• LinkedIn
  • OM FOODPROCESFOKUS
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

FoodprocesFOKUS

til aktører i den producerende fødevareindustri, herunder maskinbyggere og tekniske beslutningstagere som produktionschefer, kvalitetschefer, laboratoriechefer, it-chefer, produktudviklingschefer og indkøbere.

  • Automation og robotter
  • Branchenyt
  • Forskning
  • Fremtidens fødevareproduktion
  • Hygiejne og fødevaresikkerhed
  • Innovation
  • Klima og miljø
  • Konferencer og messer
  • Laboratorieteknik
  • Madspildsløsninger
  • Navnenyt
  • Nye føde- og drikkevarer
  • Pakke- og fyldemaskiner samt emballage
  • Primær produktion
  • Procesudstyr
  • Produktionsudstyr
  • Uddannelse
  • Vand- og energibesparende teknologier

AktueltProcesudstyr04. 02. 2025 | Helle Friemann Nielsen

Multihead-vægt erstatter manuel vejning og pakning af dumplings

Installationen af en ny Ishida multihead-vægt hos en af Polens største kødproducenter har vist sig at forbedre linjens gennemløb betydeligt; det drejer sig om vejning og pakning af virksomhedens nye serie af dumplings.


Førhen pakkede Wierzejki, der er en af Polens største kødproducenter, deres dumplings manuelt. Det krævede seks personer for at opnå de nødvendige 1,2 tons dumplings, der skulle pakkes hver time.
Desuden forårsagede den manuelle vejning produkt-giveaway, hvor nogle pakker var op til 25 gram over deres målvægt.
Nu har en Ishida CCW-RVE-214W-1S-30-WP multihead-vægt erstattet den besværlige og tidskrævende håndpakning – og det samlede tab er reduceret markant fra fem procent til mindre end to procent per pakke.

Nøjagtighed er alt
-Nøjagtighed er alt i vores forretning, og det var også drivkraften bag vores investering i Ishida-løsningen, fortæller Adam Zdanowski fra Wierzejki.
-Ishida multihead-vægten tilbyder økonomiske fordele gennem vægtens høje og konsistente nøjagtighed samt effektivitetsforbedringer og eliminering af menneskelige fejl, fortsætter han.
CCW-RVE-214 vejer dumplings hovedsageligt i 400 grams pakker, men løsningen er i stand til at håndtere en lang række forskellige størrelser og slutvægt på de pakkede dumplings.
Dette giver Wierzejki fleksibiliteten til at reagere hurtigt på markedets og kundernes krav.
Lige så vigtigt er det, at løsningen er konsistent; det bidrager med at forbedre forbrugeroplevelsen og understøtte Wierzejkis førsteklasses mærkeimage.
Ishida RVE-modellen har dens patenterede Pulse Width Modulation (PWM) teknologi, som giver større kontrol over indføringen af produktet i toppen af vægten og under overførsel til tragtene. Ved at være i stand til automatisk at variere både amplituden og varigheden af vibration, leverer vibrationsføderne et kontrolleret og ensartet flow af produktet for at opretholde hastighed og effektivitet, mens de praktisk talt eliminerer overfyldning i beholderne.
Prægede overflader letter et jævnt produktflow i hele vægten.
Et specielt distributionssystem under Ishida-vægten giver en hurtig og effektiv overførsel af dumplings til termoformningsmaskinen.
Multihead-vægten er i drift 12 timer hver dag. Takket være dens intuitive berøringsskærmsbetjening er opsætning og skift nemme at foretage, og det kræver kun én operatør at overvåge linjen. Vægtens modulære design tillader nem fjernelse og udskiftning af kontaktdele for en hurtig og grundig daglig rengøring.

