• LinkedIn
  • OM FOODPROCESFOKUS
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

FoodprocesFOKUS

til aktører i den producerende fødevareindustri, herunder maskinbyggere og tekniske beslutningstagere som produktionschefer, kvalitetschefer, laboratoriechefer, it-chefer, produktudviklingschefer og indkøbere.

  • Automation og robotter
  • Branchenyt
  • Forskning
  • Fremtidens fødevareproduktion
  • Hygiejne og fødevaresikkerhed
  • Innovation
  • Klima og miljø
  • Konferencer og messer
  • Laboratorieteknik
  • Madspildsløsninger
  • Navnenyt
  • Nye føde- og drikkevarer
  • Pakke- og fyldemaskiner samt emballage
  • Primær produktion
  • Procesudstyr
  • Produktionsudstyr
  • Uddannelse
  • Vand- og energibesparende teknologier

Fremtidens fødevareproduktionNavnenytTop28. 10. 2025 | Helle Friemann Nielsen

Millioninvestering i dansk produktion af plantebøffer

Med investeringer fra EIFO og Novo Holdings samt et matchende lån fra Den Europæiske Investeringsbank (EIB) rejser den danske virksomhed MATR Foods den største samlede finansieringsrunde af sin slags for et foodtech-selskab i Danmark i år. Midlerne skal bruges til at udvide produktionen på ny fabrik i Sønderjylland og indtage nye markeder.

MATR Foods rejser 300 mio. kr. til at udvide produktion og eksportere økologiske plantebøffer. Tekstur og smag er godkendt af det gastronomiske miljø – og MATR Foods Fungi Hakket bruges i Gasoline Grills vegetarburger.

MATR Foods, der fremstiller prisvindende og velsmagende plantebaserede bøffer og hakket kødalternativ ved hjælp af svampefermentering af økologiske grøntsager, har gennemført en finansieringsrunde på 40 mio. euro (knapt 300 mio. kr.), hvoraf 20 mio. euro er fra Novo Holdings og EIFO, mens 20 mio. euro er lån fra Den Europæiske Investeringsbank (EIB).
Dermed rejser MATR Foods den største samlede finansieringsrunde af sin slags for et foodtech-selskab i Danmark i år.
Midlerne fra finansieringen skal bruges til at etablere et nyt produktionsanlæg i Ansager ved Varde, der kan øge MATR’s produktion til 4.000 ton årligt for at imødekomme efterspørgslen på det danske, tyske og schweiziske marked.
Den nye produktionslinje forventes at være klar til drift i begyndelsen af 2027, hvilket vil skabe ca. 60 nye arbejdspladser i Ansager.
Randi Wahlsten, administrerende direktør og medstifter i MATR, ser frem til at kunne imødekomme den voksende efterspørgsel i ind- og udland:
-Vi er utroligt glade for den store opbakning fra førende investorer og finansieringspartnere som Novo Holdings, EIFO og EIB. De gør det endeligt muligt for os at skalere produktionen. Vi ser meget frem til at kunne imødekomme efterspørgslen fra de mange kunder og kokke, der har bakket op om og glædet sig til en større tilgængelighed af MATR’s produkter. Det er virkelig overvældende at opleve så stor støtte og efterspørgsel, siger hun.
Thomas Grotkjær, Partner i Planetary Health Investments, Novo Holdings, tilføjer:
-Som årets største foodtech-investering i Danmark afspejler denne finansiering ikke bare tillid til MATR’s økologiske, fermenterede produkter, men også anerkendelsen af, at MATR imødekommer forbrugernes længsel efter fødevarer, der har en positiv inflydelse på sundhed, klima og miljø – alle vigtige områder for Novo Holdings – uden at man behøver at gå på kompromis med smagen.

EIFO og Novo Holdings investerer i MATR Foods, der skal opskalere produktion og indtage nye markeder. Fra venstre: Lasse Truels Köhler, EIFO, Randi Wahlsten, MATR Foods og Thomas Grotkjær, Novo Holdings.

