• LinkedIn
  • OM FOODPROCESFOKUS
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

FoodprocesFOKUS

til aktører i den producerende fødevareindustri, herunder maskinbyggere og tekniske beslutningstagere som produktionschefer, kvalitetschefer, laboratoriechefer, it-chefer, produktudviklingschefer og indkøbere.

  • Automation og robotter
  • Branchenyt
  • Forskning
  • Fremtidens fødevareproduktion
  • Hygiejne og fødevaresikkerhed
  • Innovation
  • Klima og miljø
  • Konferencer og messer
  • Laboratorieteknik
  • Madspildsløsninger
  • Navnenyt
  • Nye føde- og drikkevarer
  • Pakke- og fyldemaskiner samt emballage
  • Primær produktion
  • Procesudstyr
  • Produktionsudstyr
  • Uddannelse
  • Vand- og energibesparende teknologier

AktueltProcesudstyr04. 02. 2025 | Helle Friemann Nielsen

Multihead-vægt erstatter manuel vejning og pakning af dumplings

Installationen af en ny Ishida multihead-vægt hos en af Polens største kødproducenter har vist sig at forbedre linjens gennemløb betydeligt; det drejer sig om vejning og pakning af virksomhedens nye serie af dumplings.


Førhen pakkede Wierzejki, der er en af Polens største kødproducenter, deres dumplings manuelt. Det krævede seks personer for at opnå de nødvendige 1,2 tons dumplings, der skulle pakkes hver time.
Desuden forårsagede den manuelle vejning produkt-giveaway, hvor nogle pakker var op til 25 gram over deres målvægt.
Nu har en Ishida CCW-RVE-214W-1S-30-WP multihead-vægt erstattet den besværlige og tidskrævende håndpakning – og det samlede tab er reduceret markant fra fem procent til mindre end to procent per pakke.

Nøjagtighed er alt
-Nøjagtighed er alt i vores forretning, og det var også drivkraften bag vores investering i Ishida-løsningen, fortæller Adam Zdanowski fra Wierzejki.
-Ishida multihead-vægten tilbyder økonomiske fordele gennem vægtens høje og konsistente nøjagtighed samt effektivitetsforbedringer og eliminering af menneskelige fejl, fortsætter han.
CCW-RVE-214 vejer dumplings hovedsageligt i 400 grams pakker, men løsningen er i stand til at håndtere en lang række forskellige størrelser og slutvægt på de pakkede dumplings.
Dette giver Wierzejki fleksibiliteten til at reagere hurtigt på markedets og kundernes krav.
Lige så vigtigt er det, at løsningen er konsistent; det bidrager med at forbedre forbrugeroplevelsen og understøtte Wierzejkis førsteklasses mærkeimage.
Ishida RVE-modellen har dens patenterede Pulse Width Modulation (PWM) teknologi, som giver større kontrol over indføringen af produktet i toppen af vægten og under overførsel til tragtene. Ved at være i stand til automatisk at variere både amplituden og varigheden af vibration, leverer vibrationsføderne et kontrolleret og ensartet flow af produktet for at opretholde hastighed og effektivitet, mens de praktisk talt eliminerer overfyldning i beholderne.
Prægede overflader letter et jævnt produktflow i hele vægten.
Et specielt distributionssystem under Ishida-vægten giver en hurtig og effektiv overførsel af dumplings til termoformningsmaskinen.
Multihead-vægten er i drift 12 timer hver dag. Takket være dens intuitive berøringsskærmsbetjening er opsætning og skift nemme at foretage, og det kræver kun én operatør at overvåge linjen. Vægtens modulære design tillader nem fjernelse og udskiftning af kontaktdele for en hurtig og grundig daglig rengøring.

Vægt nummer to
Dette er den anden Ishida multihead-vægt, der er installeret hos Wierzejki. Ligesom den første vægt, der ifølge Wierzejki har fungeret perfekt i over to år, har den nye model også vist sig ekstremt pålidelig.
-Fordi vi allerede kendte til vægtens nøjagtighed og pålidelighed, var Ishida det oplagte valg for denne yderligere investering, fortsætter Adam Zdanowski. Og da dette ydermere er en specialistapplikation, var Ishidas erfaring med vores type produkter også en nøglefaktor i beslutningen om at investere i en ny multihead-vægt.
Investeringen har en tilbagebetalingstid på cirka 18 måneder.
Vægten blev installeret af Ishidas mangeårige lokale partner i Polen, Fenix Systems. Installationen blev afsluttet på under to dage, og Fenix var vært for en endags workshop for at hjælpe operatørerne med at blive fortrolige med maskinen samt yde løbende teknisk fjernsupport.
-Vores nye Ishida-vægt har givet os øget nøjagtighed, effektivitet og ingen nedetid – sammen med fremragende service og support, som alt sammen bidrager positivt til bundlinjen, konkluderer Adam Zdanowski.
-I dag er det svært at forestille sig vores dumplingsproduktion uden Ishida multihead-vægten, siger han afslutningsvis.

Wierzejki blev etableret i 1991 og er i dag en af Polens største kødproducenter. Virksomheden beskæftiger omkring 1.500 medarbejdere og leverer sine produkter både til hjemmemarkedet og i hele Europa, Asien og Afrika.
Virksomheden tilbyder en bred vifte af produkter, som udover traditionelt kød omfatter en række forskellige typer pålæg og delikatesser såsom salater, forårsruller, dumplings, pandekager og kroketter.
I 2021 åbnede Wierzejki et anlæg til forarbejdning af fjerkræ, hvilket har ført til introduktionen af fjerkræbaserede convenienceprodukter.