Vægt nummer to
Dette er den anden Ishida multihead-vægt, der er installeret hos Wierzejki. Ligesom den første vægt, der ifølge Wierzejki har fungeret perfekt i over to år, har den nye model også vist sig ekstremt pålidelig.
-Fordi vi allerede kendte til vægtens nøjagtighed og pålidelighed, var Ishida det oplagte valg for denne yderligere investering, fortsætter Adam Zdanowski. Og da dette ydermere er en specialistapplikation, var Ishidas erfaring med vores type produkter også en nøglefaktor i beslutningen om at investere i en ny multihead-vægt.
Investeringen har en tilbagebetalingstid på cirka 18 måneder.
Vægten blev installeret af Ishidas mangeårige lokale partner i Polen, Fenix Systems. Installationen blev afsluttet på under to dage, og Fenix var vært for en endags workshop for at hjælpe operatørerne med at blive fortrolige med maskinen samt yde løbende teknisk fjernsupport.
-Vores nye Ishida-vægt har givet os øget nøjagtighed, effektivitet og ingen nedetid – sammen med fremragende service og support, som alt sammen bidrager positivt til bundlinjen, konkluderer Adam Zdanowski.
-I dag er det svært at forestille sig vores dumplingsproduktion uden Ishida multihead-vægten, siger han afslutningsvis.

Wierzejki blev etableret i 1991 og er i dag en af Polens største kødproducenter. Virksomheden beskæftiger omkring 1.500 medarbejdere og leverer sine produkter både til hjemmemarkedet og i hele Europa, Asien og Afrika.
Virksomheden tilbyder en bred vifte af produkter, som udover traditionelt kød omfatter en række forskellige typer pålæg og delikatesser såsom salater, forårsruller, dumplings, pandekager og kroketter.
I 2021 åbnede Wierzejki et anlæg til forarbejdning af fjerkræ, hvilket har ført til introduktionen af fjerkræbaserede convenienceprodukter.

Seneste nyt fra redaktionen

Millioninvestering til lancering af ny naturlig rød farve til fødevarer

InnovationNavnenytProcesudstyrTop25. 11. 2025

Den danske biotekvirksomhed Chromologics fremstiller effektive, naturlige og bæredygtige farver til fødevarer ved hjælp af fermenteringsteknologi. Sammen med bl.a. Novo Holdings investerer EIFO i virksomheden. Med den nye finansiering kan Chromologics tage de sidste skridt mod lancering af deres [...]

Bornholm tager næste skridt mod Danmarks første lokale rejeproduktion

AktueltNavnenytProduktionsudstyr25. 11. 2025

I sidste uge modtog Bornholms Lakseklækkeri i Nexø de allerførste larver af varmtvandsrejer. Det er en vigtig milepæl i opbygningen af en helt ny fødevareproduktion på øen og etableringen af Danmarks første lokale produktion af varmtvandsrejer. I alt 10.000 rejelarver er på vej til Bornholm, [...]

Nye termoformere er en gamechanger inden for pakkemaskiner

AktueltPakke- og fyldemaskiner samt emballage25. 11. 2025

Nemco Machinery A/S lancerer en ny serie af "selvtænkende" termoformere, der kontinuerligt analyserer egne processer. Serien repræsenterer ikke alene et stort skridt i den teknologiske udvikling; den understøtter også den grønne omstilling – og spås at blive en gamechanger for [...]

Millioninvestering skal skabe grøn mad-revolution

Fremtidens fødevareproduktionMadspildsløsningerNavnenyt25. 11. 2025

Nyt innovativt fellowship-program, støttet af Novo Nordisk Fonden og med Teknologisk Institut i front, skal uddanne nye frontløbere, der skal bekæmpe madspild og bane vejen for bæredygtige fødevaresystemer. Teknologisk Institut står i spidsen for at drive BioSustainability Design Fellowship [...]

Coop fjerner låg på creme fraiche og reducerer 15 ton plast

Pakke- og fyldemaskiner samt emballage25. 11. 2025

I sidste uge tog Coop endnu et skridt mod mindre plastaffald i hverdagen. Fremover bliver creme fraiche fra Coops egen serie, ”Coop”, produceret med en tynd film som låg i stedet for det traditionelle plastlåg. Det drejer sig om 4,7 millioner bægre og giver en årlig reduktion på 15 ton [...]

