

Branchenyt14. 10. 2025

Den globale standard for bæredygtigt fiskeri, MSC, opfordrer nordatlantiske nationer til at indgå en retfærdig kvoteaftale for at beskytte fiskerier, marine økosystemer og lokalsamfund. Marine Stewardship Council (MSC) advarer om, at de nordøstatlantiske bestande af makrel, sild og blåhvilling [...]

TILMELD NYHEDSBREV

Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis

Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

Seneste Nyheder

  • Transatlantisk samarbejde om biosolutions til fødevarer

    21.10.2025

  • Kollektive emballageordninger lancerer ny portal

    21.10.2025

  • Brancheforening udvider

    21.10.2025

  • Tak for dig Marianne – du vil blive savnet

    21.10.2025

  • Nye tal fra Eurostat: Danmarks madspild er dobbelt så stort som det europæiske gennemsnit

    21.10.2025

  • Forskningsprojekt undersøger, om PFAS fra foder havner i grisekød

    14.10.2025

  • Ny professor i grøntsagsvidenskab: ”Vi skal tage grøntsagerne langt mere alvorligt”

    14.10.2025

  • Milepæl – varmepumpe til spraytørringsproces

    14.10.2025

  • Udstillere roser Foodexpos nye messekoncept

    14.10.2025

  • Makrel i frit fald – MSC opfordrer regeringer til at handle nu

    14.10.2025

Alle nyheder ›

Læs trykte magasiner online:

Plus Proces LevnedsMiddelBladet

Annoncering i trykte magasiner:

Plus Proces LevnedsMiddelBladet

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK – 2600 Glostrup
www.techmedia.dk
Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk
Privatlivspolitik
Cookiepolitik