• LinkedIn
  • OM FOODPROCESFOKUS
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

FoodprocesFOKUS

til aktører i den producerende fødevareindustri, herunder maskinbyggere og tekniske beslutningstagere som produktionschefer, kvalitetschefer, laboratoriechefer, it-chefer, produktudviklingschefer og indkøbere.

  • Automation og robotter
  • Branchenyt
  • Forskning
  • Fremtidens fødevareproduktion
  • Hygiejne og fødevaresikkerhed
  • Innovation
  • Klima og miljø
  • Konferencer og messer
  • Laboratorieteknik
  • Madspildsløsninger
  • Navnenyt
  • Nye føde- og drikkevarer
  • Pakke- og fyldemaskiner samt emballage
  • Primær produktion
  • Procesudstyr
  • Produktionsudstyr
  • Uddannelse
  • Vand- og energibesparende teknologier

Klima og miljøNavnenytPrimær produktion24. 06. 2024 | Helle Friemann Nielsen

Lantmännen Cerealias klimamål er blevet valideret af SBTi

De ambitiøse klimamål, som Lantmännen Cerealia arbejder hen imod for at reducere udledningerne fra egen drift samt indkøbte varer og tjenesteydelser, er i tråd med, hvad der kræves for at begrænse den globale opvarmning i overensstemmelse med målene i Parisaftalen. Science Based Targets-initiativet – SBTi – har nu godkendt Lantmännen Cerealias mål.

Foto: freepik.com.

Med lokalt korn som base udvikler, producerer og markedsfører Lantmännen Cerealia fødevarer til forbrugere, industri og foodservicekunder i hele Norden gennem mærker som bl.a. Amo, Kornkammeret, HavneMøllerne og AXA. Høsten har stor betydning for forretningen såvel som for Danmarks fødevareforsyning. Dermed er klimaspørgsmålet en integreret del af Lantmännen Cerealia.
-Vores tilbud er afhængigt af et velfungerende landbrug med gode høstvilkår. Derfor arbejder vi konstant på at finde måder at reducere vores klimapåvirkning. Vi er glade for at være en del af Science Based Targets-initiativet – SBTi – da det giver alle aktører i branchen en fælles referenceramme og mål. Nu fortsætter vores kontinuerlige arbejde med at reducere udledninger i hele værdikæden, siger Kim Madsen, administrerende direktør for Lantmännen Cerealia Danmark.
Lantmännen Cerealia forpligter sig til at reducere sine Scope 1- og 2-emissioner med 42 pct. inden 2030 fra basisåret 2021. I samme periode vil emissionerne fra specifikke kategorier i Scope 3 blive reduceret med 25 pct. Derudover har Lantmännen Cerealia også fået godkendt sit FLAG-mål (Forest, Land and Agriculture), som er et mål relateret til landbaserede emissionsreduktioner og -optag. Målet er at reducere landbaserede emissioner med 30,3 pct. fra basisåret 2021.
-I produktionen af fødevarer udgør emissioner relateret til arealanvendelse en betydelig del. Dyrkningsfasen er således central for både at sikre næringsrige fødevarer og for at tackle klimaudfordringerne i verden i dag. Her har vi som en del af Lantmännen en unik position og mulighed for at gøre en forskel for hele værdikæden, siger Linnea Heiskala, Head of Sustainability, Lantmännen Cerealia.
Nøglen til en langsigtet bæredygtig anvendelse af agerjord er at skabe betingelser for, at landmændene kan udfase fossile brændstoffer og investere i ny teknologi.
-Vi er i øjeblikket ved at udvikle måder at adressere klimapåvirkningen i dyrkningen af korn. En vigtig succesfaktor er at sikre, at der er økonomisk incitament for danske landmænd til at indarbejde de nye metoder og løsninger, der er nødvendige, tilføjer Kim Madsen.
-De enkelte virksomheders klimamål er gode, men den reelle forskel kommer ved at have et bredere perspektiv og samarbejde i partnerskab i hele værdikæden. Vi er derfor glade for, at SBTi vokser, så hele branchen har en fælles referenceramme, supplerer siger Linnea Heiskala afslutningsvis.

Lantmännen Cerealia udvikler, producerer og markedsfører en bred vifte af bæredygtige fødevarer med udgangspunkt i lokalt dyrket korn. Virksomheden har Norden som hjemmemarked og herfra eksporterer man til omkring 30 lande over hele verden.
Lantmännen er et landbrugskooperativ og Nordeuropas førende aktør inden for landbrug, maskiner, bioenergi og fødevarer. Virksomheden ejes af 18.000 svenske landmænd, har 12.000 medarbejdere, er aktive i mere end 20 lande og omsætter for cirka 70 mia. svenske kroner om året.

Seneste nyt fra redaktionen

Ny forskning: Vandmænd kan bruges til at lave mayonnaise og smør

ForskningFremtidens fødevareproduktionInnovationTop09. 12. 2025

Forskere på Syddansk Universitet (SDU) har fundet ud af, at vandmænd kan bruges som fødevarestabilisator og vil nu bl.a. samarbejde med toprestauranten Alchemist og restaurantens forsknings- og testkøkken Spora om at bruge det i madretter. I fremtiden kan de slimede væsener måske bidrage til en mere [...]

