• LinkedIn
  • OM FOODPROCESFOKUS
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

FoodprocesFOKUS

til aktører i den producerende fødevareindustri, herunder maskinbyggere og tekniske beslutningstagere som produktionschefer, kvalitetschefer, laboratoriechefer, it-chefer, produktudviklingschefer og indkøbere.

  • Automation og robotter
  • Branchenyt
  • Forskning
  • Fremtidens fødevareproduktion
  • Hygiejne og fødevaresikkerhed
  • Innovation
  • Klima og miljø
  • Konferencer og messer
  • Laboratorieteknik
  • Madspildsløsninger
  • Navnenyt
  • Nye føde- og drikkevarer
  • Pakke- og fyldemaskiner samt emballage
  • Primær produktion
  • Procesudstyr
  • Produktionsudstyr
  • Uddannelse
  • Vand- og energibesparende teknologier

Navnenyt10. 09. 2024 | Helle Friemann Nielsen

Økologisk Landsforening skal have ny direktør

Administrerende direktør i Økologisk Landsforening, Helle Borup Friberg, har valgt at fratræde sin stilling med udgangen af september efter syv år i økologiens tjeneste. Økologisk Landsforening skal derfor på udkig efter en ny administrerende direktør.

Helle Borup Friberg, administrerende direktør i Økologisk Landforening, stopper med udgangen af september. Foto: Marendine Krainert Ladegaard.

-Det er med beklagelse, at vi har modtaget Helle Borup Fribergs opsigelse som administrerende direktør i Økologisk Landsforening. Helles resultater og det enorme engagement, hun har udvist hver eneste dag de seneste syv år, er imponerede. Foreningen og organisationen er et helt andet sted i dag, end vi var i 2017, hvor hun tiltrådte – og den store transformation har Helle en stor aktie i, fortæller forperson for Økologisk Landsforening, Michael Kjerkegaard.
Økologisk Landsforening har i dag politisk indflydelse på hele bæredygtighedsagendaen og indenfor centrale økologiske mærkesager: Klima, biodiversitet, dyrevelfærd og vandmiljø.
-Vi er med Helle som direktør i høj grad lykkedes med at udvikle foreningen, så Økologisk Landsforening i dag er en indflydelsesrig interesseorganisation med fokus på bæredygtig udvikling med økologi som et centralt virkemiddel. Det kommer vores medlemmer på tværs af landmænd, virksomheder, køkkener og forbrugere til gavn – og det kommer vores planet til gavn. Økologisk Landsforening skal nu finde en ny leder, som kan være med til at realisere strategien og bestyrelsens ønsker for foreningens arbejde i fremtiden, siger Michael Kjerkegaard videre.

En daglig glæde i syv år
Helle Borup Friberg udtaler selv om sin tid i Økologisk Landsforening:
-Jobbet som direktør i Økologisk Landsforening har i syv år været en daglig glæde for mig. Jeg har arbejdet med én af de mest meningsfulde sager, man kan forestille sig og kæmpet for – og side om side – med nogle af de mest passionerede mennesker, jeg har mødt: Økologiske landmænd, formålsdrevne virksomheder, stolte køkkenfolk og bevidste, oplyste forbrugere; og ikke mindst vores bagland og alle de ansatte i organisationen, som er drevet af og brænder for at gøre en forskel. Jeg har lært så meget og føler mig enormt privilegeret over at have fået mulighed for at kæmpe økologiens sag. Jeg er kun blevet bekræftet i, at økologiens værdigrundlag rummer mange vigtige løsninger på fremtidens bæredygtige fødevaresystem og -produktion.
Hun fortæller om baggrunden for sin beslutning om af fratræde:
-Der er aldrig et optimalt tidspunkt at stoppe på, men jeg har et ønske om ledelsesmæssigt at prøve mig selv af i andre sammenhænge, og jeg har valgt, at det skal være nu. Den nye bestyrelse har været i gang i et halvt år, vi har en tydelig og retningsgivende ny strategi og en professionel organisation, og jeg føler, at timingen for at stoppe, er så god, som den kan blive.

54-årige Helle Borup Friberg startede som administrerende direktør i Økologisk Landsforening i september 2017, og har i sin tid som direktør i Økologisk Landsforening blandt andet været med til at etablere Innovationscenter for Økologisk Landbrug i 2021 sammen med Landbrug & Fødevarer og etableret en ny demokratisk struktur i foreningen, som muliggør Økologisk Landsforenings strategiske målsætning om at være en bred interesseorganisation.
Hun har tidligere bestridt en række ledelsesposter for bl.a. LEGO, Velfac og Georg Jensen Damask og har boet og arbejdet i udlandet i seks år. Hun har bl.a. siddet i regeringens klimapartnerskab for fødevare- og landbrugssektoren og bestrider en række bestyrelsesposter.
Stillingen som administrerende direktør for Økologisk Landsforening slås op i løbet af oktober og forventes besat primo 2025. Indtil da varetager nuværende Økonomi- og IT-chef Kirsten Bach-Holck opgaven som konstitueret administrerende direktør.

Seneste nyt fra redaktionen

Fermentering gør havets grøntsager mere spiselige

ForskningFremtidens fødevareproduktionNavnenytTop16. 12. 2025

Tang har længe været hyldet som en bæredygtig superingrediens – men dens ”fiskede” smag er en barriere for mange vestlige forbrugere. Nu viser et nyt studie fra Københavns Universitet, at fermentering med mælkesyrebakterier kan være nøglen til at få tangen til at glide ned. Det kan være [...]

