• LinkedIn
  • OM FOODPROCESFOKUS
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

FoodprocesFOKUS

til aktører i den producerende fødevareindustri, herunder maskinbyggere og tekniske beslutningstagere som produktionschefer, kvalitetschefer, laboratoriechefer, it-chefer, produktudviklingschefer og indkøbere.

  • Automation og robotter
  • Branchenyt
  • Forskning
  • Fremtidens fødevareproduktion
  • Hygiejne og fødevaresikkerhed
  • Innovation
  • Klima og miljø
  • Konferencer og messer
  • Laboratorieteknik
  • Madspildsløsninger
  • Navnenyt
  • Nye føde- og drikkevarer
  • Pakke- og fyldemaskiner samt emballage
  • Primær produktion
  • Procesudstyr
  • Produktionsudstyr
  • Uddannelse
  • Vand- og energibesparende teknologier

Klima og miljøNavnenytPrimær produktion24. 06. 2024 | Helle Friemann Nielsen

Lantmännen Cerealias klimamål er blevet valideret af SBTi

De ambitiøse klimamål, som Lantmännen Cerealia arbejder hen imod for at reducere udledningerne fra egen drift samt indkøbte varer og tjenesteydelser, er i tråd med, hvad der kræves for at begrænse den globale opvarmning i overensstemmelse med målene i Parisaftalen. Science Based Targets-initiativet – SBTi – har nu godkendt Lantmännen Cerealias mål.

Foto: freepik.com.

Med lokalt korn som base udvikler, producerer og markedsfører Lantmännen Cerealia fødevarer til forbrugere, industri og foodservicekunder i hele Norden gennem mærker som bl.a. Amo, Kornkammeret, HavneMøllerne og AXA. Høsten har stor betydning for forretningen såvel som for Danmarks fødevareforsyning. Dermed er klimaspørgsmålet en integreret del af Lantmännen Cerealia.
-Vores tilbud er afhængigt af et velfungerende landbrug med gode høstvilkår. Derfor arbejder vi konstant på at finde måder at reducere vores klimapåvirkning. Vi er glade for at være en del af Science Based Targets-initiativet – SBTi – da det giver alle aktører i branchen en fælles referenceramme og mål. Nu fortsætter vores kontinuerlige arbejde med at reducere udledninger i hele værdikæden, siger Kim Madsen, administrerende direktør for Lantmännen Cerealia Danmark.
Lantmännen Cerealia forpligter sig til at reducere sine Scope 1- og 2-emissioner med 42 pct. inden 2030 fra basisåret 2021. I samme periode vil emissionerne fra specifikke kategorier i Scope 3 blive reduceret med 25 pct. Derudover har Lantmännen Cerealia også fået godkendt sit FLAG-mål (Forest, Land and Agriculture), som er et mål relateret til landbaserede emissionsreduktioner og -optag. Målet er at reducere landbaserede emissioner med 30,3 pct. fra basisåret 2021.
-I produktionen af fødevarer udgør emissioner relateret til arealanvendelse en betydelig del. Dyrkningsfasen er således central for både at sikre næringsrige fødevarer og for at tackle klimaudfordringerne i verden i dag. Her har vi som en del af Lantmännen en unik position og mulighed for at gøre en forskel for hele værdikæden, siger Linnea Heiskala, Head of Sustainability, Lantmännen Cerealia.
Nøglen til en langsigtet bæredygtig anvendelse af agerjord er at skabe betingelser for, at landmændene kan udfase fossile brændstoffer og investere i ny teknologi.
-Vi er i øjeblikket ved at udvikle måder at adressere klimapåvirkningen i dyrkningen af korn. En vigtig succesfaktor er at sikre, at der er økonomisk incitament for danske landmænd til at indarbejde de nye metoder og løsninger, der er nødvendige, tilføjer Kim Madsen.
-De enkelte virksomheders klimamål er gode, men den reelle forskel kommer ved at have et bredere perspektiv og samarbejde i partnerskab i hele værdikæden. Vi er derfor glade for, at SBTi vokser, så hele branchen har en fælles referenceramme, supplerer siger Linnea Heiskala afslutningsvis.

Lantmännen Cerealia udvikler, producerer og markedsfører en bred vifte af bæredygtige fødevarer med udgangspunkt i lokalt dyrket korn. Virksomheden har Norden som hjemmemarked og herfra eksporterer man til omkring 30 lande over hele verden.
Lantmännen er et landbrugskooperativ og Nordeuropas førende aktør inden for landbrug, maskiner, bioenergi og fødevarer. Virksomheden ejes af 18.000 svenske landmænd, har 12.000 medarbejdere, er aktive i mere end 20 lande og omsætter for cirka 70 mia. svenske kroner om året.

Seneste nyt fra redaktionen

Millioninvestering i dansk produktion af plantebøffer

Fremtidens fødevareproduktionNavnenytTop28. 10. 2025

Med investeringer fra EIFO og Novo Holdings samt et matchende lån fra Den Europæiske Investeringsbank (EIB) rejser den danske virksomhed MATR Foods den største samlede finansieringsrunde af sin slags for et foodtech-selskab i Danmark i år. Midlerne skal bruges til at udvide produktionen på ny fabrik [...]