Lavt CO2-aftryk og højt kulinarisk niveau
Ifølge Lasse Truels Köhler, der er Investment Manager i EIFOs Green Transition Team, understreger MATR den danske styrkeposition indenfor bæredygtige fødevarer:
-EIFO’s investering i MATR viser vores engagement i at understøtte dansk fødevareinnovation og den grønne omstilling globalt. MATR’s særlige teknologi muliggør produktion af plantebaserede kødalternativer med et bemærkelsesværdigt lavt CO2-aftryk og høj kulinarisk kvalitet til en konkurrencedygtig pris. Investeringen styrker Danmarks position inden for udviklingen af bæredygtige fødevarer med stort eksportpotentiale.

Svampefermentering giver bid og umami-smag
MATR blev grundlagt i København i 2021 og har specialiseret sig i at udvikle innovative, økologiske plantebaserede kødalternativer ved hjælp af svampefermentering.
Lokalt dyrkede råvarer som havre, flækærter, lupiner, rødbeder og kartofler forvandles til produkter med saftig tekstur og kødfuld umami-smag – et næringsrigt og bæredygtigt alternativ uden tilsætningsstoffer, som har modtaget rosende omtale fra flere toneangivende kokke og madanmeldere.
Virksomhedens signaturprodukt, MATR Fungi Hakket, er udelukkende fremstillet af naturlige ingredienser dyrket i Skandinavien. Fungi Hakket er rig på protein og fibre samt en lav fedtprocent og en aminosyresammensætning, der minder om kød, men med et CO2-aftryk på kun 1,5 kg CO2e pr. kg, hvilket er 94 pct. lavere end oksekød.

MATR Foods er en dansk startup, der kombinerer mikrobiologi og gastronomi for at skabe nye løsninger på nogle af verdens største udfordringer: klima, biodiversitet og sundhed. Virksomheden bev grundlagt i 2021 og har indtil videre produktion i Københavns Nordhavn. Bag MATR står et internationalt team af forskere, kokke og iværksættere med erfaring fra fødevarebranchen.
MATR’s svampefermenterede kødalternativer kan i dag købes hos blandt andet Gasoline Grill, Sticks n’ Sushi, Mother Pizza, Sokkelund Brasserie, Meyers kantiner, Nemlig.com, Alma og Aarstiderne.

Seneste nyt fra redaktionen

Millioninvestering i dansk produktion af plantebøffer

Fremtidens fødevareproduktionNavnenytTop28. 10. 2025

Med investeringer fra EIFO og Novo Holdings samt et matchende lån fra Den Europæiske Investeringsbank (EIB) rejser den danske virksomhed MATR Foods den største samlede finansieringsrunde af sin slags for et foodtech-selskab i Danmark i år. Midlerne skal bruges til at udvide produktionen på ny fabrik [...]

Konservesprodukter udfordres af nye nitritkrav

AktueltBranchenytHygiejne og fødevaresikkerhed28. 10. 2025

En ny EU-forordning sænker grænsen for tilladte mængder nitrit i animalske fødevarer. For danske køleprodukter får det ingen betydning, men for konserves opbevaret ved stuetemperatur kan de nye regler have betydning for fødevaresikkerhed og holdbarhed. Sådan lyder det fra Teknologisk [...]

Konference om fremtidens bæredygtige proteiner

AktueltFremtidens fødevareproduktionKonferencer og messer28. 10. 2025

Hvordan kan alternative proteiner bidrage til en mere bæredygtig og robust fremtid for fødevaresystemet? Det er temaet for konferencen AltProteinX 2025, som holdes den 4. november 2025 på DTU og samler forskere, virksomheder og beslutningstagere til en dag med ny viden, diskussioner og netværk. [...]

Ny spiller på markedet for avancerede pakkeløsninger til agro-food industrien

NavnenytPakke- og fyldemaskiner samt emballage28. 10. 2025

Manter Nordic er et nyt dansk-hollandsk joint venture med dét klare formål at styrke salg, installation og service af avancerede maskinløsninger til agro-food industrien i Danmark, Norge, Sverige og Island. Manter Nordic henvender sig primært til kartoffel- og løgproducenter. Bag initiativet [...]