Seneste nyt fra redaktionen

Danmark i front inden for investeringer og forskning i alternative proteiner

BranchenytForskningFremtidens fødevareproduktionTop24. 06. 2025

En ny analyse viser, at danske investeringer i alternative proteiner voksede med over 900 procent alene i 2024, og at Danmark samtidig er førende i Europa, når det gælder forskning på området. Men skal førerpositionen fastholdes, kræver det, at finansieringen målrettes bedre – og at samarbejdet [...]

Ny metode til yoghurtproduktion

AktueltForskning24. 06. 2025

Ny forskning fra DTU Fødevareinstituttet kan ændre den måde, fødevareindustrien producerer mælkebaseret yoghurt på - så yoghurten både bliver billigere og mere bæredygtig. Forskere har udviklet en enkel, men effektiv metode, der potentielt kan reducere brugen af dyre bakteriekulturer med 80 pct. [...]

Rigtig god sommer

AktueltBranchenyt24. 06. 2025

Det er tid til sommerferie – og det gælder også FoodprocesFokus.dk, der holder pause i juli måned. Dette er således det sidste nyhedsbrev på denne side af ferien. Vi udkommer igen onsdag den 7. august. Holdet bag FoodprocesFokus ønsker alle en god sommerferie… [...]

Øl brygget på juicerester og øko-boller

Madspildsløsninger24. 06. 2025

Sammen med Frankly Juice, Jalm&B lancerer Husbryggeriet Jacobsen en specialbryg, der er skabt af juicerester og økologiske boller – et innovativt skridt mod at minimere madspild og reducere klimaaftryk. Specialøllen får premiere på Roskilde Festival. Bag den bæredygtige øl står tre [...]

Arla og DMK siger ja til fusion

Navnenyt24. 06. 2025

I april 2025 annoncerede Arla Foods og DMK Group ønske om fusion, og onsdag den 18. juni har begge selskabers repræsentantskaber stemt ja. Nu venter godkendelse fra konkurrencemyndighederne, hvilket ventes afsluttet Q1 2026. Repræsentantskaberne i Arla Foods og DMK Group stemmer ja til at [...]

Ny madspildsløsning forlænger holdbarheden på frugt og grønt

Madspildsløsninger24. 06. 2025

Private husholdninger i Danmark smider hvert år 235.000 ton mad ud. En væsentlig del af madspildet består af frugt og grønt. Men nu er der hjælp at hente, hvis man vil holde sin frugt og grønt frisk i længere tid: Coop introducerer en ny madspildsbold, der forlænger holdbarheden på frugt og [...]

Roadmap for fremtidens fødevarer

AktueltBranchenytFremtidens fødevareproduktionKonferencer og messer18. 06. 2025

150 forskere og eksperter fra hele fødevare-, landbrugs- og bioressourcesektoren samles i København den 23. juni for at give input til et roadmap, som fremover skal sætte retningen for grøn omstilling og øget innovation i hele værdikæden. Det er den fusionerede organisation Food & Bio Cluster [...]

Nyt center for udvikling af fødevareteknologi åbner i Sverige

InnovationNavnenytProcesudstyrProduktionsudstyrTop17. 06. 2025

Tetra Pak har åbnet deres nye Center for Udvikling af Fødevareteknologi i Karlshamn. Her skal pilotanlæg gøre det hurtigere at komme på markedet for producenter med fermenteringsbaserede produkter af høj kvalitet. Tetra Pak Center for Udvikling af Fødevareteknologi er åbnet i Karlshamn, [...]

Live dataovervågning af larveproduktion vil revolutionere insektopdræt

AktueltAutomation og robotterFremtidens fødevareproduktion17. 06. 2025

Insektproduktionssektoren er en hastigt voksende industri, men produktionseffektiviteten og skalerbarheden er udfordret. Et nyt forskningsprojekt vil udvikle smarte overvågnings- og realtidsanalysesystemer til produktion af sort soldaterfluelarver med hjælp fra computervision og AI-teknologier. [...]

Dansk kafferisteri får topkarakter i bæredygtighed

Klima og miljøNavnenyt17. 06. 2025

Med en ny B Corp score på 154,6 point bliver CleverCoffee den højst scorende kaffevirksomhed i hele EU. I en tid hvor virksomheder falder over hinanden, for at fortælle om deres tiltag med bæredygtighed, har en dansk virksomhed formået at skille sig ud, og høster nu international anerkendelse [...]

TILMELD NYHEDSBREV

Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis

Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

Seneste Nyheder

  • Danmark i front inden for investeringer og forskning i alternative proteiner

    24.06.2025

  • Ny metode til yoghurtproduktion

    24.06.2025

  • Rigtig god sommer

    24.06.2025

  • Øl brygget på juicerester og øko-boller

    24.06.2025

  • Arla og DMK siger ja til fusion

    24.06.2025

  • Ny madspildsløsning forlænger holdbarheden på frugt og grønt

    24.06.2025

  • Roadmap for fremtidens fødevarer

    18.06.2025

  • Nyt center for udvikling af fødevareteknologi åbner i Sverige

    17.06.2025

  • Live dataovervågning af larveproduktion vil revolutionere insektopdræt

    17.06.2025

  • Dansk kafferisteri får topkarakter i bæredygtighed

    17.06.2025

Alle nyheder ›

Læs trykte magasiner online:

Plus Proces LevnedsMiddelBladet

Annoncering i trykte magasiner:

Plus Proces LevnedsMiddelBladet

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK – 2600 Glostrup
www.techmedia.dk
Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk
Privatlivspolitik
Cookiepolitik