Innovativ teknologi skaber vækstmuligheder for fødevareklyngen

AktueltBranchenytInnovation16. 12. 2025

Danmarks teknologiske styrker inden for landbrugs- og fødevaresektoren vinder genklang på vigtige eksportmarkeder, hvor bæredygtighed og produktivitet står højt på dagsordenen. En analyse offentliggjort i efteråret - udført af Operate for Food Nation - viser et betydeligt vækstpotentiale for danske [...]

FoodprocesFokus holder juleferie

AktueltBranchenyt16. 12. 2025

Jul og nytår står for døren og det er tid til juleferie – det gælder også FoodprocesFokus. Dette er således det sidste nyhedsbrev i år. Vi udkommer igen onsdag den 7. januar 2026. Vi ønsker en glædelig jul og et godt nytår til alle…-Redaktionen [...]

Ny teknologi vil forandre europæisk landbrug

BranchenytPrimær produktion16. 12. 2025

Minister for fødevarer, landbrug og fiskeri Jacob Jensen (V) er stolt af ny aftale, der sikrer muligheden for at bruge ny teknologi i den europæiske landbrugsproduktion. Det baner vejen for mere robuste, bæredygtige afgrøder og en stærkere europæisk fødevareforsyning. I en tid med store [...]

Verdens første papirbaserede barriere til juicekartoner

InnovationNavnenytPakke- og fyldemaskiner samt emballage16. 12. 2025

Tetra Pak lancerer sammen med den spanske drikkevareproducent García Carrión den første papirbaserede barriereteknologi til juicekartoner – et vigtigt skridt mod at reducere afhængigheden af fossilbaseret materiale. Sammen med den spanske drikkevareproducent García Carrión har Tetra Pak [...]

Ny forskning: Vandmænd kan bruges til at lave mayonnaise og smør

ForskningFremtidens fødevareproduktionInnovationTop09. 12. 2025

Forskere på Syddansk Universitet (SDU) har fundet ud af, at vandmænd kan bruges som fødevarestabilisator og vil nu bl.a. samarbejde med toprestauranten Alchemist og restaurantens forsknings- og testkøkken Spora om at bruge det i madretter. I fremtiden kan de slimede væsener måske bidrage til en mere [...]

Årets Danske Bryggeri 2025

AktueltNavnenyt09. 12. 2025

Det nordjyske bryggeri – Bad Seed Brewing – løb med prisen for Årets Danske Bryggeri 2025. Bryggeriet hædres for konsekvent høj kvalitet, markant udvikling og et år, hvor både øl, samarbejder og festivalaktiviteter har sat tydelige aftryk på den danske ølscene Bad Seed Brewing løb med hver [...]

Danske økologiske virksomheder på eksportfremstød i Berlin

AktueltBranchenytKonferencer og messer09. 12. 2025

I starten af december samledes 12 danske økologiske og plantebaserede fødevarevirksomheder i Berlin for at deltage i et målrettet eksportfremstød arrangeret af Landbrug & Fødevarer i samarbejde med den danske ambassade i Berlin. Initiativet, der var støttet af Fonden for økologisk landbrug, [...]

Tetra Pak køber Bioreactors.net for at accelerere løsninger inden for nye fødevarer

NavnenytProcesudstyr09. 12. 2025

Tetra Pak Processing Equipment SIA har købt Bioreactors.net - en lettisk virksomhed med næsten tre årtiers erfaring inden for design og fremstilling af bioreaktorløsninger til blandt andet produktion af en række proteiner. Bioreactors.net, der blev grundlagt i 1996, er et specialiseret [...]

Ny skæremaskine til plantebaserede fødevarer kommer til Danmark

Produktionsudstyr09. 12. 2025

Nemco Machinery A/S lancerer en skæremaskine til plantebaserede fødevarer på det danske marked. Der er tale om Maxx 200 HMT-maskinen fra den anerkendte tyske producent holac Maschinenbau. Maxx 200 HMT indgår i en serie af innovative skæremaskiner, som er specialdesignet til produktion af [...]

TILMELD NYHEDSBREV

Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis

Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

Seneste Nyheder

  • Fermentering gør havets grøntsager mere spiselige

    16.12.2025

  • Innovativ teknologi skaber vækstmuligheder for fødevareklyngen

    16.12.2025

  • FoodprocesFokus holder juleferie

    16.12.2025

  • Ny teknologi vil forandre europæisk landbrug

    16.12.2025

  • Verdens første papirbaserede barriere til juicekartoner

    16.12.2025

  • Ny forskning: Vandmænd kan bruges til at lave mayonnaise og smør

    09.12.2025

  • Årets Danske Bryggeri 2025

    09.12.2025

  • Danske økologiske virksomheder på eksportfremstød i Berlin

    09.12.2025

  • Tetra Pak køber Bioreactors.net for at accelerere løsninger inden for nye fødevarer

    09.12.2025

  • Ny skæremaskine til plantebaserede fødevarer kommer til Danmark

    09.12.2025

Alle nyheder ›

Læs Plus Process gratis online:

Annoncering i Plus Process:

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK – 2600 Glostrup
www.techmedia.dk
Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk
Privatlivspolitik
Cookiepolitik