Procudan A/S overtager aktiviteterne i Presmann ApS

Navnenyt28. 10. 2025

Fra 1. januar 2026 overtager Procudan A/S aktiviteterne i Presmann ApS, hvilket betyder, at Procudan udvider sortimentet af frugtprodukter til kunder i hele Norden. Efter snart 25 år i markedet overdrager Presmann alle forretningsaktiviteter og kunderelationer i Norden til Procudan.Overtagelsen [...]

Transatlantisk samarbejde om biosolutions til fødevarer

Fremtidens fødevareproduktionInnovationNavnenytTop21. 10. 2025

Endnu et vigtigt skridt er taget i Alfa Lavals helt store satsning på fødevareinnovation i Danmark med et nyt, transatlantisk samarbejde til udvikling af biosolutions til fødevarer. Alfa Laval i København er industrikoncernens forretningshovedkvarter for løsninger til føde- og drikkevareindustrien, [...]

Kollektive emballageordninger lancerer ny portal

AktueltNavnenytPakke- og fyldemaskiner samt emballage21. 10. 2025

Siden producentansvaret for emballage trådte i kraft den 1. oktober 2025, skal virksomheder, der selv står tilbage som slutbrugere med emballageaffald, ikke ende med regningen. De kan i stedet søge om økonomisk kompensation. For at gøre den proces så let som muligt, lancerer Emballageretur og ERP [...]

Brancheforening udvider

AktueltNavnenyt21. 10. 2025

Tican Fresh Meat A/S, der med sine godt 1.000 medarbejdere i Thisted og Brørup og godt 80.000 ugentlige slagtninger er landets næststørste slagteri, har besluttet at melde sig ind i brancheorganisationen FødevareDanmark. Indmeldelsen sker for at styrke sammenhængen og forståelsen på tværs af [...]

Tak for dig Marianne – du vil blive savnet

Navnenyt21. 10. 2025

Det er med stor sorg, at vi må fortælle, at vores hjertevarme og altid positive kollega – og ven – Marianne Dieckmann (61) ikke er hos os i denne verden længere. Marianne gik for nyligt bort efter i flere år at have kæmpet mod en kræftsygdom, som hun dog hverken lod forlag eller vores mange [...]

Nye tal fra Eurostat: Danmarks madspild er dobbelt så stort som det europæiske gennemsnit

Madspildsløsninger21. 10. 2025

Danmark ligger fortsat i bunden af Europa, når det gælder madspild. Det viser de nye tal fra Eurostat. Ifølge opgørelsen har Danmark et samlet madspild på 261 kilo pr. indbygger, hvor det europæiske gennemsnit ligger på 130 kilo pr. indbygger. I det private smider de danske husholdninger markant [...]

TILMELD NYHEDSBREV

Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis

Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

Seneste Nyheder

  • Millioninvestering i dansk produktion af plantebøffer

    28.10.2025

  • Konservesprodukter udfordres af nye nitritkrav

    28.10.2025

  • Konference om fremtidens bæredygtige proteiner

    28.10.2025

  • Ny spiller på markedet for avancerede pakkeløsninger til agro-food industrien

    28.10.2025

  • Procudan A/S overtager aktiviteterne i Presmann ApS

    28.10.2025

  • Transatlantisk samarbejde om biosolutions til fødevarer

    21.10.2025

  • Kollektive emballageordninger lancerer ny portal

    21.10.2025

  • Brancheforening udvider

    21.10.2025

  • Tak for dig Marianne – du vil blive savnet

    21.10.2025

  • Nye tal fra Eurostat: Danmarks madspild er dobbelt så stort som det europæiske gennemsnit

    21.10.2025

Alle nyheder ›

Læs trykte magasiner online:

Plus Proces LevnedsMiddelBladet

Annoncering i trykte magasiner:

Plus Proces LevnedsMiddelBladet

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK – 2600 Glostrup
www.techmedia.dk
Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk
Privatlivspolitik
Cookiepolitik