Årets Danske Bryggeri 2025

AktueltNavnenyt09. 12. 2025

Det nordjyske bryggeri – Bad Seed Brewing – løb med prisen for Årets Danske Bryggeri 2025. Bryggeriet hædres for konsekvent høj kvalitet, markant udvikling og et år, hvor både øl, samarbejder og festivalaktiviteter har sat tydelige aftryk på den danske ølscene Bad Seed Brewing løb med hver [...]

Danske økologiske virksomheder på eksportfremstød i Berlin

AktueltBranchenytKonferencer og messer09. 12. 2025

I starten af december samledes 12 danske økologiske og plantebaserede fødevarevirksomheder i Berlin for at deltage i et målrettet eksportfremstød arrangeret af Landbrug & Fødevarer i samarbejde med den danske ambassade i Berlin. Initiativet, der var støttet af Fonden for økologisk landbrug, [...]

Tetra Pak køber Bioreactors.net for at accelerere løsninger inden for nye fødevarer

NavnenytProcesudstyr09. 12. 2025

Tetra Pak Processing Equipment SIA har købt Bioreactors.net - en lettisk virksomhed med næsten tre årtiers erfaring inden for design og fremstilling af bioreaktorløsninger til blandt andet produktion af en række proteiner. Bioreactors.net, der blev grundlagt i 1996, er et specialiseret [...]

Ny skæremaskine til plantebaserede fødevarer kommer til Danmark

Produktionsudstyr09. 12. 2025

Nemco Machinery A/S lancerer en skæremaskine til plantebaserede fødevarer på det danske marked. Der er tale om Maxx 200 HMT-maskinen fra den anerkendte tyske producent holac Maschinenbau. Maxx 200 HMT indgår i en serie af innovative skæremaskiner, som er specialdesignet til produktion af [...]

Ny teknologi – kan vi leve af luftsteg og vindfrikadeller?

BranchenytFremtidens fødevareproduktionInnovationNavnenytTop02. 12. 2025

På AU Viborg er forskere klar til at teste en teknologi, der kan forvandle CO2 og brint til protein. Perspektiverne er at kunne hjælpe med at brødføde en voksende global befolkning helt uden ny landbrugsjord. I november 2025 åbnede pilotanlægget, der skal bringe teknologien tættere på [...]

Dansk teknologi får tildelt amerikansk patent

AktueltNavnenytProduktionsudstyr02. 12. 2025

Dana Technology ApS får tildelt det amerikanske patent 12419325 B2 for sin Rotary Disc Texturizer (RDT), hvilket markerer en vigtig milepæl for virksomhedens innovative tilgang til forarbejdning af fødevarer. Patentet beskytter virksomhedens unikke metode til at omdanne protein- og kulhydrat [...]

Ny AI-modningsmetode sikrer spisemodne avocadoer

AktueltAutomation og robotterBranchenyt02. 12. 2025

Coop er først i Danmark til at gøre brug af en helt ny modningsteknologi, der sammen med kunstig intelligens sikrer, at forbrugeren altid finder spisemodne avocadoer i butikkerne. De nye, spisemodne avocadoer kommer som Irma-produkt fra uge 49. De fleste kender det: Man skal bruge en avocado, [...]

Det Etiske Råd sætter fokus på patenter – for hvem skal eje fremtidens bioteknologi?

Branchenyt02. 12. 2025

Nye bioteknologier har potentiale til at revolutionere fx fødevareproduktion, medicin, behandling og miljøbeskyttelse. Patenter på bioteknologi har både vidtrækkende konsekvenser for, hvilke bioteknologier, der bliver udviklet såvel som, hvem der kan få adgang til de udviklede teknologier. Nu sætter [...]

Tetra Pak baner vej for ny anvendelse af solsikkeprotein i fødevare- og drikkevareindustrien

Fremtidens fødevareproduktionNye føde- og drikkevarer02. 12. 2025

Tetra Pak lancerer solsikkeprotein, der er en plantebaseret ingrediens udviklet til at hjælpe føde- og drikkevareproducenter med at imødekomme efterspørgslen på plantebaserede produkter. Solsikkeproteinet åbner op for ny produktinnovation inden for plantebaserede og funktionelle føde- og [...]

TILMELD NYHEDSBREV

Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis

Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

Seneste Nyheder

  • Ny forskning: Vandmænd kan bruges til at lave mayonnaise og smør

    09.12.2025

  • Årets Danske Bryggeri 2025

    09.12.2025

  • Danske økologiske virksomheder på eksportfremstød i Berlin

    09.12.2025

  • Tetra Pak køber Bioreactors.net for at accelerere løsninger inden for nye fødevarer

    09.12.2025

  • Ny skæremaskine til plantebaserede fødevarer kommer til Danmark

    09.12.2025

  • Ny teknologi – kan vi leve af luftsteg og vindfrikadeller?

    02.12.2025

  • Dansk teknologi får tildelt amerikansk patent

    02.12.2025

  • Ny AI-modningsmetode sikrer spisemodne avocadoer

    02.12.2025

  • Det Etiske Råd sætter fokus på patenter – for hvem skal eje fremtidens bioteknologi?

    02.12.2025

  • Tetra Pak baner vej for ny anvendelse af solsikkeprotein i fødevare- og drikkevareindustrien

    02.12.2025

Alle nyheder ›

Læs Plus Process gratis online:

Annoncering i Plus Process:

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK – 2600 Glostrup
www.techmedia.dk
Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk
Privatlivspolitik
Cookiepolitik