Konservesprodukter udfordres af nye nitritkrav

AktueltBranchenytHygiejne og fødevaresikkerhed28. 10. 2025

En ny EU-forordning sænker grænsen for tilladte mængder nitrit i animalske fødevarer. For danske køleprodukter får det ingen betydning, men for konserves opbevaret ved stuetemperatur kan de nye regler have betydning for fødevaresikkerhed og holdbarhed. Sådan lyder det fra Teknologisk [...]

Konference om fremtidens bæredygtige proteiner

AktueltFremtidens fødevareproduktionKonferencer og messer28. 10. 2025

Hvordan kan alternative proteiner bidrage til en mere bæredygtig og robust fremtid for fødevaresystemet? Det er temaet for konferencen AltProteinX 2025, som holdes den 4. november 2025 på DTU og samler forskere, virksomheder og beslutningstagere til en dag med ny viden, diskussioner og netværk. [...]

Ny spiller på markedet for avancerede pakkeløsninger til agro-food industrien

NavnenytPakke- og fyldemaskiner samt emballage28. 10. 2025

Manter Nordic er et nyt dansk-hollandsk joint venture med dét klare formål at styrke salg, installation og service af avancerede maskinløsninger til agro-food industrien i Danmark, Norge, Sverige og Island. Manter Nordic henvender sig primært til kartoffel- og løgproducenter. Bag initiativet [...]

Procudan A/S overtager aktiviteterne i Presmann ApS

Navnenyt28. 10. 2025

Fra 1. januar 2026 overtager Procudan A/S aktiviteterne i Presmann ApS, hvilket betyder, at Procudan udvider sortimentet af frugtprodukter til kunder i hele Norden. Efter snart 25 år i markedet overdrager Presmann alle forretningsaktiviteter og kunderelationer i Norden til Procudan.Overtagelsen [...]

Transatlantisk samarbejde om biosolutions til fødevarer

Fremtidens fødevareproduktionInnovationNavnenytTop21. 10. 2025

Endnu et vigtigt skridt er taget i Alfa Lavals helt store satsning på fødevareinnovation i Danmark med et nyt, transatlantisk samarbejde til udvikling af biosolutions til fødevarer. Alfa Laval i København er industrikoncernens forretningshovedkvarter for løsninger til føde- og drikkevareindustrien, [...]

Kollektive emballageordninger lancerer ny portal

AktueltNavnenytPakke- og fyldemaskiner samt emballage21. 10. 2025

Siden producentansvaret for emballage trådte i kraft den 1. oktober 2025, skal virksomheder, der selv står tilbage som slutbrugere med emballageaffald, ikke ende med regningen. De kan i stedet søge om økonomisk kompensation. For at gøre den proces så let som muligt, lancerer Emballageretur og ERP [...]

Brancheforening udvider

AktueltNavnenyt21. 10. 2025

Tican Fresh Meat A/S, der med sine godt 1.000 medarbejdere i Thisted og Brørup og godt 80.000 ugentlige slagtninger er landets næststørste slagteri, har besluttet at melde sig ind i brancheorganisationen FødevareDanmark. Indmeldelsen sker for at styrke sammenhængen og forståelsen på tværs af [...]

Tak for dig Marianne – du vil blive savnet

Navnenyt21. 10. 2025

Det er med stor sorg, at vi må fortælle, at vores hjertevarme og altid positive kollega – og ven – Marianne Dieckmann (61) ikke er hos os i denne verden længere. Marianne gik for nyligt bort efter i flere år at have kæmpet mod en kræftsygdom, som hun dog hverken lod forlag eller vores mange [...]

Nye tal fra Eurostat: Danmarks madspild er dobbelt så stort som det europæiske gennemsnit

Madspildsløsninger21. 10. 2025

Danmark ligger fortsat i bunden af Europa, når det gælder madspild. Det viser de nye tal fra Eurostat. Ifølge opgørelsen har Danmark et samlet madspild på 261 kilo pr. indbygger, hvor det europæiske gennemsnit ligger på 130 kilo pr. indbygger. I det private smider de danske husholdninger markant [...]

TILMELD NYHEDSBREV

Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis

Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

Seneste Nyheder

  • Millioninvestering i dansk produktion af plantebøffer

    28.10.2025

  • Konservesprodukter udfordres af nye nitritkrav

    28.10.2025

  • Konference om fremtidens bæredygtige proteiner

    28.10.2025

  • Ny spiller på markedet for avancerede pakkeløsninger til agro-food industrien

    28.10.2025

  • Procudan A/S overtager aktiviteterne i Presmann ApS

    28.10.2025

  • Transatlantisk samarbejde om biosolutions til fødevarer

    21.10.2025

  • Kollektive emballageordninger lancerer ny portal

    21.10.2025

  • Brancheforening udvider

    21.10.2025

  • Tak for dig Marianne – du vil blive savnet

    21.10.2025

  • Nye tal fra Eurostat: Danmarks madspild er dobbelt så stort som det europæiske gennemsnit

    21.10.2025

Alle nyheder ›

Læs trykte magasiner online:

Plus Proces LevnedsMiddelBladet

Annoncering i trykte magasiner:

Plus Proces LevnedsMiddelBladet

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK – 2600 Glostrup
www.techmedia.dk
Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk
Privatlivspolitik
Cookiepolitik