Indonesisk svamp tryller ølrester om til pølser

ForskningProcesudstyrTop18. 11. 2025

I jagten på nye måder at producere protein på, har forskere på Aalborg Universitet forvandlet restprodukter fra ølproduktion til et proteinrigt produkt, som kan erstatte almindeligt kød i fx pølser; takket være en indonesisk svamp. Resultatet er både velsmagende, bæredygtigt og økonomisk [...]

Ny fabrik til fremtidens pant- og retursystem

AktueltNavnenytPakke- og fyldemaskiner samt emballage18. 11. 2025

Danskerne panter flere og flere dåser og flasker, der skal sorteres og genanvendes til nye. I november 2025 indviede Dansk Retursystem en ny fabrik i Fredericia, der bliver et vigtigt knudepunkt i Danmarks cirkulære infrastruktur. Fabrikken bliver den største i Danmark og skal håndtere de ca. tre [...]

Ultraforarbejdede fødevarer – eksperter efterlyser fokus på ernæring

AktueltBranchenytKonferencer og messer18. 11. 2025

På årets fødevarekonference, Fremtidens Fødevarer, hos Teknologisk Institut, der blev afholdt i starten af november, blev der sat fokus på ultraforarbejdede fødevarer. Bekymringerne er reelle - men NOVA-klassifikation om ultraforarbejdede fødevarer peger i forkert retning, lyder det fra Teknologisk [...]

DanePork slutter sig til FødevareDanmark

Navnenyt18. 11. 2025

Et af landets største svineslagterier, DanePork, indtræder nu i brancheorganisationen FødevareDanmark. FødevareDanmark er dermed lykkedes med at samle alle de private slagterier i én samlet organisation. Det gav genklang i branchen, da slagterigiganten Tican for nylig meldte sig ind i [...]

Dansk BælgBoost: 13,8 mio. kr. til dansk bælgfrugt værdikæde – fra mark til offentlige køkkener

BranchenytFremtidens fødevareproduktionNavnenyt18. 11. 2025

Gule ærter, kidneybønner, kikærter og linser – de såkaldte bælgfrugter – spiser danskerne i gennemsnit kun 10 gram af om dagen. Det er langt fra de 100 g om dagen, som de officielle Kostråd anbefaler for både sundhed og klima. Det vil projekt ”Dansk BælgBoost” ændre på. Målet er at gøre bl.a. danske [...]

TILMELD NYHEDSBREV

Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis

Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

Seneste Nyheder

  • Millioninvestering til lancering af ny naturlig rød farve til fødevarer

    25.11.2025

  • Bornholm tager næste skridt mod Danmarks første lokale rejeproduktion

    25.11.2025

  • Nye termoformere er en gamechanger inden for pakkemaskiner

    25.11.2025

  • Millioninvestering skal skabe grøn mad-revolution

    25.11.2025

  • Coop fjerner låg på creme fraiche og reducerer 15 ton plast

    25.11.2025

  • Indonesisk svamp tryller ølrester om til pølser

    18.11.2025

  • Ny fabrik til fremtidens pant- og retursystem

    18.11.2025

  • Ultraforarbejdede fødevarer – eksperter efterlyser fokus på ernæring

    18.11.2025

  • DanePork slutter sig til FødevareDanmark

    18.11.2025

  • Dansk BælgBoost: 13,8 mio. kr. til dansk bælgfrugt værdikæde – fra mark til offentlige køkkener

    18.11.2025

Alle nyheder ›

Læs trykte magasiner online:

Plus Proces LevnedsMiddelBladet

Annoncering i trykte magasiner:

Plus Proces

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK – 2600 Glostrup
www.techmedia.dk
Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk
Privatlivspolitik
Cookiepolitik