• LinkedIn
  • OM FOODPROCESFOKUS
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

FoodprocesFOKUS

til aktører i den producerende fødevareindustri, herunder maskinbyggere og tekniske beslutningstagere som produktionschefer, kvalitetschefer, laboratoriechefer, it-chefer, produktudviklingschefer og indkøbere.

  • Automation og robotter
  • Branchenyt
  • Forskning
  • Fremtidens fødevareproduktion
  • Hygiejne og fødevaresikkerhed
  • Innovation
  • Klima og miljø
  • Konferencer og messer
  • Laboratorieteknik
  • Madspildsløsninger
  • Navnenyt
  • Nye føde- og drikkevarer
  • Pakke- og fyldemaskiner samt emballage
  • Primær produktion
  • Procesudstyr
  • Produktionsudstyr
  • Uddannelse
  • Vand- og energibesparende teknologier

BranchenytNavnenyt29. 10. 2024 | Helle Friemann Nielsen

MENY støtter og investerer i danske fødevareproducenter

I en ny indsats for at styrke mindre danske fødevareproducenter, lancerer dagligvarekæden MENY et nyt stipendieprogram på 500.000 kr. Stipendierne er rettet mod producenter, der samarbejder med MENY, og skal fremme innovation, bæredygtighed og vækst.

MENY støtter mindre danske fødevareproducenter med tre stipendier på i alt en halv million kroner.

Tre mindre danske fødevareproducenter kan nu få del i en halv million kroner fra dagligvarekæden MENY.
Stipendierne, der lyder på 250.000 kr, 150.000 kr. og 100.000 kr., gives til tre af de knapt 50 mindre producenter, som har et etableret samarbejde og leverer produkter til MENYs Danske Madskatte. Programmet er et led i MENYs strategiske satsning på at styrke kvaliteten af danske fødevarer under ”Danske Madskatte”-initiativet.
Stipendiet er specifikt designet til at støtte producenter, som ofte har begrænsede ressourcer og arbejder under udfordrende forhold. Ved at tilbyde økonomisk støtte og synlighed håber MENY at styrke leverandørernes evne til at udvikle nye produkter, forbedre deres produktionskapacitet og fremme bæredygtige metoder.
-Vi ønsker at anerkende de mindre leverandører, der spiller en afgørende rolle i at sikre høj kvalitet og diversitet i vores fødevareudbud, fortæller Anette Christensen, sortimentschef i MENY.
-Ved at tilbyde denne form for støtte, håber vi at bidrage til deres fortsatte vækst og til vores mission om at levere de bedste danske fødevarer til vores kunder, fortsætter hun.

Stipendiets formål og kriterier
Stipendiets formål er at støtte leverandørerne i deres produktudvikling, forbedre deres produktionskapacitet og fremme bæredygtige initiativer, såsom omlægning af produktionsmetoder for at reducere miljøpåvirkningen. MENY ser dette som en investering i leverandørernes succes.
Ansøgere til stipendiet skal opfylde følgende kriterier:
• Leverandørens varer skal være en del af MENYs grundsortiment.
• Produkterne skal være fremstillet med mindst 75 pct. danske råvarer, og leverandøren skal være 100 pct. dansk.
• Leverandørerne skal demonstrere et fokus på innovation, bæredygtighed eller sociale initiativer i deres produktion.
• Større virksomheder med betydelige markedsandele er ikke målgruppen for dette stipendium.
De produkter, der udvikles som en del af stipendieprogrammet, vil blive lanceret i MENYs butikker, hvilket giver leverandørerne en unik mulighed for at præsentere deres varer for et bredt publikum.

En investering i dansk fødevareproduktion
Med dette initiativ ønsker MENY at fremme kvalitet og innovation i den danske fødevarebranche. Stipendiet vil ikke blot hjælpe leverandørerne med at optimere deres produktion, men også give dem en platform til at udvikle og lancere nye produkter, der kan styrke både deres egen forretning og MENYs sortiment.
-I MENY ønsker vi at bidrage aktivt til vækst i den danske fødevaresektor, og ved at støtte danske leverandører på denne måde, gør vi en reel forskel. Vi siger også tak og anerkender deres indsats i det gode samarbejde, vi har haft hidtil, siger Richo Boss, kædedirektør i MENY.

Hvem der modtager stipendierne bliver offentliggjort på MENYs årlige købmandsmøde den 20. november.

Seneste nyt fra redaktionen

Indonesisk svamp tryller ølrester om til pølser

ForskningProcesudstyrTop18. 11. 2025

I jagten på nye måder at producere protein på, har forskere på Aalborg Universitet forvandlet restprodukter fra ølproduktion til et proteinrigt produkt, som kan erstatte almindeligt kød i fx pølser; takket være en indonesisk svamp. Resultatet er både velsmagende, bæredygtigt og økonomisk [...]

Ny fabrik til fremtidens pant- og retursystem

AktueltNavnenytPakke- og fyldemaskiner samt emballage18. 11. 2025

Danskerne panter flere og flere dåser og flasker, der skal sorteres og genanvendes til nye. I november 2025 indviede Dansk Retursystem en ny fabrik i Fredericia, der bliver et vigtigt knudepunkt i Danmarks cirkulære infrastruktur. Fabrikken bliver den største i Danmark og skal håndtere de ca. tre [...]

Ultraforarbejdede fødevarer – eksperter efterlyser fokus på ernæring

AktueltBranchenytKonferencer og messer18. 11. 2025

På årets fødevarekonference, Fremtidens Fødevarer, hos Teknologisk Institut, der blev afholdt i starten af november, blev der sat fokus på ultraforarbejdede fødevarer. Bekymringerne er reelle - men NOVA-klassifikation om ultraforarbejdede fødevarer peger i forkert retning, lyder det fra Teknologisk [...]

DanePork slutter sig til FødevareDanmark

Navnenyt18. 11. 2025

Et af landets største svineslagterier, DanePork, indtræder nu i brancheorganisationen FødevareDanmark. FødevareDanmark er dermed lykkedes med at samle alle de private slagterier i én samlet organisation. Det gav genklang i branchen, da slagterigiganten Tican for nylig meldte sig ind i [...]

Dansk BælgBoost: 13,8 mio. kr. til dansk bælgfrugt værdikæde – fra mark til offentlige køkkener

BranchenytFremtidens fødevareproduktionNavnenyt18. 11. 2025

Gule ærter, kidneybønner, kikærter og linser – de såkaldte bælgfrugter – spiser danskerne i gennemsnit kun 10 gram af om dagen. Det er langt fra de 100 g om dagen, som de officielle Kostråd anbefaler for både sundhed og klima. Det vil projekt ”Dansk BælgBoost” ændre på. Målet er at gøre bl.a. danske [...]

Fem forskningsbaserede skridt mod mere bæredygtig ost

ForskningProcesudstyrProduktionsudstyrTop10. 11. 2025

En ny forskningsgennemgang viser, at fem enkle tiltag kan gøre osteproduktion mere effektiv og bæredygtig. Et forskerteam fra DTU har gennemgået den eksisterende forskning om fermentering og modning af ost i et litteraturstudie og peger på fem underudnyttede videnskabeligt baserede tiltag, som kan [...]

Ny løsning baner vej for brug af AI i fødevareindustrien

AktueltAutomation og robotter10. 11. 2025

Tetra Pak Factory OS giver fødevare- og drikkevareproducenter et samlet driftsoverblik i realtid og omsætter data til handlingsrettede indsigter for at øge effektiviteten, reducere spild og udnytte potentialet i AI. Tetra Pak præsenterer Tetra Pak Factory OS, der er virksomhedens nye løsning [...]

Første fødevarevirksomhed i frivilligt bredskabsnetværk

AktueltBranchenytNavnenyt10. 11. 2025

Arla har en vigtig rolle i at sikre tilstrækkeligt med fødevarer for den danske befolkning. Derfor er Arla gået med i et samarbejde med en række andre danske virksomheder, der skal sikre Danmark i tilfælde af en krise. Som den første fødevarevirksomhed har Arla Foods tilsluttet sig [...]

Rawbite udvider produktionen i Tyskland for at imødekomme stigende efterspørgsel

Navnenyt10. 11. 2025

Virksomheden bag de populære økologiske frugt- og nøddebarer – Rawbite - har de seneste år oplevet en stabil tocifret vækst i Danmark, Tyskland og Sverige samt en markant stigning i online-salget. For at imødekomme den voksende efterspørgsel og stimulere en fortsat vækst på de europæiske [...]

Aftale skal sikre produktion af dansk frugt og grønt i fremtiden

BranchenytPrimær produktion10. 11. 2025

Fødevareminister Jacob Jensen (V) har sammen med partierne bag ”Aftale om Grøn skattereform for industri mv.” indgået en aftale, som skal sikre stabile rammevilkår for danske gartnerier. Den skal være med til at sikre, at forbrugerne også fremover kan finde danske kvalitetsprodukter i [...]

TILMELD NYHEDSBREV

Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis

Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

Seneste Nyheder

  • Indonesisk svamp tryller ølrester om til pølser

    18.11.2025

  • Ny fabrik til fremtidens pant- og retursystem

    18.11.2025

  • Ultraforarbejdede fødevarer – eksperter efterlyser fokus på ernæring

    18.11.2025

  • DanePork slutter sig til FødevareDanmark

    18.11.2025

  • Dansk BælgBoost: 13,8 mio. kr. til dansk bælgfrugt værdikæde – fra mark til offentlige køkkener

    18.11.2025

  • Fem forskningsbaserede skridt mod mere bæredygtig ost

    10.11.2025

  • Ny løsning baner vej for brug af AI i fødevareindustrien

    10.11.2025

  • Første fødevarevirksomhed i frivilligt bredskabsnetværk

    10.11.2025

  • Rawbite udvider produktionen i Tyskland for at imødekomme stigende efterspørgsel

    10.11.2025

  • Aftale skal sikre produktion af dansk frugt og grønt i fremtiden

    10.11.2025

Alle nyheder ›

Læs trykte magasiner online:

Plus Proces LevnedsMiddelBladet

Annoncering i trykte magasiner:

Plus Proces LevnedsMiddelBladet

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK – 2600 Glostrup
www.techmedia.dk
Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk
Privatlivspolitik
Cookiepolitik